2023-10-03 428 浏览
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼KFC 聯乘 SPYxFAMILY 間諜家家酒美食🪭嘩嘩😍有超可愛SPYxFAMILY食物包裝仲有兩款食到舔舔脷😋主打美食我食左😋A3 花生醬香辣脆雞滿足套餐有2 件花生醬香辣脆雞+ 辣汁蘑菇🍚香飯(普通)+ 經典葡撻+汽水+$8升級粉紅葡萄柚梳打+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感特別調配出粉紅葡萄柚梳打好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
👧🏻💖安妮亞喜歡這個👇🏼

+$8升級粉紅葡萄柚梳打
+ $28追加花生醬巴辣雞腿包🤤

✨花生醬香辣脆雞及花生醬巴辣雞腿包✨
嫩滑多汁的香辣脆雞配上花生醬和花生粒
充滿著濃郁的花生香氣🥜~好好味呀!
飲品方面則以安妮亞粉紅色🩷為靈感
特別調配出粉紅葡萄柚梳打
好清爽好解渴,為味蕾帶來清新暢快的感覺!
2023-09-26 181 浏览
見到有新野還同spy family合作就一定要試試KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
見到有新野還同spy family合作就一定要試試
KFC 將Anya最愛的花生整成花生醬巴辣雞腿包🥜
食落去包含辣,甜,鹹味。整體覺得好特別

我叫的set有埋薯條,葡撻及飲品$55
個人就覺得薯條太乾同太硬身,口感麻麻
2023-08-21 245 浏览
附近就有間kfc,求其叫咗份家鄉雞跟薯格再加多個白汁雞皇飯~家鄉雞比較鹹而且外皮唔脆,仲諗住招牌實冇死😅薯格都唔係好脆,不過味道還好,最好食係白汁雞皇飯,忌廉味好重
2023-08-14 241 浏览
有天和小嬰出去觀塘這邊,我見佢一直都唔想瞓晏覺,於是聯想他會不會肚子餓,在APM商場又不太找到下午茶,他吃過那間爆谷之後都好像完全沒有睡意,於是把心一橫,索性食埋個KFC下午茶,發現其實APM都沒有太多兒童餐廳,要麼就是咖啡店,要麼就是火鍋店😂是高檔食肆,不太兒童友善,於是就去返平時在屋企附近都會食定KFC,夠划算,夠啱食。可能因為這邊的人流比較多,巴辣香雞翼,外邊夠香脆,帶點辣味當然香口,然後內裹都充滿肉汁,打倒「KFC炸雞一定唔好食」這個言論。另外葡撻都是相當熱燙,見到帶點少許焦香,熱到燙下燙下,熱到連小嬰都不能即時吃。另外這邊位於APM側邊,對住以前裕民坊,景致都算是不錯,夠開陽,光線充足,可以見到昔日去開的咸豆漿、崩大碗、食牛雜、有些電子零件舖、遊戲機鋪,這個裕民坊已經完全消失,後面還要有幾幢私人住宅矗立,樓下的屋苑商場大都市大型連鎖餐廳,難免令人感到唏噓。🤷🏾‍♀️🥹

可能因為這邊的人流比較多,

另外這邊位於APM側邊,對住以前
下午茶
2023-08-05 184 浏览
每次食肯德基都要記得用會員登入他的手機app因為可以加點免費的葡撻一件下午茶時段一個蘑菇飯,一杯汽水,一件雞,一件葡撻$50有找超級抵食不建議叫雞筒飯總覺得不夠汁飯會太乾
每次食肯德基都要記得用會員登入他的手機app
因為可以加點免費的葡撻一件

下午茶時段
一個蘑菇飯,一杯汽水,一件雞,一件葡撻
$50有找
超級抵食

不建議叫雞筒飯
總覺得不夠汁
飯會太乾
2023-07-13 224 浏览
每次想食炸雞,就一定諗喺KFC嘅家鄉雞,kfc總有一間係左近,由細住開觀塘,呢間就由細食到大,雞肉本身就好嫩滑,充滿着雞香,而外皮又炸到脆卜卜,雞肉又有少少辣味,仲有呀佢嘅蘑菇飯真係超級出色,輕微嘅少少辣令到成個飯好惹味,同埋佢嘅葡撻更加係超級好味,外皮鬆脆,仲要保持住溫度,內裏甜甜地,非常好食。每次我都一定會食佢嘅葡撻㗎,我係佢嘅忠實fans。
2023-06-23 252 浏览
辣汁蘑菇飯,由細都最鍾意食,個汁非常出色,味道又有少少辣辣地,葡撻外脆內軟,蛋味10分濃郁,味道又甜甜地,外表有少少燶燶哋,真心好食,炸雞亦都非常出色,最愛食炸雞髀
2023-02-01 889 浏览
不講不知大家知不知?KFC有一個餐叫「神秘的餐」,餐牌/自動販賣機上是沒有顯示的,就是...... X8 X8 : 三件雞,一杯汽水 = HK$39.00外賣 +HK$1.00轉大汽水 +HK$2.00加三件雞寶 +HK$9.00 總數 HK$51.00三件炸雞 + 三塊雞寶 + 大汽水都只是 HK$51.00 其實都好抵!只是一個人食好似肥左少少兩件下脾,一件側雞胸,細細件去皮的話其實都好適合健身人士如果可以不外賣的話就可免則免外賣始終用多兩個膠袋 #不環保

不講不知大家知不知?
KFC有一個餐叫「神秘的餐」,
餐牌/自動販賣機上是沒有顯示的,
就是...... X8

X8 : 三件雞,一杯汽水 = HK$39.00
外賣 +HK$1.00
轉大汽水 +HK$2.00
加三件雞寶 +HK$9.00 總數 HK$51.00

三件炸雞 + 三塊雞寶 + 大汽水
都只是 HK$51.00 其實都好抵!

