今次來到迪士尼酒店內的翠樂庭食晚餐,雖然價錢方面會比其他酒店較為昂貴。但是,這裡的餐廳服務和食物水準和質素也是非常高⭐✨這裡食物款式比較多,現在我就介紹一下吧👍今篇我要介紹就是餐廳門面,內外環境和主菜先,甜品和與迪士尼會面會在下一篇再介紹👍👍這裡的招牌菜有即煮黑松露意大利雲吞✨即煮海鱸魚意大利燴飯✨時令冰鎮海鮮 (包括蟹,青口,螺,大蝦沙律,煙三文魚,凍灼蝦)✨刺身(三文魚刺身,吞拿魚刺身,八爪魚刺身,希靈魚刺身,及壽司(雜錦壽司有熟蝦壽司,王子壽司,蟹柳壽司,太卷,加洲反卷,腐皮壽司)✨✨除了招牌菜,仲有不同的熱食,例如有黃金蒜粉絲蒸海鮮,生炒牛肉飯,清甜例湯,燒牛肉眼扒,羊扒,薯仔粒,燒香草什菌,滷水雞脾,龍蝦蟹肉白菌洋葱米奇撻,南瓜意大利飯,芝士雲吞,鮮蝦三文魚雲吞,鴨腳冬菇,炸薯條,滷水雞中翼,焗魚柳,印式烤雞肉,印度薄餅。✨仲有一款太好吃,排長龍就是廚師即煮: 照燒海鱸魚及明太子泡菜芝士燴飯👍👍✨餐廳環境非常有情調,好好氣氛,好多沙發位,裝修風格好似在郊區一樣,餐廳非常大,但又坐得唔迫👍👍👍⭐⭐⭐⭐⭐五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍📍翠樂庭餐廳📍大嶼山香港迪士尼樂

⭐⭐⭐⭐⭐
五星好評,下次一定帶朋友來這裡吃晚飯慶祝👍👍

📍翠樂庭餐廳
📍大嶼山香港迪士尼樂園酒店1樓
2023-07-30 2295 浏览
親戚有迪士尼會員,有特價去食buffet,適逢小朋友生日,有寫名生日牌嘅蛋糕,其實啲蛋糕同出邊攞嘅一樣,不過有個名嘅生日牌同蠟燭!而家又返卡通人物影相當日有米奇老鼠讀,米奇老鼠同小朋友跳舞好開心😁甜品有好多款小朋友好啱食!#buffet #food #yummyfood #yummy #香港#disney #lunch

2023-06-27 1818 浏览
今次嚟到迪士尼酒店翠樂庭餐廳食自助早餐食物種類有好多款仲有我至愛嘅煙三文魚同關東煮仲有甜品任你選擇想清清胃口嘅朋友就可以食粥或者淥碗車仔麵食~自助早餐 $368/1位平民指數:🌟好食指數:🌟🌟🌟———————————————————-香港迪士尼樂園酒店翠樂庭餐廳🏰
今次嚟到迪士尼酒店翠樂庭餐廳食自助早餐
食物種類有好多款
仲有我至愛嘅煙三文魚同關東煮
仲有甜品任你選擇
想清清胃口嘅朋友就可以食粥或者淥碗車仔麵食~
自助早餐 $368/1位
平民指數:🌟
好食指數:🌟🌟🌟
———————————————————-
香港迪士尼樂園酒店
翠樂庭餐廳🏰
2023-06-18 1558 浏览
The chefs I am talking about are Chef Goofy and Chef Pluto. I have never tried the breakfast buffet here. However, I recently saw a post of the Chefs at breakfast at Enchanted Garden so I decided to come to try my luck. Please note characters appear at random so these two don't appear every day and may not be the breakfast session.Food was great too with a large variety of options(salad, curry, noodles, congee, french toast) but I didn't take pictures of all of them as I was busy taking pictures
Food was great too with a large variety of options(salad, curry, noodles, congee, french toast) but I didn't take pictures of all of them as I was busy taking pictures of the 2 cute chefs. For around $330 to enjoy a breakfast buffet at Disney Hotel and to take photos with 2 rare characters was totally amazing and worth waking up at 6am to come to Disney.
2023-06-17
$330 (早餐)
2023-06-03 2084 浏览
同女朋友入到嚟迪士尼樂園酒店staycation,朝早梗係要食返個迪士尼自助早餐啦。原本對佢個期望都唔算太高,因為之前有睇過唔少YouTuber介紹,都話啲食物種類麻麻哋。不過今次同女朋友事緣都覺得好唔錯👍🏻食物種類比想像中多過過嘅餐點導遊,包括中、日、台、西餐、印度菜都有‼️我就最欣賞佢嘅pancake,有晒米奇老鼠嘅樣好得意。中式點心個奶皇包有豬仔樣,都一樣好可愛。另外喺迪士尼就梗係有卡通人物出場啦。用餐嘅時段大概個半鐘,過程中都不是有迪士尼卡通人物出場同大家打招呼同影相合照留念。見啲小朋友都同卡通人物玩得好開心,嘢都唔食🤣入到嚟迪士尼樂園,一定要試吓呢個自助早餐體驗!推薦指數:💛💛💛💛

入到嚟迪士尼樂園,一定要試吓呢個自助早餐體驗!

