2023-08-11 65 浏览
呢到嘅米線最近推出左盛夏福利二重奏1️⃣第二碗米線半價(以價錢較低米線為半價)2️⃣所有小食8折優惠(追加價及單點價均為8折) 咁抵一定要試啦‼️自選米線提供多款新鮮配料同湯底 無論係清淡型/重口味都有得揀😚.📌S2酸辣湯底米線 $27少/走米線-$1 配料有酸菜,肉碎(唔多覺有), 芽菜, 芫茜, 腐皮, 木耳絲 嗌左微辣加酸 唔會太重口味太刺激 味道清爽開胃✨米線滑捋捋又爽彈 偏硬身有咬口 但唔鍾意咁硬 都可以揀軟淋啲😝.➿+$6配料雞肉(雞髀肉幾嫩滑 冇雪藏味), 芽菜, 韭菜, 雲耳, 生菜(四款都好爽脆), 金菇, 鮮冬菇(菇類比較索湯 口感滑嫩), 蘿蔔(炆得唔夠淋 有啲硬 似唔夠熟).➿+$10配料溏心蛋略嫌過熟 蛋黃唔流心同漿口 但係用左日本雞蛋 好濃蛋香味 蛋白幾彈 係鹹醬油調味 如果係日式咁甜甜地 應該會夾啲🍳.❣️新店開張優惠 凡惠顧任何一碗米線 即送6 Dee單骨雞翼(兩隻) 雞翼有驚喜 輕輕炸過 外皮香脆 入口嫩滑 好厚肉 肥美多汁 仲有淡淡孜然香味❣️.📌巴蜀涼拌皮蛋 +$13醬汁幾特別 睇落好辣 但佢係帶點甜味 撈皮蛋又幾夾 仲可以癖走陣石灰味🥚.📌麻辣涼拌雲耳 +$1

📌S2酸辣湯底米線 $27

6 Dee單骨雞翼
麻辣涼拌雲耳
凍檸百事
凍鴛鴦
今個夏天「米線哥」推出「米線哥盛夏福利祭」,深水埗分店同太子分店均享有福利優惠🌟 惠顧米線哥任何米線,第二碗就可享半價優惠🌟 所有小食可享8折優惠肥妹帶位米線愛好者朋友仔到深水埗分店店內環境乾淨企理,燈光明亮重要係冷氣足夠,唔會食到成身汗🤔而且提供多款湯底同配料選擇!✾ 巴蜀麻酸辣湯底 $63肥牛片|魚腐|日本糖心蛋|酸菜肉碎肥妹係愛辣之人,揀左中辣🌶️湯底紅彤彤,相當吸引,令肥妹食指大動雖然睇落好紅,但唔會過多紅油同刺激喉嚨入口湯底濃郁;酸味較突出,之後麻同辣慢慢滲出糖心蛋咬開時半凝固蛋汁流出,好幸福❤️酸菜肉碎份量好多,加埋落米線一齊食更加濃味,口感猶為豐富✾ 酸辣湯底 $26(半價後)雞肉|豬膶|微辣肉燥|鮮冬菇對比巴蜀麻酸辣湯底,酸辣湯底較為清爽開胃,入口酸中帶點微辣豬膶嫩彈無異味;微辣肉燥帶淡淡香料味鮮冬菇更吸曬湯底味道,彈牙爆汁❤️✾ 辣DEE雞軟骨 $17(折後)金黃香脆;微辣惹味食落有咬口,一口一粒,食唔停口✾ 麻辣涼拌青瓜 $10 (折後)青瓜爽脆清新,麻辣汁唔會過辣✾ 6 Dee雞翼 惠顧米線就有雞翼送‼️單骨雞翼外皮酥脆,肉質嫩滑唔乾柴✾ 凍洛神花 $10入口酸酸
🌟 惠顧米線哥任何米線,第二碗就可享半價優惠
🌟 所有小食可享8折優惠
肥妹帶位米線愛好者朋友仔到深水埗分店
店內環境乾淨企理,燈光明亮
重要係冷氣足夠,唔會食到成身汗🤔
而且提供多款湯底同配料選擇!

