2020-08-30 2498 浏览
今日專登再去樂富食牛涮鍋,因為上次食完,送左張$50元Coupon, 雖然都可以幫親同集團其他食店,但牛涮鍋還是我的首選。因為卡位坐滿,想變都變不到,(上次牛奶小姐就變了一張給我), 所以就不食任食肉90分鐘,改吃單碟肉 $79,60分鐘。其實單碟肉也有好處的,可以多吃自助吧的食物,因為樂富店實在太多好吃的。60分鐘時間,就是和時間比賽,但可惜我們個鍋就是不爭氣,很久後才水滾,所以未滾前建議先吃其他食品爭取時間。還有一樣很貼心的是,拿果汁時,果汁機咁岩無晒果汁,到加回果汁後,服務員Hermen 就拿了一杯過來,十分窩心。到差不多時間完,Hermen 又過來跟我們說,因為我們個鍋不滾,多給10分鐘我們,等我們時間鬆動一點。那様的服務員在夢中才有吧。

2020-08-30
2020-07-12 954 浏览
今日去左樂富行街,見到牛涮鍋就唸住幫親。吃火鍋多年,幾間連鎖火鍋店,牛涮鍋都是性價比比較高的一間。本來打算吃單碟$79 加一 單碟60分鐘自助放題的。不過,牛奶吳小姐說有客人取消訂枱,所以就安排了我們坐卡位,既然有舒適卡位坐,咁就轉了吃 $118+10元(星期日加10元) 加一90分鐘任食放題。大鍋都可以鴛鴦湯底,不像其他牛x 要多種湯就要加錢。所以我又可以吃我最愛的辣湯。今次選了麻辣湯底,對我吃過無數火鍋來說,不算特別突出,還算不錯。醬料很多款式。雞軟骨滑,很特別值得試。90分鐘時間 最好就用60分鐘吃火鍋,30分鐘品嚐其他美食,甜品雪糕等等。西瓜雪糕超好吃。就算不喜歡吃牛 什至不喜歡吃火鍋 樂富這間餐廳有這麼多選擇,一定能滿足到你。

醬料很多款式。

雞軟骨滑,很特別值得試。

西瓜雪糕超好吃。

2020-07-12
2020-07-08 1309 浏览
難得放假,打算和男友吃一餐豐富的晚餐,決定打邊爐。而今次來到這間牛涮鍋,晚上9時,客人已經不多,所以很快便進去了。其實,這間打邊爐已經吃過好幾次。因為味道可以,所以都會選擇再次光顧。男友選了最貴及最靚的和牛 – 日本鹿兒島薩摩黑毛和牛肩脊肉, 湯底選了蕃茄和豉油味。於湯底方面, 蕃茄有濃郁的蕃茄味,而豉油湯底是甜的。這是90分鐘的放題式打邊爐,這個和牛入口即溶,就算不點醬油,都有好香的牛味,牛肉都算是新鮮。而刺身方面,都很新鮮。出面放了其他食材,如丸類、蔬菜等款式都有很多。基於疫情關係,熟食要另外跟侍應落order。
2020-06-29 1111 浏览
平日同朋友兩個lunch嚟打邊爐,唔使等位,一個套餐一碟肉+半自助火鍋配料,唔好以為配料剩係得啲蔬菜同埋面,有幾款丸同埋雞滑,雞滑好食呀強烈推薦!然後飲品有凍又熱,選擇都幾多,甜品蛋糕都有好幾款,最好玩就係可以自己整軟雪糕,軟雪糕仲要有唔同味道仲可以落啲配料醬汁~火鍋湯底都好多選擇,雖然限時但係時間都叫充足,重點就係真係好平呀,埋單每人70左右,有機會一定要再食!

2020-04-15 1832 浏览
假期前夕唔知食乜,睇到廣告有半價外賣邊爐,試吓無妨。真係超級抵食。點左個2人餐,再加左小小嘢,埋單$180。返屋企打開,份量非常夠。根本唔需要加嘢已經肯定食唔晒。我地係sukiyaki 湯底。非常濃、足夠溝出好多湯。第一次千奇唔好落晒,否則會過鹹。牛肉唔係頂級,不過都夠牛味。肥瘦分明對我來講好有用 - 可以剪左肥膏食瘦肉。蝦就淋淋地。其他食材正常。總體來講無野可以批評。抵呀。我講左出來好多朋友跟我風添!
假期前夕唔知食乜,睇到廣告有半價外賣邊爐,試吓無妨。

真係超級抵食。點左個2人餐,再加左小小嘢,埋單$180。

返屋企打開,份量非常夠。根本唔需要加嘢已經肯定食唔晒。

總體來講無野可以批評。抵呀。我講左出來好多朋友跟我風添!

