2天前
最近在旺角發現咗一間超正的西餐廳——Station 3!環境舒適,地方闊落,真係好啱朋友聚會傾計,特別係呢個季節,令人感受到濃厚的節日氛圍。🌟 田園沙律($38)清新可口,開胃之選。套餐價$38跟一個Cake 都幾抵食!🌟 飲品:力量(士多啤梨/菠蘿梳打)好清爽,個名叫「力量」用塔羅牌命名,真係新奇又有趣!飲品中士多啤梨的果香與菠蘿的清甜交融,完美配搭,我覺得比較啱夏天飲。🌟 飲品:愚者(蜜桃玫瑰紅茶)玫瑰香氣加蜜桃甜味,飲落去好舒服,搭配餐點非常合襯。茶香與果香完美融合,讓人感受到一種優雅的享受,係唔錯嘅選擇。🌟 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉($152)味道好食,煙三文魚同忌廉蕃茄醬搭配得非常好,食到停唔落口!意粉煮得剛好,彈牙又吸附醬汁,煙三文魚的鮮味更提升整體口感,令人滿足感爆棚。🌟 松露薯條($68)即炸薯條,外脆內軟,熱辣辣,真係好好味!薯條上灑上松露粉,令味道更上一層樓,獨特的香氣讓人忍不住一口接一口。🌟 卡邦尼煙肉雜菌意粉($126)味道一樣好好食,煙肉同雜菌搭配得宜,令人回味無窮。意粉吸收咗濃郁嘅醬汁,每一口都充滿香氣,煙肉的鹹香與雜菌的鮮味完美結合。🌟 巴斯克芝士蛋糕($
🌟 田園沙律($38)
清新可口,開胃之選。套餐價$38跟一個Cake 都幾抵食!
🌟 飲品:力量(士多啤梨/菠蘿梳打)
🌟 飲品:愚者(蜜桃玫瑰紅茶)
🌟 煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉($152)
🌟 松露薯條($68)
🌟 卡邦尼煙肉雜菌意粉($126)
🌟 巴斯克芝士蛋糕($38,跟一個田園沙律)
簡直係完美的搭配,為呢餐畫上完美的句號🍰。蛋糕外層微微焦脆,內裡濃郁滑順,芝士的醇厚感配合焦糖的甜味,超級好食!!!!配埋個cream 一齊食,仲正! 雖然會肥。XD
工作人員都好友善,服務態度非常好,都係後生仔女,手腳快,食物起得快。價錢方面合理,份量充足,飯後仲可以來一個小甜品,十足滿足!一開始到達嘅時候,仲以為自己走錯地方,原來行入去先另有一片天。而且,門口仲有好多board game可以借來玩,帶friend 聚會真心吾錯。