2024-09-29 666 浏览
係洗衣街公園及仕德福酒店中間無論旺角或油麻地MTR 出口都只需5分鐘室內裝修通風明亮 無任何油煙味或悶焗冷氣夠大仲有冰凍$48兩杯藍妹生啤!清新唔苦又順滑為免食物上枱太快涼 每枱都有個熱板保溫炭火串燒火喉及功架了得不會未熟或過焦特別係各種肉類來貨新鮮 調味又不會太重手各款燒好就分別上枱 保證即叫即燒保持熱度枱面更有香味十足的辣椒碎及孜然粉 重口味人士可以任落推薦結尾來一個色香味美既夜市炒飯 美味又滿足!美國牛肩肉 大漠羊肉串 泰式小豬頸肉各款肉串$9/串 每款MOQ 5串不同肉都有各獨特既調味烤熟度掌握得好、選取富油脂部位不會硬實難分雞翼$18/串、雞軟骨$22/2串味道唔錯但最重要係焦香味足辣辣地既調味配上冰凍生啤絕對係最佳CP鹽燒牛舌芯 $28/串厚度十足又爆汁既肥美牛舌外層略甜又帶少少鹽度 好食到停唔到口蒙古羊架 $38/支來貨幾靚又偏肥既羊架 燒得比其他肉更焦香而不會太重羊騷味爆汁之餘又啖啖肉 連骨都慢慢品味蒜蓉烤原條茄子 $38落左大量蒜蓉及醬油調味 味道幾好仲香氣十足 茄蕊份量多D會更好夜市炒飯 $58賣相十分吸引而且份量幾足感覺似宵夜的炒糯米飯但稍加改良每粒米飯都沾上甜味
係洗衣街公園及仕德福酒店中間
炭火串燒火喉及功架了得不會未熟或過焦
特別係各種肉類來貨新鮮 調味又不會太重手
各款燒好就分別上枱 保證即叫即燒保持熱度
枱面更有香味十足的辣椒碎及孜然粉 重口味人士可以任落
推薦結尾來一個色香味美既夜市炒飯 美味又滿足!

美國牛肩肉 大漠羊肉串 泰式小豬頸肉
各款肉串$9/串 每款MOQ 5串
不同肉都有各獨特既調味
烤熟度掌握得好、選取富油脂部位不會硬實難分

雞翼$18/串、雞軟骨$22/2串

• 蒙古羊架
  • 鹽燒牛舌芯
  • 蒜蓉烤原條茄子
  • 夜市炒飯
食燒烤唔一定下下都要返內地食嘅 香港自己都有高質唔錯嘅燒烤店👍🏽 店舖就位於旺角,對比特登返內地食慳返唔少時間 食完附近仲大把嘢行,可以響應夜繽紛😂😂其實呢間店我已經食過幾次,店內店外裝修風格都幾唔錯,有feel嘢食方面我點咗雞肉串同雞翼,粗店嘅燒烤啲雞真係冇得頂,特別係雞翼,裏面可以保持到嫩口之餘又做到表面乾脆,有少少微微焦嘅口感,我應該淨係雞翼都點咗兩三次😂 ,另外羊肉串同牛肉串肥瘦啱啱好,燒完之後油脂嘅香味好重,食過就知舖頭唔係用啲好平嘅貨,對比大陸慣常用合成牛合成羊,一分錢一分貨係好明顯,茄子整體質素OK ,夠大條😂,不過炒飯一定要試,好味性價比高,完全夠兩三個朋友食都OK,搭支可樂飽晒
食燒烤唔一定下下都要返內地食嘅
香港自己都有高質唔錯嘅燒烤店👍🏽