2020-03-07 1760 浏览
二月頭嘅時候因為牛涮鍋有同line friends合作,所以去咗做打邊爐家族,之後餐廳因為防疫關係停開😷,最近部份分店又開始返營業喇,大家衡量過覺得okay,可以考慮去支持吓!Brown & Friends 90分鐘極尚滿足放題套餐 (晚市) $288/1 套餐包咗每人一份日本和牛、美國SRF和牛、時令海鮮盛盒,仲有任添嘅丹麥皇冠豚梅肉同美洲特選雞腿肉,當然仲有外面放題區嘅食物。湯底我哋揀咗雙拼,有我最愛嘅甜醬油湯,同埋期間限定嘅三文魚味噌湯 +$10,三文魚湯味道清甜,帶有魚嘅鮮味,我就主要用嚟煮海鮮,食落鮮上加鮮,甜醬油湯我就鍾意用嚟煮肉🤤 跟餐嘅兩款和牛都好掂,一望到已經流哂口水,油花分佈均勻,用甜醬油湯底煮完又香甜又嬌嫩👍🏻 友人就好愛個海鮮盛盒,特別係啲貝類同蝦,夠哂新鮮。幫襯過牛涮屋嘅都知放題區仲有好多選擇,我每次都必食佢哋嘅烏冬、芝士海鮮豆腐、同埋雪糕🤤 今次仲發掘咗原來炸雞翼都好好食😋 等緊湯底滾嘅時候記得要食住等啊😎今次去仲換購咗超多精品,不過唔肯定而家仲有無,有興趣記得問吓餐廳先。P.S. 而家防疫關係,佢哋仲推出咗一人鍋,可以去佢哋專頁睇睇。需加一服務費,埋單2人
友人就好愛個海鮮盛盒,特別係啲貝類同蝦,夠哂新鮮。
需加一服務費,埋單2人約$650。
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
2020-02-17 981 浏览
朋友說牛涮鍋的肉好吃,然後跟著他來樂富這間牛涮鍋吃,店面位置容易尋找,店員先讓我們決定好吃哪套餐的牛肉跟湯底,我們兩個人選了等級2的肉牛豬雞都有,性價比很不錯,湯底我們選了昆布跟黑蒜油豬骨湯。外面的自助選擇火鍋料區有😍很多選擇,我尤其推薦芝士丸,一口咬下去會有芝士湧出,很好吃。其他火鍋料也很多選擇,有菜心,生菜,娃娃菜,各類菇類,對面還有一些熟食可以選擇,我朋友就拿了一些薯角,留著肚去吃肉。轉角位還有豆腐,拉麵,烏冬可以拿,十分推薦黑蒜油湯底下拉麵,像是外面吃豬骨湯拉麵一般,同一位置還放有醬料選擇,我混了兩個醬來沾肉吃,牛肉很有牛肉味道,豬肉也很軟,薄薄的一片,吃下去使人食指大動😋😋,一片接一片,雞肉相對比較厚實,煮的時間要更久,肉汁豐富,但是我們主要目標是豬肉跟牛肉,可惜吃火鍋前先喝了一杯飲品,沒能吃更多的肉,下次再去吃,一定要吃更多肉。😋店內有飲料bar,就常見的百事,檸檬茶那些,也有冰沙那些,冬天吃冰的很開心,也有雪糕,自助形式,那天去吃的時候是豆腐味跟朱古力味,中間是雪糕筒專用的朱古力雪糕,因為朋友弄了中間那個用碗裝,然後還在說中間那個只朱古力,覺得中間那個出的雪糕不對。😂😂

