Grab a quick lunch before heading to work.  The food quality are pretty standard and nothing out of expectation. I usually pick my own selection, but Mr. bao were too lazy to think and decided to go for set lunch and add a side dish by paying extra $10 (the mini dumpling was so so ... probably would skip next time) My usual choice - extra hot with sliced beef and crab stick, but the spiciness can be varies sometimes.

Fish balls and fish tofu noodle soup

Spicy mini dumpling

Sour & spicy noodle soup
题外话/补充资料: I think Mixian started pushing mobile order last year. Personally i quite like it, but the downside is that it may not be suitable for certain people e.g. elderly
2020-01-16
  • Spicy noodle soup
2019-12-25 535 浏览
之前有係出面食過 但將軍澳呢間第一次食 食物質素都ok幾好 但係服務員既態度就真係好差 無禮貌 做得服務性行業咁既態度真係唔得 手機落單想改少少野都話冇冇冇 真係要改善下👎👎

好耐之前將軍澳中心都有開過一間米線陣,但後來大裝修就無咗lu。近排行過popcorn先知原來又開咗間,係回憶啊😳-去到嘅時候,因為啱啱開始午市,所以都唔算太多人。可以隨便入坐。睇下menu,就比F.「大汗豬扒擔擔麵」$46吸引今次叫F餐,加$3轉薯粉,小辣,無包餐飲。落完單都真係等咗15-20分鐘先有得食。上枱嘅時做,豬扒係熱辣辣嘅,應該係即炸,所以呢20分鐘都可以接受。薯粉Q彈,湯入面有有肉碎、炸菜等。豬扒個度未至於令人「大汗」,可能要連同多d辣椒片一齊食先得🙈-小小插曲:見到枱面示意可以用QR code 自助落單,但係原來個QR code並唔係枱面上,而係要職員開單先會有。有幾個情況令我覺得呢個自助落單function有待改善:1.係非繁忙時間,唔洗等位嘅時候,職員未必可以第一時間為每個入坐客人提供QR code,結果要係返座位個度舉手 2.個場都幾大,有d坐位被柱遮住/較隱閉,所以有時舉手都幾難令職員見到 3.枱面上嘅圖例,有少少誤導咗人以為係scan枱面個code(起碼我當日見到附近嘅食客都有scan 一scan 枱面個圖案......)(然後趕時間嘅人就唔太適合係非繁忙時間

今次叫F餐,加$3轉薯粉,小辣,無包餐飲。

落完單都真係等咗15-20分鐘先有得食。

大汗豬扒薯粉

小小插曲:

有幾個情況令我覺得呢個自助落單function有待改善:

(然後趕時間嘅人就唔太適合係非繁忙時間舉手示意叫職員,因為真係未必有人會即刻睇到...)所以呢個function係有待改善嘅

食物質素呢講係唔錯嘅,好食,飽肚
大汗豬扒薯粉
  • 大汗豬扒擔擔麵
2019-09-12 391 浏览
今日去咗米線陣食午餐,叫咗魚腐冬菇米線套餐,餐飲奶茶,價值四十八蚊。加多10蚊仲可以加青瓜、火腿、雞絲粉皮。好豐富!😋😋食完覺得好滿足!🤗🤗🤗不過我覺得d米線唔夠林,如果林d會好d😙

加多10蚊仲可以加青瓜、火腿、雞絲粉皮。

好豐富!😋😋

食完覺得好滿足!🤗🤗🤗

不過我覺得d米線唔夠林,如果林d會好d😙

2019-09-11 257 浏览
今日同我屋企食咗米線陣食咗呢碗 牛展水餃子擔擔米線 幾夠辣$55米線湯底啲花生味道ok重最衰佢冇得配嘢飲嘢飲料價錢不過坐位好舒服夠大同乾淨好得意佢而家有得俾你地自動電話落單幾方便
米線湯底啲花生味道ok重
最衰佢冇得配嘢飲嘢飲料價錢
不過坐位好舒服夠大同乾淨
好得意佢而家有得俾你地自動電話落單幾方便
牛展水餃擔擔米線
牛展水餃擔擔米線
因為直頭係屋企樓下 通常都係買外賣返屋企食好少何會堂食 琴日去完米線陣樓上玩掉彩虹走嗰時經過發現原來有high chair所以就直接喺嗰度食~~~我地揀左個二人餐每人可以揀一碗清湯米線加二個餸其他湯底要另加錢 仲有兩個小食 一個蔬菜兩杯嘢飲 可以係餐牌度任揀 埋單大概$180左右我地嗌左香酥豬頸肉雞翼蕃茄辣湯米同貢丸鮮蝦雲吞番茄湯米大汗豬扒 海南雞 蘿蔔冬菇 龍眼多多飽到不得了值得一提 員工服務好好👍🏻👍🏻
因為直頭係屋企樓下
通常都係買外賣返屋企食
好少何會堂食
琴日去完米線陣樓上玩掉彩虹
走嗰時經過發現原來有high chair
所以就直接喺嗰度食~~~

