👉🏻牛小排4片$0超正 門口放左個幸運輪盤 一檯可以轉一次轉中咩就免費送咩野食!!牛小排 燒黎食 好正 肉質鮮嫩👉🏻龍蝦刺身兩食$338原價$638好貴 依家差5多係大特價 半價 好顛 震撼到即刻叫左黎試第一次食龍蝦SASHIMI 平時見開人地整既係薄切但呢個係厚粒 仲要片到花咁好有心思佢肉質好爽口彈牙 好正不過因為係即場開龍蝦 所以佢個頭同個SO仲識郁下郁下 係到跳舞厚切既質感係實在D 爽口d兩食可以揀+$50變龍蝦粥 但我地無加$轉到 KEEP番做龍蝦湯龍蝦湯超鮮甜 係用番SASHIMI同一隻龍蝦既蝦頭同埋蝦尾用黎保湯 味道一流 飲曬成隻龍蝦既精華👉🏻牛石二人會席$868蟹籽沙律刺身三款兩切帆立貝 拖羅 三文魚 5係講笑 係超級厚 大塊同埋好新鮮!燒肉盛合佢提供左3隻醬料 芝麻醬 燒肉醬 washabi 芝麻醬酸酸地 開胃日本和牛西冷A4頂級牛小排牛舌心目本黑豚一西冷每款4片 仲要5細既4片 一上檯 仙氣滿滿 勁岩打卡佢預熱左個爐比我地9分鐘 一落肉就勁有聲效 SHA SHA聲日式炒雜菜鰻魚炒飯超香 珍珠米 不過係無燒汁 似係燒過既鰻魚粒炒飯 一碟分到4碗甜品 是大阪牛乳雪糕 有s
👉🏻牛小排4片$0
超正 門口放左個幸運輪盤 一檯可以轉一次
轉中咩就免費送咩野食!!
牛小排 燒黎食 好正 肉質鮮嫩

味道一流 飲曬成隻龍蝦既精華

👉🏻牛石二人會席$868
蟹籽沙律
刺身三款兩切
帆立貝 拖羅 三文魚 5係講笑 係超級厚 大塊同埋好新鮮!

燒肉盛合
目本黑豚一西冷
每款4片 仲要5細既4片 一上檯 仙氣滿滿 勁岩打卡

日式炒雜菜
鰻魚炒飯

甜品 是大阪牛乳雪糕 有strawberry, 朱古力,MINT,Melon,雲尼拿揀
我地揀左MINT,Melon
MELON幾好食 MINT較為少左D朱古力 味道就總係差甘D野 haha

👉🏻日本帆立貝壽司$58
帆立貝大粒 大過飯好多 正 鮮甜

👉🏻香蔥拖羅反卷$68
4粒 超搞笑 入面都係蔥黎 好有創意但又好夾

👉🏻波子汽水$28
  • 龍蝦兩食
2023-11-12 5 浏览
被龍蝦刺身吸引而跑來九龍城餐廳週年紀念·龍蝦刺身只需3百多·還有抽獎活動!當晚不小心抽了個大獎· 未動刀叉已經很滿足♡ 龍蝦刺身兩食($388)上桌一刻龍蝦還在抖動·證明新鮮十足肉質爽嫩富彈性· 而龍蝦頭用來煲湯· 鮮甜到不行!♡活赤貝|油甘魚腩刺身|劍魚腩刺身|帆立貝刺身刺身每樣大概$60-70左右每樣新鮮厚切· 最愛劍魚腩的肥美感♡磯煮鮑魚鮑魚煮到軟腍· 其自身香氣非常濃郁♡柚子左口魚邊左口魚群邊炙燒後·入口即化·大愛這款·♡A4西冷和牛 (獎品)和牛香煎配上少許胡椒· 入口脂香四溢是幸福又快樂的味道還點了兩款燒肉· 叫師傅幫忙代燒♡牛舌心|日本雞腿肉 燒到帶焦香但又滿滿肉汁·果然師傅出手就是不一樣♡啤酒Orion 生啤($42)♡白桃Soda ($28)

被龍蝦刺身吸引而跑來九龍城
餐廳週年紀念·龍蝦刺身只需3百多·還有抽獎活動!
當晚不小心抽了個大獎· 未動刀叉已經很滿足

♡ 龍蝦刺身兩食($388)
上桌一刻龍蝦還在抖動·證明新鮮十足
肉質爽嫩富彈性· 而龍蝦頭用來煲湯· 鮮甜到不行!

♡活赤貝|油甘魚腩刺身|劍魚腩刺身|帆立貝刺身
刺身每樣大概$60-70左右
每樣新鮮厚切· 最愛劍魚腩的肥美感

♡磯煮鮑魚
鮑魚煮到軟腍· 其自身香氣非常濃郁

♡柚子左口魚邊
左口魚群邊炙燒後·入口即化·大愛這款
♡A4西冷和牛 (獎品)
和牛香煎配上少許胡椒· 入口脂香四溢
是幸福又快樂的味道

還點了兩款燒肉· 叫師傅幫忙代燒
♡牛舌心|日本雞腿肉
燒到帶焦香但又滿滿肉汁·果然師傅出手就是不一樣

♡啤酒Orion 生啤($42)
♡白桃Soda ($28)

