2017-03-07 320 浏览
柚子蜜燒牛仔骨 X 黑松露雜菌扁意粉 X 啤酒烤全隻燒雞 X 手工啤三個套餐都包沙律同餐湯,湯夠濃味,平時麻麻地蕃茄湯既我都覺得吾錯牛仔骨7成熟就岩岩好,同柚子甜味好match,清新,必試👍👍👍意粉好多菇😍😍😍,好香黑松露味,燒雞好大隻,肉質嫩,配菜薯角好好味,好脆,有口感😋😋😋

2017-03-05 342 浏览
位於荃灣的 New york diner,是一間美式餐廳已經第二次來了,第一次帶媽媽來吃午餐,今次帶姨媽來吃晚餐。晚市套餐由$123-238,包括餐湯,沙律,主菜,飲品餐湯是蕃茄濃湯,酸度較高,醒胃且濃稠飽肚。沙律大碟,但不算太過新鮮。法式香烤露絲瑪莉羊膝$213第一次嚐羊膝,不知道是什麼味道呢。羊膝巨大如一個大男人的拳頭,呈上和入囗的羊酥味也不重。醬汁濃香,羊膝肉結實,色澤粉嫩,味道不錯。伴菜有翠肉瓜,沙律,薯角。薯角香脆,調味充足,果然是美式餐廳柚子蜜燒焗牛仔骨$208姨媽不太愛羊膝,所以嚐嚐另一新主菜吧。二大片的牛仔骨,薄嫩腍滑,只需微微咀嚼便可吞嚥,更聰明地以柚子調味,減底肉食膩感。伴菜有翠肉瓜,沙律,薯條。現在才知道姨媽不愛伴菜,全部由我包底吧,哈哈哈
位於荃灣的 New york diner,是一間美式餐廳
已經第二次來了,第一次帶媽媽來吃午餐,今次帶姨媽來吃晚餐。
晚市套餐由$123-238,包括餐湯,沙律,主菜,飲品
餐湯是蕃茄濃湯,酸度較高,醒胃且濃稠飽肚。
沙律大碟,但不算太過新鮮。
法式香烤露絲瑪莉羊膝$213

第一次嚐羊膝,不知道是什麼味道呢。
羊膝巨大如一個大男人的拳頭,呈上和入囗的羊酥味也不重。
醬汁濃香,羊膝肉結實,色澤粉嫩,味道不錯。

柚子蜜燒焗牛仔骨$208

姨媽不太愛羊膝,所以嚐嚐另一新主菜吧。
伴菜有翠肉瓜,沙律,薯條。
現在才知道姨媽不愛伴菜,全部由我包底吧,哈哈哈
2017-03-04
2017-03-04 292 浏览
亂點下黎咗呢間happy friday幾有特式既裝修唔知係咪地區問題星期五都無乜人黎食我係無薯條不歡既人所以叫咗個熱熔芝士薯條仲加咗$10要黑松露啲薯條都幾好食明明話係熱熔芝士但硬既唔係軟既仲要係哂底,唔係鋪係薯條面黑松露又一pat咁係頂但呢隻松露並唔太香濃所以下次可唔使加見到豬手好想食呀皮係好脆既仲有啲硬唔太粘口個人喜好,好鍾意痴痴地感覺😜不過唔太鹹又唔un啲配菜仲好好味有薯角翠肉瓜烤雞凱薩沙律係原塊雞扒係沙律上面我初初仲以為係雞胸肉呢塊雞扒仲烤到啱啱好好滑好好味啲沙律醬又均勻每塊葉上忌廉煙三文魚炒蜆扁意粉都算creamy不過淡咗啲最後飲番杯派對水果冰茶就perfect喇可解一解油膩友人叫咗杯冰咖啡都唔錯
亂點下黎咗呢間happy friday

仲加咗$10要黑松露
熱熔芝士薯條加黑松露
啲薯條都幾好食
明明話係熱熔芝士但硬既唔係軟既
仲要係哂底,唔係鋪係薯條面
黑松露又一pat咁係頂
但呢隻松露並唔太香濃
所以下次可唔使加