我地揀左個二人餐

大汗豬扒 海南雞 蘿蔔冬菇
龍眼多多
飽到不得了

值得一提 員工服務好好👍🏻👍🏻

北海道牛乳南瓜雞肉竹笙米線☺-----第一次食米線陣 見到南瓜已經好想試xd一黎到就聞的超香嘅南瓜味同奶味☺食落有甜甜地南瓜蓉 雞肉好嫩 米線掛埋湯底食真係好正☺總括黎講係唔錯的!-----$46Rating:  8/10
北海道牛乳南瓜雞肉竹笙米線☺
-----
-----
Rating:  8/10
2019-05-02
2019-05-23 635 浏览
呢個商場嘅Food Court經過翻新後,變為幾間餐廳,呢間係其中之一!食開呢個滋味二人餐 ($169),覺得相當抵食,會員仲有折扣優惠自選2款小食,叫左海南鷄,今餐係鷄肶部份,鷄皮可以輕易整走,肉亦算滑但唔算入味,欠缺另上海南鷄醬汁有少少扣分; 伴菜係酸蘿蔔反而相當入味,好味喎!另一款小食係大汗豬扒,炸至香脆嘅大件豬扒切開幾件,方便進食; 入口相當熱辣,底層有辣椒籽,跟埋入口會增加辣度,肉質幾鬆化,亦醃得幾入味!濃湯菇菌時蔬,湯底唔算係濃,當係上湯灼菜係收貨嘅每人一款自選2餸米線,呢碗係牛肉拼雲吞 (香菜豬骨湯底)米線份量適中,口感唔係糊口; 牛肉就比較有嚼口; 雲吞就普通貨色,唔算太大粒,但味道係可以嘅!飲品除左大路嘅咖啡,奶茶,凍檸茶外,其他特飲如青瓜豆漿,青檸梳打,紅豆冰都可以叫,唔駛加錢!  之前係其他分店飲過佢嘅凍檸茶係好飲嘅,今晚再飲,味道變得有D茶澀味,唔知係轉左茶底定係人手沖嘅問題!

濃湯菇菌時蔬,湯底唔算係濃,當係上湯灼菜係收貨嘅

每人一款自選2餸米線,呢碗係牛肉拼雲吞 (香菜豬骨湯底)

2019-05-12 483 浏览
經過Popcorn見到裝修完,就入左去。裝修完地方乾淨企理,叫菜係電話落單10分簡單方便。order 完5分鐘就上台,好快!麻辣米線,超多餸,好足料!芒果鐵觀音,清甜好味!

麻辣米線,超多餸,好足料!

芒果鐵觀音,清甜好味!
2019-05-07 504 浏览
終於開返個”food court”, 以前係city super睇,而家係大家樂集團玩晒,有上海姥姥,大家樂,米線陣。就梗係揀有我最愛麻辣野嘅米線陣啦!7點鐘黎到,雖然門口好多人但多數都係等外賣,其實等2張飛就有位。座位唔算太窄,仲有啲2人卡位添!今次食左四川麻辣湯底($38;包配一款$6餸),蘿蔔($6),冬菇($6),鮮蝦雲呑($9),加配可樂($10)...食辣配可樂真係一流!湯底出色,嗌左中辣,夠晒麻夠晒辣,鮮蝦雲呑有3粒,大大粒蝦肉,正呀!冬菇鹵得夠入味,蘿蔔亦好甜!老公叫左肥牛餃子擔擔面,湯底花生醬味好香濃!仲嗌左大汗豬扒,大汗雞翼,豬同雞都熱辣辣上,炸得香脆,辣得惹味!再試左麻辣雙牛寶(牛𦟌+牛肚),大滿足

座位唔算太窄,仲有啲2人卡位添!

老公叫左肥牛餃子擔擔面,湯底花生醬味好香濃!

再試左麻辣雙牛寶(牛𦟌+牛肚),大滿足
  • 大汗豬扒
  • 大汗雞翼
2019-05-05 459 浏览
將軍澳的Popcorn商場底下的美食廣場剛剛裝修完畢,不少的食肆進駐,今次選擇了平民選擇的米線陣。立刻開始查理點評!咪仙陣出名價錢合理,食物可口,而且可以手機落單,非常緊貼潮流。先說說這味蒜泥白肉,整體上雖然比譚仔的味道淡,但是非常足料,適合一些不太吃辣的人士,而且肉片下有很多花生,調味一流。70分!兩碗米線的湯底應該沒有放味精,因為食完一會兒也沒有口乾,在連鎖店之中也算不錯,而且大大碗,價格合理。70分!最後說說青瓜豆漿,想不到原來青瓜跟豆漿夾起上嚟非常好!兩個牛頭不搭馬嘴的食材原來配合起來非常好好好渴!80分!