2024-09-06 662 浏览
今次去咗旺角呢間串燒店,一入到去,就見到藍妹啤酒買一送一,個心情即刻好咗!啤酒冰冰涼涼,飲落去清爽無比,啤酒嘅香氣配上串燒,簡直係人間美味。先講講椒鹽薯條,炸得金黃香脆,外脆內軟,每一口都帶住椒鹽嘅香味,咬落去有一種爽口感,真係食到停唔到手!再嚟就係燒扇貝,扇貝新鮮多汁,帶住一陣海洋的鮮味,肉質彈牙,搭配少少蒜蓉醬,真係一流。燒蠔就更加唔使講,蠔肉飽滿肥美,燒到啖啖都充滿汁液,咬落去鮮甜無比,仲有一陣煙燻味,配埋蒜蓉醬,真係好過癮!而燒蝦就更加吸引,蝦肉鮮嫩,燒得剛剛好,肉質彈牙又爽,原味已然好正味道升華!

2024-08-25 756 浏览
服務員態度冷淡,座位安排上有待改善。食物偏咸,唯一送餐時間比其我串燒店快。可能是因為有優惠,留枱的人數多。晚上8:00人流不算多,客戶用餐時間也不算長。點餐單上很多食物、飲品售完。
2024-08-24
2024-08-23 814 浏览
🤎旺角嘅燒烤舖頭都幾多人 幾熱鬧 一坐埋位已經有個烤爐熱任等陣食嘅串燒🔥上高吊住啲紙巾 勁搞笑🤪而家仲有啤酒買一送一🍺叫咗•烤雞軟骨(一份2串) 雞軟骨好似炸過咁樣,勁脆卜卜🤓•烤大漠羊肉串(一份5串),細細條 都有羊肉味㗎🐑•烤新鮮生蠔(蒜蓉味)好新鮮 夠大量蒜蓉勁正🦪•生烤白鰻魚,呢個比較特別,好似去咗日本舖頭咁樣•鹽燒三文魚鰭,滿滿油脂感🤗•蒜蓉烤原條茄子🍆•日本玉子蛋 甜甜地 口感幾豐富🐣•土豆片一份已經有兩大串 好味•粗店烤粟米係充滿醬汁味道嘅粟米🌽有沙律醬 芝士 同埋辣椒粉粟米已經切好 方便食用都幾惹味•最後仲嗌埋個甜品,係朱古力煉奶麻糬🍰麻糬排到金字塔咁樣好壯觀🍫充滿煉奶同埋朱古力醬外脆內軟 •零系可樂•Peach Hoeggarden
🤎旺角嘅燒烤舖頭

叫咗
•烤雞軟骨(一份2串) 雞軟骨好似炸過咁樣,勁脆卜卜🤓

•烤大漠羊肉串(一份5串),細細條 都有羊肉味㗎🐑

•烤新鮮生蠔(蒜蓉味)好新鮮 夠大量蒜蓉勁正🦪
•生烤白鰻魚,呢個比較特別,好似去咗日本舖頭咁樣

•鹽燒三文魚鰭,滿滿油脂感🤗

•蒜蓉烤原條茄子🍆

•日本玉子蛋 甜甜地 口感幾豐富🐣

•土豆片一份已經有兩大串 好味

•粗店烤粟米係充滿醬汁味道嘅粟米🌽
有沙律醬 芝士 同埋辣椒粉
粟米已經切好 方便食用
都幾惹味

•最後仲嗌埋個甜品,係朱古力煉奶麻糬🍰
麻糬排到金字塔咁樣好壯觀🍫
充滿煉奶同埋朱古力醬
外脆內軟

•零系可樂
•Peach Hoeggarden

2024-08-17 1108 浏览
我就兩個人去食,仲要安排坐門口,叫完嘢食等咗都一段時間,個啲肉唔熱得少少微暖,加上啲肉又少又貴,火爐又唔熱我食完晒嘢放隻手落去都唔熱。網上影出嚟以為都唔少肉,現實食啲肉好似營養不良,又嚡又韌,上枱果一刻就想即刻走,食完即刻俾錢走人。問題:啲肉少到營養不良肉又嚡又韌咁嘅服務仲要收服務費火爐又唔熱第一次食串燒,食得咁嬲呃錢超級返大陸食算啦……………………………請大家不要中伏……………………………………