見到豬手好想食呀
皮係好脆既
仲有啲硬唔太粘口
個人喜好,好鍾意痴痴地感覺😜
不過唔太鹹又唔un

荷里活時尚冰茶
派對水果冰茶
荷里活時尚冰茶
2017-02-27 479 浏览
Set Dinner包沙律 餐湯 主菜(四選一) 特飲 及 甜品主菜:• 香辣蒜香炒蜆扁意粉($148)蜆肉算幾大隻 好足料蒜香調味好香少辣好惹味 但有少少沙 • 柚子蜜燒焗牛仔骨($208) 幾Juicy 兩邊煎香微脆 份量夠大 • 香脆大都會咸豬手($228)• 法式香烤露絲瑪脷羊膝($213)皮夠脆 無羊蘇味 肉質鮮嫩 好易咬• 茉莉玫瑰花茶茉莉味好突出 淡淡玫瑰透出最啱食完油膩野飲一解膩感😌另外餐廳提供的手工啤味道亦相當不錯👍🏻好滿足的一餐!
主菜:
• 香辣蒜香炒蜆扁意粉($148)
蜆肉算幾大隻 好足料
蒜香調味好香少辣好惹味 但有少少沙
• 柚子蜜燒焗牛仔骨($208)
幾Juicy 兩邊煎香微脆 份量夠大
• 香脆大都會咸豬手($228)
• 法式香烤露絲瑪脷羊膝($213)
皮夠脆 無羊蘇味 肉質鮮嫩 好易咬
• 茉莉玫瑰花茶
茉莉味好突出 淡淡玫瑰透出
最啱食完油膩野飲一解膩感😌
另外餐廳提供的手工啤味道亦相當不錯👍🏻
好滿足的一餐!
2017-02-24
2017-02-19 552 浏览
一個人百無聊賴又有小小肚餓, 見呢間餐廳裝修都幾吸引,就入去試下啦.Tea time都幾多選擇嘅, 有選擇困難症嘅我最終揀左牛肉卷配薯條, 嘩! 對我嚟講都算大份😅食落口味道啱啱好😋仲有薯條,熱辣辣,唔會好似有啲餐廳咁,拎到出嚟都凍晒,另外杯咖啡值得一讚,雖然係餐飲,但一樣有拉花㗎,仲幾靚添😬整體嚟講,幾十蚊可以享受美食,環境舒適,啲職員又好nice👍🏼下次都要約埋班friend試下晩餐😊
2017-02-16
下午茶
2017-01-26 1181 浏览
想食漢包,搵左下見到呢間有又近公司,就去試下。而且見到其他人的食評,漢堡包OK,就LUNCH去試試,點知中伏..........................漢堡包有牛肉+煙肉,食食下發現唔對路,塊牛肉一開食幾啖都唔覺,咬多兩啖發現是半生熟,外邊煎到燶燶地,但中間是紅色的,已經食左幾啖我又費事叫佢換啦..........同埋件漢堡勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁勁多筋,實在食得太累,結果食到一半我抽起左塊肉,變為食煙肉漢堡.....飲品不太記得名字,好像是檸檬?? 有加了香料,我不知道是什麼香料,很像廁所常見香精味,我不喜歡那個味道................