只是一個人食
好似肥左少少

兩件下脾,一件側雞胸,細細件
去皮的話其實都好適合健身人士
如果可以不外賣的話就可免則免
外賣始終用多兩個膠袋 #不環保

2023-01-19 546 浏览
話說呢本人曾經有一段時間,基本上日日就食KFC嗰個鬆餅加腸仔加一杯嘢飲嘅早餐!有$13價錢,食到開始變到$16。最鍾意就係叫個鬆餅加蜜糖,呢個早餐啱啱夠飽,價錢有好合理。葡撻係冇得輸嘅
葡撻係冇得輸嘅
2022-11-16 630 浏览
今日去左apm 係諗唔到食咩之下最終決定叫雞番屋企食但估唔到而家d雞炸到又柴又乾一d肉汁都無好似食緊啲乾紙咁。。真係有失望。。葡撻細隻咗,啲飯又唔夠多汁 下次都係食返美國叔叔既雞算。 。
今日去左apm 係諗唔到食咩之下
最終決定叫雞番屋企食
但估唔到而家d雞炸到又柴又乾
一d肉汁都無
好似食緊啲乾紙咁。。
真係有失望。。
葡撻細隻咗,啲飯又唔夠多汁
下次都係食返美國叔叔既雞算。 。
2022-10-25 453 浏览
偶然經過會買外賣,連續三次備注說明不要雞胸都依然給了我雞胸。我很討厭食雞胸甚至不會吃而浪費,如果因為沒有炸雞上髀給我其他口味的雞上髀我可以接受,甚至問我用雞鎚或者雞翼代替我也可以接受,很討厭回到家打開外賣發現又有雞胸~連續三次備注不要雞胸依然給了雞胸,員工完全不會看備注⋯真的很生氣
我很討厭食雞胸甚至不會吃而浪費,
如果因為沒有炸雞上髀給我其他口味的雞上髀我可以接受,
甚至問我用雞鎚或者雞翼代替我也可以接受,
很討厭回到家打開外賣發現又有雞胸~

2022-10-25
其他
2022-09-22 482 浏览
KFC嘅辣雞永遠都唔會令我失望,個人覺得好食過好多韓式炸雞,所以久不久都會去食下。香辣脆雞外表炸得香脆,雞肉嫩滑多汁,又帶點辣味。配埋杯冰凍百事同剛剛出爐嘅葡撻,又平又抵又好味!

2022-08-05 515 浏览
估唔到Kfc嘅焗飯越嚟越高質😍佢哋出咗個燒雞扒卡邦尼香草焗飯真係好正❤️呢度嘅雞排一定唔會難食 大大塊厚肉又嫩滑😎個汁真係好正 濃郁嘅芝士再加忌廉煙肉汁 鹹香十足 好惹味!!
2022-08-04 467 浏览
𝗴𝗶𝘃𝗲 𝘆𝗼𝘂𝗿 𝗻𝗲𝘅𝘁 𝗞𝗙𝗖 𝗺𝗲𝗮𝗹 𝗮 𝘇𝗲𝘀𝘁𝘆, 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗸𝗲𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗿𝗼𝘀𝗲𝗺𝗮𝗿𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗵𝗼𝗻𝗲𝘆! 𝗿𝗼𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗵𝗲𝗺 𝘁𝗼𝗴𝗲𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗲𝗻𝘀𝘂𝗿𝗲𝘀 𝘄𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗳𝘂𝗹𝗹𝘆 𝗳𝗿𝗮𝗴𝗿𝗮𝗻𝘁 & 𝘀𝘂𝗰𝗰𝘂𝗹𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗮𝘁. 𝘁𝗵𝗲 𝗴𝗿𝗮𝗽𝗲𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁 𝘀𝗼𝗱𝗮 𝗶𝘀 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗹𝘆 𝘁𝗼𝗼! 𝘆𝗼𝘂'𝗹𝗹 𝘄𝗮𝗻𝘁 𝘁𝗼 𝘁𝗿𝘆 𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗳𝗼𝗿𝗲 𝗶𝘁'𝘀 𝗴𝗼𝗻𝗲😋.仲未有機會搭飛機周圍去,唯有食KFC期間限定意式香草燒雞當歐遊咗~ 嫩滑雞件香烤後係面層掃上蜜糖同意式香草,比平時隻燒雞食落更清新有層次,雞件索哂味超正👅 另外超鐘意紅寶石西柚梳打,飲落酸酸甜甜配炸燒雞一流,記得攪勻個底啲粒粒果肉!把握機會快啲去試吓啦~
2022-07-31 226 浏览
KFC家鄉雞肉最瘦,脂肪不多,撕開時已經感受到肉質較乾及較嚡。撕開雞肉時,相較J記樂脆雞容易順著紋路撕開,油水充足,超級嫩滑!其次為麥當勞麥炸雞,由於肉質比較瘦,纖維較為緊密,所以較難撕開,不過吃起來仍算嫩滑。