問題:
啲肉少到營養不良
肉又嚡又韌
咁嘅服務仲要收服務費
火爐又唔熱

第一次食串燒,食得咁嬲
呃錢
超級

返大陸食算啦
2024-08-17
今日想同朋友食飯吹水,最好可以慢慢嘆既最後見到呢間串燒幾吸引就試下餐廳係木調裝修,仲有小巧思既設計,幾有特色🍢美國牛肩肉$45有5串,抵食之選!一口一舊,肉質唔靭,有牛味,調味係孜然同辣椒粉,好惹味🍢鮮冬菇燒完仲係好多汁唔會乾,亦有菇既香味🍢焦糖鮮菠蘿燒菠蘿就食得多,但有焦糖外皮既就第一次食,焦燒令菠蘿既甜度增加左,直頭可以當甜品食👍🏻推薦🍢烤粟米呢樣都係我喺其他串燒舖比較少見嘅菜式,超甜粟既香甜配上燒烤嘅調味粉,鹹甜夾雜,會食唔停口🍢爆汁五花肉五花肉一入口就油香爆發,肥豬肉既部分光到焦香,食落係油而不膩🍢烤雞翼燒完外皮小脆,入面仲有肉汁,而且肉質仲係嫩滑,高質!🍜粗店涼麵麵質較幼,好掛汁,味道屬於小辣得來帶有麻香,清清涼涼幾開胃🥤手打檸檬梳打甜度適中,食完串燒飲返杯有氣晚飲品,一流👍🏻
今日想同朋友食飯吹水,最好可以慢慢嘆既
最後見到呢間串燒幾吸引就試下
餐廳係木調裝修,仲有小巧思既設計,幾有特色

🍢美國牛肩肉
🍢鮮冬菇
燒完仲係好多汁唔會乾,亦有菇既香味
🍢焦糖鮮菠蘿
🍢烤粟米
🍢爆汁五花肉
🍢烤雞翼
燒完外皮小脆,入面仲有肉汁,而且肉質仲係嫩滑,高質!
🍜粗店涼麵
麵質較幼,好掛汁,味道屬於小辣得來帶有麻香,清清涼涼幾開胃
🥤手打檸檬梳打
甜度適中,食完串燒飲返杯有氣晚飲品,一流👍🏻
2024-08-12
2024-08-08 628 浏览
找到了便宜又好食的串燒舖😆每一樣都沒有「伏」 完全不踩雷 人均$1xx 吃超級飽串燒低至$9一串起 美國牛肩肉串燒 超多肉汁 醬料惹味牛舌芯爆汁 必點!有多款小食選擇 炸饅頭必點 性價比極高 黑白麻糬 煙靭之選👍🏻更加提供麻辣燙 拌麵等飽肚選擇燒茄子超級大份 醬料非常惹味 大推🥢美國牛肩肉 (一份五串) $45 ($9/ 串)🥢烤腸仔 $11🥢鹽燒牛舌心 $28🥢烤雞翼 $18🥢蒜蓉烤原條茄子$38🥢日本玉子蛋 $18🥢炸黃金小饅頭 (2個) $18🥢朱古力煉奶麻糬 $38🥢椒鹽魷魚鬚 $38🥢粗店麻辣燙 $56🥢粗店涼面 $48麻辣燙裏面超級多料 有鴨血、鵪鶉蛋、各式各樣的蔬菜、土豆、豆卜、香腸等等 而且湯底味道非常不錯-推薦指數: 🌟🌟🌟🌟/5 性價比指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/5 -📍粗店燒烤 (旺角)🔎旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖

