2022-12-30 29 浏览
今次嚟呢度試咗個士多啤梨窩夫三文治雪糕好多款式可以選擇唔係到到都可以食嘅海鹽雪糕藍色嘅雪糕賣相真係好靚👍🏻中間夾住新鮮嘅士多啤梨🍓🍓值得一試啊仲有我叫左個心太軟加搽茶雪糕(不過唔記得影相…)雖然心太軟有少少過熟唔夠漏心,不過抹茶雪糕非常清新既抹茶味而又唔太濃總括可以再黎一次 試埋咸味既窩夫!
今次嚟呢度試咗個士多啤梨窩夫三文治
雪糕好多款式可以選擇
唔係到到都可以食嘅海鹽雪糕
藍色嘅雪糕賣相真係好靚👍🏻
中間夾住新鮮嘅士多啤梨🍓🍓
值得一試啊
仲有我叫左個心太軟加搽茶雪糕(不過唔記得影相…)
總括可以再黎一次 試埋咸味既窩夫!

2022-12-29 31 浏览
🍓莓莓窩夫拼海鹽雪糕 $65🍨新鮮嘅士多啤梨配上微暖嘅朱古力醬窩夫士多啤梨同Cream十足口感好好 好滿足!👍🏻🤩🍮法式焦糖燉蛋拼雪糕 $65🍨脆卜卜嘅焦糖面配上濃郁又嫰滑嘅蛋味🍮加上小小鹹嘅海鹽雪糕🍨甜嘅燉蛋加上鹹嘅雪糕百感交集🤤🍫朱古力心太軟拼雪糕 $75🍨朱古力心太軟係即焗需時但嚟到啱啱好 暖粒粒🥰入口即溶 唔會太甜😆雪糕口味有以下選擇!3.6牛乳/ 曲奇/ 朱古力/ 士多啤梨/ 芒果/ 抹茶/ 香芋/ 榴槤/ 海鹽
🍓莓莓窩夫拼海鹽雪糕 $65🍨

🍫朱古力心太軟拼雪糕 $75🍨
朱古力心太軟係即焗需時
但嚟到啱啱好 暖粒粒🥰
入口即溶 唔會太甜😆

雪糕口味有以下選擇!
2022-12-28
2022-12-27 36 浏览
卡邦尼意粉味道適中,不過意粉稍稍偏硬身,醬汁也可以再多少少;鮮蝦蜆肉意粉熱辣辣,蜆肉份量都唔少,啲蝦都好新鮮,大大隻,夠彈牙爽脆;雞翼薯角都好夠熱,雞翼都好juicy,薯角都好酥脆。
雞翼薯角都好夠熱,雞翼都好juicy,薯角都好酥脆。
卡邦尼,鮮蝦蜆肉意粉,雞翼薯角
卡邦尼,鮮蝦蜆肉意粉,雞翼薯角
2022-12-25 14 浏览
心太軟好食,每次嚟到都必食心太軟😂我覺得荃灣最好食😋朱古力味心太軟 朱古力味好岀 入面既朱古力都啱啱好我另外配左士多啤梨味雪糕 士多啤梨嘅甜味配合朱古力嘅苦味 非常之夾
心太軟好食,每次嚟到都必食心太軟😂我覺得荃灣最好食😋
朱古力味心太軟 朱古力味好岀 入面既朱古力都啱啱好
心太軟
心太軟
2022-12-25 16 浏览
聖誕節同個朋友去到路德圍見到間幾靚嘅西式甜品餐廳,見到啲嘢食賣相品錯就入左去試吓,我地叫左2款甜品,雙莓窩夫配牛乳雪糕,曲奇窩夫配士多啤梨雪糕。窩夫好脆好食,雪糕都好好味,下次會再食👍🏻👍🏻👍🏻
曲奇窩夫
曲奇窩夫
2022-12-24 52 浏览
薑汁芋圓唔夠多薑味,再辣多少少就Perfect池,但係見到佢有用心嘅地方,就係加咗少少桂花,有啲桂花嘅香味。芋非常之軟熟,有啲人鍾意食軟,有啲人鍾意食彈牙啲,呢個就各花入各眼啦。曲奇窩夫非常之好食,太好食好食都唔記得咗影相就食晒,朱古力唔會太甜。最後仲叫咗個香蕉pancake,雖然都要等少少時間,但係都值得嘅!呢條街不嬲都出三名多人食甜品,仲要有咁多老字號嘅店喺附近,都依然屹立不倒,就知佢有幾咁厲害👍🏻👍🏻
  • 曲奇脆脆pancake
2022-12-24 29 浏览
今晚早吃完晚飯,見冇乜人就過嚟幫襯吓。餐廳雖然地方不大,但環境及氣氛不錯。雖然價錢略貴,食物賣相及質素也好,全部即叫即做!除咗甜品,仲有咸食,下次可以再來一次!

