2008-04-09 20 浏览
試過Jenny’s cookie, 牛油味很香又鬆化, 食不停口但易飽肚。今趙朋友買了菠蘿酥請一塊予我。一向不喜歡台灣的鳳梨酥都覺得不錯。細細粒的菠蘿酥外層有酥皮包住, 內裡會食到菠蘿果肉。不過, 一盒17粒賣$75 頗貴, 還要一星期內食完(因不含防腐劑), 偶然一試則無妨。得知油麻地開了分店, 如果興之所致想食cookie, 不用再到港島區買了。
2008-03-31 17 浏览
mar 28, 08入開赤柱,嚟撞吓有無杏仁片,又有喎,咁就1盒啦 -仍舊用bear bear熊"莊"住-亦喺1罐唔喺好多片,大約1x塊左右-還是薄薄的1片,杏仁片份量10足,片與片之間都喺用蛋漿+牛油"痴"埋,童叟無欺。基本上1打開個罐就好香,好香。杏仁片烘到好香口,鬆脆,好有果仁香,小甜,但杏仁味唔濃,最重要喺好新鮮,唔會食到1/2點油"益"味。建議在3個月內食晒佢..........hahaha當然無難度啦-友人初初食時就講ok,我心諗你個嘴真喺刁喎,咁仲叫ok咋.............後來食多1,2塊就同我講食落又幾好食,又問我喺邊度有得賣同幾多$$$$

-仍舊用bear bear熊"莊"住
-亦喺1罐唔喺好多片,大約1x塊左右

到赤柱當然少不了買著名的Jenny’s Cookies作伴手Jenny's 總共有三家店,赤柱是總店大家也說總店的最好吃這裏的餅乾都是手工做的,還得到不少的報章及雜誌採訪平常櫉櫃裏還會有鮮果汁,鳯梨酥及各式美式蛋糕今天什麼都沒有,只有罐裝手工餅乾價格一點都不便宜小罐牛油曲奇HKD60,果仁的要HKD88(小罐大約50幾塊)沒有試吃之前有同事請我吃過,知道有多好吃敲定買果仁的,有口感一點嘛曲奇放在可愛的小熊鋁罐裏,店員說售價並沒有把鋁罐的成本算進去,誠意之至!8款果仁曲奇,充滿牛油香,很鬆化!吃過會忍不住一直吃下去照片請看這:http://www.wretch.cc/blog/foodiebarbie&article_id=9974562
Jenny's 總共有三家店,赤柱是總店
大家也說總店的最好吃

這裏的餅乾都是手工做的,還得到不少的報章及雜誌採訪
平常櫉櫃裏還會有鮮果汁,鳯梨酥及各式美式蛋糕
今天什麼都沒有,只有罐裝手工餅乾

價格一點都不便宜
沒有試吃

之前有同事請我吃過,知道有多好吃
敲定買果仁的,有口感一點嘛

8款果仁曲奇,充滿牛油香,很鬆化!吃過會忍不住一直吃下去

2008-03-23 14 浏览
買到鳳梨酥同曲奇餅(4 MIX) 啦!!!曲奇餅好香牛油味, 好鬆化.鳳梨酥(Tasting is believing!)
買到鳳梨酥同曲奇餅(4 MIX) 啦!!!

曲奇餅好香牛油味, 好鬆化.

鳳梨酥(Tasting is believing!)

2008-03-05 6 浏览
真係好鬆化, 有一盒係4 種款, 佢細心到4 種間開放, 沒有重疊架. 食開會不停甘食架. 下次要試下個鳳梨卷先, 硬是覺得赤柱新街果度買會好味d.
(非会员)
2008-02-23 6 浏览
曲奇餅真係好鬆化,味道好好, 不會太甜, 當日因為只淨返4 MIX 既中SIZE, 無選擇都要買, 但$93又覺得都幾貴, 其實最想試係有NUTS 果隻MIX, 希望下次買到啦!
(非会员)
2008-02-22 10 浏览
Took such a long time to find this small cookies shop in the Central. They didnt get many stocks and I could merely bought one big can of mixed cookies. I was starving so I just opened it and tasted all the 8 favours. They were crispy and rich. That were so delicious. Although they dont produce a large quantity, they achieve the high quality.

2008-02-05 12 浏览
今年以先到先得, 9點幾去排隊, 已經大排長龍, 10點派籌, 10點20分派完, 仲要等多大半個鐘先到餅, 好多人白行一趟每人限買4罐, 我都要排兩日先買到足夠數量送禮呢兩日Jenny都有鋪頭, 聽同事講, 中環分店一樣咁多人排Jenny cookies罐又轉款, 好靚好多人爭, 有買趁手
今年以先到先得, 9點幾去排隊, 已經大排長龍,

