黃昏時間同朋友🧒🏻一齊喺尖沙咀,想簡簡單單食一餐,朋友鍾意食日式🇯🇵料理,總之和風就啱佢😆,簡單嘅日本🇯🇵料理其實都有好多選擇,拉麵、烏冬、丼飯、咖喱飯、雜錦燒,真係多不勝數😆🤩 … 我哋行吓行吓,見到呢間,日式🇯🇵丼飯,就呢間啦,唔好諗咁多啦😆$138嘅「香蔥頂級牛肉🥩配鵝肝丼」:牛肉切成bitesize大約五成熟,肉質軟熟非常好牛味😋,鵝肝煎得好香口😋,配珍珠米飯🍚一齊食好味🤩$98 嘅「慢煮黑豚🐷盛丼」:黑豚肉🐷薄切,都係肉質軟熟😋,加埋芝麻沙律醬同生雞蛋黃,撈飯食出奇地好味🤩,估唔到芝麻醬撈飯可以咁好食😆$58 嘅「鹽燒三文魚頭」:三文魚頭燒到微焦,鹽燒可以食到原味,又燒得香口😋晚餐加 $18 嘅「紫薯🍠鮮奶」:凍冰冰好清新,紫色好靚,仲真係食到紫薯,好飲😋晚餐加 $18 嘅「抹茶🍵鮮奶」:非常濃郁抹茶香味,呢個係出奇地好飲😆晚餐加 $22 嘅餐湯,要咗兩碗,呢日係「洋蔥湯🧅」😋

晚餐加 $22 嘅餐湯,要咗兩碗,呢日係「洋蔥湯🧅」😋
2022-12-07 18 浏览
雲集美食的厚福街 勁多選擇是夜好肚餓 揀左間招牌醒目的日式丼飯😎慢煮牛肉頂級盛丼 200g牛肉好粉嫩煮得好冧 剛好牙齒唔太舒服都無問題🤩個汁唔會好鹹😙加埋酸忌廉 味道好夾 仲配埋粒蛋黃🍳撈飯一流慢煮黑豚盛丼 150g 好多粉紅豚肉片 唔肥但同樣保留柔軟口感😉黑豚肉片淋上咗芝麻醬 配住一齊食成個感覺好match💪🏻同樣有位好拍檔😂生蛋黃 芝士豚肉雞翼 雞翼望落脹卜卜 釀咗豚肉碎入去🍗熱辣辣咬落去帶點肉汁 又幾香芝士味❤️套餐有跟餐湯 是日精選番茄疏菜湯🍅再有包飲品 可另加錢轉特飲 勁靚呀😍🥛茉莉花鮮奶🫐藍莓青檸梳打絕對係睇得又飲得👍🏻👍🏻
雲集美食的厚福街 勁多選擇

再有包飲品 可另加錢轉特飲 勁靚呀😍
🥛茉莉花鮮奶
🫐藍莓青檸梳打
絕對係睇得又飲得👍🏻👍🏻
因為喺附近做gym見又有9折就試呢間,點知系伏伏伏,真系好伏!!!叫左個慢煮牛肉飯同日本白咖喱滑雞肉盛丼,飲品叫左紫薯鮮奶同青瓜青蘋果沙冰。由於朋友唔係太肚餓叫咗小飯,點知來到都系同我差唔多飯量,職員落單時又要聽唔到,講到錯曬,個個好似系到遊魂狀態,企曬系到唔郁😡,應該得門口果個最勤力拉客。埋單無check單,走左後先發現原來系無9折,完全系呃消費者,又唔好食又貴!奉勸大家唔好特登來試!講番野食,野飲跟餐原來系$22加$18,個湯係羅宋湯,好咸飲落似系落多D鹽來調味,飲左2啖就飲唔落,好難飲!仲要俾$22🤬1. 慢煮牛肉飯2. 白咖喱滑雞肉盛丼,3. 紫薯鮮奶4. 青瓜青蘋果沙冰真心唔會再入來食,真系好後悔入來,食完後有朋友話我知呢間佢都食過,話好難食,早知就唔來!真心嬲😡😡😡