總之,等他們再開店,我們約好了會再去吃一次。
火鍋放題
2020-02-09
火鍋放題
  • 雪糕
  • 芝士丸
2020-01-21 784 浏览
高質牛涮锅,哩次叫佐個泡菜湯底同豬骨湯底,個泡菜湯底真係無得頂,夠嗮辣,鐘意既朋友仔可以試下,而且哩度自助款式比較多,另外哩度有炸雞翅,比M記好食好多雞翅好搶手,次次一出幾分鐘就無嗮另外仲有都幾多種類既丸不過雪糕就ma ma地,如果有多d選擇就完美了值得一讚係肉類落單,好快就到,唔使等好耐服務員既態度非常之好,下次可以再試
高質牛涮锅
,哩次叫佐個泡菜湯底同豬骨湯底,個泡菜湯底真係無得頂,
雞翅好搶手,次次一出幾分鐘就無嗮
另外仲有都幾多種類既丸
不過雪糕就ma ma地,如果有多d選擇就完美了

值得一讚係
肉類落單,好快就到,唔使等好耐
服務員既態度非常之好,下次可以再試
2019-12-25 935 浏览
食過好多間日式火鍋放題 但真係好食嘅就好少,好食嘅溫野菜價錢略貴,要搵又平又好食嘅日式火鍋放題就選擇不多!但牛涮鍋俾我感覺超抵食!百幾蚊試咗個Lv2 對於牛嘅味道冇太有期望 但ok收貨!反而對於湯底配菜熟食有超大驚喜!湯底方面好濃郁 比出面嗰啲淡而無味出色好多倍!特別係甜豉油湯底 滾左好耐都仲係好有味 加咗湯好多次都仲係好好味😍配菜方面有出面好多都冇嘅芝士丸,脆皮腸(高質),芋絲,粉絲熟食方面有單骨雞翼 味道正常 但火鍋放題熟食入面黎講都算係可以encore 都好味環境方面可能係新裝修嘅關係,感覺上好乾淨整潔,座位亦好坐闊落 好啱一家大細總括而言我覺得性價比好高 食開燒肉嘅我突然覺得好抵食400蚊唔洗兩個人好化算!
但牛涮鍋俾我感覺超抵食!
配菜方面有出面好多都冇嘅芝士丸,脆皮腸(高質),芋絲,粉絲

Lv2
Lv2
2019-12-25 578 浏览
牛涮鍋もっと,在食評網上看別人打卡過,這次終於自己來喇。進門看到環境,就有種起雞皮疙瘩的感覺,環境走得食“年代感”“接地氣”造型的火鍋店,跟一般很濃重氛圍的火鍋店非常不一樣,個人感覺在這種環境下吃飯更舒適,就像跟街坊們一起聚餐打火鍋一樣。這裡主打的是牛肉,新鮮的牛肉味道,還帶有一點點奶味。這家店還挺適合我們幾個男人在這吃肉小酌幾杯,還挺有感覺的。
2019-12-20
2019-12-16 439 浏览
今日同朋友行完山就去呢度打邊爐,可惜兩人嘅枱等左好耐。等左大約半個鐘以上先至入座。但係本身我係會員可以用積分去換一個人免費食,所以揀咗$248刺身連海鮮 嘅上級肥牛火鍋。刺身大概有玻璃蝦,三文魚,北寄貝,墨魚,響螺片,帶子。算係好新鮮同埋好多選擇啦呢個價錢可能係我套餐嘅問題 海鮮唔算好多選擇有青口,顯,墨魚仔 不過本身已經好多嘢食,所以都唔緊要。湯底我哋揀咗一定要嘅甜豉油同埋黑蒜豬骨湯底。有啲似出前一丁嗰個味道

可能係我套餐嘅問題 海鮮唔算好多選擇有青口,顯,墨魚仔

2019-11-15 841 浏览
晚上九點,餓了,看到牛涮鍋不用等位,立刻決定光顧一下。剛好信用卡做優惠就點了優惠套餐,附送海鮮拼盤,另外再級升級放題刺身先來了牛肉及豬肉,兩樣都很不錯,每樣續盤了三大盤火鍋配料及配菜,選擇極多,有餐前小食,各式丸類,豆腐類,菇類,蔬菜類,粉面飯累,應有盡有,質素也不錯,每樣吃一件也夠飽了。至於刺身類就可以不試,留下Quota 吃肉更好附送的海鮮拼盤也夠新鮮,但還是肉類比較出色。甜品及飲品類也選擇很多,特別喜歡他的甜品,長崎蛋糕更是本人首選!總括而言食物:跟其他的同價放題火鍋店,食物質素是較好的,選擇很多每樣也很不錯,確是要讚服務:點餐已改為電腦化減少人手,侍應反應們反應快。唯一改善是當天晚市九點已沒有太多客人,但還要客人share 搭台。不明原因。環境:光亮寬敞,坐得還算ok。
晚上九點,餓了,看到牛涮鍋不用等位
,立刻決定光顧一下。

