2023-10-27 1010 浏览
全新款式,多咗好多小食,味道不錯,最好食蒜香薰蹄,越式湯粉好香蝦油味道,紅油黃金皮蛋好好美,泰式串燒雞肉及黑毛豬,泰式沙爹醬好正,冰鎮奶茶,茶香濃入口香滑,食完午餐埋單還有雪糕送,真係好抵食
2023-07-01 1453 浏览
泰式豬頸肉湯檬啲豬頸肉切到好似花咁,襯埋個碗好靚。泰式雞翼湯檬有成五隻大size 雞翼,好誇張!抵食!如雞翼再入味啲更好味!樽仔奶茶偏甜冷氣偏大,可以叫店員幫手較細啲。
泰式豬頸肉湯檬

啲豬頸肉切到好似花咁,襯埋個碗好靚。

泰式雞翼湯檬
有成五隻大size 雞翼,好誇張!抵食!
如雞翼再入味啲更好味!

樽仔奶茶偏甜
冷氣偏大,可以叫店員幫手較細啲。
2022-12-07 2307 浏览
牛寶寶營業時間好似到中午3點半,平日星期一至五好難去幫襯,所以星期六時間夾到就即刻上去幫襯。環境正常,坐位鬆動。食物味道令人有驚喜:湯檬的湯底味道濃沃,十分好味。無骨海南雞肉質很滑。自選2餸湯檬揀了豬扒及魚肉春卷,豬扒係炸過的,炸完之後仍有肉汁,並非炸到好乾。魚肉春卷跟南記的十分相似,味道很好。

環境正常,坐位鬆動。

食物味道令人有驚喜:
湯檬的湯底味道濃沃,十分好味。
無骨海南雞肉質很滑。
無骨海南雞湯檬
自選兩餸湯檬
UCC凍咖啡
2022-12-03
無骨海南雞湯檬
自選兩餸湯檬
UCC凍咖啡
2022-09-16 1906 浏览
冇咗班長之後, 附近中午放飯冇咩台灣餐廳選擇。呢間中午奇蹟地唔使等位直接入到去, 手機落單都幾方便, 嘢食大概10分鐘送到。排骨比較薄身, 肉質偏瘦, 但係唔算特別乾身。 肉燥係我鍾意食嘅肥瘦均勻,份量完全夠餸飯。
冇咗班長之後, 附近中午放飯冇咩台灣餐廳選擇。
台式排骨滷蛋肉燥大碗飯
题外话/补充资料: 俾錢買單嗰陣有雪糕送,但因為減肥嘅關係無要, 都叫有少少驚喜。
2022-09-09
午餐
台式排骨滷蛋肉燥大碗飯
2021-12-16 2926 浏览
唔知點解d人話ok, 一個負評都冇,真係頂唔順,係幾難食……..所以忍唔住要寫第一個食評……..見咁多人讚,所以去食早餐,如果係普通都算,點知係好難食,雪菜米係一pat野……………..
2021-11-16
2021-09-02 2893 浏览
午飯時間的荔枝角有很多選擇,但又因工廈林立的關係,不太好找位置。和同事想靜靜吃個LUNCH,便到了牛寶寶。店不大,可scan qr code 落單。我點了個台式排骨滷蛋肉躁飯($48),肉躁份量非常慷慨,完全蓋過了白飯。肉躁不是太咸,排骨(命名豬扒似乎更為貼切)也很香。套餐包一杯熱飲,甚為扺食。當日點了咖啡,咖啡味道普通。最驚喜是結帳時才發覺有雪糕送!是日味道是芒果味。雪糕不是超市常買到的牌子。雖然小小一杯,但味道也不錯

最驚喜是結帳時才發覺有雪糕送!是日味道是芒果味。

雪糕不是超市常買到的牌子。雖然小小一杯,但味道也不錯
2021-08-31 1694 浏览
億利大廈真係餓虎床龍, 茶記都特別啲,講定主題先: 牛腩同咖啡好正,仲要有折。👍🏾因為自己響億利返工,身為地頭蟲當然要洗樓試晒佢😂行過見到外賣自取有85折,即刻走去試~又有台式肉燥飯又有越式扎肉/ 香矛扒 水準都唔錯, 唔會太肥。不過呢間野既主角其實係牛腩!又多又正,第一次試記住唔好叫雙拼,單叫蘿蔔牛腩, 最少有六舊半😂。佢牛腩係長切的,靚過出面切到方型果啲雪牛。另一主角無咖啡,茶記竟然有即磨😂😂雖然細杯啲,但係堅野而家一個月最少食佢一次