2023-11-11 8 浏览
真係好鍾意九龍城呢個小社區😜裏面有好多超正嘅餐廳!今次朋友介紹咗我去呢間食日本料理嘅牛石料理😉坐低無耐,店員就叫我地去抽獎😆原來每台顧客都可以抽一次獎今次我抽到清酒300ml😜刺身盛✨有鮮甜嘅甘蝦、肥美嘅三文魚、柔軟嘅劍魚腩、仲有爽口嘅活魚刺身💖壽司盛✨有魚油香十足嘅吞拿魚腩、肥嫩嘅刀馬貝、甘香嘅牡丹蝦、大滿足嘅蔥呑拿魚腩蓉卷、同樣有活魚刺身級嘅壽司💖龍蝦刺身兩食✨龍蝦肉質爽又嫩,蝦味好濃郁😜加咗$50澳洲龍蝦粥✨除咗食到龍蝦嘅鮮味之外,仲食到好甘甜嘅蝦膏味道,好味到想食多幾碗!鵝肝多士✨鵝肝煎到金黃色又香噴噴,口感滑嫩而不油膩😚柚子左口魚邊✨油分豐富又有嚼勁嘅左口魚邊,落咗柚子調味食落好清爽😋燒雞泡魚乾✨我最愛送酒嘅小食,惹味可口🤓牛石料理 (九龍城)九龍城福佬村道51&53號地舖
真係好鍾意九龍城呢個小社區😜
裏面有好多超正嘅餐廳!

今次朋友介紹咗我去呢間食日本料理嘅牛石料理😉

坐低無耐,店員就叫我地去抽獎😆

原來每台顧客都可以抽一次獎
今次我抽到清酒300ml😜

刺身盛✨

壽司盛✨

龍蝦刺身兩食✨

龍蝦肉質爽又嫩,蝦味好濃郁😜

加咗$50澳洲龍蝦粥✨

鵝肝多士✨

鵝肝煎到金黃色又香噴噴,口感滑嫩而不油膩😚

柚子左口魚邊✨

油分豐富又有嚼勁嘅左口魚邊,落咗柚子調味食落好清爽😋

燒雞泡魚乾✨

我最愛送酒嘅小食,惹味可口🤓

牛石料理 (九龍城)
  • 刺身盛
  • 壽司盛
  • 龍蝦刺身兩食
  • 澳洲龍蝦粥
  • 鵝肝多士
今日要同大家分享一間超正嘅牛石料理餐廳!🥩 佢嘅門口仲有個幸運輪,我今次抽到咗兩隻扇貝!而家就快啲同大家分享我嘅用餐體驗啦!🍽️我揀咗牛石二人會席,只係$868!佢包括蟹籽沙律、刺身三款兩切(三文魚、油甘魚、劍魚)、日式炒雜菜、鰻魚炒飯🍚 同埋甜品!全部都好豪華!🤩 刺身新鮮又鮮美,特別係鰻魚炒飯,咬落去嘅口感真係絕妙!🍱我仲試咗柚子左口魚邊 $98 同埋天使蝦$32!柚子左口魚清新香甜,夾埋啲蔬菜一齊食,好開胃!🍋 而天使蝦則係個小小嘅美食驚喜,質感鮮脆,好適合當作開胃小食!🍤最令我興奮嘅係龍蝦刺身!$338有兩食,仲可以加$50整龍蝦粥!龍蝦刺身鮮嫩多汁,一啖下去真係美味無窮,食落去令人回味無窮!🦞我對呢間牛石料理餐廳印象深刻!牛石二人會席價錢合理,菜式豐富,每一款都令我驚喜連連!☺️ 整體用餐體驗超滿意!我一定會再嚟同朋友一齊享受美食!🌟總括而言 (5個❣️係最高)好味指數 : ❣️❣️❣️❣️🤍服務態度 : ❣️❣️❣️❣️🤍環境打卡 : ❣️❣️❣️❣️🤍回頭指數 : ❣️❣️❣️❣️🤍📍牛石料理🏢 九龍城福佬村道51&53號地舖🕗星期一至日 12:00 - 15:00 / 18:00 - 23:00#九龍城美食

總括而言 (5個❣️係最高)
好味指數 : ❣️❣️❣️❣️🤍
服務態度 : ❣️❣️❣️❣️🤍
環境打卡 : ❣️❣️❣️❣️🤍
回頭指數 : ❣️❣️❣️❣️🤍

📍牛石料理
🏢 九龍城福佬村道51&53號地舖

#九龍城美食 #九龍城必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-10-13
2023-11-07 10 浏览
位於九龍城福佬村道嘅「牛石料理」不經不覺已經屹立左七年,主打高質日本食材,和牛燒肉、日本直送刺身、燒海鮮、串燒居酒屋的食物都有供應,餐廳為慶祝七周年推震撼價龍蝦二食,只需要$338就可以食到原隻🦞刺身和龍蝦湯,不過好可惜今日我嚟到,因為佢哋太好生意已經賣晒,即係有個藉口下次又再嚟🤣🤣,除此之外門口有個大輪盤可以玩遊戲贏獎品人人有份,好開心👍🏻🍣▪️壽司盛 $ 598用木盒盛載賣相極佳,用上頂級的刺身,非常新鮮高質👍🏻🐟吞拿魚腩 ~非常肥美,魚油脂滿瀉🐠日本空運魚石鯛/黑鯛 ~口感爽口煙韌🌟石垣貝~大大隻好爽口🦐牡丹蝦~好大隻嘅牡丹蝦,入口彈牙槳口🍣蔥吞拿魚腩蓉反卷~魚腩蓉充油魚油香🦆▪️法國鵝肝多士(兩件)$ 118鵝肝大大件,煎香後外脆內軟,入口即溶,鵝肝用海鹽調味,味道香濃無比🐣▪️鹽燒日本雞皮 $ 52脆卜卜的燒雞皮充滿雞油香🐣▪️日式雞翼 (1串)$ 44味道鹹香,燒至雞皮極度香脆,肉質Juicy有咬口,好高質素🐷▪️燒豚肉蘆筍卷 $58半肥瘦黑豚肉包住蘆筍,油脂滿分,鹹鹹香香嘅味道配蔬菜啱啱好🍤▪️雜錦天婦羅(3蝦,5菜) $89天婦羅的脆槳厚薄適中,完全沒有油膩油感,大蝦非常爽口彈牙,