串燒低至$9一串起 美國牛肩肉串燒 超多肉汁 醬料惹味
牛舌芯爆汁 必點!
更加提供麻辣燙 拌麵等飽肚選擇
燒茄子超級大份 醬料非常惹味 大推

🥢美國牛肩肉 (一份五串) $45 ($9/ 串)
🥢烤腸仔 $11
🥢粗店麻辣燙 $56
🥢粗店涼面 $48

推薦指數: 🌟🌟🌟🌟/5
性價比指數: 🌟🌟🌟🌟🌟/5
📍粗店燒烤 (旺角)
🔎旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖
2024-08-02 530 浏览
今日想去旺角食燒烤串燒,於是上網搜尋一下美食推介,見到好多人都推介呢間旺角豉油街,近新寶戲院,有一間唔錯嘅選擇,真係好有驚喜,值得一試,而且裝修都非常靚,衛生程度好高,真係好唔錯,於是同朋友去試吓食,真係一試愛上啦,一入到餐廳,已經覺得好舒服,好濃烈嘅燒烤味,真係好吸引,而且空間感好夠,而且我真係好推介佢哋嘅豬軟骨,豬頸肉,羊肉,牛肉串燒,見到菜單咩都油,真係任君選擇,而且我哋仲叫咗海鮮類扇貝,味道都非常濃郁,而且有孜然粉選擇,仲有暖版提供,真係好啱打卡,而且送上嚟嘅食物都會以紅紅的,非常新鮮,而且仲有炸饅頭,都係好好食呀,見到好多人都會選擇食炸饅頭,因為出面市區真係搵唔到呀,而呢度嘅泡美國牛肩肉請都係值得推介,仲有一款鹽燒牛舌,都係好好食,牛味同埋調味料配搭好好,羊肉串都好有驚喜,真係值得一試
2024-08-02 380 浏览
上星期同朋友約左出旺角食串燒, 旺角區真係比較難搵,經過見到呢間串燒店,心血來潮就入咗去餐廳已經坐滿一半人, 每張枱上方都掛左面紙, 非常方便串燒價錢比想像中平, 我地都叫左好多樣野一齊食粗店涼麵食落酸酸辣辣,有花生脆米係面頭, 拌勻後食每條麵都掛滿個辣汁, 麵質爽彈, 愈食愈過癮錫紙焗娃娃菜娃娃菜用左好香濃既蒜汁湯浸住左, 入口夠哂軟身又入味, 底層仲要有粉絲, 粉絲吸哂湯汁咁食好正!蒜蓉烤原條茄子賣相一般既茄子, 估唔到有驚喜, 面頭既蒜蓉夠哂濃郁, 茄子烤得剛好, 好容易就夾得起茄子肉, 條條分明, 入口即溶, 調味恰好又惹味, 唔會蓋過左茄子肉本身既甜味日本諸城雞腎及烤美國牛肩肉牛肩肉一份有五串, 雖然串燒唔算份量多同唔大串, 但勝在本身串燒肉調味做得好好, 基本上用鹽燒已經好夠味, 唔洗額外再落孜然粉吊味, 肉質口感適中, 仲有少少肉汁, 唔會話乾哂柴咁烤爆汁五花肉比較多肥膏位, 我自己比較怕食太肥, 不過油香幾出, 如果愛食肥膏豬肉既人就會鍾意!烤雞翼調味同樣剛剛好, 外皮惹味帶少許脆, 燒完仲有少許肉汁鎖係中間, 食到仲有少少嫩滑雞肉, 好味鐵鍋煮卜卜蜆 香辣味全晚最驚喜

餐廳已經坐滿一半人, 每張枱上方都掛左面紙, 非常方便

串燒價錢比想像中平, 我地都叫左好多樣野一齊食

粗店涼麵

錫紙焗娃娃菜

蒜蓉烤原條茄子

日本諸城雞腎及烤美國牛肩肉

烤爆汁五花肉

鐵鍋煮卜卜蜆 香辣味
全晚最驚喜係依個卜卜蜆鐵鍋, 除左大大隻蜆之外, 仲有豆卜同粉絲一齊淆煮, 滾到咁上下, 就可以先食蜆肉, 隻隻都肥美肉厚夠哂甜, 重點係無沙, 入面再掛滿香辣湯汁, 超正, 完全停唔到口, 豆卜同粉絲真係無得輸, 掛哂個湯汁咁食非常美味, 個人私心推薦!!

