2025-07-02 4425 浏览
台灣過江龍之肉多多台式火鍋,原來已經開左黎銅鑼灣🤭台式火鍋我最愛就是它們的湯底,尤其是藥膳湯。真心好飲又養生。今日就黎試吓午餐既一人一火鍋先,份量足料,價錢又便宜👍🏻美食推介:💛頂級霜降牛一人鍋:霜降牛肉肉質非常嫩,入口即溶,片片油脂分布均衡,好食👍🏻💛嫩滑黑魚片一人鍋:一片片通透的黑魚片,裝飾為一朵玫瑰🌹只需在鍋內涮3-5分鐘便可以吃,鮮甜味道,沒有任何的腥味👍🏻💛火鍋材料丸及什菜:跟餐會有各一盤的鮮什菜、菇菌、餃子、什丸等,其中一顆丸是我最愛的包心芋頭丸,皮薄芋泥餡十足,好好味👍🏻💛王子麵及刀削麵:跟餐亦可選白飯、王子麵、刀削麵、紅薯粉等等,我選了王子麵及刀削麵,王子麵似我們以前的x字麵口感一樣,而刀削麵煙煙韌韌的口感。💛湯底:當然選了藥膳湯底,藥膳味道超濃超足料,湯底一上已經忍不住喝了半碗🤭。另外,選了沙茶醬湯底,濃濃的沙茶醬,配上牛肉或魚肉也相當出色👍🏻💛甜品:自助吧提供仙草、寒天、芋圓任吃,熱辣辣過後歎一碗超清爽。另外,跟餐還有雪糕一杯。超級滿足😌**侍應招呼相當親切👍🏻👍🏻👍🏻**台式火鍋價格便宜有質素👍🏻👍🏻👍🏻

今日就黎試吓午餐既一人一火鍋先,份量足料,價錢又便宜👍🏻

美食推介:

**侍應招呼相當親切👍🏻👍🏻👍🏻
**台式火鍋價格便宜有質素👍🏻👍🏻👍🏻
2025-05-22
2025-06-28 5054 浏览
台灣超人氣火鍋「肉多多」一入門就被濃濃台式情懷包圍——角落仲有超可愛夾娃娃機,夾公仔夾到唔捨得打邊爐!而且店員好多都係台灣人,講住台式國語,瞬間有種飛到台北嘅錯覺~湯底選擇多到眼花繚亂!私心大推「爆炒川府牛油麻辣湯」,一開鍋已經聞到濃郁川香,台灣師傅特調配方辣得有層次~ 必點大肉盤先二百幾蚊港紙,成幅牛肉瀑布咁樣!成大盤捧出嚟超震撼!澳洲和牛油花靚到似雪花,涮10秒就熟,店員好細心會教我哋點樣煮最好食,Nice重點! 生日月過嚟食有隱藏彩蛋——超有創意嘅「肉肉生日蛋糕」!最好提早預訂,用新鮮豚片砌到成蛋糕咁,加上打卡道具,還有生日火焰賀卡送~ 食完火辣辣火鍋,記得歎碗任食芋圓仙草愛玉降溫,煙韌芋圓配冰涼仙草,甜而不膩超解辣!醬料台 十幾款調味隨便撈,台灣沙茶醬配蒜蓉簡直係靈魂組合~依家新開張日日都大排長龍,晏晝過來唔使等咁耐!作為台灣過江龍「爆炒火鍋冠軍」,連海底撈、鼎泰豐都成日被人拎嚟比較,香港店一開就變成打卡熱點,非常值得吃的火鍋肉燥飯,勁似台灣夜市的! 太感動了📍肉多多火鍋 香港銅鑼灣糖街31號Sugar+3樓

湯底選擇多到眼花繚亂!