2016-12-06
午餐
2017-01-24 965 浏览
同朋友去左試Facebook 瘋傳既美國菜放題~有Burger🍔Pasta🍝雞翼薯條🍟串燒前菜種類都算幾多既😀其中我最欣賞佢地既雞翼❤️醃得岩岩好炸得脆身而且Juicy💦烤菇都係多汁美味之選🍄串燒既雞肉都軟嫩🐓配合菠蘿的酸甜不會太膩🍍但長通粉太硬,Burger 太乾身的問題還需改善呢😣沙律的盤子是暖的,感覺也不太好🤢.整體來說是可以一試的👩🏻‍🍳感覺有點像高質素的薩利亞🤔但選擇來說就薩利亞比較多嚕🐖
All  you  can  eat
2016-12-30 1761 浏览
行行下街突然好想食PIZZA,俾佢個裝修吸引左入泥,估吾到D野又真係幾好食美式醬燒豬肋骨嫩滑多汁,烤得岩岩好,好軟林林, 薯條係岩岩炸好,仲係熱辣辣,好脆.PIZZA可以簡雙拼口味,太岩有選擇困擾症既我了,一邊係黑松露什菌味,一邊係辣肉腸味,黑松露味超濃郁啊什菌茹無烤燶,正! PIZZA個皮可以再脆D周薄D就好,水蜜桃奶昔好勁既乳酪味,味道吾會好甜. 滿意既晚餐

2016-12-17 1880 浏览
今日去朋友家玩小朋友 😂 11點黎到食個午餐先, 間野未有客, 我地好似包場咁! 餐牌都好多款選擇, 樣樣都想試!煙三文魚班尼迪蛋 $93 (包即磨咖啡,奶茶)另外叫其他飲品就減$10最愛煙三文魚既咸香配埋班尼迪蛋好好食👍薯餅又熱又脆😋另外叫左個黑松露煎牛扒配飯,香就好香, 但好鞋😅
煙三文魚班尼迪蛋 $93 (包即磨咖啡,奶茶)
另外叫其他飲品就減$10
最愛煙三文魚既咸香配埋班尼迪蛋好好食👍
薯餅又熱又脆😋
Cafe Latte
另外叫左個黑松露煎牛扒配飯,香就好香, 但好鞋😅
2016-12-17
Cafe Latte
中午去幫襯過好幾次、都算好經濟 又美味夜晚食過一次唔記得影相, 叫左個Ribs, 肉眼扒, 蜜糖雞翼, 同Pizza全部都正!😋真心推介
中午去幫襯過好幾次、都算好經濟 又美味

全部都正!😋

真心推介
熱咖啡
Burger
海鮮意粉 黑松露薯條
题外话/补充资料: 荃新天地個美食廣場10點左右就LAST ORDER, 晚餐最好提早少少去
2016-12-01
熱咖啡
Burger
海鮮意粉 黑松露薯條
2016-12-14 1055 浏览
上次黎試過菜 覺得味道唔錯 價錢適中 今次朋友生日 又番黎食😍我最鐘意呢個half & half pizza😍一個pizza兩種口味 即叫即整 薄批底 完全係賣飛佛 (所以食到一半先記得影相😂)呢個黑松露燴飯 又係抵讚 我最怕d燴飯軟淋淋 一patpat 呢個燴飯飯粒分明又好重黑松露味😍 一個字正!野飲呢間野大大杯 由一開始飲到尾都仲有 反斗可樂係我首選 成枝可樂倒插 唔呃like等幾時😂😂😂朋友生日 預先book定左個窩夫❤️ 窩夫都係即叫佢即整 ❤️心型窩夫太有heart了吧😍

2016-12-13
庆祝纪念
生日
今晚同屋企人約左係荃新天地,去左呢間美國風餐廳,環境幾特別,叫左個啤酒雞丶煙三文魚沙律丶黑松露意粉同埋豬手併盤。味道偏濃,黑松露突出,碟意粉有意外驚喜,啤酒雞味道比想像偏淡,但雞肉唔"鞋",配果件薄餅就一般,豬手好似係招牌菜,好味喎!我覺得呢間café D飲品幾特別,即使啤酒都有好多款,我飲左杯荔枝特飲,原來好大杯,下次可兩個人share, 味道好清香!整體算唔錯。會再黎!

整體算唔錯。會再黎!

