4天前
呢度唔知幾時開咗間燒烤店,睇到網上面啲圖片好似好好食咁,特意在沒有那麼多人的時間段,來這裏吃的。(大約下午5:00左右嗰啲時間段。)環境好大,座位嘅位置都唔會好迫,啲嘢都擺放得好企理,間舖好有設計感,一包包‘’吊‘’住嗰啲係紙巾覺得咁樣吊住好得意,生平第一次見。😂依一間舖叫嘢食係用QR code落單嘅,方便我依啲正宗i人。每張枱上面都有放竹籤嘅筒,辣粉同埋孜然粉,仲有牙籤呢啲基本嘢。本身見到有個爐喺度,以為係自己燒,點知原來係廚房整完出嚟之後放喺個爐果度,個作用係幫啲嘢食保溫。(覺得呢一個點幾貼心。而且依家冬天唔快啲食嘅話,啲嘢食真係會凍。✨叫咗好多嘢食有羊肉、牛肩肉、菠蘿、燒生蠔韭菜、土豆片、翠玉瓜、牛舌、雞軟骨、多春魚、仲有涼面。(因為啲嘢食係斷斷續續嚟,所以冇影晒。加咗辣粉嘅嘢食 真係超級好味強烈推薦✨-燒生蠔🦪店員攞到出嚟嘅時候熱辣辣🔥,仲要吹兩口先擺得入口,好多汁 我屋企人超鍾意食,佢搶着嚟食 叫咗兩次 總共四隻,我淨係食得一隻(無奈接受🫠-涼面 之前我喺大陸食過呢隻麵,內地人整到出嚟個面唔凍唔熱,但感覺呢度啲面涼啲,食起嚟可能因為有溫度加成,所以覺得好好味😋- 羊肉 我本
加咗辣粉嘅嘢食 真係超級好味
強烈推薦✨
- 羊肉 我本身比較偏好食牛肉嘅,打邊爐嗰啲一向都係,但羊肉佢哋真係整得好好食
- 翠玉瓜 咬落去好多汁,唔會好乾、好有水份、好有口感
- 韭菜 好嫩
個菠蘿,啲皮切晒出嚟,食起嚟好方便,可能驚就咁食會有啲酸,所以面頭有層脆卜卜嘅糖(呢啲仔細嘅位,真係覺得好貼心
可能因為我去食嗰陣時嗰時段,唔會有太多客,所以其他員工就喺入面做嘢,獨留店長喺度…
雖然冇太多交流,但係佢都會主動幫我收走,食完嘅嘢和竹籤筒入面嘅竹籤,讓客人感覺良好。