2025-01-10
當日嚟到有卡位店員剛用布求其抹過,都唔緊要,食得茶餐廳眼不見就乾淨;但見檯面同張卡位櫈仲有食剩食物既1粒2粒,當日午飯時間店員都好忙,老公就行出門口放餐具檯面取了紙巾諗住再抹下張檯,有個呀姐喺門口老遠好大聲話:我地唔供應紙巾㗎!我話攞紙巾抹檯你張檯仲有污糟,佢話可以叫佢地用布嚟抹檯.OK,其實行埋嚟講下次唔好自己攞紙巾或者貼住不要自取咪得囉,洗唔洗老遠咁大聲話我地?後尾另一位女侍應拎水杯匙羹又夾住5張紙巾一齊拎嚟(其實我唔需要咁多佢地呢啲紙巾囉🙄,初時見成檯紙巾仲怪錯老公拎人地咁多張所以先比呀姐話,原來唔係)我數返我老公拎左3張嚟抹檯(佢拎時諗住拎一張冇刻意數)後尾呢個大聲呀姐行過叫佢落單佢扮聽唔到😒講返食物,炒蛋凍既非常難食,碗麵一般正常,係杯奶茶啱我.嚟食物時擺低已經大大力,午飯時間店員比較忙又閔憎呢種茶餐廳受氣既氛圍,香港客人已經要包埋.OK!今次再有新嘢,咁我以後真係唔再幫襯,香港繼續維持咁既服務啦,元朗區逢星期六,日假期已經靜左好多,大家心知肚明.其實服務好啲唔介意貴,但如果出街食品質咁參差又咁受氣,難怪啲客人北上消費!凍晒既炒蛋捍衛紙巾扮聽唔到落單既呀姐
都唔緊要,食得茶餐廳眼不見就乾淨;
我話攞紙巾抹檯你張檯仲有污糟,
佢話可以叫佢地用布嚟抹檯.
我數返我老公拎左3張嚟抹檯
(佢拎時諗住拎一張冇刻意數)
後尾呢個大聲呀姐行過叫佢落單佢扮聽唔到😒
凍晒既炒蛋