✾ 巴蜀麻酸辣湯底 $63
肥牛片|魚腐|日本糖心蛋|酸菜肉碎
肥妹係愛辣之人,揀左中辣🌶️
湯底紅彤彤,相當吸引,令肥妹食指大動
雖然睇落好紅,但唔會過多紅油同刺激喉嚨
入口湯底濃郁;酸味較突出,之後麻同辣慢慢滲出
糖心蛋咬開時半凝固蛋汁流出,好幸福❤️
酸菜肉碎份量好多,加埋落米線一齊食更加濃味,口感猶為豐富

✾ 酸辣湯底 $26(半價後)
雞肉|豬膶|微辣肉燥|鮮冬菇
對比巴蜀麻酸辣湯底,酸辣湯底較為清爽開胃,入口酸中帶點微辣
豬膶嫩彈無異味;微辣肉燥帶淡淡香料味
鮮冬菇更吸曬湯底味道,彈牙爆汁❤️

✾ 辣DEE雞軟骨 $17(折後)
金黃香脆;微辣惹味
食落有咬口,一口一粒,食唔停口

✾ 麻辣涼拌青瓜 $10 (折後)
青瓜爽脆清新,麻辣汁唔會過辣

✾ 6 Dee雞翼
惠顧米線就有雞翼送‼️
單骨雞翼外皮酥脆,肉質嫩滑唔乾柴

✾ 凍洛神花 $10
入口酸酸甜甜,解滯解辣,略略甜左少少🤏🏻
✾ 凍檸蜜 $10
入口滋潤,解渴潤喉

經外賣平台叫外賣因為有低消,淨係叫碗米線好唔抵,所以加左個涼拌青瓜同凍洛神花茶。收到外賣打開碗藥膳麻油雞米線黎食,藥膳連少少藥味都冇,只係濃雞湯同勁多麻油,配料就幾多,仲有一隻雞全脾斬開幾件。由於係外賣平台叫,所以送左兩舊6 Dee雞,兩舊砌埋即係得一隻中翼,佢係炸既所以勁dry,仲包滿孜然粉,成口苦味。再食埋青瓜真係要講粗口,佢既成份係青瓜、冇味既辣油、食到成口渣既辣椒渣、同埋多到好似唔駛錢既孜然粉。每食一啖都係苦,唔知食緊乜,簡直不知所謂,離L晒譜。最離奇係杯洛神花茶,咪呃我啦,明明就係利賓納。總括嚟講,呢間野真係唔推薦人食,直頭係比人吹大左既餐廳,真係試一次就夠啦

最離奇係杯洛神花茶,咪呃我啦,明明就係利賓納。

藥膳麻油雞米線
༺米線哥༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 米線哥𖠚ᐝ 自選米線($32起)𖠚ᐝ 藥膳麻油雞米線($27.5)𖠚ᐝ 6 Dee雞(FREE!!) 𖠚ᐝ 巴蜀皮蛋(八折後$13)𖠚ᐝ 十味雞軟骨(八折後$21)⚑ 深水埗元州街32號地舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.6/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎‎➳ 自選米線($32起)雞肉肥牛片魚腐糖心蛋+酸辣湯+轉薯粉($62) 配菜選擇都幾多,雞肉同樣份量多,啖啖肉!仲有糖心蛋幾驚喜😚肥牛同魚腐正常發揮~ 酸辣湯叫咗微辣,唔會好辣,酸味較重😋仲有得轉薯粉😆評分:7.8/10➳ 藥膳麻油雞米線($55→半價後$28.5)湯底都幾好飲,藥膳味唔會太重~ 米線仲有蟲草花 /紅棗 /杞子 /雲耳 /圓肉/金菇/芫茜做配菜,好足料🥳至於雞肉份量都好多!雞味濃,啖啖肉🥰米線都好滑身~ 評分:7.8/10 ➳ 6 Dee雞(FREE!!) 新店開張凡光顧一碗米線,就會送兩隻雞翼😆雞翼係單骨雞翼,皮脆肉嫩,仲幾惹味! 評分:7.6/10➳ 巴蜀皮蛋(八折後$13)➳ 十味雞軟骨(八折後$21
༺米線哥༻
➳ 米線哥
𖠚ᐝ 自選米線($32起)
𖠚ᐝ 藥膳麻油雞米線($27.5)
𖠚ᐝ 6 Dee雞(FREE!!)
𖠚ᐝ 巴蜀皮蛋(八折後$13)
𖠚ᐝ 十味雞軟骨(八折後$21)
⚑ 深水埗元州街32號地舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.6/10

