2019-06-08 697 浏览
你們飲茶,點知食到一肚氣叫極都無人執碗蝦餃有酸味要退炸豆腐裏面凍嘅冇人招呼,態度唔好,D員工個個黑口黑面雖然星期六有六六折,但係個場都有一半冇人以後都唔會再去了。
你們飲茶,點知食到一肚氣
叫極都無人執碗
蝦餃有酸味要退
炸豆腐裏面凍嘅
冇人招呼,態度唔好,D員工個個黑口黑面
雖然星期六有六六折,但係個場都有一半冇人
以後都唔會再去了。
2019-06-08
2019-05-04 1072 浏览
#百樂門宴會廳 (九龍灣)假期和家人去飲茶,誰不知中晒伏。原本沒有打算吃這家。但看見他們的優惠「超級星期六」所有正價點心,包括大中小頂點都有半價十分划算,就進去了。暗位⚠另有一張點心紙名叫「必食點心」係冇任何折扣優惠。伏位⚠野食好難食😭。我的天呀!#蝦餃 皮勁厚,蝦無彈性,無蝦味,好乾。 #雪山叉燒包 完全唔合格,唔鬆化,又係好乾同麵包不軟熟,無期待會有添好運的質素。但也太難吃了吧!#燒賣 雖然大大粒但鬆散,蝦不彈牙又無味,好乾!#潮州粉果 餡料不夠多,味道偏淡。#流心奶黃包 就是普通奶黃包,並不流心,沒有蛋黃!比較正常點心有 #牛肉球 #腸粉唯一好處係 價錢取勝
#百樂門宴會廳 (九龍灣)

暗位⚠另有一張點心紙名叫「必食點心」係冇任何折扣優惠。

伏位⚠野食好難食😭。我的天呀!

#蝦餃 皮勁厚,蝦無彈性,無蝦味,好乾。

#燒賣 雖然大大粒但鬆散,蝦不彈牙又無味,好乾!

#潮州粉果 餡料不夠多,味道偏淡。

#流心奶黃包 就是普通奶黃包,並不流心,沒有蛋黃!

比較正常點心有 #牛肉球 #腸粉

唯一好處係 價錢取勝
2019-05-02 674 浏览
我地3大1b(22個月),入到去坐低後發現畫了4個茶錢,於是叫waiter改返,佢話bb都要收,幾多個月大都要,1個月大都要😑😑😑我地話“吓?bb都唔飲茶“跟住waiter就答 “你地一係唔好嚟依度飲茶囉“ ,就走左去唔開茶俾我地,咩態度???
2019-05-01
2019-03-03 890 浏览
今晚到這家百樂門用餐,待應強烈推薦聖子,說十分新鮮,所以便相信推介點了蒜蓉粉絲蒸聖子。碟餸果到滿心歡喜的吃...可以滿心的歡喜變成滿口的沙...當好的食材遇上不懂煮的厨師...真心無言,還有白白浪費了食客金錢時間心情....
蒜蓉粉絲蒸聖子
2019-01-10 1435 浏览
服務真係好差 唔知點解可以成間舖嘅人都係態度咁差...之前未黎過呢間嘢,諗著今日試下,結果真係冇嘢講,好似班員工係客,我係黎serve佢地咁。叫左個龍蝦伊麵,d龍蝦好霉,好似唔多新鮮。你地可以看圖自己感受下,麵好鹹。然後想食飲茶必備嘅蘿蔔糕,發現呢間舖原來係冇蘿蔔糕嘅...第一次見酒樓冇蘿蔔糕,睇左點心紙好多次都見唔到有...啲staff問多兩句就唔耐煩,然後趕客mode...下次唔會再黎。之前一直以為其他食評係個別例子,直到我自己都遇到...真心無語
2018-12-22 1170 浏览
今日做冬所有同事話一齊出去食餐好 我哋一班十幾人所以我提議百樂門飲茶,因為我係喺呢度擺酒嘅所以係有小小情意結,因為個晚係幾好食🤪點知,可能因為所有人都係做冬嘅關係成場爆滿而啲食物質素就參差不齊首先點心同埋炒粉麵飯係冇乜問題嘅不過想講下嗰個椒鹽豆腐XO醬炒蘿蔔糕同埋椒鹽魷魚真係令人失望XO醬炒蘿蔔糕啲配菜仲好食過蘿蔔糕,D蘿蔔糕死實實,椒鹽豆腐就骨肉分離個皮勁厚🙅🏻‍♀️椒鹽魷魚都係啲嘢食又唔係好熱仲有個灼芥蘭,感覺芥蘭烚得耐得滯啲菜都變左唔係綠色🙈最後最後令人最奇怪嘅係個包汁鳳爪完全冇包汁味但係好奇怪有藥材味食得出有杞子淮山果一類味道雖然我對呢浸藥材味都幾like但係應該包汁價錢貴啲㗎嘛成枱同事一齊話以後都唔嚟食我呢個情意結就爛咗喇😭
今日做冬所有同事話一齊出去食餐好
我哋一班十幾人
所以我提議百樂門飲茶,
因為我係喺呢度擺酒嘅
所以係有小小情意結,因為個晚係幾好食🤪
點知,可能因為所有人都係做冬嘅關係
成場爆滿
而啲食物質素就參差不齊
首先點心同埋炒粉麵飯係冇乜問題嘅
不過想講下嗰個椒鹽豆腐XO醬炒蘿蔔糕
同埋椒鹽魷魚真係令人失望
個皮勁厚🙅🏻‍♀️椒鹽魷魚都係
啲嘢食又唔係好熱
仲有個灼芥蘭,感覺芥蘭烚得耐得滯
啲菜都變左唔係綠色🙈
成枱同事一齊話以後都唔嚟食
我呢個情意結就爛咗喇😭