先來了牛肉及豬肉,兩樣都很不錯,每樣續盤了三大盤

至於刺身類就可以不試,留下Quota 吃肉更好

附送的海鮮拼盤也夠新鮮,但還是肉類比較出色。

總括而言
環境:光亮寬敞,坐得還算ok。
2019-10-23
2019-11-07 831 浏览
今日中午同太太諗食咩好,諗起抵食好味又飽肚,係屋企附近又就腳,即刻諗到牛涮鍋,今次第二次食啦,點咗$69/位既豚肉套餐,忘記咗食60定90分鐘,但食咗既嘢好多,真係物所值。呢度環境好好,地方闊落,坐位舒適。點咗湯底之後幾分鐘訧送到枱面,好快手。各式各樣既丸,左下角嗰種好正,唔知叫咩名。連醬料都擺都好似係酒店食咁魚皮好香脆呢個炸薯都要試下,正。呢個餐真係抵食我最鐘意既羅未湯,材料十足,味道濃郁,黎到一定要試

各式各樣既丸,左下角嗰種好正,唔知叫咩名。

連醬料都擺都好似係酒店食咁

魚皮好香脆

呢個炸薯都要試下,正。

呢個餐真係抵食

丹麥皇冠豚肉套餐

我最鐘意既羅未湯,材料十足,味道濃郁,黎到一定要試
2019-11-06
丹麥皇冠豚肉套餐
食物種類多,環境寬闊,但用tablet加湯,沒有店員會過來,另外也沒有人會收走盤子,經過的繼續經過,哪怕已放滿全枱。最無法接受是完場時店員的態度。本來吃完在喝茶消化,聊天時也忘了看時間,過了用餐時間5分鐘,有位高個子戴眼鏡的女店員走來,臉黑黑的就說: 你哋嘅用餐時間已經過左5分鐘嫁啦,你哋其實係要交枱嫁。我們都一臉懵然,那時候已經10點,也沒人等枱,用得著這種態度嗎? 我明白用餐時間過了,沒準時交枱是我們不好,提醒我們也不是問題,但這態度真心無法接受,不知道還以為我用餐時間過了30分鐘或者吃了霸王餐呢! 老天,才5分鐘吧,不用這樣強調,我也只是坐著聊天而已呀,像欠你一百萬似的。這樣的服務質素,哪怕食物再好,我們也未必會再來這一間了。
這樣的服務質素,哪怕食物再好,我們也未必會再來這一間了。
2019-10-24
2019-10-12 573 浏览
今日同友人慶祝生日,揀左呢間唔洗等位既邊爐食。呢間邊爐算新開,環境新淨,抽氣亦都好好,無太大陣既邊爐味。揀左$228既美國SRF和牛,揀左櫻花蝦沙嗲同豬骨湯,牛落櫻花蝦其實食落無咩特別,但落豬骨湯就覺得好食左。講完牛,就講下出面拎既食物,竟然見到有幾款炸物,仲要有三角薯餅又有湯飲。味道正常,但炸物唔係好熱,但都仲脆口,算唔錯。再望下啲丸,款式種類係偏向芝士,愛吃芝士既一定要試車打芝士丸,而個墨魚滑就一般,而其他配菜無咩特別。我飲個提子汁好淡,好似溝左好多水咁,雪梨汁就幾清甜。整體用餐感覺係良好,舒服,乾淨同唔算嘈,要讚下多數邊爐店放調味料既位都好多碎同豉油係地下,呢間就無呢個問題,普遍食下邊爐吹水係唔錯既選擇,希望可以一直保持下去。
今日同友人慶祝生日,揀左呢間唔洗等位既邊爐食。

呢間邊爐算新開,環境新淨,抽氣亦都好好,無太大陣既邊爐味。

又有湯飲。味道正常,但炸物唔係好熱,但都仲脆口,算唔錯。
炸物

丸類

車打芝士丸
墨魚滑

我飲個提子汁好淡,好似溝左好多水咁,雪梨汁就幾清甜。

車打芝士丸