🍣▪️壽司盛 $ 598
用木盒盛載賣相極佳,用上頂級的刺身,非常新鮮高質👍🏻

🐟吞拿魚腩 ~非常肥美,魚油脂滿瀉
🐠日本空運魚石鯛/黑鯛 ~口感爽口煙韌
🌟石垣貝~大大隻好爽口
🦐牡丹蝦~好大隻嘅牡丹蝦,入口彈牙槳口
🍣蔥吞拿魚腩蓉反卷~魚腩蓉充油魚油香

🦆▪️法國鵝肝多士(兩件)$ 118

🐣▪️鹽燒日本雞皮 $ 52
脆卜卜的燒雞皮充滿雞油香

🐣▪️日式雞翼 (1串)$ 44
味道鹹香,燒至雞皮極度香脆,肉質Juicy有咬口,好高質素

🐷▪️燒豚肉蘆筍卷 $58
半肥瘦黑豚肉包住蘆筍,油脂滿分,鹹鹹香香嘅味道配蔬菜啱啱好

🍤▪️雜錦天婦羅(3蝦,5菜) $89
天婦羅的脆槳厚薄適中,完全沒有油膩油感,大蝦非常爽口彈牙,其他蔬菜冬菇、南瓜、番薯一樣炸得到位,沾上蘿蔔蓉醬汁,好味

🐟▪️燒銀雪魚干 $ 39
脆卜卜的魚干沾上沙律醬香脆可口

🦀▪️蟹粥$ 178
這個超級推薦,蟹粥非常鮮甜,粥底充滿蟹肉蟹膏又香綿,再加上香蔥真心好好味

🐠▪️銀鱈魚西京燒 $ 120
銀鱈魚魚皮煎得超級香脆,充滿西京燒的甜香,魚肉外層焦香肉質細緻,非常鮮味

🧧▪️幸運輪盤遊戲,人人有份,我哋贏咗貝類,用嚟做咗北寄貝刺身,爽口又鮮甜,好鮮美

• 銀鱈魚西京燒
  • 蟹粥
2023-11-06 16 浏览
想食燒肉同刺身,上網睇到呢一間性價比都幾高嘅燒肉店😍,不但有燒肉食仲有刺身海鮮同埋串燒,有啲似居酒屋。一入去坐低,老闆見有小朋友🥰,即刻攞包果汁過嚟,好好服務。佢哋而家有活動,除咗龍蝦刺身有特價,佢哋門口仲有個輪盤,係永不落空,我哋就轉左個貝類刺身,另外大獎係有原條象拔蚌,或者鍾意飲酒嘅朋友1.8L中咗真係不醉無歸😆我哋點咗個牛石二人會席😊,再追㗎牛小排。個餐頭盤有蟹子沙律,刺身三款,厚切三文魚夠晒肥,帶子好爽口,青瓜海膽份量真係好多。另外燒肉方面有三款牛😘,分別A4和牛西冷油脂分布均勻入口即溶,牛小排有口感,同埋牛舌厚切好正,另外仲有個黑豚肉西冷都好好味,食完肉上個日式炒雜菜,啲菜都好入味,仲可以解油膩🥳之後有個鰻魚炒飯,用日本珍珠米,軟硬適中,味道都幾嘢味,最後食埋個日式雪糕大滿足🥰🥰

2023-11-06 14 浏览
位於九龍城福佬村道嘅「牛石料理」,佢係一間主打日式燒肉、刺身、壽司同串燒嘅日本餐廳。店內裝修充滿日本和風居酒屋感覺🏮!開業七周年誌慶,凡係惠顧嘅客人仲有機會參加幸運輪盤轉轉轉大抽獎,多款食品同飲品係獎品之中,我哋中咗一客生蠔🦪,好新鮮😍二人會席$868🥗蟹籽沙律🐠刺身三款兩切,有劍魚腩、三文魚同海膽,刺身切得好厚,劍魚腩肉質鮮美,而海膽又大又甜🐮燒肉拼盤包括日本和牛西冷A4、頂級牛小排、牛舌心同日本黑豚西冷。牛舌心爽口彈牙,而日本黑豚西冷比較瘦,油脂較少,之後再食到油脂豐富嘅和牛A4西冷,肉質軟嫩,口感絕佳!最後係牛小排,牛味濃郁😍仲有日式炒雜菜🥬,有新鮮椰菜、青椒同菇片,清爽健康!仲有份量十足嘅鰻魚炒飯,用上嘅日本米飯粒飽滿,每一口都好香呀!不得不提嘅就係佢哋嘅🦞澳洲龍蝦兩食震撼價$338!首先上嚟嘅係龍蝦刺身同龍蝦湯,我哋加$50就可以轉成龍蝦粥,先食龍蝦刺身,肉質鮮嫩,食完之後就會拎個頭去煮粥,粥裡充滿鮮味!💯🎈牛石料理🎈九龍城福佬村道51&53號地舖
位於九龍城福佬村道嘅「牛石料理」,佢係一間主打日式燒肉、刺身壽司同串燒嘅日本餐廳。店內裝修充滿日本和風居酒屋感覺🏮!

