2024-09-05 36 浏览
一入門口 已經feel到冷氣不足 嗌左個心太軟 佢話要12分鐘 結果我啲朋友食完都未到 同佢講我地等咗好耐 末班車都快要走了佢就以惡劣嘅態度去同我地講「等唔切咪幫你cancel佢囉」 然後俾我啲朋友見到轉個頭用粗口口型罵我們 紅墈最差糖水舖(事發緊急沒有任何照片)
(事發緊急沒有任何照片)
2024-09-05 59 浏览
剛才和朋友食完宵夜,打算嚟個飯後甜品,一開始嗌個椰汁香蕉西米露,佢想餐嗰陣時同我講冇晒香蕉,直接俾咗個芒果西米露我,但係我對芒果敏感,於是就同佢講叫佢cancel再嗌第二個心太軟,佢話12分鐘,結果等咗半個鐘個餐都未到。最後因為要趕尾班車同佢講cancel,佢直接問候人老母,已經好聲好氣同佢講。食物質素又低,嗌個腸粉係硬嘅,啲芒果係酸嘅。椰汁西瓜西米露啲西瓜係沙嘅。甜品舖本身冷氣又唔夠,上一手用完張有血嘅紙巾就咁擺咗喺枱面,我哋個餐到咗都冇人執走,勁bad trip
2024-08-23 86 浏览
教會桌遊查經後食糖水,地膽揀咗糖一,入座得一枱,之後坐滿,我揀咗椰汁🥥雜果黑糯米($35),其他人揀芝麻糊($33)同腐竹糖水($34)。我碗雜果黑糯米痴到一餅咁,賣相一般,雜果有哈蜜瓜🍈、火龍果、芒果🥭同西瓜🍉,點知哈密瓜🍈變壞咗,有叔味,我大聲同店員講,店員試完厨房哈蜜瓜可能都覺得有問題🤨,就換過兜俾我,變咗version2,大兜咗,火龍果變咗紅色,好飽,埋單時見我兜delete咗,但店員加番落張單度😅
雜果黑糯米version2
雜果黑糯米version1
腐竹白果薏米雞蛋糖水
芝麻糊
2024-08-22
$34 (宵夜)
雜果黑糯米version2
2024-07-12 156 浏览
今日第一次幫襯呢間糖水舖,買咗咋喳同埋楊枝甘露做飯後甜品。喳喳我哋加咗芋圓~全部糖水都叫咗凍嘅。喳喳好難食,啲豆同埋花生全部都未煮腍,完全食唔到咋喳嗰種啲豆好綿滑嘅口感,個糖水底好稀身,三個人食都覺得好難食!食到一半都掉咗!楊枝甘露係好少少,但係都係好難食..啲芒果係OK嘅,但係佢啲西米煮得好腍,同埋又係好稀唔似楊枝甘露嗰個質地,連我老公平時唔會掉嘢嘅都食淨一半!以前呢個位做嗰間糖水舖都幾多人食,冇諗過轉咗手之後咁難食!我竟然唔記得影相⋯好彩有張收據!
我竟然唔記得影相⋯好彩有張收據!
外卖自取
2023-02-22 951 浏览
火鍋就聽得多,甜品冰鍋又聽過未?🥢糖一甜點冰鍋(2-3人份) $148我地order左鮮椰汁,涼粉,仙草,豆腐花,小丸子,三色芋圓,芒果,蜜瓜,蜜桃,茘枝椰果,蘆薈。鮮椰汁唔會太甜,仙草比較嫩滑,涼粉比較有咬口,小丸子好煙靭🤤,三色芋圓有咬口又唔會太粉👍🏻,芒果有少少酸,蜜瓜爽甜,蜜桃同茘枝椰果都應該係罐頭黎🙈🙈🥢糖不甩軟糯口感加埋香口既花生椰絲😋😋如果再多D粉會更好😆🥢西瓜涼粉西瓜可能未當造,所以唔甜,冇特別🙈🙈整體黎講味道一般,但冰鍋造型特別,打卡一流😆😆評分:味道:⭐️⭐️⭐️️環境:⭐️⭐️⭐️整體:⭐️⭐️⭐️————————————————————————

火鍋就聽得多,甜品冰鍋又聽過未?

🥢糖一甜點冰鍋(2-3人份) $148

🥢糖不甩
軟糯口感加埋香口既花生椰絲😋😋如果再多D粉會更好😆

🥢西瓜涼粉
西瓜可能未當造,所以唔甜,冇特別🙈🙈
西瓜涼粉

整體黎講味道一般,但冰鍋造型特別,打卡一流😆😆

評分:
味道:⭐️⭐️⭐️️
環境:⭐️⭐️⭐️
整體:⭐️⭐️⭐️

————————————————————————
冰鍋
2022最後一日去食紅磡出名甜品鋪點知真係鬧劇一埸入到去點完野之後過咗一陣老闆出嚟話雪櫃啲嘢冇哂 叫咗一枱人走由入座到叫餐用左30分鐘我地叫左楊枝甘露同心太軟然後芒果賣唒 心太軟overcook變咗實心蛋糕係史上最難食嘅心太軟最難忘嘅倒數Very disappointed about this restaurantI’ll never go again, it is totally the worst ever I have eaten in HK.P.s見到deliverwoo人等左一個鐘都未拎到訂單真心慘
2022最後一日去食紅磡出名甜品