1. 慢煮牛肉飯

4. 青瓜青蘋果沙冰
青瓜青蘋果沙冰

2022-11-29
白咖喱滑雞盛丼
一直都好想去日本食呢種佈滿燒牛肉嘅丼飯🤩好開心香港都會有餐廳神還原🤤一次滿足晒我呢個食肉獸幾個願望☺️呢度嘅丼飯甚至飲品有外貌之餘仲好好味添!慢煮頂級牛肉盛丼150g牛肉多到可以鋪個小山丘出黎😇經過慢煮嘅牛肉呈粉紅色,夠哂嫩滑之餘肉味都好濃💕好治癒拮穿小山丘頂粒蛋黃✨牛肉沾左蛋汁食更加香滑🥰仲可以點燒汁同埋忌廉食架!一款燒牛肉都有幾種醬汁食好正呀!用上日本珍珠米嘅米飯粒粒分明🤩好食到青晒成碗飯啊!海膽牡丹蝦雜錦刺身丼呢個刺身丼飯超級豐富超級新鮮!入邊有一啲都唔苦嘅海膽!大大隻爽彈嘅牡丹蝦🍤好鮮甜嘅帆立貝~好肥美嘅吞拿魚同三文魚🐟仲有好多三文魚籽🤩抹茶鮮奶意想不到丼飯餐廳都有咁高質嘅抹茶鮮奶飲🤓抹茶唔會過苦,鮮奶順滑又唔太甜,完全係我嘅口味呀😉芒果熱情果梳打朋友叫嘅呢杯梳打好夠汽!芒果同熱情果味濃得黎唔似假藥水味😚好飲!肉搏食堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街2A號地舖
一直都好想去日本食呢種佈滿燒牛肉嘅丼飯🤩

好開心香港都會有餐廳神還原🤤

一次滿足晒我呢個食肉獸幾個願望☺️
呢度嘅丼飯甚至飲品有外貌之餘仲好好味添!

慢煮頂級牛肉盛丼150g

牛肉多到可以鋪個小山丘出黎😇
經過慢煮嘅牛肉呈粉紅色,夠哂嫩滑之餘肉味都好濃💕
好治癒拮穿小山丘頂粒蛋黃✨牛肉沾左蛋汁食更加香滑🥰
仲可以點燒汁同埋忌廉食架!
一款燒牛肉都有幾種醬汁食好正呀!
用上日本珍珠米嘅米飯粒粒分明🤩
好食到青晒成碗飯啊!

海膽牡丹蝦雜錦刺身

呢個刺身丼飯超級豐富超級新鮮!
入邊有一啲都唔苦嘅海膽!
大大隻爽彈嘅牡丹蝦🍤

好鮮甜嘅帆立貝~
好肥美嘅吞拿魚同三文魚🐟
仲有好多三文魚籽🤩

抹茶鮮奶

意想不到丼飯餐廳都有咁高質嘅抹茶鮮奶飲🤓
抹茶唔會過苦,鮮奶順滑又唔太甜,完全係我嘅口味呀😉

芒果熱情果梳打

朋友叫嘅呢杯梳打好夠汽!
芒果同熱情果味濃得黎唔似假藥水味😚好飲!

肉搏食堂 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街2A號地舖
2022-12-01
  • 慢煮頂級牛肉盛丼
  • 海膽牡丹蝦雜錦刺身丼
  • 抹茶鮮奶
  • 芒果熱情果梳打
2022-12-03 9 浏览
🥢厚福街一向出名多野食,今次去左一間主打食丼飯既舖頭,有刺身丼仲有肉類既丼飯🔸牡丹蝦三色刺身丼牡丹蝦、三文魚、帶子同三文魚籽,刺身好新鮮,牡丹蝦都幾大隻同爽口,飯既份量都好多🔸香煎西班牙黑豚配鵝肝丼黑豚肉皮質結實,唔會乾同鞋,口感帶爽口,鵝肝都算厚身同大隻,咬落成口油脂🤤🔸火灸頂級牛肉配香辣粉帶微辣,唔食得辣既人都食得,牛肉5成熟左右,牛肉味好濃,肉質軟腍,食落有少少燒烤味🔸紫薯鮮奶顔色同裝飾都好岩女仔,紫薯味都重,口感好順滑,而且唔會好甜🔸藍莓青檸梳打飲品既顔色係用新鮮既藍莓肉打出黎,配埋青檸既微酸,成杯野又清新又解渴整體推介指數:🌕🌕🌕🌕