二人會席$868
🥗蟹籽沙律

🎈牛石料理🎈

2023-11-06 11 浏览
朋友生日🎂book咗間牛石料理同佢慶祝🥳餐廳裝潢充滿傳統日式風情,座位好闊落,門外仲有個大大幸運輪,原來每枱客都可以轉一次😆我地中咗300ml清酒🍶超級正又好啱我👍有清酒飲🤭當然即刻點銀雪魚干及燒銀雪魚骨餸酒啦🍶澳洲龍蝦二食😳震撼價$338真係好抵唔喺唔叫嘛🤭二食係刺身+ 龍蝦湯🦞另外+$50將龍蝦頭整個龍蝦粥😋哩個推薦大家必食龍蝦刺身非常新鮮,肉質係好彈口個粥非常濃郁🦞好鮮甜我地建議最後先上,因為留肚吃其他燒肉及刺身😆刺身散點咗幾靚活赤貝、油甘魚、帆立貝、吞拿魚刺身連同龍蝦刺身一起上,擺盤精美,有乾冰煙霧特效🤩龍蝦頭上枱仲郁得🦞刺身件件都厚切肥美,超級新鮮👍👍活赤貝非常鮮甜爽脆牛石純牛盛合頂級牛小排,和牛A5肉眼,A4肉眼背峰,牛舌心,和牛A4西冷每款有四片,牛嘅色澤同脂肪分佈好靚🦬店員話要跟次序食不會太膩,特別喜歡好爽彈牛舌心,入口溶化A4西冷可配芝麻汁,燒肉汁,不過我覺得不用點汁都很夠牛味🥲燒海鮮見燒刀貝(4隻)選了鹽燒上,厚肉彈牙👍最後每枱客都有甜品雪糕食🍧整體食物好高質,尤其是龍蝦🦞來到一定要食😋各店員都好親切友善,下次會再來👍
朋友生日🎂book咗間牛石料理同佢慶祝🥳

有清酒飲🤭當然即刻點銀雪魚干及燒銀雪魚骨餸酒啦🍶

澳洲龍蝦二食😳震撼價$338
真係好抵唔喺唔叫嘛🤭
二食係刺身+ 龍蝦湯🦞
另外+$50將龍蝦頭整個龍蝦粥😋哩個推薦大家必食
龍蝦刺身非常新鮮,肉質係好彈口

個粥非常濃郁🦞好鮮甜
我地建議最後先上,因為留肚吃其他燒肉及刺身😆

刺身散點咗幾靚
活赤貝、油甘魚、帆立貝、吞拿魚
刺身連同龍蝦刺身一起上,擺盤精美,有乾冰煙霧特效🤩
龍蝦頭上枱仲郁得🦞
刺身件件都厚切肥美,超級新鮮👍👍活赤貝非常鮮甜爽脆

牛石純牛盛合
可配芝麻汁,燒肉汁,不過我覺得不用點汁都很夠牛味🥲

燒海鮮
見燒刀貝(4隻)
選了鹽燒上,厚肉彈牙👍

最後每枱客都有甜品雪糕食🍧

2023-11-05
  • 龍蝦粥
  • 澳洲龍蝦二食
  • 牛石純牛盛合
2023-11-05 4 浏览
去親九龍城都覺得好多美食🥰 見到呢間有新鮮水產嘅日本餐廳,感覺好吸引🤩 入到去環境好闊落,服務好有熱誠👍🏻 除咗有居酒屋嘅美食,最特別係仲有日本燒肉呀🥰🥰🥰澳洲龍蝦兩食:刺身 + 龍蝦粥見到依家做緊優惠價,真係幾抵食🥰龍蝦可以刺身加龍蝦湯/粥🥰龍蝦上嚟嘅時候仲識郁,真係好新鮮💕龍蝦刺身鮮甜爽滑😋😋 食完刺身就會拎去煲龍蝦粥✨龍蝦粥好鮮甜,充滿蟹膏香味,蟹腳仲啖啖肉☺️真心正🥰柚子酢左口魚裙邊左口魚油脂豐富,有入口即溶嘅感覺,肉質柔嫩💕柚子醋酸甜解膩,真係好夾😋😋😋牛石二人會席:二人餐感覺好豐富又抵食🥰蟹籽沙律蟹籽、蟹柳、青瓜沙律,口感豐富又清爽💕刺身三款兩切有彈牙豐潤嘅油廿、清爽鮮嫩嘅劍魚、滑嫩香甜嘅三文魚✨燒肉食完刺身就有燒肉☺️ 燒肉上嚟充滿仙氣🥰個爐要預熱9分鐘,呢個時候影吓相就最啱😆🌟日本和牛西冷A4 :油脂豐富 分布均勻又嫩,有種入口即溶嘅感覺😋😋😋🌟頂級牛小排:味道濃郁,肉質實在😋🌟牛舌心:味道濃郁,肉質嫩又彈牙😋😋🌟日本黑豚一西冷:味道濃郁又多汁💕日式炒雜菜好有鑊氣嘅炒雜菜,種類都幾多~加咗啲木魚更加有風味💕同燒肉一齊食真係好夾💕鰻魚炒飯好有鐵板燒炒飯嘅感覺~~鰻魚肉質鮮嫩柔

