6天前
今日同老公收工經過,見未幫襯過哩間野,試一試佢。我地係買外賣拎走既,落單既時候,果位長長頭髮既男店員,已經講野講到鬼食泥+急口令咁,又冇禮貌,已經算數。之後我地覺得入面冷氣凍,企左出門口等外賣,係企正係佢門口,果時好少客,而且透明玻璃冇可能睇唔到我地,等左一陣,我地見最最最入果張枱上面放左一袋外賣,但望落勁細袋,冇諗過係2個餐,我地同長頭髮既男店員已經對望左幾次,正常如果外賣係我地既,拎得係咪應該示意,或者行出泥話比客人知已經拎得,我地望左幾次佢都冇任何反應,諗住唔係我地既啦,等多陣覺得唔對路,明明都冇咩客,點解咁耐都未有,之後我老公行入去睇睇,原來果袋放左係最最最入張枱既外賣真係我地既,但係個長頭髮既男店員望住我地係門口呆等,由得我地等,都唔出聲,真係嬲到呢!我個拌麵就係因為係到白白呆等左好耐,返上屋企食已經痴埋哂一舊分唔開。以後應該就算餓死,都唔會再幫襯佢,第一次幫襯就有咁差既經歷。食物雖然份量少,但味道係正常的,不過因為哩位長頭髮既男店員,我唔會再幫襯!