醬料台 十幾款調味隨便撈,台灣沙茶醬配蒜蓉簡直係靈魂組合~

肉燥飯,勁似台灣夜市的! 太感動了

📍肉多多火鍋
香港銅鑼灣糖街31號Sugar+3樓
  • 頂級牛肉瀑布
2025-06-20 4984 浏览
呢間台灣好出名嘅火鍋店喺香港都有分店㗎,分店喺銅鑼灣,呢日就同友人嚟咗食一人一個午市套餐🥰午市套餐♦️頂級霜降牛呢一碟牛肉充滿雪花,而且切得幾厚身,食落口幾有質感🐮 ♦️澳洲羔羊肩呢個嘅份量都幾多,羊肉味道幾濃郁,唔係羊臊味嗰種🐏 鍋底♦️阿嫲藥膳湯入面有杞子同埋紅棗,味道方面非常養生🫶🏻 個人覺得佢用嚟淥蔬菜真係一流。♦️台式麻辣燙一個鍋底我哋嗌咗比較邪惡嘅麻辣鍋,入面有鴨血同埋豆腐,勁鍾意佢份鴨血,質感好嫩滑🌶️蔬菜拼盤每一個lunch set都會配一份蔬菜拼盤🥬入面有油麥菜、大白菜、冬菇、金菇、番茄,另外有火鍋配料如百頁豆腐、小魚蛋、芋頭貢丸、魚皮餃、鮮蝦雲吞等。啱晒我哋樣樣都想試啲。副食另外每一個set都會配一份副食,我揀咗兩款都好適合台式火鍋嘅副食。♦️紅薯粉煮熟之後晶瑩剔透,煙煙韌韌。♦️刀削麵可以加埋醬料區嘅特製醬料,製作成手工拌麵🍜自助吧♦️醬料醬料區都好多選擇,個人最愛就係沙茶醬,味道幾濃郁。♦️冷菜有三款是日前菜包括有檸檬漬蘿蔔、中華沙律同埋筍片,三款都係任食我哋encore咗好多次。♦️甜品外面嘅台式甜品係飲食㗎,有仙草、芋圓、愛玉同埋古早味冬瓜水做調味🍯雪糕最後呢個午餐仲可以一人有

