我都成日幫襯這間鋪的一種蛋糕,不貴只要五蚊個。原想寫好耐,不過不知道個名所以冇寫。這款蛋糕圓形,中間有塊圓形凸起的蛋糕,面有果占的,而下面個圓形餅上面有糖粉,比個凸起的果占壓下的有忌廉(最好味)。外層有個硬的達底,蛋糕味幾好。這個蛋糕最好食是雪凍後,d忌廉硬硬地,很好味的。這個價錢算合理的了,這個款美心都有得買只需$3.6。味道都不錯呀,你們可以一試。另外佢有個硬大粒沙糖忌廉卷都幾好味呀,特別受小朋友歡迎,因為有沙糖嗎,忌廉又好味。不過一定不受雪儀歡迎了,因為她怕硬。這個飽又是五元個。
2004-08-25 25 浏览
唔記得左個名叫牛奶包定牛奶條,一袋有好多條,個樣長方形,硬硬淨淨咁,點知食落都係咁硬淨!呢樣真係唔得!一d都唔軟熟…
2004-07-22 7 浏览
Blueberry cheescake比較細件,而且唔係特別好味,芝士味唔濃,但係都食到d藍莓味既。雖然唔係話好heavy個隻,但係食完又令人好滯喎,個人黎講就唔係咁鍾意,有d地方既cheescake 可以好食好多!
又係果個怕肥、懶健康又貪吃的男同事,見佢成日食住呢隻輕怡蛋糕,今日就問佢拿了一件來吃。<br />確實減左幾多卡就唔知亦無標明,但一食就知好健康,試問一件無芝士味、無牛油味、甚至乎蛋味也欠奉的蛋糕會有幾肥呢?<br />不過如果要食件如此味道的所謂芝士蛋糕,真的是食塊疏打餅,或堂堂正正的食件真正的芝士蛋糕無咁嬲!
2004-06-16 11 浏览
試過幾款包:1. 咖哩雞包- 好味,夠辣又多料2. 十字包- 好味3. 菠蘿包- 太清,面頭不夠脆4. 提子麥包- 要大size 的才夠軟熟,細的比較硬5. 雜乾果蛋糕- 太甜6. 菠蘿牛油蛋糕- 好味7. 香蕉蛋糕- 好味8. Muffin - 麻麻地
試過幾款包:
6. 菠蘿牛油蛋糕- 好味
7. 香蕉蛋糕- 好味
8. Muffin - 麻麻地
2004-04-18 6 浏览
食完個light lunch,食左佢個牛利酥,好香口,好脆. 知道佢o既蝴蝶酥都好正,不過今日睇個樣好似油左d,下次"靚仔"d時先買黎試.
2004-03-31 42 浏览
原本今日要去郊外開工,但因為驚落雨,所以就取消左,無端端又多日假,就自己一個落銅鑼灣「自由行」。好耐無去過呢度,今日來到當然要買下鳥結糖,剛好見到有幾款鬆餅,又買個提子鬆餅來吃,連隔離的十字包都買來比較一下。老實講,呢度的鬆餅同十字包基本上材料同味道都係大同小異,都係有落蛋同少牛油,口感似蛋糕,唯一有分別的是十字包件頭大過鬆餅唔少,同埋頂頭有個十字,係咁多。5蚊一個,既然兩個差不多的話當然以十字包較可取,因為大個D丫嘛!
真係好正!貴就貴左小小但係值回票價wkakak
真係好正!貴就貴左小小但係值回票價wkakak
2003-08-18 7 浏览
我O係奧海城個間的,那裏所有面飽賣相不錯,味道OK~環境好靜(無咩人幫襯ar!!!)我見賣相不錯,就eat左個朱古力mouses........好甜呀~~~愈食就愈"溜".....食到一半就食唔到la!之於其他bread都過得去la~o的姐姐都幾好人,幾nice(但因人少關係?o地傾話多過what)
我O係奧海城個間的,那裏所有面飽賣相不錯,味道OK~
環境好靜(無咩人幫襯ar!!!)
之於其他bread都過得去la~
2001-08-20 2 浏览
呢度D健怡曲奇幾正,雖然冇普通曲奇咁香,但係我就覺得呢隻好味D,冇咁漏嘛。我鐘意佢有小小朱古力味,細細包,好快比我食哂。雖然叫健怡曲奇,但係都係易肥食品,想減肥的都係偶爾試下好了~!
2001-08-20 5 浏览
最喜歡吃這兒的鳥結糖,既新鮮又香甜,比市面的好吃。馬蹄形曲奇更是我的至愛,兩端有香滑的朱古力,配鬆化的曲奇,又不會太甜﹗
2000-08-01 9 浏览
九龍塘果間係有cafe既!dcake外賣就大約$25一件,堂食要$40件!!!<br>Tea set 大約$80左右:可以任揀一件cake仲包兩件迷你果撻同飲品。<br>俾我我寧願散叫!因為d果撻都唔係特別好味!唔叫仲抵!<br>o黎過幾次。。食過呢度d 的德國cheese cake、焗chocolate cheese cake、黑芝麻蛋糕同tiramisu!德國cheese cake面頭舖上一層白色o既乳酪,酸酸地幾特別。個焗朱古力芝士蛋糕就淨係食到有朱古力味,但食唔到有芝士味!件黑芝麻蛋糕冇我想像中咁重芝士味,不過淋淋地食落口一粒粒芝麻都幾得意。最差係件,冇味o既!都唔知自己食o左d乜!o野飲方面都算唔錯!我最欣賞係果度d蘋果肉桂茶又香又好飲!另外其他小食好似烏結糖都幾好!不過曲奇同麵包麻麻喇。。冇乜味既!
<br>
俾我我寧願散叫!因為d果撻都唔係特別好味!唔叫仲抵!