餐厅: 百份百餐廳 (南豐廣場)
资讯:

2019-02-13 204 浏览
其實想試下百分百餐廳好耐,但成日行過見到很多人,所以唔系好想排隊!今晚又唔見太多人喎,所以就試試!看看餐牌,就見有個二人晚餐,價錢HKD138,真系平過太x好多!而家唐x飯盒都加左價,呢個餐有兩個餸、兩個燉湯、兩碗藜麥飯,都算系幾抵食!今晚叫了咕嚕肉和薑蔥霸王雞,燉湯系紅棗蟲草花猴頭菇排骨湯!總括來說,薑蔥霸王雞好滑,咕嚕肉又脆脆地,都幾好味,兩個餸份量都幾夠,不過,蔬菜就少d,下次可能會叫個菜!晚上八點後,麵包仲有買一送一!👍

今晚叫了咕嚕肉和薑蔥霸王雞,燉湯系紅棗蟲草花猴頭菇排骨湯!

晚上八點後,麵包仲有買一送一!👍
燉湯
薑蔥霸王雞
蜜桃咕嚕肉
2019-02-13
燉湯
薑蔥霸王雞
蜜桃咕嚕肉
2018-10-14 370 浏览
同阿仔去食飯,行咗個幾圈,都係走返嚟百分百,近近哋呀,其實响去咗出面,走返嚟㗎都係走唔甩,食開嘅味道,食開嘅紅豆冰。我整咗個焗豬扒飯,阿仔就整咗個白汁雞意大利粉。一個晚餐又過咗喇。
2018-08-05 402 浏览
星期日假期!難得同屋企人食早餐,亞仔又未食過新開呢間!於是就選食呢間了!環境有點懷舊!門口還有麵包賣添,本人覺得麵包有點貴!要成$12個架都算大個4坐位也多,冷氣就不算涼呢!坐下選早餐了,可能沒留意時間,簡了一陣食什麼?原來差不多差一個字就11:30都無發覺,到叫侍應生時,竟然說未夠鐘寫午餐,哎呀!早餐變了午餐又要睇下食乜嘢!個胃又要變動了,哈哈,一家人都無所謂啦!好想食D濕濕地嘢,我就選了泡飯,佢兩個人就選食飯。懷舊的門口入口便有麵包買佈置懷舊蕃茄湯小雲耳野菌嫩雞泡飯雞好嫩滑 好新鮮濃蕃茄湯 好多野菌 好夠熱咖哩 牛腩飯牛腩比較小 肉汁夠濃薯仔都是有4舊紅白鴛鴦焗飯味道一般 熱咖啡 熱奶茶 凍檸檬茶

懷舊的門口

味道一般

熱咖啡 熱奶茶 凍檸檬茶

2018-08-05
2018-07-10 350 浏览
首次來試呢間啱開咗唔係好耐嘅餐廳,叫咗個個麻辣水煮魚,魚肉都 ok, 麻辣都好夠味,另一個就係佢招牌嘅咖哩牛坑腩,但覺得同其他一般嘅咖哩牛腩無分別,最後一個係椒鹽焗肉排,完全唔係肉排,用一塊豬扒切到一塊塊好細嘅豬肉,呢個餐要$65 所以唔覺得抵食。
2018-07-08
2018-07-04 201 浏览
我們呢班靚太又相聚食早餐啦!講真係唔知食咩好,只是想搵地方吹吹水見見面最好可以坐得耐啦!就醒起"南豐百份百"新開無幾耐,晚餐食過ok嘅早餐原來大家都未食過,咁就選呢間食囉!入到去大把座位,侍應生又隨便我們簡位坐,緊係簡個講嘢方便又涼涼地啦!友人話令一間"百份百"魚柳好食,就想試下呢間魚柳,於是大家都費事諗食乜嘢就叫了4份吉列魚柳餐🐟🐟🐟🐟都好大份架,以靚太嚟講特別早餐又真的豐富和大份呢!重有炒蛋和蒜香牛油多士,慢慢食慢慢講就最啱了。吉列魚柳 /炒蛋/ 蒜香牛油多士魚柳真的很大呀!味道很香蛋炒得很滑加埋塊多士好飽啊!4個人每人一份太有份量了

吉列魚柳 /炒蛋/ 蒜香牛油多士
魚柳真的很大呀!

味道很香

蛋炒得很滑

加埋塊多士好飽啊!