2022-12-24
2022-12-22 57 浏览
有一晚成班人食完飯 經過轉角位有間糖水鋪幾特別所以我地成班人入去試下食,特別既原因係因為果度竟然有調酒既吧枱。果度既糖水款式唔算好多,如果有興趣似酒既人仲可以一路食糖水,一路叫杯酒慢慢品嚐。
有一晚成班人食完飯 經過轉角位有間糖水鋪幾特別
朱古力心太軟
棉花糖燉蛋
2022-12-03
朱古力心太軟
棉花糖燉蛋
2022-12-21 22 浏览
和很久不見的朋友,突然路過荃灣路德圍,看到一間好吃的甜品舖頭,就進去吃了。看到餐牌後,我們被他的窩夫深深吸引着,我們嗌了三款甜品,我們覺得很好吃。我也叫了一杯美式咖啡,和甜品非常配合,我非常願意推介荃灣的朋友來這裏吃。
2022-12-21
  • 棉花糖燉蛋
2022-12-18 32 浏览
突然行過路德圍,發現一間好特別西餐廳,原來係有甜品,睇到menu有好多唔同款的甜品,全部都好特別,大家可以一試!平時食開的窩夫只有雪糕,但這間可以配牛奶布丁,真係好特別。棉花糖燉蛋,仲可以配榴槤雪榚,正!

牛奶香蕉窩夫

平時食開的窩夫只有雪糕,但這間可以配牛奶布丁,真係好特別。

棉花糖燉蛋,仲可以配榴槤雪榚,正!
2022-12-16 27 浏览
色彩繽紛、食物美味!叫了糖脆香蕉班戟、手製芋圓圓和薑湯芝麻圓圓,班戟香脆可口、焦糖香甜、芋圓有口感,裝飾非常可愛!特意感謝員工的熱情招待,一大夥人過時過節一同前往非常適合!
2022-12-13 29 浏览
今日同好朋友約左好系荃灣食飯行街街👭 食完飯當然仲要食甜品🙆🏼‍♀️ 行下散步黎到路德圍 其實一早都知呢到有幾間甜品舖😌 發現左呢間裝修好文青系既餐廳😳 睇完menu發現原來佢有好多種類既食物 有西式主食 意粉 咖啡 酒 等等😍由於今次系食左晚餐先黎 甘唯有下次再黎試埋佢主食🙆🏼‍♀️ 今晚淨系嗌左佢地既 #曲奇窩夫脆脆🧇 同 #S雙式梳芙厘拼雪糕🧁曲奇窩夫脆脆 $68一直好怕食到好甜好膩個啲假甜 但呢到既窩夫完全無呢樣野👍🏻 佢系好香既奶香味 同好鬆化 窩夫中間夾住既cream好smooth😋S雙式梳芙厘拼雪糕 $78呢個可以一次食2隻味既梳芙厘🧁 一隻系原味 一隻系朱古力味 原來既蛋味好香濃😍 朱古力味就淡淡的 而個雪糕系有9款提供選擇 我地揀左3.6牛乳味 第一啖食即刻有驚喜 系好濃既牛奶味🤤

曲奇窩夫脆脆 $68

S雙式梳芙厘拼雪糕 $78
2022-12-13
$60 (宵夜)
2022-12-12 20 浏览
剛在尖沙咀吃過晚餐,逛完街後二人準備回荃灣尋找好吃的甜品😋於是便來到糖公館叫了個棉花糖燉蛋拼香芋雪糕,有驚喜,棉花糖好焦脆,燉蛋則正正常常,雪糕也好味,有下次再加個藍莓蕉蕉楓糖班戟配橙酒,整體都有9分呀,入口好軟綿,橙酒應該是加到了糖漿裡,好吃最後叫了杯紅顏醉同西瓜紫蘇茶,無諗過紅顏醉會咁大杯,飲唔哂🌝西瓜茶比較適合想飲酒又唔可以太多酒精嘅朋友,因為第一啖真係以為飲緊酒😂其實係天然汽水總體黎講,服務員有禮,食物不錯,呢間嘢有9分❤️
總體黎講,服務員有禮,食物不錯,呢間嘢有9分❤️
2022-12-10 22 浏览
點左幾樣野食,佢啲意粉都幾好食蒜頭香蜆肉意粉中上大啡菇牛肉醬意粉啲汁同意粉超正(可能我本身就對菇同熟蛋黃無feel)不過佢啲大啡菇上啲芝士夠濃郁♡,但個汁真係好正😗卡邦尼意粉,呢個都好正😆之後番茄青口意粉,對比上高3個就還好🙈最正大概是🙈🙉🙊🐵大啡菇🍄牛肉醬意粉&卡邦尼意粉其次是可以坐好耐甘同fd吹下水💨吃下宵夜😈,畢竟難得開甘耐先收舖的店依家幾難得🫂🌟反正環境就挺舒適的👀
點左幾樣野食,佢啲意粉都幾好食
蒜頭香蜆肉意粉中上
卡邦尼意粉,呢個都好正😆
之後番茄青口意粉,對比上高3個就還好🙈
畢竟難得開甘耐先收舖的店依家幾難得🫂
🌟
反正環境就挺舒適的👀

2022-12-09
$120 (宵夜)
2022-12-09 20 浏览
飯後想食甜品,在Openrice search到這間餐,所以就決定來試下。餐廳以簡約風設計,感覺清新舒適。打開餐牌,雖然選擇不多;但感覺都很精緻,所以花多眼亂, 令我選擇困難症發作。最終和友人各揀了一款,咁就可以試到兩款甜品。 甜品味道屬於標準以上,但賣相就十分精緻。唯一有點美中不足,就是店員沒有主動提供多一套餐具等我們share食物,希望餐廳日後會多加注意這一點。另外,如果餐廳可以主動提供清水給客人會更加好。

餐廳以簡約風設計,感覺清新舒適。

2022-12-09