2017-04-15 566 浏览
聽個friend講,話之前向度食飯,主打無味精健康,味道ok,而且價錢唔貴,食完唔會成日口乾想飲水,極力推薦,叫我一定要過來試下。於是帶左我爸媽過來試下,我媽對味精敏感,食左味精,喉嚨好容易好多痰,所以平時好少出去食,因為想穩間無味精的餐廳,真系好難。我地點左慢煮秘制牛肋肉,日式面豉湯浸鮮腐竹勝瓜,仲有梅菜蒸肉餅,我媽好滿意,話好正,真系感覺到係無落味精。而且食完,仲有好多款甜品或糖水揀,跟餐送的,特別提下我好鍾意個杏汁腐竹白果海底椰糖水,食落唔會太希唔會太濃,真系好得,我爸媽話下星期要再幫襯,希望可以一直keep住呢個水平啦
,而且價錢唔貴
話好正,真系感覺到係無落味精。而且食完,仲有好多款甜品糖水揀,跟餐送的,特別提下我好鍾意個杏汁腐竹白果海底椰糖水
,食落唔會太希唔會太濃,真系好得
,我爸媽話下星期要再幫襯,希望可以一直keep住呢個水平啦

慢煮秘制牛肋肉
日式面豉湯浸鮮腐竹木耳勝瓜
杏汁腐竹白果海底椰
慢煮秘制牛肋肉
日式面豉湯浸鮮腐竹木耳勝瓜
杏汁腐竹白果海底椰
  • 梅菜蒸肉餅
2017-04-14 407 浏览
今日在北角覓食,見到這餐廳都幾整潔,應該新開無幾耐,就入去試試。接近兩點時段,不算太多人。坐落都幾舒服,不太嘈雜。雖然睇落人手都不太多,但服務都很好。午餐套餐都好多選擇,有成十幾款,我就揀了韓風大菇牛仔骨套餐。牛仔骨用韓式煮法,個汁很香,送飯一流,唔食飯的個餐可選粟米粥但跟餐個菜就麻麻地,是椰菜加些少粉絲,味道尚算ok,不過就覺得cheap咗d,攪到成個餐扣咗d分,改下其他菜款比較好d。整体上品質都唔錯,有機會下次嚟試一下個晚餐
,送飯一流
,唔食飯的個餐可選粟米粥
但跟餐個菜就麻麻地
韓風大菇牛仔骨
整体上品質都唔錯,有機會下次嚟試一下個晚餐
2017-04-13
韓風大菇牛仔骨
2017-04-10 407 浏览
今晚同男朋友落街穩食,見到有間新開餐廳,呢間餐廳好特別,成盤甜品放門口展示夠西誠意!!值得一試!! 一入去間餐廳感覺幾舒服幾有親切感,我點左個秘製慢煮牛肋骨,夠綿好入味,正!!!我男朋友點左個飛沙椒鹽豬扒,做法特別,好味!!!呢間餐廳係無味精嘅情況下可以做到甘好味,實在抵讚如果分量可以大少少就更加抵讚(呢個係男朋友嘅意見) 呢間餐廳唔止有靚湯,有配菜送,而且仲有12款款甜品任選,款款都好精緻,誠意十足!!!
我男朋友點左個飛沙椒鹽豬扒,做法特別,好味!!!
呢間餐廳係無味精嘅情況下可以做到甘好味,實在抵讚
如果分量可以大少少就更加抵讚(呢個係男朋友嘅意見

2017-04-04 406 浏览
住炮台山,一家大細路過呢間新開張餐廳,撞正lunch time,要攞籌,本來唔想等,睇咗下餐牌好似幾吸引,唸住有時間就等咗一陣,樓面服務態度唔錯,好快幫我地安排座位。午餐有十幾個餐,聽佢地介紹話每週轉餐牌,每個餐跟飯或粥、湯、一碗蔬菜同埋飲品,幾抵吃。我地點咗5個餐,上菜都幾快,忘記影相最抵攢嘅喺出品,老媽同仔仔都話ok,吃完感覺得出喺無味精,出品、環境、服務都可以,我比90分。老細話晚餐套餐跟甜品,下次一定要來試下佢嘅無味精晚餐同甜品
最抵攢嘅喺出品
2017-03-24