午市套餐
♦️頂級霜降牛
呢一碟牛肉充滿雪花,而且切得幾厚身,食落口幾有質感🐮
♦️澳洲羔羊肩
呢個嘅份量都幾多,羊肉味道幾濃郁,唔係羊臊味嗰種🐏

鍋底
♦️阿嫲藥膳湯
♦️台式麻辣燙

蔬菜拼盤

副食
♦️紅薯粉
煮熟之後晶瑩剔透,煙煙韌韌。
♦️刀削麵
可以加埋醬料區嘅特製醬料,製作成手工拌麵🍜

自助吧
♦️醬料
醬料區都好多選擇,個人最愛就係沙茶醬,味道幾濃郁。
♦️冷菜
♦️甜品

雪糕
最後呢個午餐仲可以一人有一杯雪糕,我哋就揀咗雲呢拿同埋香芋口味🍦

呢度嘅一人一鍋套餐性價比都唔錯,食到肉類之外仲有好多蔬菜,連甜品都有,係一個好圓滿嘅套餐😎
✨台灣超人氣的十大連鎖鍋物冠軍✨🔥過江龍火鍋名店網路聲量勇奪第一🔥💖台灣連續四年網路聲量跟好感度霸主💖 🔥近期超火🇹🇼台灣過江龍 – 肉多多火鍋‍✨裝修簡約嘅木系環境好舒服,銅羅灣店仲有窗邊位可以望住靚景打邊爐🍲🌟必點正宗台式爆炒煱底、多款惹味同養生嘅煱底,肉肉控必食大胃王/肉瀑布🏆性價比超高,生日聚餐仲送生日肉蛋糕🎂店員仲會有髮圈提供,用餐後又有免費玩夾公仔機,咁貼心,果然係好感度霸主💖晚市都幾爆場架,午市包場團體聚餐絕對係最佳選擇❗️ 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ 鍋底❁ 胡椒豬肚雞湯 $128肉多多火煱最火係正宗台式爆炒火鍋,小編上一次來已經食過,店員會幫忙爆炒同涮肉,真係香味十足; 今次我哋就試埋胡椒豬肚雞湯,佢帶有微微的香辛味,未食已經聞到好香! 湯入面仲有豬肚同雞湯,飲完都暖一暖胃再食D雞,好好味🤤 頂級牛肉瀑布🐂 $328嘩!!!!真係超吸睛澎湃嘅肉瀑布🤩佢份量十足鋪滿4層肉肉,出場時好有仙氣💞岩晒牛肉控!❁ 美國頂級低脂牛-  低脂牛肉油花較少,質感細膩緊緻,而肉味濃厚❁ 美國SRF和牛肩胛 - 和牛油花分佈均勻,油脂較豐富,口感柔軟嫩滑,
✨台灣超人氣的十大連鎖鍋物冠軍✨
🔥過江龍火鍋名店網路聲量勇奪第一🔥
💖台灣連續四年網路聲量跟好感度霸主💖

🔥近期超火🇹🇼台灣過江龍 – 肉多多火鍋‍✨
晚市都幾爆場架,午市包場團體聚餐絕對係最佳選擇❗️

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

鍋底
❁ 胡椒豬肚雞湯 $128

頂級牛肉瀑布🐂 $328
❁ 美國SRF和牛肩胛 - 和牛油花分佈均勻,油脂較豐富,口感柔軟嫩滑,香味更出💞

餃類拼盤 $68
❁ 手工鮮蝦雲吞/6粒
❁ 手工魚皮餃/8粒
鮮蝦雲吞・餃子皮手工製作薄餡料多,蝦肉鮮甜爽彈,魚皮餃鮮味多汁,口感滑順,一口一粒真係易食又好味😋

❁ 牛柏葉 $32
❁ 香酥炸魚皮 $58
❁ 唐生菜 $26

自助區
小編最愛台灣愛玉同仙草竽圓,加埋冬瓜茶,食飽飽食埋甜品超滿足架💞
❁ 台灣特色小食
❁ 多款火鍋調味醬料
❁ 台灣甜品
❁ 杯裝雪糕任食😍

生日禮遇🎂
生日肉蛋糕- 無激素梅花豬 砌成嘅花花蛋糕,口感嫩滑😍
❁ 會員當月壽星壽星可以免費兌換一個造型可愛・生日肉蛋糕, 增添氣氛🎊,打卡一流📸✨
❁ 5月活動至5月31日, 四位同行預早訂座即送生日肉蛋糕
   (* 午巿套餐不適用,每枱只可以享用優惠一次,優惠不可與其他優惠一同使用)

食飽飽記得去夾公仔機🧸
🌟消費滿$100就有代幣1枚,有多款零食任你夾😍
台灣人氣「肉多多火鍋」全球首家海外分店🌍 喺香港銅鑼灣開咗啦🥳!想試正宗台式火鍋🍲真係唔好錯過!肉多多喺台灣已擁有50家分店, 創立嘅宗旨係歡樂多多, 着重食物同服務質素, 更獲超人氣十大連鎖鍋物冠軍🥇、台灣連續4年榮獲好感度冠軍🏆香港店環境寬敞舒服, 慶生仲送「生日肉蛋糕」, 體驗賓至如歸嘅服務!好適合生日🎂、團體聚餐🎈、慶祝🍾, 非常值得一去!▷ 招牌爆炒海味石頭湯推介👍🏻 呢款湯底非常有特色!店員即場在鍋內先加入魷魚🦑、番茄🍅、洋葱🧅、豚肉爆香, 然後加入秘製石頭醬, 再倒入柴魚高湯。店員建議我哋先喝一口湯同豚肉, 湯頭味道鮮美, 能帶出食材嘅鮮甜!▷ 頂級牛肉瀑布🥩份量好誇張, 岩晒一班食肉獸!滿滿嘅雪花竟然唔太貴, 咁大盤肉都只係$328, CP值超高🤩!牛肉鋪成瀑布咁, 加入少量乾冰就會有煙霧彌漫嘅效果💨!一共有兩款牛肉, 頂級低脂牛🥩肉質柔軟, 油脂比例均勻, 肉味香濃;頂級霜降牛🥩柔嫩細膩, 搭配濃郁湯底, 盡顯牛肉嘅鮮味!▷ 生日肉蛋糕🎂生日仲送「生日肉蛋糕」! 豬肉片砌成玫瑰花🌹, 鋪得好有心思!充滿驚喜與歡樂!另外, 仲有海鮮類、丸類、新鮮蔬菜🥬、台式特色小食等供

