2024-04-25 326 浏览
同女朋友經過依間野 諗住試下見到佢個芒果綿綿冰成90蚊 但佢其他中式糖水都係廿幾三十蚊咁睇黎90蚊應該好大份 佢poster都影出黎好似好大咁點知黎到隻手掌都大過隻碗 高度大約14cm同埋佢標榜綿綿冰我想講佢完全唔係果回事 只係普通冰 仲要糖水 煉奶都慳埋 個冰係少少黃色 但係冇味 上面放左少許oreo粉 側邊有幾粒芒果 同埋少許芒果jam既物體叫做芒果綿綿冰 但係芒果味冇芒果味 綿綿冰都唔係綿綿冰 Fail仲要賣90蚊 50蚊都比多你
同女朋友經過依間野 諗住試下
仲要賣90蚊 50蚊都比多你
芒果綿綿冰
2024-04-16
2024-02-11 376 浏览
佩服餐廳嘅勇氣,一份咁嘅賣相嘅朱古力窩夫都可以出貨賣俾客人,真係佩服萬分。其他嘢都唔見得好食,四份甜品兩份餐具,你期望其他人用手食?係囉仲要新正頭年初二,一見到份嘢心情都直接受影響
係囉仲要新正頭年初二,一見到份嘢心情都直接受影響
朱古力窩夫
2024-01-24 360 浏览
芋圓桂花糕涼粉 $43由水晶桂花糕,涼粉和芋圓組成桂花的香味清清淡淡 涼粉爽口鮮甜芋圓口感軟糯 顏值也很高!桂圓馬蹄爽 $36清涼解渴的馬蹄爽怎麼能錯過!使用新鮮的桂圓和馬蹄製作一杯裡面馬蹄被攪打得細膩 又保留顆粒口感 喝完一杯真是清涼解渴!草莓窩夫 $30草莓🍓奶油搭配著草莓流心的醬汁脆脆的牛角包窩夫新鮮製作充滿牛油香氣朱古力窩夫$30朱古力奶油,奧利奧碎和朱古力流心醬滿滿的都是朱古力的味道!!糖不甩 $30經典的中式小甜品糯米丸子口感軟糯細膩 香甜程度非常好搭配著花生碎吃
芋圓桂花糕涼粉 $43
由水晶桂花糕,涼粉和芋圓組成
桂花的香味清清淡淡 涼粉爽口鮮甜
芋圓口感軟糯 顏值也很高!

桂圓馬蹄爽 $36
清涼解渴的馬蹄爽怎麼能錯過!
使用新鮮的桂圓和馬蹄製作

草莓窩夫 $30
草莓🍓奶油搭配著草莓流心的醬汁
脆脆的牛角包窩夫新鮮製作充滿牛油香氣

朱古力窩夫$30
朱古力奶油,奧利奧碎和朱古力流心醬
滿滿的都是朱古力的味道!!

糖不甩 $30
經典的中式小甜品
糯米丸子口感軟糯細膩 香甜程度非常好
搭配著花生碎吃

2023-12-15 318 浏览
從來未試過有一間咁難食嘅糖水!佢超越咗我對糖水嘅定義,我個人認為,可以直比餿水…或者係我少少誇張,當日我叫咗一個合桃糊加楊枝甘露!認真😐 就算我係外賣,都冇可能味道差咁遠,而且屋企同糖水舖只係相隔5分鐘路程,第一啖合桃露食落口,超苦仲要個味勁假楊枝甘露仲離譜,好似食緊啲人工化學嘅調味!好少食糖水真係會食到咁嬲,上次去到門市,啲同事已經係超級冇禮貌,諗住買外賣唔使受氣啦,咁多人食應該冇問題,點知原來都係伏!認真覺得應該好好檢討吓

認真覺得應該好好檢討吓

外卖自取
2023-12-06 219 浏览
見到天水圍銀座開左一間新糖水店約朋友一齊去試下啦我叫左一碗熱芋圓紅豆沙 食到一半時見到一粒豆豉size石春🙂用匙羹敲下 用手鏈下 確確實實真係一粒石春….真係大癲!黑人問號點解會有一粒石春係紅豆沙入面於是我舉手同女店員講女店員拎走左碗糖水同廚房果位人兄講(佢話有粒石春喔)等左一陣….一碗熱紅豆沙放係我面前老實講🙂我唔需要再食多一次紅豆沙囉⋯⋯其實係唔係需要講一聲唔好意思/對唔住會留意番食品衛生同質素呢打開門做生意….點解一d禮貌都無
見到天水圍銀座開左一間新糖水
約朋友一齊去試下啦
我叫左一碗熱芋圓紅豆沙 食到一半時
見到一粒豆豉size石春🙂
用匙羹敲下 用手鏈下
確確實實真係一粒石春….真係大癲!
黑人問號
點解會有一粒石春係紅豆沙入面

於是我舉手同女店員講
女店員拎走左碗糖水同廚房果位人兄講
(佢話有粒石春喔)
等左一陣….
一碗熱紅豆沙放係我面前

老實講🙂我唔需要再食多一次紅豆沙囉⋯⋯
其實係唔係需要講一聲唔好意思/對唔住
會留意番食品衛生同質素呢

打開門做生意….
點解一d禮貌都無

紅豆沙
紅豆沙
2023-12-05
2023-11-22 176 浏览
諗住新開張去幫襯下,點知入到去買嘢,全部員工都黑口黑面,完全唔想做生意咁!個老闆請咗呢啲員工真係倒米,服務態度好差!😡 超級趕客,真係寧願行遠啲去第二間買仲好!
2023-11-22
外卖自取
2023-11-22 132 浏览
返屋企前諗住去去買個糖水外賣啦點知成個收錢過程都已經唔好 最後等完佢個外賣拎出嚟第二個店員居然係到西面總之成個外賣流程都係俾人感覺到唔愉快可能你哋會覺得買個外賣使唔使咁多嘢講但係我純粹表達個人意見 請見諒🙏🏻
返屋企前諗住去去買個糖水外賣啦
點知成個收錢過程都已經唔好