出啲嘢食完全唔同我落嘅嘢食叫左個二人餐汽水出錯薯角出錯就連個雞都出錯雞翼仲要冇比唔check下都唔知間嘢係咁又唔係多人買 質素仲要咁差比小啲野食比人 佢哋留返宵夜攞走咩
出啲嘢食完全唔同我落嘅嘢食

唔check下都唔知間嘢係咁
又唔係多人買 質素仲要咁差
比小啲野食比人 佢哋留返宵夜攞走咩
2022-03-11
30 分钟 (外卖自取)
晚上在这里解决的晚饭,餐品选择真心有限,纠结了很久选择了鸡翅套餐,好在我很喜欢吃炸鸡翅,算是选了一个自己爱吃的且没尝试过的套餐,六个鸡翅,一盒马铃薯蓉,一杯中百事真的很满足,对于晚饭时间的我完全能吃饱且价格比较实惠。
2021-11-23
椒鹽配咩最好食?梗係椒鹽雞啦!KFC 期間限定既椒鹽雞大家試左未?今日lunch time去左公司附近既KFC,見到呢個新出既椒鹽雞,即刻流哂口水!熱辣辣烤起既椒鹽雞金黃酥脆,咬落啖啖肉,夠哂嫩滑多汁勁JUICY!外層有黑胡椒、白胡椒同辣椒綜合而成既椒鹽口味,香辣又惹味,勁有地道港式風情味~我揀左呢個 O2 椒鹽雞豐盛套餐,有齊 2 件雞,可選椒鹽雞/家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞,另外仲有菜絲沙律、必食經典葡撻同汽水。加HK$6就可以升級汽水做檸檬利賓納,好耐無飲過利賓納啦~將原片檸檬配冰涼利賓納,飲落酸酸甜甜,充滿果香,特別開胃!今朝做完GYM特別肚餓,加多HK$10 蚊配 2 件椒鹽雞翼,係平時必點嘅巴辣香雞翼再注入港式椒鹽滋味,MIX埋黑胡椒、白胡椒同辣椒,食到LAM LAM脷!椒鹽雞係期間限定架,想食就要快啦~
椒鹽配咩最好食?
梗係椒鹽雞啦!

KFC 期間限定既椒鹽雞大家試左未?

今日lunch time去左公司附近既KFC,
見到呢個新出既椒鹽雞,即刻流哂口水!

熱辣辣烤起既椒鹽雞金黃酥脆,
咬落啖啖肉,夠哂嫩滑多汁勁JUICY!
外層有黑胡椒、白胡椒同辣椒綜合而成既椒鹽口味,
香辣又惹味,勁有地道港式風情味~

我揀左呢個 O2 椒鹽雞豐盛套餐,
有齊 2 件雞,可選椒鹽雞/家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞,
另外仲有菜絲沙律、必食經典葡撻同汽水。

加HK$6就可以升級汽水做檸檬利賓納,
好耐無飲過利賓納啦~
將原片檸檬配冰涼利賓納,
飲落酸酸甜甜,充滿果香,特別開胃!

今朝做完GYM特別肚餓,
加多HK$10 蚊配 2 件椒鹽雞翼,
係平時必點嘅巴辣香雞翼再注入港式椒鹽滋味,
MIX埋黑胡椒、白胡椒同辣椒,食到LAM LAM脷!

椒鹽雞係期間限定架,想食就要快啦~
2021-10-22
午餐
2021-10-01 69 浏览
好耐冇食KFC早餐雞扒好食,啲皮唔會太淋,個蛋炒得好過M記,腸仔正正常常,但係多士就太乾,有啲似餅乾,杯茶都OK,唔會係放咗好耐變到濁哂。肯德基家鄉雞 (KFC)樂富聯合道198號樂富廣場2樓U201-U203號舖
好耐冇食KFC早餐

肯德基家鄉雞 (KFC)

