餐厅: 牛奶冰室 (鯉景灣)
资讯:

2023-04-15 191 浏览
難食到不知道怎麼形容!熙熙攘攘、座位擠迫、湯麵鹹到吃不下,三明治又乾又硬,我以為只是我的烤過火,環視周圍,個個的多士都係一條一條的黑線⋯⋯希望他們快改進,或著關門吧,不要浪費周圍的海邊風景,掃興的早餐!
2023-04-13 179 浏览
今日同朋友去咗鯉景灣新食午餐。12點左右唔使等位。用電話自己落單。-麻辣炸豬湯米線加熱奶茶,豬扒好食流心蛋叉燒飯加黑糖牛奶紅豆特飲,份量好足,唔係得兩三嚿叉燒!叉燒唔會太肥啲飯是同流心蛋都好好食。-熱芝士流心菠蘿包,熱辣辣一切啲芝士溶出嚟,正~
今日同朋友去咗鯉景灣新食午餐。12點左右唔使等位。

用電話自己落單。
-麻辣炸豬湯米線加熱奶茶,豬扒好食

-熱芝士流心菠蘿包,熱辣辣一切啲芝士溶出嚟,正~
2023-04-13
2023-03-26 286 浏览
西灣河鯉景灣Soho East位置開咗一間新嘅茶餐廳牛奶冰室。因為見佢每朝同中午都有人排隊,所以決定去試一試!今日星期六中午12:00去,其實都只係排咗10分鐘左右,大部份人都係等緊外賣。我哋坐低咗之後叫咗一份係勁多蔥油叉燒飯,令一份係勁多蔥油雞扒飯,另外叫咗兩杯熱奶茶。本身諗住第一次試,叫呢個組合一定冇錯。熱奶茶先來,都算香滑,不過不失。但係個叉燒蔥油飯同埋巨人雞扒勁香蔥油飯嚟到嘅時候,就嚇親我哋。首先,佢餐牌幅圖係好多蔥油好吸引,而佢真實只係俾咗一小撮蔥油,我哋請個侍應俾多少少,個侍應居然會答話「係咁㗎啦」,我都費事坳。上面個煎蛋,蛋黃熟硬晒。個白飯非常濕, 一patpat好難食。只要有得選擇,我都唔會返嚟食。

只要有得選擇,我都唔會返嚟食。

2023-03-12 323 浏览
今日諗住小試牛刀去牛奶冰室食個lunch 。餐牌上面啲相就非常之吸引,咁我就叫咗一個蔥油叉燒飯加煎蛋喺面,一個咁嘅餐要$73,唔緊要,但係佢啲蔥油真係肉酸到不得了,同餐牌個樣完全唔成正比。叉燒食落都還算OK ,軟冧得來都係算係好食,不過佢呢隻叉燒就唔係我哋平時喺街嗰啲斬件叉燒。個飯就非常之硬,唔明點解佢要打滿壓實個飯😇煎蛋話係流心蛋,但係其實熟晒,同埋啲蛋漿流晒出嚟已經結埋晒,好似煮咗好耐凍晒咁嘅樣。講真,只可一不可再唔會再試,可能去啲早餐會好啲,食出前一丁或者公仔麵一定唔會出事。

8點幾已入座,又成功手機落單,但食物遲遲未黎,過左15mins同職員跟進就話熄晒爐,已過last order! 最後乜都無嘢食😢唔明點解落左單無人跟,手機點解當時唔截單?係嘅當時咪轉場,而家一句話熄左爐就了事,咁遲先講都轉唔切第二間,太過份!第一次黎就遇到呢個服務體驗,非常差,不會再幫襯

2023-03-07 262 浏览
有吉枱唔入客 等左三個字搵人問啦問三個伙記都唔想應咁 應該係留左枱俾VIP叫左冧把又唔入客 係既街坊係多既 可能係我冇箸Tuxedo 唔啱佢dress code 啦想受氣就唔應該錯過呢間 一定唔會令你失望祝佢生意興隆啦
有吉枱唔入客 等左三個字搵人問啦
祝佢生意興隆啦
2023-03-07
下午茶
2023-03-05 209 浏览
今早路經冰室門口,見到很多顧客和買外賣的在門口等候,不期然想入去一試,先要拿票,等候了20分鐘左右,終可入內,手机點餐,也算方便,上餐也快捷,不須等太耐,早餐質量不錯,價格也合理,所以吸引了屋苑街坊幫襯。唯一較為混亂是拿外賣的人較多,只有一個

唯一較為混亂是拿外賣的人較多,只有一個
2023-03-05
$40 (早餐)
2023-03-04 205 浏览
朋友介紹話唔錯,附近啱好新開一間,所以過黎試下,我哋去到時要等位,差唔多2點,不過唔係等好耐。新裝修,乾淨舒適。點左叉燒蛋飯,肉醬意粉🍝,咖喱牛腩飯。叉燒都幾軟霖唔會鞋,幾好味,我覺得幾新鮮!肉醬意粉小朋友鍾意食,少少香口。牛腩唔痴牙,都算霖,份量可以,辣辣地開胃!凍檸茶,唔見有檸檬嘅檸檬茶,唔會澀,飲出左有啲似紙包裝檸檬茶嘅感覺,但係比紙包裝啲好飲嘅。雪糕紅豆冰,唔會太甜。凍奶茶不過不失。服務態度中規中矩。
新裝修,乾淨舒適。
點左叉燒蛋飯,肉醬意粉🍝,咖喱牛腩飯。