2018-12-21
2018-11-05 1587 浏览
又到星期日可以同屋企人一齊family day,今次去百樂門宴會廳, 我們到的時段大概係下午茶時間,好容易就有位了。看見餐牌下午茶的點心真是很抵吃,我們吃了很多點心,埋單大約400多元。 這裏環境舒服,位置寬闊同朋友或家人來到飲茶傾下偈又一個下午。點了太多點心不能一一盡錄, 點心的水準都是正常的,算是中規中矩吧!蝦餃 ~ 一籠四粒,蝦肉新鮮,大大粒唔錯。鮮蝦菜苗餃 ~ 這個我沒有吃,但家人話味道唔錯。魚肚比較肥膩, 多油但偏淡。這碟炒河雖然賣相不算美,但是食落口唔錯, 炒得幾乾身。我最喜愛的釀辣椒,魚肉彈牙。雪山叉燒包 ~ 到的時候唔夠熱 薑汁糕 ~ 香濃的薑汁味,口感煙韌。叉燒米粉 ~ 半肥瘦叉燒,正。鹵水鴨腳 ~ 鹵得入味夠林。整體來說,如果對點心沒有太高的要求,來這裏和家人或朋友聚餐,環境都算幾好的。

蝦餃 ~ 一籠四粒,蝦肉新鮮,大大粒唔錯。
蝦餃

鮮蝦菜苗餃 ~ 這個我沒有吃,但家人話味道唔錯。
鮮蝦菜苗餃

魚肚比較肥膩, 多油但偏淡。

這碟炒河雖然賣相不算美,但是食落口唔錯, 炒得幾乾身。

我最喜愛的釀辣椒,魚肉彈牙。
釀辣椒

雪山叉燒包 ~ 到的時候唔夠熱
雪山叉燒包

薑汁糕 ~ 香濃的薑汁味,口感煙韌。
薑汁糕

叉燒米粉 ~ 半肥瘦叉燒,正。
叉燒米粉

鹵水鴨腳 ~ 鹵得入味夠林。

2018-11-04
下午茶
2018-09-08 1648 浏览
上星期日十點半到百樂門門口等位,拎中枱,等左45分鐘,入左成廿張細枱,4張中枱,個當中只有一張中枱叫籌號!其餘熟客,聽住知客聽電話留枱,熟客到3分鐘有枱,街客慢慢等啦。😡等左廿幾分鐘,問知客點解比哂d熟客唔叫籌,佢竟然豪氣地叫我入地問d熟客。等到45分鐘,家人上前再問清況,知客囂張話:唔等得去樓下囉,樓下大把位!百樂門真係好,請到咁好嘅員工,居然趕客去第二間!把比經理投訴,話跟進再覆我地,過左一星期無回音! Email投訴,又無回音!雖然我唔係熟客,但都支持左6,7年,以前d服務都ok,不過而家真係要考慮轉場,無理由比錢去受氣😤