🔸牡丹蝦三色刺身

🔸香煎西班牙黑豚配鵝肝丼

🔸火灸頂級牛肉配香辣粉

🔸紫薯鮮奶
顔色同裝飾都好岩女仔,紫薯味都重,口感好順滑,而且唔會好甜

🔸藍莓青檸梳打

整體推介指數:🌕🌕🌕🌕

厚福街最多好嘢食 呢間主打丼飯🍱生食又有熟食嘅都有 除左丼飯之外 🍣仲有刺食同小食🍗幾多選擇 高人氣丼飯更加係sell慢煮牛肉黑豚🐖 ❤️食物 8.5/10🐄慢煮牛肉頂級盛丼 150g $98 200g $118嗌左200g 勁多肉🤣 牛肉好粉嫩 煮得好冧 個汁唔會好鹹😙加埋酸忌廉 味道好夾 仲配埋粒蛋黃🍳撈飯一流😋🐷香煎西班牙黑豚配鵝肝丼 $128呢個價錢嚟講 塊鵝肝都算大塊吧🫡好食 薄黑豚煎得麻麻 個人認為煎得嘅話 再脆啲會更好🙁但肉質都唔錯 好易咬口 豚肉加埋芝麻醬 都幾夾😋不過芝麻醬配鵝肝就好似有啲唔夾🤔🍣拖羅魚腩蓉配三文魚子丼 $108魚蓉同三文魚子都好新鮮💖份量好多 仲有隻蛋黃撈飯 配埋豉油 但個豉油比平時嘅壽司豉油偏淡🫣🚩套餐+$22 跟嘢飲同麵豉湯💛飲品 7/10🚩特飲跟餐 +$18🍫朱古力曲奇沙冰 造型好得意 味道上朱古力曲奇好淡 同埋texture上都唔係好沙冰 好水狀🫐藍莓青檸梳打 $68藍莓味太甜 完全cover左青檸味 如果單嗌$68一杯唔係好抵啦吧🥭芒果熱情果梳打 $58呢杯反而唔太甜 芒果同熱情果嘅配搭啱啱好 梳打比較推薦呢款❣️🤎服務 7.5/10🤍環境

❤️食物 8.5/10

🤍環境 8.5/10

⚠️而家登記做會員 可以即享全單九折!🈹

• 慢煮頂級牛肉盛丼
2022-11-28 8 浏览
這間位於尖沙咀厚福街的餐廳,已bookmark了一段時間,時常見到他們的飯很吸引,所以今次一於黎試試!餐牌上有多款丼飯,熟食和刺身丼飯都會有,而且亦有提供小食同飲品!香煎頂級牛肉配鵝肝丼,這個丼飯就好似一個牛肉小山丘,飯的上面有半熟的牛肉,牛肉味濃,肉質鬆軟又juicy!鵝肝稍稍煎香,味道濃郁,加上甜甜的牛肉汁,整個飯味道不錯!角切魚生丼,這個魚生丼有三文魚、吞拿魚、油甘魚、蟹籽和牛油果,魚肉都幾大粒,加上牛油果和蟹籽,令飯的口感非豐富!日本雞軟骨棒餃子,餃子入面拌入了雞軟骨的雞肉,點上日式餃子汁食特別美味!朱古力曲奇沙冰,沙冰朱古力味較重,有淡淡的曲奇味,而且用上印第安感的杯盛裝,非常特別!芒果熱情果梳打,梳打底部有芒果蓉,飲落酸酸味味,不會好甜,清新又解渴!
2022-11-22
最岀名就一定要試食半熟火炙牛🫶🏻🐂🟡香煎頂級牛肉配海膽丼每塊牛都唔薄 啖啖肉😛餸飯一流超滿足每個丼都會配味噌湯 湯汁濃郁 香氣持久因為我哋另外再加火炙牛小食發掘咗新一款食法😂就係將牛放落入湯到💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️令肉質變得更嫩滑 大家不妨試下海膽完全無腥味🤲🏻甜中微微帶回甘🐠🟡角切魚生丼吸精口本生雞蛋🥚蛋液口感滑溜溜隱隱約約食到蛋甜味🤭三款魚生切成粒狀 油分充足 新鮮三文魚 吞拿魚 油甘魚細細粒蟹子 有營養牛油果 口感極豐富 性價比高 價錢相宜🤙🏻🤙🏻🐓 🥟 ⚪️雞軟骨餃子平時淨食一粒粒爽脆雞軟骨就多未試過包係餃子一齊食餃子皮薄外層微焦🍫🧊朱古力曲奇沙冰沙冰杯公仔造型可愛 適合打卡朱古力味道偏甜
最岀名就一定要試食半熟火炙牛🫶🏻

🍫🧊朱古力曲奇沙冰
沙冰杯公仔造型可愛 適合打卡
朱古力味道偏甜
2022-11-23 12 浏览
✨香煎西班牙黑豚配鵝肝丼黑豚肉 肉質結實 口感帶爽口鵝肝 唔算厚 滿滿油脂甘香 飯 飯粒飽滿 粒粒分明 配搭胡麻醬 幾清新✨牡丹蝦三色刺身丼刺身包括牡丹蝦 帶子 三文魚 三文魚籽幾款刺身都算新鮮 幾鮮味但份量如果多返少少會更好飯 飯粒分明 有咬口✨火焰頂級牛肉配香辣粉牛肉 呈半生熟狀態 肉質結實香辣粉 只係微微辣 幾惹味✨朱古力曲奇沙冰造型有特色 打卡一流忌廉香滑 朱古力味唔算好濃✨芒果熱情果梳打芒果香甜 熱情果味道較突出 好清爽食物可以 份量足環境正常 都算好坐 服務價錢可以
✨香煎西班牙黑豚配鵝肝丼