澳洲龍蝦兩食:刺身 + 龍蝦粥
柚子酢左口魚裙邊
牛石二人會席:
二人餐感覺好豐富又抵食🥰

蟹籽沙律
蟹籽、蟹柳、青瓜沙律,口感豐富又清爽💕
刺身三款兩切
有彈牙豐潤嘅油廿、清爽鮮嫩嘅劍魚、滑嫩香甜嘅三文魚✨
燒肉
🌟頂級牛小排:味道濃郁,肉質實在😋
🌟牛舌心:味道濃郁,肉質嫩又彈牙😋😋
🌟日本黑豚一西冷:味道濃郁又多汁💕
日式炒雜菜
鰻魚炒飯
好有鐵板燒炒飯嘅感覺~~鰻魚肉質鮮嫩柔軟,配蛋粒、蔬菜粒,口感更加豐富🥰 食完感覺更加滿足✨
甜品
有多種雪糕可以揀✨我地揀咗蜜瓜🍈、豆腐雪糕🍧
Drink
入嚟食飯就有得抽獎🥰 我哋抽到免費啤酒,店員好好咁俾我哋轉特飲🥰我哋揀咗熱柚子蜜及檸檬柚子蜜💕
2023-11-03 5 浏览
九龍城好多好嘢食😋去完牛棚慢慢散步行過去,餐廳職員好有禮貌,好快就叫我地玩幸運輪盤❤️一定有獎,有唔同嘅食物同飲品,我抽中新鮮貝類,師傅安排左北寄貝刺身,上枱時好似個寶盒咁🌟好靚❁ 二人會席 $868🔸蟹籽沙律🔸 三文魚、劍魚腩、八爪魚佢哋啲刺身好厚好厚,劍魚腩好好食,油脂充足而且爽口,食完啲油脂留喺口腔🌟🔸燒肉 日本和牛西冷A4: 紋理好似落雪咁,師傅切成細細件方便進食,脂肪比例平均,非常嫩滑。頂級牛小排: 脂肪比例少啲,所以肉味比較重。牛舌心四件: 每一件都超厚細細啖咬已經食出香濃牛味日本黑豚西冷: 豚肉一啲都唔韌,容易咬。醬汁配有燒肉汁、芝麻汁同wasabi🙂🔸日式炒雜菜超大碟,椰菜炒得靚食落仲係好爽,上面有少少木耳絲,日式風味強烈。🔸鰻魚炒飯呢個飯分量十足😍本身以為前面咁豐富,去到飯應該會削。完全錯晒個飯炒得好香米飯粒粒分明,入邊仲有好多鰻魚粒粒。🔸甜品雪糕❁ 鵝肝多士$118推🌟好厚好厚,鵝肝表面煎得透好脆,夠厚夠肥,細細啖咬開就有鵝油流出嚟🧡好肥美,配上香脆多士❁ 雞腿肉$108幾嫩滑份量多❁ 清酒煮蜆$128份量多粒粒有肉,湯好清好好飲🌟❁ 雞腎$24❁ 雞泡魚乾$84配沙

❁ 二人會席 $868
🔸蟹籽沙律

🔸 三文魚、劍魚腩、八爪魚

🔸燒肉
頂級牛小排: 脂肪比例少啲,所以肉味比較重。

牛舌心四件: 每一件都超厚細細啖咬已經食出香濃牛味

🔸日式炒雜菜

🔸鰻魚炒飯

🔸甜品雪糕

❁ 鵝肝多士$118

❁ 雞腿肉$108
幾嫩滑份量多

❁ 清酒煮蜆$128
份量多粒粒有肉,湯好清好好飲🌟

❁ 雞腎$24

❁ 雞泡魚乾$84
配沙律醬好香,食嘅時候仲好熱

📍 牛石料理 (九龍城)
  • 牛石燒肉盛合
2023-10-27 16 浏览
🚩 牛石料理對九龍城嘅印象就係泰國菜但原來都有間唔錯嘅日本料理, 玩得又食得🎡🥢老闆仲好搞笑好nice,成個用餐體驗都好滿意🫶🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️人齊入座之後第一件事!店員會帶你出去轉一次幸運摩天輪先人人有獎永不落空 😍我今次就轉中咗 🌈 A5肉眼雪花紋理好靚,脂肪分佈均勻食落油脂感幾重,係幸福嘅感覺🥹唔係免費送比你就hea你嘅質素🔥🌈龍蝦刺身兩食 ($338)呢個都係人氣item!嚟到之後真係嘩嘩聲💥因為龍蝦肉上面係放滿食用金箔,成件事即刻level up✨更加仲要嘅係,真係好新鮮,兼且份量好足食完之後店員會拎個龍蝦頭去煲湯🦞(可以加錢轉粥❗),個湯都好入味好好飲✔️ 2人套餐 ($868) 🌈 蟹籽沙律 & 刺身三款🌈 燒肉盛合呢個盛合有4款:A4西冷、牛小排、牛舌心、黑豚西冷款款肉都好高質,最中意牛舌心同A4西冷🤩牛舌心口感爽彈,肉香juicyA4西冷肉質夠嫩,每一啖都充滿牛味🌈 日式炒雜菜 & 鰻魚炒飯食到呢到已經飽咗7成,想放棄個菜同個飯但係呢個雜菜炒得好好食😂又可以減低不停食肉嘅油膩感食下食下就清晒lu,炒飯就不過不失~🌈 甜品————整體嚟講都好推薦大家去試🤘🏼
🚩 牛石料理
對九龍城嘅印象就係泰國菜
但原來都有間唔錯嘅日本料理, 玩得又食得🎡🥢
老闆仲好搞笑好nice,成個用餐體驗都好滿意🫶🏻
人齊入座之後第一件事!
店員會帶你出去轉一次幸運摩天輪先
人人有獎永不落空 😍
我今次就轉中咗 🌈 A5肉眼
雪花紋理好靚,脂肪分佈均勻
食落油脂感幾重,係幸福嘅感覺🥹
唔係免費送比你就hea你嘅質素🔥

