2008-01-06 23 浏览
今晚慶祝父親生日, 好好睇睇都要買個蛋糕...於是由亞哥拍板!其實唔知個蛋糕叫咩名, 但有一大堆雜果在蛋糕面, 內裡係普通既海綿蛋糕夾雜果忌廉層, 忌廉層唔厚又唔太甜, 面頭既雜果幾新鮮, 海綿蛋糕唔可以話好軟綿綿, 但以這個價錢下, 亦合格吧! 最緊要一家人齊齊整整, 開開心心, 健健康康!

蛋糕
2006-07-04 30 浏览
早餐買了新出的紅豆綠茶包.紅豆甜味適中,綠茶?糯米糍煙韌有嚼勁,好好味.
2005-07-23 61 浏览
我相信今年我係第一個比冰皮月餅既食評! 我多年都主攻名古屋冰皮, 因為多款式, 味道都好; 老公偏愛大班, 因為冰皮的皮做得出色....而綠豆蓉真係間間都做得唔錯! 我冰皮月餅人年年中秋都食4-5盒(個人獨取), 今年首試美心綠豆蓉蛋黃粒冰皮月餅! 冰皮的皮做得過軟, 唔得! 不過綠豆蓉做得唔錯, 甜度適中, 多蛋黃粒, 真係唔錯!今年目標食5盒冰皮^^ 開心!

今年目標食5盒冰皮^^ 開心!