食物可以 份量足
環境正常 都算好坐
服務價錢可以
2022-11-22 7 浏览
主打肉丼、魚生丼,仲有小食和靚靚打卡特飲的丼飯專門店。 裝修以白色為主,予人感覺簡約企理的時尚感!🍚 丼飯 SET 🍚+$22 配有味噌湯 + 冷/熱餐飲香煎頂級牛肉配海膽丼 $158口感煙韌的珍珠米飯,放有顏色粉嫩、牛味幾濃又有口感的Prime牛肉,淋上口味甜甜哋的燒肉汁,再放上新鮮唔腥的加拿大海膽及爽脆青瓜點綴,賣相夠晒吸引!角切魚生丼 $88魚生丼有三文魚、吞拿魚、油甘魚、蟹子、牛油果、蔥花,配色極吸引! 加上幾滴鼓油,再拌勻日本生雞蛋!角切魚生沾滿蛋汁,撈埋飯夠晒正!芝士豚肉雞翼(2隻)$48去骨後釀入芝士豚肉再煎!夠香口!玫瑰荔枝梳打+$18 餐飲轉特飲藍莓青檸梳打+$18 餐飲轉特飲_______________肉搏食堂 (尖沙咀)尖沙咀厚福街2A號地舖_______________

🍚 丼飯 SET 🍚
+$22 配有味噌湯 + 冷/熱餐飲

香煎頂級牛肉配海膽丼 $158

角切魚生丼 $88

芝士豚肉雞翼(2隻)$48
去骨後釀入芝士豚肉再煎!夠香口!

玫瑰荔枝梳打
+$18 餐飲轉特飲

藍莓青檸梳打
+$18 餐飲轉特飲

_______________

肉搏食堂 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街2A號地舖

_______________

2022-11-21
店雖不大,但白色設計加上有充足的光源,讓人有舒適感~menu除了招版牛丼及魚生丼外,還有不少創意款式,像是西班牙黑豚配鵝肝丼等👍🏻👍🏻 👉🏻 慢煮頂級牛肉盛丼150g $98店家招牌菜~有150g肉及200g肉可選~經過慢煮的牛肉,還帶有點點粉嫩顏色,口感軟稔~肉質細嫩,配上店家的醬汁味道剛剛好🥰 蛋黃也起到了畫龍點睛的作用~好吃🤤👉🏻海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $158刺身丼擺盤好美😍😍先記1分🙌🏻 魚生都鮮甜,尤其隻牡丹蝦超鮮甜❣️ 大愛💕👉🏻青瓜青蘋果沙冰 跟餐+$18很清新的口味~以青蘋果味偏重,但不失青瓜的香味~很對我胃口👍🏻👉🏻芒果熱情果梳打 跟餐+$18芒果跟熱情果味都嚐得到,微帶酸甜加上梳打的氣泡感,同樣是很清爽的一杯🙌🏻 🎈總歸一句: 食物/環境都不錯👍🏻如果𣎴想煩,想快食一頓~這裡是𣎴錯選擇☺️☺️

👉🏻 慢煮頂級牛肉盛丼150g $98

👉🏻海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $158

👉🏻青瓜青蘋果沙冰 跟餐+$18

👉🏻芒果熱情果梳打 跟餐+$18

🎈總歸一句:
2022-11-17 7 浏览
大家都知尖沙咀厚福街係出名嘅食街嚟㗎啦!今日咁啱經過見到呢間肉搏食堂啲牛肉丼賣相都幾吸引就入去試吓啦!我哋分別叫咗慢煮頂級牛肉盛丼($118 200g)同埋香煎頂級牛肉丼( $118 )咁就可以試到兩款唔同嘅牛肉,可以加($22 變套餐有餐湯加冷熱飲品)佢哋嘅餐廳湯係麵豉湯,我仲以為係紅白湯添!我哋見到呢杯朱古力曲奇沙冰個杯好得意,所以大家都叫咗呢一杯😂(再加$18轉特飲)本身呢杯沙冰要$48,而家只需加$40就可以有餐湯同埋特飲,同埋呢度係唔使加-所以性價比都唔錯!呢度嘅飯份量都好夠,但係我覺得慢煮牛肉好滑比較啱我胃口,反而對比起香煎牛肉飯肉質就比較實啲,本身有啲厚度,所以係兩種唔同嘅食法,不過大家都係咁好味!