推薦指數:💛💛💛💛
$400 (早餐)
  • 美式早餐
  • 中式早餐
  • 西式早餐
  • 自助餐
一直以來奇妙處處通會員可以享用翠樂庭享用2送1生日優惠,舊年更縮到只有2022年9月前入會的金會員享用,今次可以話係最後一次在翠樂庭享用會員2送1生日優惠,來年要去其他地方享用呢個優惠~~~上次生日正日在翠樂庭晚餐原來在2019年,雖然上年和前年5月都有在翠樂庭用餐,但我就沒有打食評記錄,今次影的食物相不多,因為我忙著食和跟卡通人物拍照~~~今次個人喜歡之前未見過的食物~~~每枱會送DUFFY BEAR的蒸包~~~上年生日就需要都指定地方遠距離合照,今年就可以如疫情前,卡通人物走到每枱合照~~~寶貝女和我飲了不少燉湯,男士主要食長蟹腳,我就吃了不少刺身,一如以往其實去翠樂庭唔好對食物有太大期望,因為呢主要食氣氛由於享用會員2送1生日優惠係送生日的會員,所以找數時係俾一大一小的價錢,大概一千四百元埋單,如果同價位想食質素好的自助餐真的不用選擇翠樂庭~~~

今次個人喜歡之前未見過的食物~~~
每枱會送DUFFY BEAR的蒸包~~~

2023-05-05
庆祝纪念
生日
2023-04-29 5965 浏览
迪士尼🏩 Staycation ~ 專登book咗翠樂庭 dinner buffet 🍽️,還好,住客免加一😆,服務員💁🏻‍♀️還安排了半月形梳化🛋️給我們,好舒服🤗。 疫情前我也食過dinner buffet,當時分2輪,今晚都係分2輪😌,只是客人少了很多,可能是閒日吧!當晚客人不算太多,米奇、高飛、Pluto 不停可以過來玩及拍照📷,雖然我不是迪士尼粉絲,但也忍不住不停跟他們拍照留念📸,渡過了一個超開心的晚上🤩食物款式🥘🥗🥩🍗🍖還可以😌,好像沒有之前咁精緻,但也不錯👍🏻。 食物也稱得上應有盡有,魚生🍣新鮮,甜品🍮🍧🍨🍰🧁🥧🍪款式都算多,只是少了些主題人物的造型,整體來講,都ok的😉是晚預祝生日🎂,當然少不了儀式感🥳,一早安排了祝福糖牌及甜品來慶祝🥳🥳,主題人物逐一再過來合照🤩環境一流,主題人物輪流轉,讓我們這晚重拾童真,開心滿載🥰

🦞龍蝦蟹肉白菌洋蔥米奇撻

環境一流,主題人物輪流轉,讓我們這晚重拾童真,開心滿載🥰

2023-03-23
🦞龍蝦蟹肉白菌洋蔥米奇撻
2023-03-21 2170 浏览
話說早兩日朋友求婚,梗係支持,中午我哋直接去咗迪士尼酒店食自助午餐,因為上午我哋喺樂園,所以直接有免費穿梭巴士,直到酒店,午餐都幾豐富,凍海鮮有麵包蟹,長腳蟹,業本,我最鍾意食黑松露意大利飯,仲有魚生刺身,同埋大量嘅可愛甜品。最緊要小朋友會好開心,因為迪士尼人物會走埋嚟影相。金卡八折
話說早兩日朋友求婚,梗係支持,
中午我哋直接去咗迪士尼酒店食自助午餐,
因為上午我哋喺樂園,
所以直接有免費穿梭巴士,直到酒店,
午餐都幾豐富,
凍海鮮有麵包蟹,長腳蟹,
業本,我最鍾意食黑松露意大利飯,
仲有魚生刺身
同埋大量嘅可愛甜品

最緊要小朋友會好開心,因為迪士尼人物會走埋嚟影相。

金卡八折
2023-03-15 1642 浏览
Staycation package 包佐翠樂庭既晚餐同早餐buffet 🤣先講晚餐 晚餐buffet 味道正常無話特別驚喜但有好多迪士尼人物食品🥳每枱入座仲有張飛仔 憑飛仔可以同迪士尼人物影相😊反而早餐就有驚喜 竟然有豬手面🤪🤪我感覺早餐啲食物更加啱我哋胃口🫢
先講晚餐 晚餐buffet 味道正常無話特別驚喜
但有好多迪士尼人物食品🥳
每枱入座仲有張飛仔 憑飛仔可以同迪士尼人物影相😊

反而早餐就有驚喜 竟然有豬手面🤪🤪
我感覺早餐啲食物更加啱我哋胃口🫢
2023-03-10 1269 浏览
由門口到步入餐廳,整個裝修格局瞬間帶我進入夢幻般的童話世界✨️🧸🪅🥰 餐廳嘅食物種類供應也頗多,冷熱盤如沙律、煙三文魚火腿,粥麵、點心、包點等; 另有專人即場烹煮不同蛋食法; 餐廳正中間位放各款飲料及水果,可算應有盡有。整體食物味道也不錯😋尤其看著米奇造型的飽點真係會食得更興奮㗎😝 而職員服務也勤快有禮!㊙️唯自助早餐只限一小時,實在是美中不足🙃

