2025-06-13
📍綠茶餐廳 (圍方) (大圍)大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖餐廳就係圍方入邊所以都好易見到,成間餐廳既裝修都幾特別~staff既制服都比較特別有別於平時見到嘅餐廳職員~上菜都幾有效率呢樣真係幾好🤭🤭!🍽️龍井烤雞Staff一開始就比左我地睇,亦都可以影相🤭!呢個係menu入邊推仲既款式之一所以我地都想試下佢;staff會問洗唔洗剪開佢,咁我地當然會為左方便而又唔洗自己搞就要staff幫手啦~食起上黎都方便好多啦~烤雞既肉質都幾嫩🥰,同埋都幾入味,真係會有龍井既味道,覺得好特別又幾好食🥰!🍽️三色雞絲涼麵一開始就比佢既賣相吸引左,顏色上已經好吸精😆😆;食落會有小小辣不過會食上癮!辣辣地好正~🍽️士豆芝士塔塔皮好脆,好中意食呢d皮~入邊就係士豆芝士,士豆芝士既比例都好高🤭🤭;值得一試🍽️金沙雞翼勁香咸蛋黃味😆😆!!中意食蛋黃味既食物就要叫呢個啦,雞翼好香脆🥰~🍽️蝦湯泡飯呢個蝦湯泡飯真係覺得係必叫😍😍!真係好好食😍😍!而且都只係88蚊🤭🤭!好抵食!脆米on side可以自己落咁樣真係幾好!蝦湯泡飯好濃郁🥰🥰,真係食唔停口呀~真係真係要叫呢個🥰!
大圍車公廟路18號圍方3樓321A號舖
🍽️龍井烤雞