4個人每人一份
太有份量了

2018-07-01 271 浏览
原本呢個位係薩莉亞不過執咗笠之後分開咗呢間百分百餐廳見好似冇乜人排隊嘅事就黎試吓啦不過可能新開張有啲混亂排隊嘅時候呢就有少少誤會所以呢就過咗我地位要排多一陣安排左位之後呢又有調動所以其實有啲混亂嘅真係唔緊要啦快快趣嗌左嘢食就算嘢食方面多數係啲中式小菜同茶餐廳嘅嘢食其實佢有二人套餐我哋發現其實就咁嗌兩個嘢食會平啲所以我哋嗌咗兩個嘢食加嘢飲先講下佢嘅椒鹽焗肉排我覺得有少少鹹咗啲但係其實味道幾好嘅啲炸左嘅肉唔會好散呀都幾實呢個金菇肥牛煲比我想像中多味道調較教得幾好啲金菇同粉絲夠入味用黎撈飯就一流啦呢度有樣幾好嘅就係可以坐得好耐一班朋友嚟傾吓計都唔錯
原本呢個位係薩莉亞

啲金菇同粉絲夠入味
用黎撈飯就一流啦

呢度有樣幾好嘅就係可以坐得好耐一班朋友嚟傾吓計都唔錯
2018-05-22 157 浏览
超級三色焗配炒飯(豬排/西蘭花/雞排)西蘭花好大棵及新鮮豬排入味👍😋雞排好淋入味女女好快食晒😋😋咖喱豬排拼吉列魚柳咖啡比較好辣,平時食開咖哩是無咁辣,不過老公鍾意辣所以無問題😋豬排都算淋,魚柳新鮮肉趣🐟👍配飯一流,老公話可惜咖哩汁太小😅枝竹蘿蔔牛腩煲超級甜,蘿蔔好甜不是蘿蔔本身味道枝竹兒子鍾情食,不過因為太甜味,有些影響食慾,牛腩肉很碎,算淋入味,不過由於整碟餸太甜了!完全影響食慾,有點失望感覺😞

超級三色焗配炒飯(豬排/西蘭花/雞排)
西蘭花好大棵及新鮮
豬排入味👍😋
雞排好淋入味
女女好快食晒😋😋

咖喱豬排拼吉列魚柳
咖啡比較好辣,平時食開咖哩是無咁辣,
不過老公鍾意辣所以無問題😋
豬排都算淋,魚柳新鮮肉趣🐟👍
配飯一流,老公話可惜咖哩汁太小😅

枝竹蘿蔔牛腩煲
超級甜,蘿蔔好甜不是蘿蔔本身味道
枝竹兒子鍾情食,不過因為太甜味,
有些影響食慾,牛腩肉很碎,算淋入味,
不過由於整碟餸太甜了!
完全影響食慾,有點失望感覺😞
2018-05-09 298 浏览
同事們相約下班後做下運動打下波,咁運動之前緊係要食飽飽先有力架嘛~於是係附近既商場見到呢間餐廳面門都幾有特式,就吸引左我地入去啦。點知就係伏既開始...我地一行4人都等左約半個鐘先有位,餐點選擇都算多。圖片比文字更吸睛,所以我地都揀左兩個餐係大圖推介既~點知...首先講啲正常野先呢個係我地叫既3個餐入面最正常既,擺盤都幾靚。雞都算滑身同有味既,但係個飯就..可能係健康飯😂,無咩味。始終覺得海南雞係要配油飯先襯。每個餐都會配湯品或者飲品。羅宋湯,係我地叫既所有野食入面最好飲好食🤦🏻‍♀️,味道酸酸甜甜,不會太酸。伏味開始來臨....其他我最期待係呢個飯,一上菜好吸引,色水好好,有滿滿既芝士同足料。可惜一放入口...噢唔知係咪蕃茄既問題,有一陣酸酸叔叔既味道,但佢又唔係變壞左好勁既味,就咬咬下會陣中有間酸叔味出黎。所以我地都係勉強食左半碟就唔想再食。其實呢碟應該是叫芽菜肥牛煲。基本上我搵唔到粉絲同金菇。二來我唔睇番menu都唔知係沙嗲口味,純粹係咸味芽菜肥牛煲。呢碟菜其實仲有段故..話說一開始上菜黎左蝦米雜菜煲(類似),然後我地同番店員講話黎錯左,我地叫既係肥牛煲,當中我地都無要責怪既語氣,

我地一行4人都等左約半個鐘先有位,餐點選擇都算多。
首先講啲正常野先
至尊海南雞套餐
羅宋湯
伏味開始來臨....
皇牌鮮茄焗豬扒·腸仔·半焗流心蛋
沙嗲金菇粉絲肥牛煲

呢碟菜其實仲有段故..話說一開始上菜黎左蝦米雜菜煲(類似),然後我地同番店員講話黎錯左,我地叫既係肥牛煲,當中我地都無要責怪既語氣,都係有禮貌既(我自己覺得)。咁呢到都ok既,無野,店員都有講唔好意思,換番俾我地。過左一陣,一開始幫我地落單個個人拎住張單走過黎話:咩啊,你地係叫雜菜煲,仲話記得我地指住雜菜煲。嘩,聽到火都黎,我地自己叫既自己唔記得,反而你記得,個肥牛同雜菜係meun一個高一個低,我地一定係指錯左啦。佢都仲要keep住講,好似我地屈佢咁。講多兩句就有另一個店員幫佢say sorry,完左件事。然後,過一陣又見佢俾第2枱既人鬧佢落張單之類。🤷🏻‍♀️
伏中過一次就夠 。

-完-
羅宋湯