P.s見到deliverwoo人等左一個鐘都未拎到訂單
真心慘
心太軟
2022-12-18 363 浏览
新しくオープンしたスイーツ、ないか探してみると、一番の魅力はごまシリーズのデザート。 注文するQRコードがあっても、上野のスピードはとても速いです。ごまアイスクリーム ごまスープボール ごまペースト夏に特に美味しいごま餡が凍っているので甘すぎず、かみ砕いて、量は多すぎず、ごまのりがよく、すりごまと一緒に食べられます味が濃い。
ごまアイスクリーム ごまスープボール ごまペースト
夏に特に美味しいごま餡が凍っているので甘すぎず、
味が濃い。
2022-11-13 505 浏览
同朋友食完飯 覺得要食埋甜品先夠🤣紅磡好多甜品舖 不過未試過呢間 所以就一試我哋7個人 叫咗3樣甜品 🤩🤩🤩人均都係大概$36 正常價錢芒果小丸子樂園 $56正常甜品樣 有芒果肉粒+芒果汁+芒果雪糕+小丸子+椰果+豆腐雪糕個人覺得個芒果味都幾夠😝但食完芒果再食豆腐雪糕就唔太食得出豆腐味 有啲可惜 同埋小丸子有啲重粉嘅口感鮮奶桃膠芋圓燒仙草(朱古力雪糕)$50強烈建議呢個唔好叫朱古力雪糕 😕其實朱古力雪糕就咁食都正常 但溶咗 撈埋啲鮮奶食就冇哂味 啲桃膠 芋圓 同仙草都多份量但成個味真係唔好食😞😞😞糖一甜點冰鍋(2-3人份)$148呢個冰鍋好啱打卡 入面有鮮椰汁涼粉、仙草 小丸子、三色芋圓、蘆薈、芒果西瓜、哈密瓜、芒果椰果、芋圓珍珠可以揀奶茶/豆漿 我哋揀咗奶茶啲生果都正常甜度 但係個奶茶完全唔夠味😣結果食落口 好似食緊生果杯 😗😗😗總結就係叫芒果味嘅甜品實冇死 呢間甜品舖應該唔會encore 啦😳😳😳📍糖一(紅磡)

同朋友食完飯 覺得要食埋甜品先夠🤣

結果食落口 好似食緊生果杯 😗😗😗

總結就係叫芒果味嘅甜品實冇死
呢間甜品舖應該唔會encore 啦😳😳😳

📍糖一(紅磡)
新開甜品,諗住試下有無伏,最吸引係芝麻系列甜品。有QR code 落單既,上野速度都好快。芝麻雪糕芝麻湯丸芝麻糊夏天特別啱食,芝麻糊係凍既,所以唔算太甜,芝麻湯丸有嚼口,份量就唔太多,芝麻糊好杰身,食得出係磨出黎芝麻味重。紅豆冰雪糕好食!推薦!椰子味好濃郁,絕對唔係茶記紅豆冰,紅豆好霖。

芝麻雪糕芝麻湯丸芝麻糊

2022-11-06 204 浏览
前幾日,星期日同老公拍拖去食糖水,試一間紅磡嘅新糖水!估唔到人來人往,餐廳可能啱啱裝修,所以坐得幾舒服,嗌咗兩個甜品!1.黑白王子入面係紅豆、涼粉、椰汁西米露、豆腐雪糕呢個配搭好穩陣,豆腐雪糕味濃!好有口感!2.椰皇芋圓湯圓估唔到原個椰皇上,入面有芋圓、湯圓!本身以為係燉椰皇,原來係椰奶溝椰青水飲落去個味道好椰,濃稠,個湯圓幾好食❤️芝麻湯圓,食得出椰皇好新鮮,肉都不埋黎食😎😎如果芋圓再多啲就好,口感更豐富!
1.黑白王子
入面係紅豆、涼粉、椰汁西米露、豆腐雪糕
呢個配搭好穩陣,豆腐雪糕味濃!好有口感!

2.椰皇芋圓湯圓
估唔到原個椰皇上,入面有芋圓、湯圓!
本身以為係燉椰皇,原來係椰奶溝椰青水
飲落去個味道好椰,濃稠,個湯圓幾好食❤️

$50 (宵夜)
2022-07-30 338 浏览
新開張,一心去試試,買了熱芝麻糊、香蕉船,員工既然包一起,價錢又貴,又冇味,33元芝麻糊,得半碗,48元香蕉船得半條香蕉三個細雪糕球,以後都唔會去,紅磡最差的糖水店,氣死人
外卖自取