樂富聯合道198號樂富廣場2樓U201-U203號舖
2021-08-17 73 浏览
A3 青檸蜜糖燒雞豐盛套餐 🍋🍗🍖最中意就係食燒雞🥰今次試左KFC 全新既青檸蜜糖燒雞!好惹味啊~~~😇 嫩滑嘅雞件烤到外層金黃,再掃埋厚厚蜜糖,甜甜地加埋飲汁勁juicy,食之前擠埋青檸汁,好有泰國🇹🇭氣息~成個餐有: 2件青檸蜜糖燒雞 + 家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞 + 辣汁蘑菇香飯 (普通) + 經典葡撻 + 汽水(中)🤩份量極多絕對唔驚會餓😜另外仲加$11 蚊有得食3件甜辣一口脆雞🍖🍖完全冇骨,炸至外脆内嫩,最中意佢個sauce,有爽脆青瓜和洋葱、同甜辣惹味泰式醬汁, 食之前擠埋青檸汁,一啖一粒超滿足🤩🤩另外推介佢個清甜龍眼冰,加$9 蚊 就升級到👍🏻 勁足料,有原粒龍眼肉加龍眼蜜,凍飲勁爽,好岩夏天飲!
A3 青檸蜜糖燒雞豐盛套餐 🍋🍗🍖

典葡撻 + 汽水(中)🤩份量極多絕對唔驚會餓😜

外卖自取
2021-08-14 73 浏览
今日叫工人姐姐用yuu優惠買set 2人套餐。點知打開外賣竟然白计雞皇飯變成白飯😱😱. 唯有炸雞送白飯。究竟是太忙或其他原因呢?😤😤 相信大多數客人買外賣是不會取出袋中食物來檢查的。希望有關方面留意下la
2021-08-14
12 分钟 (外卖自取)
2021-07-01 104 浏览
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽A3 青檸蜜糖燒雞豐盛套餐-青檸蜜糖燒雞 ×2-香辣脆雞 × 1-辣汁蘑菇香飯 (普通) x1 -經典葡撻 x1-跟餐中汽水轉清甜龍眼冰 +$9- 加配3件甜辣一口脆雞 +$11🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔青檸蜜燒糖雞烤至金黃金黃,再掃上蜜糖令色澤更誘人。記得用青檸吱啲青檸汁上去一齊食,口感會更加清新提味架✔️清甜龍眼冰好多粒大大粒嘅原粒龍眼肉呀😍 龍眼蜜清新冰涼,入口甘甜滑潤✔️ 甜辣一口脆雞每粒炸到香脆肥美圓碌碌,由無骨雞髀肉製成啖啖嫩滑,面層鋪上清爽青瓜、洋葱,酸甜香辣泰式醬汁,入口有清新層次感。
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
-跟餐中汽水轉清甜龍眼冰 +$9
- 加配3件甜辣一口脆雞 +$11
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
2021-05-23 66 浏览
仔在樂富遊樂場足球場比賽,我匆匆吃個早餐。商場一帶,要能快閃的早餐選擇其實不多。就選了最接近球場的B區。$29.5的雞扒早餐家鄉雞扒——👎🏻👎🏻👎🏻細到應該叫做雞塊囉,「扒」乜鬼吖味道冇走樣,汁都夠多,但真係太細腸——👎🏻👎🏻肥肥短短咁,感覺都係縮咗水味道正常,沒偏鹹偏淡香蜜鬆餅——👍👍👍最正常,香噴噴牛油味,外脆內軟可樂——😑意料之內的⋯⋯無氣!俾多幾蚊,大把早餐好過佢😶
仔在樂富遊樂場足球場比賽,我匆匆吃個早餐。

$29.5的雞扒早餐

家鄉雞扒——👎🏻👎🏻👎🏻
細到應該叫做雞塊囉,「扒」乜鬼吖
味道冇走樣,汁都夠多,但真係太細

腸——👎🏻👎🏻
肥肥短短咁,感覺都係縮咗水
味道正常,沒偏鹹偏淡

香蜜鬆餅——👍👍👍
最正常,香噴噴牛油味,外脆內軟

可樂——😑
意料之內的⋯⋯無氣!