➳ 自選米線($32起)
雞肉肥牛片魚腐糖心蛋+酸辣湯+轉薯粉($62)
評分:7.8/10

➳ 藥膳麻油雞米線($55→半價後$28.5)
評分:7.8/10

➳ 6 Dee雞(FREE!!)
評分:7.6/10

➳ 巴蜀皮蛋(八折後$13)
➳ 十味雞軟骨(八折後$21)
兩款小食都幾好食!皮蛋望落好辣,但食落唔會,幾香口😚 雞軟骨都幾好食,好香口脆身🤤
評分:7.8/10

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨店舖優惠¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎

米線哥依家推出「米線哥盛夏福利祭」🔥由7月一直持續到9月,仲有兩大優惠!
1️⃣凡惠顧米線哥任何米線,第二碗即半價
*以價錢較低者作半價優惠
2️⃣ 所有小食8折
*追加價及正價同樣8折

米線哥係加蕂屋姊妹店,而家真係好抵食🥳平均$40一碗足料米線,仲有好正既小食
呢間米線舖有好多款招牌湯底✨,湯頭鮮甜唔口渴而且各有特色,米線小食都有!食物價比好高👻🤟🏻:-⚠️:宜家有送雞翼優惠同埋所有小食2023年到9月30日都有8折🔥‼️-1️⃣「藥膳麻油雞米線🐔🍜($52)」湯底好香麻油香味🤪,麵條滑lulu,雞髀肉好大件,仲有桂圓杞子好養生!~Sesame oil chicken rice noodles👍🏻-2️⃣「胡椒豬肚雞米線🐖🍜($55)」呢個湯底都好正😍‼️呢款除咗肚仲有埋豬肚,仲有蟲草花、雲耳、腐皮~Peppe hog stomach and chicken rice noodles 👍🏻-3️⃣「巴蜀涼拌皮蛋🌶️🥚(+$16)」超香辣椒油味,香而不辣,松花皮蛋食到停唔到口!~Thousand-year eggs in chilli oil 👍🏻-其他小食:4️⃣「油生菜🥬(+$13)」Lettuce with oyster sauce5️⃣「6 Dee雞翼🍗($0)」6 Dee single-bone chicken wing
1️⃣「藥膳麻油雞米線🐔🍜($52)」
2️⃣「胡椒豬肚雞米線🐖🍜($55)」
3️⃣「巴蜀涼拌皮蛋🌶️🥚(+$16)」
其他小食:
2023-07-26 41 浏览
性價比好高 佢新張期間每人50蚊已經有碗米線 菜 雞軟骨同雞翼 出面50蚊先食得一碟飯仲要味道都唔錯 啲姐姐都好好服務 會俾個籃放袋但只係個醉雞米線比較苦 如果可以甜啲就更好
仲要味道都唔錯 啲姐姐都好好服務 會俾個籃放袋
但只係個醉雞米線比較苦 如果可以甜啲就更好
米線哥盛夏福利祭,簡直是米線控+窮人福音!凡惠顧米線哥任何米線,第二碗即半價😱而且一碗米線送6Dee單骨雞翼兩隻,味道香脆之餘孜然香十足!❤️仍不夠滿足可以再追加小食,通通都有八折😍還在等什麼?衝衝衝約起朋友/另一半去試試吧~米線賣相及味道均有驚喜!湯底我們選了S4新疆湯底及S6巴蜀麻酸辣湯底,前者帶微辣,以孜然主導出奇意料地好吃,惹味之餘不油膩,適合非重口味但又想輕嚐刺激感的你🫢而後者辣到層次豐富,而且孫味十足有酸辣交錯的刺激快感😈屬重口味人士必選,不過自行選擇適合的辣度喔🌶️配料方面迥辣豬腸、迥辣豬肚很多檯都有點,亦建議點多些飽吸湯汁的配料如豆卜、金菇,因為湯底真的很出色。小食八折後每一樣才$1x左右真的很抵吃呢😚香辣雞軟骨炸得香脆之餘不油膩,特色6DEE雞即是孜然單骨雞翼,外皮香脆之餘內裏仍保留肉汁,必點❤️‍🔥