2016-12-04 904 浏览
和男友一起於荃新天地地下這餐廳用餐。早2個月前同朋友一齊黎食都可以接受,但冇諗過今晚會咁驚嚇😱點左2樣-龍蝦炒飯同豬手龍蝦炒飯居然係涷既.. 一啲超喊一啲冇味😓味道吾均勻,仲要啲龍蝦係'梅'既😖想點啊?可惜吾記得影相😩😩豬手啲皮硬到咬吾開,肉好多筋😫好難食😵😵真係吾會再光顧😤😤
和男友一起於荃新天地地下這餐廳用餐。

早2個月前同朋友一齊黎食都可以接受,但冇諗過今晚會咁驚嚇😱

點左2樣-龍蝦炒飯同豬手

可惜吾記得影相😩😩

豬手啲皮硬到咬吾開,肉好多筋😫好難食😵😵真係吾會再光顧😤😤
香脆大都會咸豬手
我同個friend兩個女仔嚟咗荃灣食飯,想食一啲西式嘅嘢食,又唔想價錢太離地,呢間唔算太高級,中中等等嘅餐廳而又有特色就吸引左我哋嚟啦。係出邊望落去,內部裝修真係好有心思,完全吸引人嘅目光,加上有burger同埋邪惡芝士龍蝦食,間唔事想放縱下食一餐都唔錯一開業嘅時候來過幾次,認為呢一度嘅食物味道有所改善,但係後期已經做得好咗好多,而且開頭侍應嘅問題都解決左,而家老闆都好有心思去經營,係唔少嘅餐廳食物同埋擺設都見得出😼間唔事侍應同老闆有時都會過黎問下顧客對食物同服務嘅意見,所以都黎左好多次。僞盆栽嘅嘢飲餐廳有好多特色嘅嘢飲,而且都影相好靚,後尾都有飲過海洋梳打,即係藍柑桔梳打,加左椰果,有口感同唔太甜💙同埋玫瑰女神梳打,淡淡的玫瑰味令人飲完一啖又一啖雖然開業嘅時候薯條調味時多時少,唔算太穩定,但係後尾都已經好食咗同脆左。啲茄汁唔係普通茄汁,裏面有茄蓉幾有心事出面而家即刻有咗唔少嘅倒轉飲品😶個cheese cake真係太好食👍🏼呢排都出左唔少新嘅甜品,例如有焦糖香蕉窩夫、朱古力同草莓窩夫,食過都做到外脆內軟嘅質感,而且佢有埋個雪糕,又落好多料,60零蚊都幾抵食嘅。最近都試過好出名嘅啤酒烤雞
水牛城雞翼
熱熔芝士薯條
陽光下生長的朱古力☕️
僞盆栽嘅嘢飲
芝士波士頓龍蝦兩食
總統雙層芝士漢堡👑
啲茄汁唔係普通茄汁,裏面有茄蓉幾有心事
草莓奶昔
蜜桃沙冰定奶昔?
反斗可樂沙冰
出面而家即刻有咗唔少嘅倒轉飲品😶
紐約芝士蛋糕🧀
最近都試過好出名嘅啤酒烤雞,雞肉好嫩好多汁,底下真係有好多配菜食,又有菇又有薯角,兩至三人食加埋啲配菜都夠哂🌞

總括來講,間餐廳都算唔錯,價錢一般,但啲份量真係好大。
唯一唔太好嘅地方係因為鋪面實在太細,有時會比較坐得唔舒服,不過係細緻位地方,就真係同其他地方唔太一樣,裝修同嘢食都可以feel得到心思。係一個性價比唔錯同偽文青影相好地方!
陽光下生長的朱古力☕️
總統雙層芝士漢堡👑
草莓奶昔
紐約芝士蛋糕🧀
  • 紐約芝士蛋糕
  • 總統雙層芝士漢堡
  • 美國招牌啤酒烤雞
2016-11-05 1327 浏览
如題...一碟意粉可以食得到3次調味粉(3大啖),仲要有沙,加水都可以喊到食唔到,真係嬲到呢😡😡😡服務就更加唔洗講,三個人企係到得一個做野.....百幾蚊食垃圾....
服務就更加唔洗講,三個人企係到得一個做野.....
百幾蚊食垃圾....