🌈龍蝦刺身兩食 ($338)
呢個都係人氣item!嚟到之後真係嘩嘩聲💥
因為龍蝦肉上面係放滿食用金箔,成件事即刻level up✨

更加仲要嘅係,真係好新鮮,兼且份量好足
食完之後店員會拎個龍蝦頭去煲湯🦞
(可以加錢轉粥❗),個湯都好入味好好飲

✔️ 2人套餐 ($868)
🌈 蟹籽沙律 & 刺身三款

🌈 燒肉盛合
呢個盛合有4款:A4西冷、牛小排、牛舌心、黑豚西冷
款款肉都好高質,最中意牛舌心同A4西冷🤩
牛舌心口感爽彈,肉香juicy
A4西冷肉質夠嫩,每一啖都充滿牛味

🌈 日式炒雜菜 & 鰻魚炒飯
食到呢到已經飽咗7成,想放棄個菜同個飯
但係呢個雜菜炒得好好食😂

又可以減低不停食肉嘅油膩感
食下食下就清晒lu,炒飯就不過不失~

🌈 甜品

————
整體嚟講都好推薦大家去試🤘🏼
食物質素好,選擇又多
以呢個價錢真係性價比高👀
九龍城美食超多,朋友是日想食日本野餐廳的店面裝潢好新淨整齊原來已開店數年,仍保持得很好店內的座位幾闊落有大部份的都是大的卡座,中間放有一個烤爐,可以供燒肉用也有些是類似bar枱的高身座而店家貼心的在椅子下的中間位置加了個橫木可以俾食客放腳用,呢個我喜歡餐廳的料理種類很多除了日式店常見的壽司、刺身、燒物、炸物外也提供了燒肉,在一般日本店是比較少見的此外,由於餐廳是主打食「蟹」,門口有很大的缸養活了不少的蟹種所以,他們有提供新鮮的蟹肉刺身、蟹粥等相關食物~嗜蟹人士真係唔知點揀整體說,食物質優基本所有食物入口都覺得什是滋味應該是因為用的食材都是比較新鮮為主,所以點煮都係好正服務方面要特別一提,侍應們都好細心、好好禮貌上菜、收野時,都會慢慢黎,講「唔該」「唔好意野」等,怕阻住我地食野所以,是晚整個體驗都係好好食得開心,差點忘了一提,更有得玩餐廳而家為每座既食客提供一個遊戲可以玩一次「轉輪盤」上面有不同的禮物,好似清酒、生蠔、蟹、A5肉眼等等真係豐富是晚我地就抽中了「牛小排4片」,都好夠開心因為D牛肉好好食,哈哈➽蟹籽沙律 $78新鮮的青瓜加上蟹籽及沙律醬很是清新的前菜➽鵝肝多士 $118鵝肝烤
九龍城美食超多,朋友是日想食日本野
餐廳的店面裝潢好新淨整齊
原來已開店數年,仍保持得很好
店內的座位幾闊落
有大部份的都是大的卡座,中間放有一個烤爐,可以供燒肉用
也有些是類似bar枱的高身座
而店家貼心的在椅子下的中間位置加了個橫木
可以俾食客放腳用,呢個我喜歡

餐廳的料理種類很多
除了日式店常見的壽司刺身、燒物、炸物外
也提供了燒肉,在一般日本店是比較少見的
所以,他們有提供新鮮的蟹肉刺身、蟹粥等相關食物~
嗜蟹人士真係唔知點揀

整體說,食物質優
基本所有食物入口都覺得什是滋味
應該是因為用的食材都是比較新鮮為主,所以點煮都係好正

服務方面要特別一提,侍應們都好細心、好好禮貌
所以,是晚整個體驗都係好好
食得開心,差點忘了一提,更有得玩
餐廳而家為每座既食客提供一個遊戲
可以玩一次「轉輪盤」
上面有不同的禮物,好似清酒、生蠔、蟹、A5肉眼等等
真係豐富
是晚我地就抽中了「牛小排4片」,都好夠開心
因為D牛肉好好食,哈哈
➽蟹籽沙律 $78
新鮮的青瓜加上蟹籽及沙律醬
很是清新的前菜
➽鵝肝多士 $118