俾多幾蚊,大把早餐好過佢😶
[ #牛油果新品 ]KFC 牛油果醬香脆雞腿包豐盛套餐喜歡牛油果🥑,除咗係營養豐富嘅super food 之外, 更愛佢口感豐盈美味又百搭。終於等到 KFC 推出牛油果醬香脆雞腿包啦,牛油果醬再加經典炸雞簡直完美配搭!外層鬆軟芝麻包,內層香脆嫩滑嘅雞脾肉,配上厚厚嘅牛油果醬、新鮮番茄同生菜,一啖咬落去啖啖牛油果醬與充滿肉汁嘅香脆雞脾肉,清新得黎又好香脆juicy。我呢份A3 牛油果醬香脆雞腿包豐盛套餐,有牛油果醬香脆雞腿包 + 雞件1件(可選家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞 )+ 經典葡撻 + 汽水(中),份量岩岩好! 佢地仲有推出左雙層雞扒軍艦,雞堡都可以走包超驚喜喔!

[ #牛油果新品 ]KFC 牛油果醬香脆雞腿包豐盛套餐

一啖咬落去啖啖牛油果醬與充

滿肉汁嘅香脆雞脾肉,清新得黎又好香脆juicy。

佢地仲有推出左雙層雞扒軍艦,雞堡都可以走包超驚喜喔!
2021-03-23
  • KFC 牛油果醬香脆雞腿包豐盛套餐
2020-11-05 180 浏览
我係炸雞怪,無時無刻都想食炸雞🐔 但太多又怕食唔晒,有時為咗滿足慾望,就會食啲小食開心下😛 前兩日經過KFC,見到新推出咗新單點小食「脆雞胸軟骨條」,我就即刻買咗盒試試😆 平時我已經好鍾意食雞軟骨,但真係未試過雞胸軟骨,原來每隻雞只有一塊雞胸軟骨,唔怪之得平時咁少見😍 KFC「脆雞胸軟骨條」口感獨特,比一般雞軟骨薄,食落去好香脆,真係好味到停唔到口🤤除咗「脆雞胸軟骨條」,我今次仲叫咗雞翼三重奏,有齊三款口味,其中秘製蝦醬雞翼,充滿港式風味,香濃惹味😋😋 原來炸雞翼配蝦醬味道係咁夾😋以後炸雞癮起又多個選擇喇😄

以後炸雞癮起又多個選擇喇😄
2020-10-20 70 浏览
今日放工後同左朋友去KFC食下午茶.其中一個餐係:Y1 餐有兩隻蜜蜜燒雞全翼 兩隻蜜蜜燒雞中翼一條原條香熱粟米,原粒牛油,中汽水.蜜蜜燒雞翼🐔係香烤風味 我最鍾意佢既蜜糖味佢又多汁 啲肉又滑❤️之前只係得蜜蜜燒雞全翼 而家有埋蜜蜜燒雞中翼 超正😍 .蜜蜜燒雞全翼🐔相對食得無雞中翼咁方便 熟度岩岩好 啲肉都好嫩滑 好味到我呢啲咁懶既人都要食埋隻雞翼尖😜.原條香熱粟米🌽經典回歸以前先有竹籤拮住個粟米 好有回憶我搽哂成粒原粒牛油🧈落條粟米度 變得好滑牛油的鹹香味帶出粟米既鮮甜 仲要粒粒飽滿仲要依家其他一人餐都可以揀配原條香熱粟米食啦!#KFCHK #蜜蜜燒雞翼 #香熱粟米
今日放工後同左朋友去KFC食下午茶
其中一個餐係:Y1 餐
有兩隻蜜蜜燒雞全翼 兩隻蜜蜜燒雞中翼
一條原條香熱粟米,原粒牛油,中汽水
蜜蜜燒雞翼🐔
原條香熱粟米🌽經典回歸
以前先有竹籤拮住個粟米 好有回憶
我搽哂成粒原粒牛油🧈落條粟米度 變得好滑
牛油的鹹香味帶出粟米既鮮甜 仲要粒粒飽滿
仲要依家其他一人餐都可以揀配原條香熱粟米食啦!