▷ 招牌爆炒海味石頭湯
推介👍🏻 呢款湯底非常有特色!

▷ 頂級牛肉瀑布
🥩份量好誇張, 岩晒一班食肉獸!
牛肉鋪成瀑布咁, 加入少量乾冰就會有煙霧彌漫嘅效果💨!

▷ 生日肉蛋糕

另外, 仲有海鮮類、丸類、新鮮蔬菜🥬、台式特色小食等供應, 個人推介皇帝菜、玉米🌽、炸花枝丸!皇帝菜新鮮翠綠, 清甜爽脆;花枝丸即叫即炸, 口感紮實Q彈~

醬料區有多款醬汁供選擇, 牆上更貼有沾醬攻略教你混醬!甜品方面, 仲有雪糕杯🍦、任食芋圓、愛玉、仙草、古早冬瓜茶!

🍬埋單時每消費$100就能兌換1枚代幣🪙, 可以玩夾公仔機夾零食!
💓有漱口水、芳香劑、抱枕 (孕婦專用🤰🏻)、髮圈等貼心小物提供
2025-05-14
  • 招牌爆炒海味石頭湯
  • 頂級牛肉瀑布
逛街逛到隻腳都快斷,個肚餓到咕咕叫!聽同事講呢間CP值高到離譜,即刻衝過去!果然冇令人失望啊😘店入面嘅台灣小姐姐服務超好,耐心咁同我哋介紹各種美食,感覺好似同朋友傾偈一樣。呢度嘅頂級牛肉瀑布真係絕了!牛肉新鮮到爆,切得薄薄一片,涮一涮就食得出肉質嘅嫩滑,完全停唔到口。本來仲對住嗰盤滿到瀉嘅「牛肉瀑布」心大心細,諗住呢個分量太實在,兩個人肯定食唔完要打包。點知涮肉嘅筷子根本停唔到——剛剛烫好嘅嫩肉蘸住沙茶醬入口,夾吓夾吓,傾緊偈個盤就見底。最後望住空盤剩低幾滴汁,我哋都忍唔住笑:「呢啲肉真係太識勾人食慾,講好嘅食唔完呢😬😮仲有啊,店入面仲有個好特別嘅「生日肉蛋糕」,朋友呢個月生日,就點咗一個。呢個蛋糕其實係用豬肉砌成嘅,外形精致到冇朋友,忍唔住要影相打卡,真係打卡必備!儀式感直接拉滿😘除咗火鍋,店嘅小吃都好推薦!甜不辣Q彈彈,咬落去仲有汁水;炸花枝丸咬開見到實實在在嘅花枝肉,外酥內嫩,食完想再點多幾份。總之,呢間肉多多火鍋絕對值得試,食到飽飽之後,仲食咗幾杯雪糕做完美收尾😋 離開前仲開心咁玩吓夾公仔機娛樂吓,真係爽到痹啊!