鵝肝烤得好香,口感是入口快溶
多士也有用心去炸
兩者口感都好脆,回味!
➽雞皮 $26一串、七味燒雞腎 $24一串
燒物整體拿捏到個熟度
不會燒得過火

雞皮脆而不乾
雞腎加了七味,味幾濃
厚度切得幾大舊
➽芝麻雞翼 $68

呢個要點呀
雞翼好脆好香
熱辣辣,好好味也不會過老而影響到肉質
➽燒鮑魚 $180

用上鮮既食材,真係簡單煮都夠好食
店家將鮑魚切成數片,然後燒
味道是有些帶咸的,沒有怎加什麼醬汁
但因為夠新鮮,就咁用鹽味也能帶出鮑魚的鮮
➽A5肉眼2件 $132、背峰2件 $102、牛舌心2件 $76、牛小排4片(中獎禮物)
開爐時,店家俾個timer 黎
話要預熱9分鐘先會熱
醬汁有3款
包括燒汁、芝麻汁同wasabi

所有牛肉既肉質都好靚

靚既A5肉眼當然是入口即溶,油脂最重

所以我都加了些wasabi 夾埋一齊食
wasabi唔攻鼻,而且真係起左中和個膩感既作用

背峰油脂也是比較重
很香

牛舌心燒完一D 腥味都冇

配燒汁會添濃味

牛小排雖然是免費,但是也是有質素
這個我就配了芝麻汁
➽柚子左口魚邊 $98

店家在擺盤上也下了些心思
把左口魚邊卷成一層層,幾靚

左口魚邊是經過少少的火炙,從邊位睇得出
而師傅把左口魚邊切得幾厚,加上左口魚本身油脂比較重
所以入口啖啖肉咁,口感又滑,配上一些醬汁,什是滿足
➽蟹味噌甲羅燒 $88

啖啖膏!食得好開心
真係食幾多都唔會膩!
配上脆脆的多士,添些口感
➽蟹粥 $178

呢個真係是日重點
粥本身煲得好綿,食得到一絲絲既蟹肉
師傅更把金茹加入去,入口時更多了一份滑度
整個粥更是橙黃色,蟹的精華應該都落晒係個粥度
呢個真係一路食一路讚
雖然份量不少,但太好味,同朋友搶黎食
➽巨峰、白桃梳打 各$28
都幾大杯,巨峰味幾甜
白桃比較清一些
甜品(免費)
店家為每位食客送上一客日本雪糕

我選的香芋味特別濃,加上用上大阪的牛乳

很香很滑

朋友選的綠茶味就比較平實一些
题外话/补充资料: 餐廳而家為每座既食客提供一個遊戲 可以玩一次「轉輪盤」 上面有不同的禮物,好似清酒、生蠔、蟹、A5肉眼等等
2023-10-21
  • 柚子左口魚邊
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 蟹粥
  • A5肉眼
  • 芝麻雞翼
2023-10-24 215 浏览
九龍城抵食龍蝦兩食去九龍城買完大閘蟹搵咗呢間餐廳食晚餐餐廳門口有個幸運輪原來可以玩㗎好好彩抽中咗我最鍾意食嘅牛小排四塊見到餐廳做緊龍蝦刺身兩食只係 $338加$50仲可以用龍蝦頭整埋龍蝦粥添龍蝦刺身,超級超級新鮮,上枱仲郁緊刺身鮮甜美味,味蕾大滿足龍蝦🦞粥好香濃嘅龍蝦鮮味,好鬼正!唔想諗就直接叫咗份牛石二人會席 $868套餐都好豐富,好多野食,夠晒飽!有蟹籽沙律、日式炒雜菜、鰻魚炒飯仲有刺身三款兩切包括🍣三文魚、油甘魚、劍魚燒肉盛合🥩包括頂級牛小排、日本黑豚西冷、日本和牛A4西冷、牛舌心頂級牛小排油花分佈細密,肉質最鮮嫩日本黑豚西冷入口軟腍帶彈性,肉味香甜不膩日本和牛A4西冷肉質細嫩,口感柔軟多汁牛舌心口感軟嫩,多汁又有嚼勁另外叫咗701蟹味噌甲羅燒 $88幾乎次次去日本都會食呢間嘅甲羅燒蟹味好香濃,滿滿嘅蟹膏好鮮甜美味,鹹甜適中將蟹膏塗上多士一齊食好夾可惜得一塊多士唔喺好夠蟹蓋上的蟹鉗有蟹肉食㗎平時食甲羅燒喺無蟹鉗的甜品喺雪糕,呢個牌子好香滑好想知邊度買得到,好好味呀!牛石料理九龍城福佬村道51&53號地舖
九龍城抵食龍蝦兩食

去九龍城買完大閘蟹
搵咗呢間餐廳食晚餐

餐廳門口有個幸運輪
原來可以玩㗎
好好彩抽中咗我最鍾意食嘅牛小排四塊

見到餐廳做緊龍蝦刺身兩食只係 $338
加$50仲可以用龍蝦頭整埋龍蝦粥添
龍蝦刺身,超級超級新鮮,上枱仲郁緊
刺身鮮甜美味,味蕾大滿足
龍蝦🦞粥好香濃嘅龍蝦鮮味,好鬼正!

唔想諗就直接叫咗份牛石二人會席 $868
套餐都好豐富,好多野食,夠晒飽!