#KFCHK #蜜蜜燒雞翼 #香熱粟米
2020-10-20
下午茶
2020-08-24 119 浏览
樂富外賣 夜晚唔多人 唔仗排隊3件雞餐 + 大百事 ~ $393件雞 1胸 2件雞肶細size百事可樂 汽水冇汽微苦味肉丸雞皇桶飯餐 ~ $25半碗飯份量 唔大碗 飯淋軟雞皇汁好味 金宝湯嘅味道雞絲3小條 薯仔粒紅蘿蔔粒少少
樂富外賣 夜晚唔多人 唔仗排隊

雞絲3小條 薯仔粒紅蘿蔔粒少少

肉丸雞皇桶飯 + 綠茶
2020-08-11
2020-06-07 122 浏览
上網見到KFC 新出鹹蛋黃金脆雞,香口野仲要金黃色真係好吸引,今日下午茶要食佢。鹹蛋黃金脆雞鹹蛋黃金脆雞及鹹蛋黃金之翼,鹹蛋味香濃,黃金脆雞有雞件和雞脾位,外層香脆,炸鷄脆嫩,雞件辣得惹味,雞脾啖啖肉好juicy。流沙黃金新地鹹蛋同雪糕奶味好夾,冰凍幼滑雪糕,配上熱香滑溜流沙醬,配搭食好惹味。套餐還配有馬鈴薯蓉,非常滑溜,加埋冰凍汽水,透心涼,這個下午茶好惹味!雖然好邪惡,但係好惹味,間中食下都幾好。

流沙黃金新地

雖然好邪惡,但係好惹味,間中食下都幾好。

2020-06-01
2020-03-12 185 浏览
好耐冇食過KFC,今日同老公係樂富一齊食晏,經過見到KFC有個幾抵食嘅餐,所以就行咗入去。諗返起上一次嚟這間KFC食嘢,已經係成年前嘅事😅午餐時間人流都幾多,不過由排隊至買咗個餐坐低食都唔算太耐,亦唔覺好擠擁,座位與座位之間唔會太近,裝修簡單整潔,不似快餐店的格局,反而有啲似西餐廳。我們叫咗兩個餐:A4黃金盛盒$39.91件牛油粟米黃金雞1客格格脆薯塊1客大磨菇飯1件葡撻1杯百事可樂3件雞餐$393件原味雞(老公唔食辣)1杯百事可樂相比起兩個餐,黃金盛盒真係勁抵食,有四款唔同嘅嘢食,加杯可樂,粟米黃金雞🍗更加有香濃嘅牛油粟米味🌽,好特別亦都好好食,雞、薯格都熱辣辣、脆卜卜,蘑菇飯大大盒,仲有甜品葡撻,好豐富👍 兩個人食兩個餐都食到捧住個肚😁正呀!
我們叫咗兩個餐:
A4黃金盛盒$39.9
1件牛油粟米黃金雞
1客格格脆薯塊
1客大磨菇飯
1件葡撻
1杯百事可樂

3件雞餐$39
3件原味雞(老公唔食辣)
1杯百事可樂

2019-09-21 179 浏览
之前下載咗kfc app, 發現裏面其實有好多優惠,其中一個好似係$68嘅套餐,當中包括左四件炸雞,兩杯可樂,仲有薯格,同埋兩個細嘅飯。另外我哋都加咗$20蚊6隻雞翼,仲有$10嘅兩個葡撻。買單好似都只係91蚊,就有超級多嘅嘢食。兩個人食真係可以好飽。不過間唔中佢哋都會喺網絡有一啲好優惠套餐,包括$50.六件雞等。所以睇吓大家睇唔睇準時機啦。至於口味方面我哋今次都揀咗辣嘅雞,依然係非常之香脆,水準保持得好好!