2022-11-17 9 浏览
厚福街好多食肆次次行過肉搏食堂都俾佢既裝修吸引,今次終於去試啦😍叫左兩個餐一個小食兩杯野飲✨芝士豚肉雞翼$58外脆內嫩,芝士味都幾濃喎!✨紫薯鮮奶我唔好紫薯😂但朋友叫既試左一啖唔係超甜個隻又重奶味ok wor😚影相好靚✨玫瑰荔枝梳打都係叫呢類飲品解渴❤️✨慢煮黑豚盛丼$118見到黑豚肉一定係覺得打邊爐嗰隻感覺😨但好驚艷!d肉嫩滑到一個點,又係熟架喎!配埋生蛋食再嫩滑左!然後配埋個醬汁好清新!真係可以試下✨香煎頂級牛肉配鵝肝$138呢個一定係無死既配搭😚又香又有牛味。鵝肝仲要好大件tim!勁滿足跟餐加$22蚊有湯有餐飲。飲特飲加多$18🥰又係滿足既一餐

厚福街好多食肆
次次行過肉搏食堂都俾佢既裝修吸引,今次終於去試啦😍

叫左兩個餐一個小食兩杯野飲

✨芝士豚肉雞翼$58
外脆內嫩,芝士味都幾濃喎!

✨紫薯鮮奶

見到黑豚肉一定係覺得打邊爐嗰隻感覺😨
✨香煎頂級牛肉配鵝肝$138

跟餐加$22蚊有湯有餐飲。飲特飲加多$18🥰
又係滿足既一餐
經過厚德街看到店只很賣力在門口推銷,就入來支持一下。店員不算小,但好像每位都很新手, 不會自動去協助客人,但他們是有禮貌的。先點了一份三文魚和甜蝦刺身, 刺身算新鮮,甜蝦也肥美有口感洋蔥湯不錯,唔會太鹹,味道香濃,小小甜甜地~(忘記拍照)紫薯牛奶,充滿紫薯同香滑牛奶嘅味道,外觀很美,打卡一流! 份量連冰感覺就小了一點,幾口就飲完,不過推薦試這杯👍🏻牛舌丼飯,牛舌稍硬了一點,燒汁味道偏淡 一般般。可是價錢是$148,不值這個價呢😮‍💨幸好他們在宣傳有8折。另一款是燒牛肉飯(200g), 份量夠, 可能燒汁味還真是淡一點,而牛肉有點乾而且牛味不算重,沒有燒牛香..整個飯很普通。兩款飯都一般所以都沒有吃完,可能試的話刺身飯會比較好,牛舌和燒牛肉都有點失望。

先點了一份三文魚和甜蝦刺身, 刺身算新鮮,甜蝦也肥美有口感

洋蔥湯不錯,唔會太鹹,味道香濃,小小甜甜地~(忘記拍照)

2022-11-14
  • 紫薯鮮奶
2022-11-15 15 浏览
厚福街不嬲都係美食雲集嘅地方,有好多餐廳選擇。呢日收工同朋友晚飯,就去咗呢條街睇吓有咩食,見這間日式丼飯店好像幾吸引,所以就決定喺度食晚飯。.🐮慢煮頂級牛肉盛丼150g $98牛肉份量不少,疊到成個小山丘咁,而且生熟度剛剛好,牛味香濃,而且牛肉好嫩。配上日本流心蛋和醬汁,撈埋一齊食,真的不錯。.🦐海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $158賣相好colorful,飯上放滿了多款刺身,包括:海膽、油甘魚、三文魚、牡丹蝦、吞拿魚、帶子、三文魚子,重有日本流心蛋。款款刺身都好新鮮。.+$22可享用精選餐湯及冷熱飲品一杯🥣精選餐湯是日餐湯係洋蔥湯,味道好香,而且入面好多洋蔥。.轉特飲 +$18🫐藍莓青檸梳打🌹玫瑰荔枝梳打兩杯賣相都好精美,而且大大杯。藍莓青檸梳打的藍莓味濃郁,甜度適中;玫瑰荔枝梳打係勁靚的粉紅色,充滿玫瑰花香。
🐮慢煮頂級牛肉盛丼150g $98

🦐海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $158

+$22可享用精選餐湯及冷熱飲品一杯
🥣精選餐湯
是日餐湯係洋蔥湯,味道好香,而且入面好多洋蔥。

轉特飲 +$18
🫐藍莓青檸梳打