2025-08-13
2025-08-20 0 浏览
想不到平日午市套餐份量都唔少我們叫了一份低脂牛 一份霜降牛每片肉都切得好靚 唔會薄到穿窿低脂牛一點都不柴 沒有牛酥味 有肉味霜降牛又不會太肥 會比低脂牛多了少少油香又淋身少少 還有order了肉肉蛋糕 這個蛋糕是豬梅花又是好肉 好吃整體來說 肉類都很優質 份量都好足蔬菜盤的蔬菜是正常乾淨和新鮮亦配了一些丸類和雲吞水餃還有副食..我要了刀削麵 是乾麵 正常男朋友要了滷肉飯 味道普通 飯粒是珍珠米 不錯另外我們再加了鴨肉丸 手打丸拼盤 百頁豆腐 牛栢葉 鵝腸 沒有特別推薦這些我個人覺得比較好的是牛栢葉飲品..選了麥香紅茶和奶茶 都偏甜 香港人應該不喜歡醬料自助 整潔和多選擇 海皇醬推👍🏻另有台灣甜品 愛玉 仙草 地瓜圓 冬瓜茶意大利雪糕和雀巢雪糕🍦最後值得一讚湯底很清淡不會越食越咸之後都沒有發喝 應該是沒味精店員也會不停幫忙加湯 服務很好👍🏻
想不到平日午市套餐份量都唔少

2025-08-18
庆祝纪念
生日
2025-08-17 0 浏览
有朋友遠方來,住在銅鑼湾的酒店,附近有一間台灣火紅的火鍋店肉多多火鍋,慕名打電話訂位,接線生的態度很好,最後還問我有沒有今個月生日的朋友一同來,剛好有個朋友生日,肉多多會為生日的朋友準備生日蛋糕,令我很驚喜。餐廳的設計很簡約别緻,我們坐在窗旁的四人枱,外觀很開揚舒適。入座後,馬上有侍應推薦我們美食,我們點了鴛鴦煱,海鮮,各種的肉及蔬菜,上菜時侍應講解如何煮,講解得很清晰,還帮我們拆蝦殼,很細心,現今這樣的服務態度真是罕見。海鮮很新鮮鮮甜,肉類嫩滑。酱料及甜點可以無限添,我們都食得很滿足。結帳後還有遊戲代幣送,可以玩夾公仔。我們過了一個開心愉快的一晚,下次會再同朋友來食過。
2025-08-16
庆祝纪念
生日
  • 海鮮五品
  • 爆炒蒜頭蛤蜊雞湯
  • 生日肉蛋糕
🔥銅鑼灣性價比王!🇹🇼台灣爆炒石頭火鍋🍲🇹🇼台灣過江龍首家海外分店,舖頭寬敞,環境舒適😚舖頭由台灣人店長親自打埋,台灣氛圍💯仲有夾公仔機打卡勁有感覺 🕹️🥳當日見到有人慶祝生日🎂 餐廳有特別裝飾+生日肉蛋糕+氣球🎈打卡慶祝氣氛一流😝現場仲有同食客玩小遊戲,鬥快打到電話俾店長就送海鮮🦐~氛圍超歡樂🤪 舖頭主打嘅係細心服務,連廁所都有漱口水同棉花棒🫧,少見!🌟重點推介🪨爆炒海味石頭鍋湯底(鴛鴦$78 )台灣正宗經典,肉多多火鍋改良後,保留了爆炒的色香味加上高湯,店員即席用新鮮食材爆炒~香氣四溢,湯頭超鮮甜!😋🐔胡椒豬肚雞湯底 (鴛鴦$78 )微辛暖胃,超級足料,飲極都唔夠😳🐄🐑🐖牛豬羊大胃王拼盤 ($308 )澳洲羊肉鮮甜冇臊味,涮完仲嫩!澳洲和牛牛肩肉質細嫩不韌,油花均勻,肉份量超多,CP值超高!😝🐓鹽酥雞 ( $38 )香脆唔油,調味適中,裝飾蝦片意外地好食🐠炸魚皮 ( $58 )份量十足,酥脆得嚟吸滿湯汁,惹味!🦑麻辣豆腐、炸鮮蝦丸 ( $28 , $42 )古早味十足,蝦丸勁彈牙!🌭台灣香腸( $48 )完全還原夜市風味,咬落爆汁🫢🍨自助甜品區 (免費)芋圓、仙草、愛玉、冬瓜茶、雪
🔥銅鑼灣性價比王!🇹🇼台灣爆炒石頭火鍋🍲