2018-09-02
2018-08-26 1332 浏览
今朝喺 MegaBox 睇完早場呢,就跟我朋友一齊去附近嘅酒樓飲早茶,這間酒樓有驚喜喎!原來星期日喺度飲茶十二點半前埋單有半價,全部點心都係,所以有很多人等位。我們大約等了二十分鐘才有位,我們叫了幾個點心品嚐,有馬拉糕、蟲草花雞粥、腸粉等。 嗰度啲馬拉糕幾好食喎,比較特別,佢唔係傳統做法馬拉糕,味道幾好味。 腸粉都唔錯師傅自己拉嘅得幾滑,蟲草花雞粥,有蟲草花嘅味道。 侍應招呼就一般呀!可能顧客太多,不算很殷勤服務, 態度有待改善。
2018-08-26
2018-07-30 1298 浏览
今日購物完之後,就直上十四樓去百樂門食飯,因為星期六出名全日半價。剛好中午等咗十五分鐘左右,店員就安排入坐。我一家三人坐四人檯,一入坐就俾店員攞走其中一張椅,説因為旁邊唔夠,話會轉頭再攞返俾我,可借椅子係一直沒有攞返嚟。我带有小朋友,正常係需要多一張椅子放背包等物品。结果叫經理搬返張椅俾我。之後再正準備用筆點菜時,居然俾店員隨手,冇問嘅情況下攞走支筆,只说旁邊要用,我去櫃檯再攞過俾你。。。令到我一下冇哂心情食飯。我完全唔理解為何店員唔直接出去攞支筆俾旁邊嘅客人,而係要喺我嘅枱上攞走支筆比旁邊嘅客人。。。之後我哋點咗一個 飯三個點心, 但係最後有一個甜品冇嚟到,而其中一個點心等咗20分鐘以上亦沒有到,之後再搵經理再吹,再等十分鐘先到, 结果前後等咗三十分鐘。我哋叫咗一個揚州炒飯,但係個炒飯令我覺得好失望, 除咗炒飯嘅外表唔得,味道亦都完全冇味。 豆沙鍋餅實在太油啦,我唔敢畀小朋友食,另外個蒸牛肉入面仲有啲紅色嘅未煮熟透。結果我哋對今次百樂門的感想只得一個差字,態度上有問題,時間上有問題,而且點心嘅味道亦都係唔足夠, 煮出嚟嘅嘢只係敷衍客人嘅味道,我相信我唔會再嚟。。。

揚州炒飯 蒸牛肉
2018-07-28
  • 揚州炒飯
2018-05-12 1747 浏览
中學週年晚宴,可以見番好多同學,大家都好興奮,場地幾靚(擺酒地方當然靚)黃金燒味拼盤:中華沙律正常,牛𦟌硬得滯,雞正常,雲耳爽口但較淡,唔夠酸,鵝正常翠芹彩鳳蚌片:西芹爽脆,蚌片微腥!ok瑤柱扒雙蔬:罐頭草菇正常,不過我最唔喜歡小棠菜,同埋杰杰身嘅獻汁!沙汁玉龍卷:炸沙律卷,皮脆入面酸酸地,蔬果爽脆!幾好竹笙海皇羹:夠熱,啲材料碎濕濕!食唔出味清蒸大海石斑:食咗面珠礅,幾滑!濃湯粒粒浸菜苗:上湯少許味精,菜爽嫩唔老!幾好當紅炸子雞:皮脆,肉正常!王府炒飯:無食鮑汁伊麵:炆得入味,伊麵幾滑!好味紅豆沙:好濃,啲豆大粒炆得透,好味圍菜食物只要夠熱,味道都唔會有驚喜,負責我哋張枱嘅姨姨幾nice,因為同學們四圍走談天,又排隊上台影相,佔晒啲走道,佢哋上菜都好困難!而佢哋都好包容我哋!開心的一晚

翠芹彩鳳蚌片:西芹爽脆,蚌片微腥!ok

沙汁玉龍卷:炸沙律卷,皮脆入面酸酸地,蔬果爽脆!幾好

竹笙海皇羹:夠熱,啲材料碎濕濕!食唔出味

清蒸大海石斑:食咗面珠礅,幾滑!