因為自己響億利返工,身為地頭蟲當然要洗樓試晒佢😂
行過見到外賣自取有85折,即刻走去試~

另一主角無咖啡,茶記竟然有即磨😂😂
雖然細杯啲,但係堅野

而家一個月最少食佢一次
午餐
  • 牛腩
2021-08-16 1440 浏览
牛寶寶係呢頭返工,其實都成日食佢,有好多飯麵選擇,仲要係黃店,就推介一下。 —————————————————————    平時lunch都幾多人,今日叫咗個雙拼米線,魚肉春卷同雲吞。米線係行爽口路線,好啱我口味,魚肉春卷好好食,佢唔會浸到好淋,仲feel到有炸過嘅香味,雲吞大大粒,同埋雲吞唔係成日有,去過幾次都食唔到,所以有就會叫,跟餐有嘢飲,呢度啲嘢食全部都係勁大份,一定食得飽,細食嘅女仔嚟到可以叫少啲,唔洗浪費食物。基本上呢間嘢係我食堂,lunch諗唔到食咩就會嚟食。$44—————————————————————  牛寶寶地址:  荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓402號舖
牛寶寶

—————————————————————

基本上呢間嘢係我食堂,lunch諗唔到食咩就會嚟食。
—————————————————————
牛寶寶
地址:  荔枝角長沙灣道883號億利工業中心4樓402號舖
2021-07-27 1304 浏览
星期五的午飯時間,沒有訂枱之下勇闖億利工業大廈覓食。由一樓開始,進了好幾間餐廳都不接受walk-in, 最後來到4 樓這一間。估計應該是黃店的緣故,牆貼上別具心思的字句。我們三人等了一會,終於可以坐下。餐廳主打咖喱和少許泰式、台式粉和飯。這個豬頸肉米粉,份量超級無敵多,大量芽菜湯底,豬頸肉燒得非常香口,配上泰式酸汁,越食越醒胃。台式肉操豬頸肉飯,滷肉入味,叫了少飯份量剛剛好。炸豬扒米粉,豬扒炸得鬆化,新鮮熱辣,芳香四溢。每個午餐包一杯飲品,價錢$4x -$5x 左右,而且還送一杯小雪糕🍦,CP 值超高!

估計應該是黃店的緣故,牆貼上別具心思的字句。
我們三人等了一會,終於可以坐下。
餐廳主打咖喱和少許泰式、台式粉和飯。

台式肉操豬頸肉飯,滷肉入味,叫了少飯份量剛剛好。

炸豬扒米粉,豬扒炸得鬆化,新鮮熱辣,芳香四溢。

,CP 值超高!
2021-07-20
2020-11-13 2876 浏览
係荔枝角返工,附近雖然好多選擇。但係第一首選一定係牛寶寶,下午茶餐好抵食,30幾蚊就有一個餐,重點係好味同同事通常都叫三個餐share,咁平除返開都係4x蚊一個人