當日見到有人慶祝生日🎂 餐廳有特別裝飾+生日肉蛋糕+氣球🎈

🌟重點推介
🪨爆炒海味石頭鍋湯底(鴛鴦$78 )

🐔胡椒豬肚雞湯底 (鴛鴦$78 )
微辛暖胃,超級足料,飲極都唔夠😳

🐄🐑🐖牛豬羊大胃王拼盤 ($308 )

🐓鹽酥雞 ( $38 )
香脆唔油,調味適中,裝飾蝦片意外地好食

🐠炸魚皮 ( $58 )
份量十足,酥脆得嚟吸滿湯汁,惹味!

🦑麻辣豆腐、炸鮮蝦丸 ( $28 , $42 )
古早味十足,蝦丸勁彈牙!

🌭台灣香腸( $48 )
完全還原夜市風味,咬落爆汁🫢

🍨自助甜品區 (免費)
芋圓、仙草、愛玉、冬瓜茶、雪糕任你攞,餐後收尾一流!
鐘意打邊爐又鐘意食肉既朋友一定鐘意呢間肉多多火鍋,兩個人食,食極都食唔完,牛肉同豬肉既質素都好好。已經忘記左果日叫個咩套餐,淨係記得上左好多食物,有花枝丸,油條,肉燥飯,仲有個侍應會黎炒下個鍋先再俾你打邊爐。肉瀑布既效果好震撼,湯底好鮮味,最後我地係完全食唔晒第一輪既野。。。打邊爐黎講個環境同食物質素算中上。另外值得一提係當日有抽獎活動,抽中左既可以再多一碟免費既肉,不過當天抽中果枱都係表示食唔晒而拒絕左呢份好意,哈哈。餐廳都幾識搞氣氛。
2025-03-21
2025-07-20 712 浏览
最近喺小紅書被種草咗銅鑼灣嘅肉多多火鍋,同同樣係牛肉愛好者嘅同事一拍即合,趁住午休嚟試下呢間據講性價比/CP 值超高嘅台式火鍋🍲門店稍微有啲難搵,喺糖街靠近皇室堡嘅方向, sugar + 建築嘅三樓。當時搵唔到路仲打電話問咗店員哈哈😂一入門口就被娃娃機同明星簽名牆吸引,原來明星都有食肉獸,亦都鍾意嚟食肉多多,仲寫咗石頭湯好食😯噉我當然唔可以錯過呢個 get 同款嘅機會啦!🍽鍋底鍋底嘅選擇好多,同同事兩個人揀咗鴛鴦鍋,分別係爆炒海味石頭湯同胡椒豬肚雞湯。兩個湯底入面本身就有唔少肉,爆炒湯底現炒嘅時候就可以聞到香味,涮肉/食物之後味道更上一層,一個字,正!真係好推介呢個鍋底!🍽肉類嚟之前最期待嘅就係呢個頂級牛肉瀑布啦,低脂牛肉同霜降牛肉階梯式排列,每片嘅大小同雪花都睇得見,完全唔使擔心底下全係冰肉量唔夠嘅情況!牛肉嘅肥肉部分亦唔會太多,蛋白質滿滿嘅一口落去減肥都冇乜負擔~丸子拼盤入面嘅鴨肉丸係第一次,但口感比想像中要好好多,唔柴仲好 Q 彈!牛肉丸都係滿滿嘅汁水,令人食完仲想食😋除此之外仲點咗鵝腸同牛百葉,前者爽脆可口,後者薄如蟬翼,火鍋必備搭子真係唔容錯過 ♡🍽蔬菜同豆類娃娃菜好新鮮清甜

🍽鍋底

🍽肉類

🍽蔬菜同豆類
娃娃菜好新鮮清甜,配上石頭鍋嘅味道又係別有一番香味!