有蟹籽沙律、日式炒雜菜、鰻魚炒飯
仲有刺身三款兩切
包括🍣三文魚、油甘魚、劍魚

燒肉盛合🥩
包括頂級牛小排、日本黑豚西冷、日本和牛A4西冷、牛舌心

頂級牛小排油花分佈細密,肉質最鮮嫩
日本黑豚西冷入口軟腍帶彈性,肉味香甜不膩
日本和牛A4西冷肉質細嫩,口感柔軟多汁
牛舌心口感軟嫩,多汁又有嚼勁

另外叫咗701蟹味噌甲羅燒 $88
幾乎次次去日本都會食
呢間嘅甲羅燒蟹味好香濃,滿滿嘅蟹膏
好鮮甜美味,鹹甜適中
將蟹膏塗上多士一齊食好夾
可惜得一塊多士唔喺好夠
蟹蓋上的蟹鉗有蟹肉食㗎
平時食甲羅燒喺無蟹鉗的

甜品喺雪糕,呢個牌子好香滑
好想知邊度買得到,好好味呀!

牛石料理
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 牛舌
  • 牛小排
  • 刺身三款
2023-10-20 9 浏览
途經九龍城,去了牛石料理,佢哋係一間主打日式燒肉、刺身、壽司、串燒的日本餐廳,我哋就揀龍蝦兩食同招牌二人套餐。澳洲龍蝦兩食龍蝦來到的時候還會動,非常新鮮!食起來味道鮮甜,肉質有彈性!食完還可以煮粥,蝦膏跟粥底混合在一起,龍蝦味更突出,粥底又綿滑!日本和牛西冷A4極肥美的A4日本和牛西冷,滿佈雪花油脂,燒至大約五成熟就剛剛好,入口即溶,肉味最為濃,充滿濃郁的牛肉香氣。牛舌心牛舌最高級部位,厚切口感依然軟嫩,有著濃濃的油脂香氣,愈吃愈香。頂級牛小排脂肪雪花分布均勻,肉質鬆軟,滿口誘人的肉汁,牛肉味好濃郁呢。日本黑豚 - 西冷薄切日本黑豚西冷,肥瘦適中,纖維幼細的肉質好鬆軟,入口軟腍帶彈性,豬味濃郁。鰻魚炒飯日本珍珠米飯粒粒分明,炒得乾身唔油膩,加咗鰻魚粒、雞蛋絲及甘筍粒等等一齊烹調,味道同口感都好豐富。甜品雪糕有多款口味可以選擇,我哋就揀咗綠茶同香芋味,雪糕口感軟滑,甜而不膩。
途經九龍城,去了牛石料理,佢哋係一間主打日式燒肉、刺身壽司、串燒的日本餐廳,我哋就揀龍蝦兩食同招牌二人套餐。

澳洲龍蝦兩食

日本和牛西冷A4

牛舌心

頂級牛小排

日本黑豚 - 西冷

甜品
今日黎到哩間勁有驚喜嘅居酒屋。居酒屋門口係新鮮生猛嘅海鮮,入面有幾款唔同嘅吧枱位,再行入去仲有大量寬闊卡位。餐牌及居酒屋既牆上掛牌都提供多款食物選擇,真係特別推介龍蝦兩食~🌟 #優惠情報 🌟💥餐廳依家進行緊幸運大抽獎,有唔同嘅食物同飲品,我就抽中咗牛小排四片😚😚🦞澳洲龍蝦兩食 $338 + $50哩個真係不得了❗️兩食包括刺身+龍蝦湯,而加$50可以轉龍蝦粥。龍蝦刺身超新鮮,上到枱隻龍蝦仲郁緊,而龍蝦肉味道勁鮮甜,完全唔係講笑,真係好好食!之後店員會拎走龍蝦殼同龍蝦頭去煲粥,個粥充滿鮮味,我同朋友都勁快清晒,超好食推介👍🏻🍣刺身三文魚腩(3切)$46油甘魚腩(3切)$88劍魚腩(3切)$62活赤貝(1隻)$68牡丹蝦(1隻)$68活北寄貝(1隻)$78三文魚腩、油甘魚腩、劍魚腩都係勁厚切,而且極度肥美,油脂豐富;活赤貝、活北寄貝都係新鮮爽彈,味道鮮甜,牡丹蝦大大隻,質感彈牙,味道同樣鮮甜。🍢串燒日本雞軟骨(1串)$18日式雞翼(1串)$22七味燒雞腎(1串)$24鹽燒日本雞皮(1串)$26幾款串燒都好有質素,雞皮香口,雞腎、雞軟骨非常好咬,雞翼皮脆肉嫩有肉汁,夠曬惹味。🔥🐚燒海鮮刀貝(4

🌟 #優惠情報 🌟

鹽燒日本雞皮(1串)$26

🔥🐚燒海鮮
刀貝(4隻) $100
活鮑魚(1隻)$108

哩到既海鮮真係好推薦❗️刀貝同活鮑魚都非常新鮮,可以選擇牛油燒或者鹽燒,我哋揀咗最簡單嘅鹽燒,保持海鮮既鮮味,兩款入口都係超鮮甜,鮮味十足,超好食推介👍🏻

🔥🥩燒肉
牛小排(4片)免費抽中😆
牛舌心(2件)$76

燒肉時,店員會提供燒肉汁、芝麻汁、Wasabi,旁邊仲有海鹽同胡椒。牛小排充滿油脂感,牛味突出;牛舌心質感爽彈,兩款牛都好有質素。

最後食埋朱古力同香芋雪糕,為哩一餐畫上圓滿嘅句號,真係非常滿足~