同同事通常都叫三個餐share,咁平除返開都係4x蚊一個人
2020-06-29 3763 浏览
今日專誠黎茘枝角行街,係openrice搵到呢一間牛寶寶餐廳,因為第一次黎所以都唔係好知,原來係係億利工業大廈入面,上到4樓原來仲隱敝,左轉入最尾果個位,餐廳外面裝修其實幾靚,乍看之下似高級餐廳,而入面環境都幾寛敞,座位舒適!由於天氣太熱,唔係好想食好多野,所以我叫咗一個下午茶餐:泰式魚餅米線,凍奶茶!加咗$3之後埋單都係$30👍🏻👍🏻,非常合理既價錢!而且食物質素都唔差,魚餅既質感幾彈牙,米線淋度亦啱啱好,唯一需要改善既係杯凍奶茶,偏淡,不過總括嚟講都不過不失,下次亦都可以再黎光顧,值得一試噢!
2020-06-29
2020-06-27 1913 浏览
聽朋友講有間食午餐送雪糕,仲要話個午餐好好食,於是去試下。原來平日星期一至五去食,好多人,餐廳坐爆哂之外,連門口都排長龍,所以我就星期六去食,唔需要等位,入面坐得好舒適,又有大電影睇,仲有口罩袋提供,非常鍋心👍🏻👍🏻之後我就叫佢個午餐香茅豬扒飯,試下係咪真係朋友講得咁好食,再加埋杯UCC既咖啡,平時餐廳都係普通咖啡,於是試下。豬扒真係好軟熟,唔會太老,調味都唔錯,但咸左少少,如果唔係就perfect喇。食完後,仲有香港製造既椰汁雪條送,椰汁味重,唔會好易溶,又唔會太甜,出面係無得買,所以大家黎食,到最後記得拎埋雪條食😂😂
聽朋友講有間食午餐送雪糕,仲要話個午餐好好食,於是去試下。
香茅豬扒飯
椰子雪條
2020-06-27
香茅豬扒飯
椰子雪條
2020-03-30 2994 浏览
朋友係附近做野,帶左我去呢間話好好味。一入去已經聞到有好香既牛味,其實係食泰式野比較多。叫左個牛腩泰式魚餅湯金邊粉,另外加個豬扒。個牛腩意想不到好有驚喜!又香又林!魚餅亦到好有口感,香料味唔會太重。豬扒有少少乾,不過個味幾好。反而個湯底有少少油。朋友食個豬頸肉湯金邊粉,個豬頸肉都推介!林得泥會爽口。不過會推薦配飯食,先會有個好味泰式醬。Lunch set 之後仲有個甜品送,今次係玄米茶味雪糕,好特別既味道亦好好味!一定會再去食!不過記得lunch hr 係會好多人既😂
朋友係附近做野,帶左我去呢間話好好味。
一入去已經聞到有好香既牛味,其實係食泰式野比較多。
一定會再去食!不過記得lunch hr 係會好多人既😂
2020-03-01 1672 浏览
💖 #冰鎮奶茶 // 跟餐 + $5沒有被冰稀釋的奶茶 濃厚絲滑.❤️ #泰式無骨海南雞配椰香油飯 // $53雞肉偏瘦 雞髀雞翼部位很嫩滑 其他部分有點煮過頭了油飯份量十足 暖暖的 香氣四溢可以沾甜醬油或泰式酸辣醬喜歡附送的醃蘿蔔!非常清爽開胃.現在午市送雪糕啊~ 港式奶茶味 🍂🍨小小的 當飯後甜品剛剛好‎- - - - - - - - - ‎- - - - - - - -follow instagram @fisweet for more.
💖 #冰鎮奶茶 // 跟餐 + $5
現在午市送雪糕啊~ 港式奶茶味 🍂🍨
小小的 當飯後甜品剛剛好
泰式海南雞飯
2020-01-20 1198 浏览
位於毫不起眼的工廈之內,只招代自己人。在這裡有水準的食物和環境,電視機中播的是nowTv是其中一個賣點。泰式的飯食和檬粉也是不錯之選,午餐後還送餐後甜品。甜品是不同口味的雪糕。好貼心,加上面的的侍應都非常親切,十分地道和有人情味。店內有少量室外位置,午餐時間都會滿座,不過流動得都快手。環境都算正常。泰式豬頸肉飯 首先,豬頸肉的切法好特別,不像一般的一片片,而是一粒一粒連接著的形狀,應該是更方便食用。而口感方面,是爽口彈牙有點像蘆筍的感覺,搭配上秘製少少辣非常惹味,加上酸味更加開胃。酸酸辣辣特味道配普通白飯也是回味無窮。唯一美中不足的是堂食用外賣杯。
位於毫不起眼的工廈之內,只招代自己人。在這裡有水準的食物和環境,電視機中播的是nowTv是其中一個賣點。泰式的飯食和檬粉也是不錯之選,午餐後還送餐後甜品甜品是不同口味的雪糕。好貼心,加上面的的侍應都非常親切,十分地道和有人情味。

泰式豬頸肉飯

唯一美中不足的是堂食用外賣杯。