百葉豆腐亦係火鍋必點之一啦,吸滿湯汁嘅豆腐滋味諗諗就覺得靚🤤

🍽小食
諗住嚟台式火鍋店唔可以唔食台式小食,又點咗一份鹽酥雞。呢個鹽酥雞同平時食嘅唔大一樣,鮮香酥脆嘅同時亦唔會太柴太乾,一口落去真係好想飛去台灣大食特食😭

除咗呢啲需要點單嘅嘢之外,店入面仲有自助小料 & 甜品台。既可以參照牆上嘅攻略,又可以自由發揮,做出最適合自己嘅料碟🥳食完火鍋之後嚟點自製甜品亦都係進入到鹹甜永動嘅狀態啦!

另外值得一提嘅係店員應該係台灣人,服務態度好好,爆炒鍋係現炒嘅,畀我哋提供咗圍裙,仲問咗幾次溫度 OK 唔 OK 、主動加湯,恍惚間以為自己嚟到咗海底撈😆,服務超貼心!

食完仲送咗八個娃娃機代幣,雖然本娃娃機苦手夾到咗0個,但呢間店嘅 cp 值真係好唔錯,肉食愛好者可以嚟試下噢,食肉獸天堂!
午市唔好再hea食!今次去咗呢間主打一人鍋 嘅店,來自台灣國民火鍋品牌,餐廳都是歡樂感台式情懷,仲夾公仔機、生日打咭道具等等真係又暖胃又療癒 💕💯朋友係6月壽星,舖頭送生日肉蛋糕,係用梅花豬肉砌成,好好食!🔸 阿嫲藥膳湯 + 頂級霜降牛一人鍋 🥩🍵濃郁藥膳味唔嗆喉,啖啖牛肉油花靚到閃光✨,啖啖都係幸福感!配埋紅薯粉+蔬菜拼盤,好似喺阿嫲屋企食飯咁親切🥹🔸 剝皮辣椒湯底 🌶️鹹香帶微辣,唔係嗌辣都食得!超開胃,一口接一口😋 同樣搭配 頂級霜降牛,肉味完全唔輸!🥬 蔬菜拼盤超足料,冇偷工減料!紅薯粉煙韌彈牙~🧡🍜 副食刀削麵 超有口感,索晒湯汁好入味!🩸 麻辣鴨血 一定要加!!滑嫩又入味,辣得過癮🔥百頁豆腐 夠厚又多汁,吸湯一流~🥤 麥香奶茶 壓軸登場,香滑唔澀口,幫你完美收尾🫶一人一鍋,夠晒獨立又豐富~湯底可以揀,食材高質,CP值高!午市價錢仲好親民,想食得舒服又唔爆budget,可以bookmark呢間啦📌#一人鍋推薦 #阿嫲藥膳湯 #剝皮辣椒湯 #霜降牛 #麻辣鴨血 #午市精選 #香港美食 #銅鑼灣美食肉多多火鍋地址 銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓營業時間星期一至日 12:0
🔸 阿嫲藥膳湯 + 頂級霜降牛一人鍋 🥩🍵
🔸 剝皮辣椒湯底 🌶️
🥬 蔬菜拼盤超足料,冇偷工減料!紅薯粉煙韌彈牙~🧡
🍜 副食刀削麵 超有口感,索晒湯汁好入味!
🩸 麻辣鴨血 一定要加!!滑嫩又入味,辣得過癮🔥
百頁豆腐 夠厚又多汁,吸湯一流~
🥤 麥香奶茶 壓軸登場,香滑唔澀口,幫你完美收尾🫶

