2025-05-27
朋友係網上見到foodie介紹呢間餐廳新出既不同口味菠蘿油,就帶我一齊去試~我地點左開心果醬味,估唔到咁夾,好欣賞佢唔太甜,個味好清唔膩,初時都驚會中伏。牛油好軟好香,唔係雪到硬崩崩,牛油既鹹味同開心果醬甜味互相提升。好,重點黎,就係個菠蘿包,可以話係我食過最好食,個飽夠熱,個皮好香好脆,但個飽係好軟,真正外脆內軟,又唔會死甜,夾住果醬同牛油,真係超好食!!!我同朋友另外一人叫左一個餐,佢叫左「男人的浪漫」,有熱狗+腸仔雞扒意粉+一杯茶,都只係$65,熱狗超大個,朋友俾左半個我,脆皮腸好香脆,不過我本人唔鍾意濃味,所以覺得鹹左啲。個飽又係外脆內軟,好怕啲好硬果啲,或者硬脆會𠝹嘴果啲,裡面仲加左牛油真係超香,淨食包都覺得好正。我就叫左蛋米,蛋炒得好滑,唔錯~間野有啲隱蔽,要入左棟大廈,係中間轉左行出去先搵到。
我就叫左蛋米,蛋炒得好滑,唔錯~
間野有啲隱蔽,要入左棟大廈,係中間轉左行出去先搵到。
開心果醬菠蘿油
熱狗