㊙️唯自助早餐只限一小時,實在是美中不足🙃
2023-02-17
2023-02-24 1103 浏览
迪士尼餐廳提供一至五平日 Free matching lunch set 炸蟹餅配蕃茄Mozzarella Chesse意式雲吞 檸檬牛油汁熱辣辣炸至金黃色既蟹餅香脆可口 蟹肉味突出 而雲吞餡料豐富 蕃茄同芝士好夾 dressing有提鮮作用黑松露牛肝菌意大利飯Risotto 口感軟硬適中 松露味濃郁 加上有少許蔬菜伴碟感覺唔會太膩甜品有一小件cheese cake 正常水準餐廳衛生良好 環境坐得好舒服菜式精美 賣相好靚

黑松露牛肝菌意大利飯

甜品有一小件cheese cake 正常水準

餐廳衛生良好 環境坐得好舒服
菜式精美 賣相好靚

2023-02-22 1047 浏览
食左個奇妙早自助餐7:30食眼瞓到我唔記得食左咩😂但個門口同入面環境真係好靚一行入去有中式粥拎之後炒麵少許點心(蝦餃,豬豬頭奶黃包)行過少少有早餐三件套裝炒蛋 腸仔 煙肉印度口味嘅food 米奇撻唐老鴨pancakes沙律🥗有煙三文魚同風腿芝士同米奇鬆餅🥞中間圓形位係放飲品其實賣相同環境先係最重要我最後好似同屋企人影相唔記得有少少甜品類食下😂值得一提,職員好主動幫手影相📸️收餐盤無因為時間尚早而有所待慢☺️
食左個奇妙早自助餐
7:30食眼瞓到我唔記得食左咩😂
但個門口同入面環境真係好靚

一行入去有中式粥拎
之後炒麵
少許點心(蝦餃,豬豬頭奶黃包)

行過少少有早餐三件套裝

芝士同米奇鬆餅🥞

中間圓形位係放飲品

其實賣相同環境先係最重要
我最後好似同屋企人影相唔記得有少少甜品類食下😂

值得一提,職員好主動幫手影相📸️
收餐盤無因為時間尚早而有所待慢☺️

2023-02-19
$290 (早餐)
庆祝纪念
生日
  • 西式早餐
  • 自助餐
一直都聽講翠樂庭餐廳嘅buffet好出名同好吸引,早排特登同老婆入嚟試吓,有少少驚喜嘅之前一直覺得呢類型,有造型嘅食物都係唔好食,呢一款米奇頭造型嘅,比想像中都好食意大利雲吞,我仲忍唔住食咗兩個,咬落去皮唔算厚,但未叫做好薄,加上醬汁,係個唔錯嘅配搭甜品竟然有Linabell造型既蛋糕同曲奇,味道都比想像中好,冇大街餐廳嗰款咁難食🫣刺身都算鮮甜,不過種類就唔算好,都係一般三文魚吞拿魚甜蝦果類,不過refill得好快,所以整體算係唔錯。另外,最開心嘅就係有得同卡通人物影相,職員會俾個牌仔每台客人,客人自己拎牌仔出去同迪士尼人物影相,唔算排隊要排得好耐,職員會安排,同埋會告知客人,而家人流比較少可以盡快影咗先👏🏻👏🏻

2023-02-09 1192 浏览
新年期間,食咗個buffet,好開心蛋糕,有晒七隻寶寶(Duffy and friends)嘅樣Buffet不過不失,都係往常嘅質素,不過唔知係咪因為通關後,人流比以前多咗。所以頭輪食刺身嘅時候,等得比較耐最開心係有得同迪士尼人物影相,希望有一日可以好似之前咁樣,迪士尼人物會嚟到每枱客人前影相,唔使再每台人客出去⋯熟食嚟講,其實都比較款式多而且都幾好食,有會員優惠下,價錢真係唔算好貴。當然如果真係有生蠔同鵝肝會比較吸引⋯
熟食嚟講,其實都比較款式多
前排去迪士尼探險家酒店Staycation,但酒店餐廳都full booking,去左迪士尼酒店,6點幾過去餐廳都話無位,候補排成50,都預左無得食。點知8點10分收到電話通知有位,雖然成8點半先入座「蝕」左半個鐘,但其實都夠時間食,而場內所見亦唔算滿座,真的有這麼多人放飛機?講返食物,款式選擇非常多,冷盤有,日式,中式,美式,印度,甜品等等,食物質素都幾好。仲有幾款即叫即製食物,加上幾款賣相充滿迪士尼特色,打卡一流。樂園餐廳仲可以同卡通人物合照,宜家仲可以零距離接觸,真係好想去多次!.原價$788加一,雖然唔平,但我覺得性價比都值嘅。果陣金卡會員有七五折,連原價加一,埋單都唔使700蚊一位,簡直係超抵!