2023-07-18 792 浏览
又係米線控大召集啦!🎉「米線哥盛夏福利祭」橫跨成個夏天,由7月一直持續到9月30日,推出「米線福利二重奏」,無錯呀,係足足長達三個月😱👍🏼 米線福利二重奏優惠內容如下:💝凡惠顧米線哥任何米線,第二碗即半價,重點係堂食外賣都適用🥳*以價錢較低者作半價優惠* 💝所有10 款小食均8折! 令你必定食得飽飽👍🏼*追加價及正價同樣8折* 都未止呀! 而家佢地重做梗開張送雞翼優惠🥳每叫一個米線,就即送兩件惹味單骨雞翼👍🏼呢款6 Dee 雞試過就知乜料🤭介紹返先!「人無我有,人有我佳」係米線哥嘅經營宗旨,米線哥嘅「自選米線」系列提供多款新鮮食材同惹味湯底,實情就係自己米線自己話事😋 今次第一次黎幫襯深水埗米線哥分店,由6:30 開始坐到7:00 然後全場爆滿😱原來人氣程度已深得街坊喜愛👍🏼小編就點左胡椒豬肚雞米線$55推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐試完個湯底同超多份量米線之後,好肯定咁同自己講,下次來深水埗會試埋其他特選湯底🤤其濃郁程度有意外驚喜,需雞件份量CP值亦十分理想👍🏼另外叫左兩款8折小食分別係蒜泥白肉、辣dee雞翼推介:⭐️⭐️⭐️⭐️omg 蒜泥多到睇唔到d 白肉,加埋紅油底令白肉入味。辣dee雞翼加埋送嘅6

又係米線控大召集啦!🎉
「米線哥盛夏福利祭」
橫跨成個夏天,由7月一直持續到9月30日,
推出「米線福利二重奏」,
無錯呀,係足足長達三個月😱👍🏼

米線福利二重奏優惠內容如下:
*以價錢較低者作半價優惠*

💝所有10 款小食均8折! 令你必定食得飽飽👍🏼
*追加價及正價同樣8折*

都未止呀! 而家佢地重做梗開張送雞翼優惠🥳
每叫一個米線,就即送兩件惹味單骨雞翼👍🏼
呢款6 Dee 雞試過就知乜料🤭

介紹返先!
「人無我有,人有我佳」係米線哥嘅經營宗旨,
米線哥嘅「自選米線」系列提供多款新鮮食材同惹味湯底,
實情就係自己米線自己話事😋

今次第一次黎幫襯深水埗米線哥分店,
由6:30 開始坐到7:00 然後全場爆滿😱
原來人氣程度已深得街坊喜愛👍🏼
小編就點左胡椒豬肚雞米線$55
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
試完個湯底同超多份量米線之後,
好肯定咁同自己講,下次來深水埗會試埋其他特選湯底🤤
其濃郁程度有意外驚喜,需雞件份量CP值亦十分理想👍🏼

另外叫左兩款8折小食分別係
蒜泥白肉、辣dee雞翼
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
omg 蒜泥多到睇唔到d 白肉,加埋紅油底令白肉入味。
辣dee雞翼加埋送嘅6 dee雞翼,
兩個口味各有特式👍🏼