每人限買4罐, 我都要排兩日先買到足夠數量送禮

Jenny cookies罐又轉款, 好靚

好多人爭, 有買趁手
新罐
2008-01-24 11 浏览
在這間公司最後一個工作週,公作上聯絡的伙伴送了一盒cookies給我,味道難以置信地出其美味..太美妙,.味道有點似以前男友家人親手弄的cookies.好棒呢!確實有點surprise...很感動..
確實有點surprise...很感動..
2008-01-20 32 浏览
去旅行當然少不免買點手信來到赤柱除了I love HK T恤外終於有新手信了相當佩服旁邊其他店舖的忍耐力每天索著如此的牛油香氣實在也是一種折磨雪櫃空空如也因為「沒有時間做蛋糕」可以揀曲奇款式嗎?「jenny說還沒有時間做散裝」相信是jenny家人的店員如是說買了一罐4mix圓形和一罐8mix長條形曲奇餅由赤柱回家沿途都有一股曲奇味跟在後面打開背囊曲奇味更是奪門而出回家先請媽媽試吃8 mix「好鬆喎」小男孩則沒有回應因為已將曲奇一塊接一塊的送進口中繼而企圖將整罐曲奇據為己有不消一個星期整罐曲奇便已消失於無形噢我還沒有試足八個味道呢
去旅行
相當佩服旁邊其他店舖的忍耐力
每天索著如此的牛油香氣
實在也是一種折磨

雪櫃空空如也
因為「沒有時間做蛋糕」
可以揀曲奇款式嗎?
「jenny說還沒有時間做散裝」
相信是jenny家人的店員如是說
買了一罐4mix圓形和一罐8mix長條形曲奇餅
由赤柱回家沿途都有一股曲奇味跟在後面
打開背囊曲奇味更是奪門而出
回家先請媽媽試吃8 mix「好鬆喎」
小男孩則沒有回應
因為已將曲奇一塊接一塊的送進口中
繼而企圖將整罐曲奇據為己有

不消一個星期整罐曲奇便已消失於無形

我還沒有試足八個味道呢
2008-01-19 3 浏览
買盒4mix($60)比同事食, 個個都話好香牛油味, 加勁鬆化, 唔使一陣就消滅成盒曲奇個sale好有禮貌, 我問佢農歷新年D booking full未, 佢話今年唔接受預約, 以先到先得形式有買趁手
買盒4mix($60)比同事食,
個個都話好香牛油味, 加勁鬆化,
唔使一陣就消滅成盒曲奇

個sale好有禮貌,
我問佢農歷新年D booking full未,
佢話今年唔接受預約, 以先到先得形式
有買趁手
4 mix cookies
2008-01-06 6 浏览
之前係友人屋企食過, 覺得好好味~咁岩去左赤柱, 買左1盒4mix, 1盒8mix, 同屋企人分享~一打開個蓋\,即刻聞到牛油味~今次蓋\面隻熊啤啤雖然好似就喊咁~但就好有x\'mas ge氣氛!!今次加左價因為牛油貴左~個售貨員仲話可能下個星期再加因為麵粉貴左~不過好耐先買一次,再加上高ge quality, 價錢差唔多la~ 8mix(細):88, 6mix(細):60而家冇得買鳳梨酥同杏仁片住~下次一定要試埋~
而家冇得買鳳梨酥同杏仁片住~下次一定要試埋~
2007-12-27 14 浏览
一場嚟到赤柱,點可以唔嚟探訪一下Jenny嘅本店?想買鳳梨卷及杏仁片,但因節日太繁忙所以唔做,冇計。只好買罐4 mix...聖誕特別版,可愛小熊穿上聖誕裝,趣緻到極點...一打開蓋,依舊滿室佈滿芬芳牛油味。食落依舊好鬆化,食完後滿手牛油味...隔咁耐冇食,水準依舊保持...
一場嚟到赤柱,點可以唔嚟探訪一下Jenny嘅本店?

聖誕特別版,可愛小熊穿上聖誕裝,趣緻到極點...

隔咁耐冇食,水準依舊保持...
2007-12-05 24 浏览
當然喇,點會淨係買鳳梨卷咁簡單,主人與奴隸獸亦買了一罐聖誕禮盒裝的杏仁片,(不知道原因為何,盒面是一隻苦瓜干啤啤熊)。一打開罐蓋,就嗅到濃郁的杏仁味,非常誘人。杏仁片非常鬆脆甘香,味道不會太甜。喝著紅茶,啖著一兩片,亦是一種享受。

2007-12-05 9 浏览
主人與奴隸獸在赤柱總店預訂了一盒鳳梨卷。女店員打開盒蓋檢查,點算共17件,件件完整。她千叮萬囑,delivery and handling must be very careful,偶一不慎就會散哂,食的時候也要一口一件,因為是『易碎品』。所以我們也不敢掉以輕心。奴隸獸問女店員:『鳳梨卷會不會有聖誕禮盒裝?』女店員答道:『鳳梨卷只有一款扁身罐裝,盒面是一隻啤啤熊,手上執有一朵矢車菊。因為鳳梨卷製作工序非常複雜,可能在聖誕期間要暫停發售呢。』期待已久的鳳梨卷終於到『口』,卷著鳳梨的曲奇,簡直鬆化得難以形容。無牙老人家都可以食。鳳梨亦非常軟身,甜度適中,使人不自覺一件接一件送入口中。實在太美味啦!!

奴隸獸問女店員:『鳳梨卷會不會有聖誕禮盒裝?』