焦糖鮮菠蘿
真心有少少失望, 搽上焦糖後但掛唔到個甜味係菠蘿上面, 好似變左焦糖汁, 但真係食得出係鮮菠蘿, 但如果可以做到外皮脆口焦糖就更加好了
2024-07-21 389 浏览
今次同大家介紹旺角呢間好有特色嘅燒烤店,呢度裝修好特別,每台嘅天花板上吊住一包紙巾,幾方便呢度食物選擇好多,由海鮮、串燒、蔬菜、小食、麻辣燙到涼麵、飯糰通通都有粗店烤粟米 $32呢個超級好食,粟米本身好香甜,燒得好好,再灑上辣椒粉同沙律醬,呢個組合簡直冇得輸,嚟到一定要食生蠔$24生蠔超級大隻,好厚肉勁Juicy炸饅頭$18饅頭炸得金黃酥脆、外脆內軟,面頭灑上芝麻粒,點煉奶食一流而肉類就唔逐一介紹,平均價錢都係10幾蚊就有一串,食得出肉類本身肉質就唔錯,加上廚師本身功底好,全部都燒得好好,好高質

粗店烤粟米 $32

生蠔$24

生蠔超級大隻,好厚肉勁Juicy

炸饅頭$18

饅頭炸得金黃酥脆、外脆內軟,面頭灑上芝麻粒,點煉奶食一流

上星期同男朋友搵左間超抵食既串燒店【粗店燒烤】用餐😍串燒店位於旺角豉油街,地鐵站行5分鐘就到,超方便易搵✅店內裝修非常有特色,以木枱木凳為主,感覺乾淨企理!最重要係冷氣好充足🤗坐得好舒服😌💕坐低冇耐,店員幫我地喺調味碟上加上辣椒粉同孜然粉。另外,每張枱都會有個熱爐,可以一邊傾計一邊暖左d串燒,唔洗驚d串燒攤凍晒,可以慢慢食❣️我地用QR Code落單,好方便~❥ 烤雞翼 (1串) $22❥ 雞皮 (2串) $22❥ 日本諸城雞腎 (1串) $18❥ 雞軟骨 (2串) $221串雞翼有2隻,外表燒至金黃色好脆口,雞肉嫩滑,調味岩岩好!雞皮好薄脆香口,唔會覺得油膩❤️‍🔥雞腎口感脆嫩🧡雞軟骨夠乾爽,軟骨食落好爽口😋❥ 燒鵪鶉蛋(1串) $15鵪鶉蛋1串有3粒,食落口感軟滑,鹹鹹香香,溫度岩岩好,唔會太熱🤭❥ 五花肉(2串) $28五花肉油香十足,食落唔會太膩,入口啖啖肉❤️❥ 原隻魷魚王(1串) $34魷魚大大條🦑爽口彈牙,好易咬,唔會太韌👍個汁燒得好香,好惹味!❥ 肥牛金菇卷(1串) $22牛肉鮮嫩,金菇爽脆💚醬汁好充足,咬落口好juicy,口感不錯👍🏻❥ 烤新鮮生蠔 (1隻)$24❥ 烤王者
上星期同男朋友搵左間超抵食既串燒店【粗店燒烤】用餐😍
串燒店位於旺角豉油街,地鐵站行5分鐘就到,超方便易搵✅
店內裝修非常有特色,以木枱木凳為主,感覺乾淨企理!
最重要係冷氣好充足🤗坐得好舒服😌💕

