2024-12-31
~ 酒盜芝士 ($68)🧀芝士香濃👃🏼,配埋烏賊漬同餅乾一齊食簡直係味蕾既衝擊😋,如果可以再多D餅乾會更滿足❤️。~ 味淋魚乾 ($68)🐡烤魚乾既香氣四溢👍🏻,肉質比較厚身食落有軟燸既口感😙,個人非常鍾意呢個送酒菜😍。~ 時令5點刺身盛合 ($388)🍣刺身有赤身,大拖羅,油甘魚,金目鯛。可能天氣比較凍🤔,油甘魚既油香竟可與大拖羅一戰😎,兩款都係入口即融,亦食得出相當新鮮呀😚。~時令8貫常司盛合($268) 🍣壽司同刺身同樣出色。~ 白鱔 ($88)🐟燒白鱔真係無得輸🙂↕️,鱔肉彈牙油香十足😌,仲有香烤過既微微焦香🤤,食一啖都夠晒滿足。~ 免治雞肉棒加蛋 ($68)🐓雞肉棒勁好食,超有咬口又有濃郁雞肉香👍🏻。蛋汁一定要全部搽哂上面🥚,一啖食落口就最正😎。~厚燒牛舌($88)~秘製汁燒豆腐($38)入到正題,見到餐廳都主打一人前火鍋所以我哋都試咗三款🤓。分別係:~ 鹿兒島A4和牛火鍋一人前 ($480)🐮首先係我最愛嘅牛,黎到見到和牛既油花好靚😍。鹿兒島和牛既肉味較重🙂↕️,A4都係一個個人比A5更欣賞到既級數,脂肪balance到啱啱好😛。~ 特上雜錦海鮮火鍋一人前 ($518)🦐佢哋
~ 味淋魚乾 ($68)🐡
~ 時令5點刺身盛合 ($388)🍣
~時令8貫常司盛合($268) 🍣
壽司同刺身同樣出色。
~ 白鱔 ($88)🐟
~ 免治雞肉棒加蛋 ($68)🐓
~厚燒牛舌($88)
~秘製汁燒豆腐($38)
~ 鹿兒島A4和牛火鍋一人前 ($480)🐮
~ 特上雜錦海鮮火鍋一人前 ($518)🦐
佢哋呢個係會用每日時令海鮮,今日就有帶子,生蠔🦪,蟶子呢D鮮甜既食材,煮完令到個湯都鮮甜埋😜。
~北海道千歲豚肉火鍋一人前套餐($438)
呢個豬都唔差😗,肉質細膩而且肥瘦適中😌。
而三款嘅配菜同麵都一樣,而湯就分別試咗鯛魚湯同壽喜燒湯🍲。個人就比較鍾意壽喜燒多d,浸埋個麵條同蔬菜🥬夠晒入味😋。