濃湯粒粒浸菜苗:上湯少許味精,菜爽嫩唔老!幾好

當紅炸子雞:皮脆,肉正常!

王府炒飯:無食

鮑汁伊麵:炆得入味,伊麵幾滑!好味

紅豆沙:好濃,啲豆大粒炆得透,好味

開心的一晚
2018-05-04
2018-04-30 1176 浏览
D點心未熟又吾好吃。基本的都太難食。永不再來。服務又差。又無人理。以為百樂門係正洒樓。點知咁差。腸粉硬。鲜祝卷又凍又硬。鲜奶甜品,又鞋又暖。真係未吃過一間野咁差。浪費時間。係難吃倒吾吃。原本上去上層另一洒樓。皇府一号好好多。。大家來呢間洒樓真係要諗清楚
2018-04-29 869 浏览
晚飯時段不停被推銷食4人餐,散叫後就無服務可言。蝦醬通菜無蝦醬味,但超級甜半價$44乳豬不錯,好瘦其他餸菜平平甜品叫2客楊枝甘露糕,1客4件,1客3件,同佢講俾少咗1件,拎返入廚房無再返出來,再搵待應,佢竟然可以拎返原本3件嘅分量切多一刀變4件搵部長,白色衫嘅經理話呢度個個都係部長,個個都話得事,無人可以接受投訴,最後搵咗門口接待員話佢係經理,全個過程簡直當我係白痴,Black list 呢世唔會再去任何百樂門!!
晚飯時段不停被推銷食4人餐,散叫後就無服務可言。

蝦醬通菜無蝦醬味,但超級甜

半價$44乳豬不錯,好瘦

其他餸菜平平

Black list 呢世唔會再去任何百樂門!!
2018-04-29
庆祝纪念
生日
2018-04-16 871 浏览
今日公司搞左個午宴係百樂門宴會廳mega box 第一次光臨同嘗嘗這間店,首先一開始就黎燒味拼件雞同鵝都好味唔太硬!有中華沙津做埋配菜都係第一次見蝦仁象拔螃西芹,蝦仁同西芹咬落好脆!依個炸物整得幾好,其實無雖要再另加沙津醬已經好味了依碗魚肚羮都ok呀!條魚可能有點失手,老左dd但都好味既..飽魚片,菇同生菜依味平時都好小見既湯浸菜心炸雞呢就炸到好香口,肉質剛剛好熟唔太老good!伊麵草菇就唔算太多,但麵就好多啊炒飯總恬黎講野食都算大碟足料!12個人都食唔晒.......
件雞同鵝都好味唔太硬!有中華沙津做埋配菜都係第一次見
蝦仁象拔螃西芹,蝦仁同西芹咬落好脆!
依個炸物整得幾好,其實無雖要再另加沙津醬已經好味了
依碗魚肚羮都ok呀!
條魚可能有點失手,老左dd但都好味既..
飽魚片,菇同生菜
依味平時都好小見既湯浸菜心
炸雞呢就炸到好香口,肉質剛剛好熟唔太老good!
伊麵草菇就唔算太多,但麵就好多啊
炒飯
總恬黎講野食都算大碟足料!12個人都食唔晒.......
2018-04-08 618 浏览
落單,加水兩次都撞啱得一個待應行過,明明4目交投,隻手舉到高一高都可以扮睇你唔到,同部長講,回應居然係‘宜家打工皇帝,唔話得架’,well, 即係我消費,仲要受氣,你同趕客有乜分別,真心唔會再黎