我地用QR Code落單,好方便~

❥ 烤雞翼 (1串) $22
❥ 雞皮 (2串) $22
❥ 日本諸城雞腎 (1串) $18
❥ 雞軟骨 (2串) $22

❥ 燒鵪鶉蛋(1串) $15

❥ 五花肉(2串) $28
五花肉油香十足,食落唔會太膩,入口啖啖肉❤️

❥ 原隻魷魚王(1串) $34

❥ 肥牛金菇卷(1串) $22
牛肉鮮嫩,金菇爽脆💚
醬汁好充足,咬落口好juicy,口感不錯👍🏻

❥ 烤新鮮生蠔 (1隻)$24
❥ 烤王者大扇貝 (1隻) $38
海鮮方面,我地點左生蠔同扇貝🥰
生蠔大隻肥美🤩🦪咬落去爆晒汁,充滿海水鮮味☺️
扇貝都係大大隻,配埋金銀蒜粉絲,食落香口惹味,口感滿足😋

❥ 蒜蓉烤茄子 $38
茄子唔會太老,好夠蒜蓉同調味料,勁惹味🍆整體都幾辣下🌶️要有心理準備!

❥ 椒鹽魷魚鬚 $38
份量好慷慨🫶🏼
魷魚鬚脆卜卜,酥化而不油膩,彈牙香口🥰
食到唔想停🤭

❥ 粗店炒飯 $58
炒飯比想像中大份🤩🤪
炒得好香口,味道唔錯😛
絕對係抵食之選!

❥ 炸饅頭 $18
饅頭外層炸到黃金香脆,內裡食落鬆軟,好香口!
煉奶份量充足🤤要趁熱食!!❤️‍🔥❤️‍🔥

❥ 鮮甜菠蘿 (1串) $22
燒菠蘿好鮮甜多汁🍍食左咁多肉肉之後食菠蘿,可以解解膩🤓

❥ 王老吉 $18
食左咁多熱氣野,我同男朋友都叫左罐王老吉,解下熱氣😆❤️
2024-06-26
2024-07-13 352 浏览
🍽️餐飲: 💮肉類烤大漠羊肉串:一份5串,不要以為很多,太惹味了,又香又辣,一下了就食完了😳烤脆雞皮:雞皮未至於脆卜卜,但也有點焦焦的,很香烤鵪鶉蛋:每串兩粒,一人一串剛剛好💮海鮮類烤虎蝦:很驚訝!虎蝦蠻大隻的!蝦殼表面有調味,味道都滲進蝦肉,蝦肉還很juicy👍🏻👍🏻烤多春魚:剛烤好的多春魚無得輸!不會烤到甩皮甩骨,也不會烤到乾柴,最後再叫多一份😛鹽燒三文魚鰭:想不到是迷你的,但不要小看他,小小的蠻多肉的,皮也烤得很脆💮蔬菜類鹽燒秋葵:外面烤得焦香,裡面還是很黏很黏,愛食秋葵的人要食!土豆片:又是再叫要一份的菜式,沒想過薯仔片可以這麼爽脆!跟醬汁很搭!脆豆角:豆角不單沒有草青味,還有汁呀!烤翠肉瓜:每一片都是厚切,每一片都很多汁,食了一些比較濃味的串燒,再食翠肉瓜就可以再食落去💮甜品類朱古力煉奶麻糬:炸過的麻糬上淋上朱古力醬同煉奶,再加好多花生粉!剛上枱要即食,超軟糯!過後再食,口感變得更煙靭,但還是很好食👍🏻👍🏻有些菜式比較辣,食件麻糬可以解辣,然後再食辣串燒🤣🤣💮飲品類雨前龍井茶: 是罐裝的,配串燒不錯,可解油膩感手打檸檬茶梳打: 大推!不只檸檬,還有青檸,手打過後檸檬香味很濃!枱
🍽️餐飲:

💮肉類

烤脆雞皮:雞皮未至於脆卜卜,但也有點焦焦的,很香

烤鵪鶉蛋:每串兩粒,一人一串剛剛好

💮海鮮類

💮蔬菜類

脆豆角:豆角不單沒有草青味,還有汁呀!