另外自配米線總共有31款配料任你點配,
以下係米線哥官方建議嘅口味,
可以作為參考,體驗最佳味覺享受😋

清淡型口味建議:
S1清湯湯底
建議食材: 鮮冬菇、魚腐、蘿蔔、雞肉

S4新彊湯底
微辣香料風味,層次分明,惹味而不油膩。
建議食材: 腩肉、豆卜、金菇、蘿蔔

S2酸辣湯底
輕量級酸辣口味,口味清爽開胃,酸辣味道輕盈微妙。
建議食材: 腩肉、豬潤、豆卜、魚腐、迥辣豬腸、迥辣豬肚

S6巴蜀麻酸辣湯底
重量級的口感,辣度層次豐富,
辣味中帶有微妙酸味,口感豐富。建議食材: 酸菜肉碎、豚腩片、肥牛片、迥辣豬肚

S3麻辣湯底
湯底濃稠香醇,麻辣味道層次豐富,麻、香、辣三者融合。
建議食材: 豚腩片、肥牛片、迥辣豬腸、魚腐、金菇

其他小食選擇有:香辣雞軟骨、巴蜀涼拌皮蛋、
巴蜀涼拌豬肚、麻辣涼拌青瓜

飲品亦有多款選擇,
特別要試就梗係熱/凍嘅洛神花茶🫖
2023-07-15 82 浏览
新舖開張,喺家滕屋隔離,見無咩人唔洗等,就入去一試。懶人唔想揀餸就叫咗餐牌推介嘅花雕醉雞米、胡椒豬肚雞米、皮蛋、生菜之後發現原來有推廣優惠,落單自動送單骨雞翼兩碗米線都幾好味,尤其是醉雞!!55蚊食碗米線,第二碗米線仲要半價,真心抵到爆而且小食都有折,計埋計埋平過去食車仔麵但新開張,唔知點解晚市都咁多吉枱,而且9點就截單眼見有人9點3想入黎食都被拒絕....有啲無奈希望之後可以繼續食到啦,真心可以encore
新舖開張,喺家滕屋隔離,見無咩人唔洗等,就入去一試。

懶人唔想揀餸
就叫咗餐牌推介嘅花雕醉雞米、胡椒豬肚雞米、皮蛋、生菜
之後發現原來有推廣優惠,落單自動送單骨雞翼

兩碗米線都幾好味,尤其是醉雞!!

55蚊食碗米線,第二碗米線仲要半價,真心抵到爆

而且小食都有折,計埋計埋平過去食車仔麵
但新開張,唔知點解晚市都咁多吉枱,而且9點就截單
眼見有人9點3想入黎食都被拒絕....有啲無奈
希望之後可以繼續食到啦,真心可以encore
2023-07-15
2023-07-04 100 浏览
深水埗又一米線新店 試完覺得唔錯 而且多優惠 cp 值好高 簡單講一講.先講講佢地有咩優惠 下午茶時段有8折深水埗新店開張買米線送6dee單骨雞翼小食.⭐️花雕醉雞米線$55都幾大碗 如果有優惠之下仲平😋先講花雕湯 酒香十足 藥材味適中 唔會過苦👍🏻米線都爽彈 吸哂湯底酒香 好味但湯底飲2啖會覺得好酒 所以不是一個你會想飲哂嘅湯底👍🏻雞肉好厚身 仲要比左雞髀位 口感岩岩好 唔會過熟整體成碗都唔錯 高分(個人會更鐘意用上三黃白切海南雞果款 但呢配雞肉會冇咁厚肉 所以睇個人口味啦).再點多左個麻辣豬耳點知原來買完一碗米線 送左個單骨雞…飽飽….#米線哥 (元州街) (深水埗) 地址:深水埗元州街32號地舖仲有太子有分店.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5 新淨服務:3/5 正常 冇特別 自助落單抵食:4/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長.
先講講佢地有咩優惠 下午茶時段有8折
但湯底飲2啖會覺得好酒 所以不是一個你會想飲哂嘅湯底
👍🏻雞肉好厚身 仲要比左雞髀位 口感岩岩好 唔會過熟
整體成碗都唔錯 高分
再點多左個麻辣豬耳
點知原來買完一碗米線 送左個單骨雞…飽飽…