地址
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
營業時間
星期一至日 12:00 - 22:30
2025-06-30 1179 浏览
呢度的一人鍋套餐好高性價比。 餐廳裝修舒服,窗邊位對住維園食得好享受。 頂級低脂牛套餐 $148 牛肉切得薄身,脂肪比例適中,肉味濃郁得嚟唔會太油膩,追求健康的首選。頂級霜降牛套餐 $168 油花分布均勻,入口即溶,牛脂香氣超濃,涮3-5秒就食得,岩哂鍾意食和牛口質的人。湯底揀左辣椒湯同寶島沙茶湯。 辣椒湯似魚湯,清甜既。。 沙茶湯有濃郁沙茶香氣,帶微微花生醬風味,涮牛肉特別夾,重口味的人岩哂。套餐包一份主食,蔬菜丸類盤、醬料自助吧,甜品有仙草芋圓芋泥冬瓜水。食完之後仲有一杯雪糕送架!另外叫左小食鹽酥鷄,炸粉好薄但鷄肉又好滑,好食👍呢個午市套餐真係好抵食!會encore♥肉多多火鍋銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
頂級低脂牛套餐 $148
頂級霜降牛套餐 $168
另外叫左小食鹽酥鷄,炸粉好薄但鷄肉又好滑,好食👍
呢個午市套餐真係好抵食!會encore♥
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 3樓
午餐
2025-06-29 1084 浏览
銅鑼灣的肉多多火鍋可謂打邊爐界的頂尖之選!真正來自台灣的國民火鍋品牌,店內都是歡樂感台式情懷。一走進店內,便能感受到其舒適的裝潢,木質風格搭配窗邊座位,眺望維園及街景享用火鍋,視覺與氛圍極佳。肉多多在台灣已有五十家分店,廣受盛譽,甚至有朋友專門推薦。值得一提的是,香港的肉多多為其全球首家海外分店。店員推介我選擇了新品「爆炒蒜頭蛤蜊雞湯」,店員現場爆炒蒜頭、蛤蜊和雞肉,然後加入中藥材、麻油和米酒,最後倒入雞湯煮沸,湯底散發出濃郁的藥膳香氣,超級好味,我和朋友把湯喝了好幾碗。此外,店內的醬料區還提供各式前菜及甜品,包括仙草、芋圓、愛玉和冬瓜茶,可以自製一碗清熱消暑的甜品,非常有台灣感覺。生日預約會送生日肉蛋糕🥩🎂 !還有夾娃娃機、生日打咭道具等等,每消費100元便可獲得一個代幣,於門口的夾零食機中碰碰運氣,無論大人小孩都能在美食中盡情享受!推介原因: 環境宜人,食材新鮮,性價比極

推介原因: 環境宜人,食材新鮮,性價比極
2025-06-28 959 浏览
肉多多火鍋來自台灣既過江龍火鍋店 卡位非常舒適寬敞 仲有落地玻璃 平日有午市一人套餐 4款湯底配豬/牛/羊/墨魚片 都只係$1XX台式麻辣鍋 $148 阿嬤藥膳湯 $168主食分別揀左頂級低脂牛&頂級霜降牛 肉質不錯 霜降牛口感比較嫩滑 份量都好多 午市套餐仲配疏菜盤+麵食+飲品 另外更可以追加小食 特別推介鴨血及豆腐 兩份都非常入味惹味 另外有自助bar有芋圓 愛玉 仙草 冬瓜茶 如果慶祝生日既話仲會送肉蛋糕 (無激素梅花豬) 充滿儀式感 ~呀! 臨走前仲可以用代幣玩夾公仔機!

台式麻辣鍋 $148
阿嬤藥膳湯 $168