💮甜品

💮飲品類
雨前龍井茶: 是罐裝的,配串燒不錯,可解油膩感

枱面另有兩樽調味粉,有辣有不辣,建議先食原味再決定

🎄環境:

乾淨,不會有燒烤味,位置也多

🎎服務:

nice!有個小小的火爐,會把串燒放上去,就算不馬上食,可以幫串燒保溫,令食物味道保持最好狀態!

偷聽到免開瓶費及切餅費,加分!

㊗️結論:

選擇極多,我只食了一少部分😅餐廳很適合不同人士:想食得又平又飽、想同朋友飲酒作樂、獨自小酌一杯,都可以!
2024-07-11
  • 朱古力煉奶麻糬
  • 烤虎蝦
  • 手打檸檬茶梳打
  • 烤多春魚
2024-07-07 238 浏览
係旺角想搵間燒烤店同朋友坐低慢慢傾下計食下野,呢間係旺角豉油街,近新寶戲院,係一個唔錯既選擇,值得一試,店內既環境十分舒適,裝修好有特色,燒烤嘅味道亦都唔重,通風做得好好枱面放左兩款調味粉,孜然粉同辣粉孜然粉好香,加入左開心果而辣粉辣味剛剛好,唔會太鹹食串燒緊係要配啤酒,PeachHoeggarden$29幾好飲得3%酒精,麥味重,桃味香另外一杯就係手打檸檬蘇打$28點左幾款串燒同鍋物烤美國牛肩肉(一份5串)$45烤雞翼(1串)$18鹽燒牛舌芯(1串)$28日本諸城雞腎(1串)$18烤虎蝦(一份2串)$36烤扇貝(一份3隻)$54烤多春魚(一份2條)$22鐵鍋卜卜蜆(原味)$58烤翠肉瓜(一份2串)$18日本玉子蛋(1串)$18粗店烤粟米(1份)$32整體上每樣食物都烤得好香海鮮好有鮮味價錢大眾化係一個飲酒傾計食串燒好地方

枱面放左兩款調味粉,孜然粉同辣粉
孜然粉好香,加入左開心果
而辣粉辣味剛剛好,唔會太鹹

食串燒緊係要配啤酒,
PeachHoeggarden$29

整體上每樣食物都烤得好香
海鮮好有鮮味
價錢大眾化
係一個飲酒傾計食串燒好地方
喺粗店燒烤試咗佢哋嘅甜甜圈配燒牛肉溫泉蛋飯,真係好特別嘅組合!😋 甜甜圈本身好鬆軟,加埋燒牛肉嘅鹹香味,真係一個好出奇但又好夾嘅搭配。燒牛肉煮得啱啱好,肉質嫩滑,味道濃郁,每一啖都係享受。🍖溫泉蛋擺喺飯面,輕輕一撳就流出嚟,蛋黃同飯同牛肉混埋一齊,令到成個味道更加豐富,好滿足。🥚🍚 飯嘅份量都啱啱好,唔會太多亦唔會太少,配埋佢哋嘅味噌湯,真係一個好完美嘅餐。但係,唯一嘅缺點就係甜甜圈有啲太甜。不過整體嚟講,呢餐飯真係好值得一試,特別係鍾意新奇搭配嘅朋友,一定唔可以錯過!👍粗店燒烤嘅環境都幾舒服,燈光柔和,而且服務員好熱情,令到用餐體驗更加愉快。📍如果你鍾意試新嘢,記得去粗店燒烤試吓呢個特別嘅甜甜圈配燒牛肉溫泉蛋飯!🍴