#米線哥 (元州街) (深水埗)
地址:深水埗元州街32號地舖
抵食:4/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長
2023-06-27 89 浏览
味道一般,但新開張,也算坐得舒服。今次點嘅係花雕醉雞米線賣相可以,但個人口味,我就不喜歡它的花雕味,附近的店我就比較喜歡醉藥雞那種口味。如果有食過,可自行斟酌。雞明顯有雪味,其他野正正常常,你說很差嗎?不是的。但我也不會推看賣相很不錯,份量也足,紅色的應該是辣辣,但食落去係唔辣的,我個人喜好比較辣的。雞翅係送的,無咩好彈,味道還好。整體來說,就順道經過可以一試,價錢合理,另下午時段1430-1730還有8折。或者下次經過可以再畀機會試下其他湯底嘅,可能有驚喜也說不定。
味道一般,但新開張,也算坐得舒服。
今次點嘅係花雕醉雞米線

蒜泥白肉

單骨雞翅

雞翅係送的,無咩好彈,味道還好。

2023-06-25 78 浏览
今日隨便行過入去食,冇乜特別寄望,所以冇拍照。但係原來……..湯底濃郁贏哂蘿蔔俾四大舊,嚇咗一跳,雖然有啲硬,但係好甜青瓜小食調味正,食不停口趁新開張,送鷄翼,地方整潔乾淨企理,快啲去食番碗啦👍🏻

湯底濃郁贏哂

蘿蔔俾四大舊,嚇咗一跳,雖然有啲硬,但係好甜
青瓜小食調味正,食不停口

趁新開張,送鷄翼,地方整潔乾淨企理,快啲去食番碗啦👍🏻
2023-06-25
午餐
2023-05-12 205 浏览
又系食晏時間啦呢間餐廳之前係做素食,我都寫過食評 。 記憶中是好有誠意的"黯然素叉燒蛋飯"1其!市場變咗,轉咗新租戶,現在是米線哥!手機自助落單,點了大舊米線(即係什麼都有囉:)加點凍檸水 和新張期間送的炸雞翼共65蚊 大大碗,飽肚度100%所有配料都唔錯,米線夠煙韌, 要麻辣湯底小辣,另加酸菜。...總括嚟講 都好味道!推薦喎!
又系食晏時間啦
市場變咗,轉咗新租戶,現在是米線哥!
手機自助落單,點了大舊米線(即係什麼都有囉:)
加點凍檸水 和新張期間送的炸雞
共65蚊 大大碗,飽肚度100%
推薦喎!

大舊米線
大舊米線
2023-05-11 164 浏览
最近深水埗開了新的米線小店,環境都好企理同連鎖店一樣,有得揀餸揀麵佢特別之處有「新疆」湯底,唔知會係點呢仲有撈米線,夏天食應該幾唔錯!老闆對於品質同賣相有一定要求咁今次就試下佢嘅藥膳麻油雞米線,同胡椒豬肚雞米線一嚟到,第一件事,梗係飲湯先個湯一入口,已經覺得值回票價個麻油雞湯好足料胡椒豬肚湯好濃烈,見到好多胡椒粒,一食就好暖胃,如果喜歡胡椒豬肚的辣,真係唔好錯過就算就咁用同湯去送米線,都好滿足餸同米線份量比連鎖店多男士食到大滿足,女士要考慮少米啦真係要扣分嘅,係胡椒粒都幾多,小心咬到麻油雞有雪味但$52的麻油雞米線,都真係冇嘢要挑剔了很滿足下次再試其他野!
最近深水埗開了新的米線小店,
環境都好企理
同連鎖店一樣,有得揀餸揀麵
佢特別之處
有「新疆」湯底,唔知會係點呢
仲有撈米線,夏天食應該幾唔錯!

老闆對於品質同賣相有一定要求
咁今次就試下佢嘅
藥膳麻油雞米線,
同胡椒豬肚雞米線

一嚟到,第一件事,梗係飲湯先
個湯一入口,已經覺得值回票價
個麻油雞湯好足料
就算就咁用同湯去送米線,都好滿足

餸同米線份量比連鎖店多
男士食到大滿足,女士要考慮少米啦

真係要扣分嘅,係胡椒粒都幾多,小心咬到
麻油雞有雪味
但$52的麻油雞米線,都真係冇嘢要挑剔了
很滿足

下次再試其他野!
2023-05-11
  • 藥膳麻油雞米線