2024-08-19 1154 浏览
七夕當然要同上世情人過🩷🩷大佬話要食打邊爐 媽咪咪立即安排安排✅🆗呢間雞煲都有一定既歴史 媽咪以前收工都會同同事去食⭐️今次帶仔仔試佢既午市椰子雞煲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️無限時任飲任食如圖 重料✅熬湯又鮮甜✅ 岩哂小朋友👦🏻 先水滾後落雞 再教細火(5)有個小漏斗計時 漏哂就開蓋食得架啦啲雞岩岩好 又哂又入味 完全吾會又老又鞋🫰🏻大佬都話正阿😘呢到火鍋料 飲品 甜品 種類繁多👍🏻 真系好扺食阿👏🏻👏🏻👏🏻打完邊爐筆反碗椰子雞湯 超入味😻😻😻😻又濃郁 十足老火湯我下次要試下芝士雞煲先得✅✅✅
七夕當然要同上世情人過🩷🩷
大佬話要食打邊爐 媽咪咪立即安排安排✅🆗

呢間雞煲都有一定既歴史 媽咪以前收工都會同同事去食⭐️
如圖 重料✅熬湯又鮮甜✅ 岩哂小朋友👦🏻
啲雞岩岩好 又哂又入味 完全吾會又老又鞋🫰🏻大佬都話正阿😘

打完邊爐筆反碗椰子雞湯 超入味😻😻😻😻又濃郁 十足老火湯
我下次要試下芝士雞煲先得✅✅✅
2024-08-18 1025 浏览
最近🐔至尊重慶雞煲推出咗性價比極高嘅椰子雞煲,岩晒夏天解暑! 每位揀完任飲任食套餐再加$18就食到, 仲食足2.5小時! 🐔雞肉份量夠晒足料, 店員仲要幫手落雞, 仲教我地等5分鐘就食得! 一打開蓋, 見到雞油滿滿, 就知隻雞幾肥美, 食落啖啖肉, 湯底清甜且帶椰香味, 滋補養身, 非常唔錯! 之後掃QR code就可以任叫多款火鍋配料, 我今次我揀咗Set B, $228就可以任食:🥩澳洲肩胛肉眼🥩雪花肥牛🐷黑毛豬梅花🐑頂級小肥羊肉紐西蘭青口日本帆立貝🦪廣島蠔鮮甜沙白款式多到真係不能盡錄。出面嘅自助區仲有各款甜品、啤酒、汽水、雪糕、雪條等, 夠晒豐富😂 午市時間惠顧仲可以不限時飲食,真係好抵!

🥩澳洲肩胛肉眼
日本帆立貝
🦪廣島蠔
鮮甜沙白

2024-08-17 864 浏览
而家天氣咁熱,想打邊爐打得無咁燥熱,今次就去 #至尊重慶雞煲 食返個清甜椰子雞煲解暑平時通常都係食經典重慶雞煲,鍾意佢夠香辣惹味,今次試食椰子雞煲同樣性價比極高,雞油豐富,肉質嫩滑,而且有2個半鐘可以慢慢食,午市更加係無限時任食🔸️肉類選擇有牛肉、豬肉、羊肉🔸️海鮮有廣島蠔、沙白、脆肉鯇、帆立貝等🔸️仲有各式各樣新鮮配料、丸類、蔬菜場內提供超過20款飲品選擇,甜品雪糕種類亦都相當多,性價比超高,值得推薦,今次見到人地食芝士雞煲都好正,下次一於試埋佢先

🔸️肉類選擇有牛肉、豬肉、羊肉
🔸️海鮮有廣島蠔、沙白、脆肉鯇、帆立貝等
🔸️仲有各式各樣新鮮配料、丸類、蔬菜

2024-08-12 939 浏览
爸爸同老友們去了一段時間旅行回來,話帶手信俾我順便一齊食飯,他一向鐘意食雞煲火鍋,決定同他去任食!我地選擇了火鍋放題B餐。夏天唔想食太辣,揀了清甜的椰子🥥雞煲解暑。店員會幫我地整,只要坐好等食就得,雞肉份量充足亦夠嫩滑,個湯都好飲!🤤 最想講是lunchtime無限時任食真係性價比極高!肉類和海鮮類選擇也多,蔬菜可以自取,甜品也有雪糕和豆腐花!下次一定要叫好朋友仔們食埋經典重慶雞煲或者芝士雞煲先!

今日嚟旺角食雞煲,見Lunch Time 無限時任食,唔使趕頭趕命就試吓佢!性價比極高~至尊重慶雞煲~任飲任食,Lunch Time 無限時任食,仲免加一服務費!芝士雞煲,芝士滿滿,非常之拉絲,非常惹味!雞肉入味,肉質嫩滑,份量好多,性價比極高, 加湯整埋芝士撈麵!吸晒啲芝士精華!之後就可以開始任食~肉類、海鮮、丸類、蔬菜等等!澳洲肩胛肉眼~黑毛豬梅花幾有肉味,每一份有幾片,唔怕太飽,可以試多唔同幾款!廣島蠔~鮮甜沙白~日本帆立貝呢啲貴價海鮮都係任食,都幾鮮甜!鴨血口感嫩滑,吸盡湯汁除咗上面款式外,還有有飲品區、自助區同甜品區添!雪糕、雪條、啫喱、奶凍啤酒、汽水、任食任飲!下次再相約朋友,試埋人試埋重慶雞煲 先!

澳洲肩胛肉眼~黑毛豬梅花
幾有肉味,每一份有幾片,唔怕太飽,可以試多唔同幾款!

廣島蠔~鮮甜沙白~日本帆立貝
呢啲貴價海鮮都係任食,都幾鮮甜!

鴨血
口感嫩滑,吸盡湯汁

下次再相約朋友,試埋人試埋重慶雞煲 先!

成日都想食雞煲🥘🐓經過旺角有人派傳單,價錢相當吸睛,免收加一服務費,仲可以食2.5小時,時間相當吸引,食重慶雞煲加上任飲任食打邊爐,即係上去回一回先,上到去都幾滿座,真係有信心保證😎😎我地選了火鍋放題B餐 $228,雞煲份量都幾多,雞肉好嫩滑,比起平時食既更加惹味,性價比極高,下次要試埋芝士雞煲🤩見到好鬼正❤️❤️呢到的雞有別一般雞煲的雞件😋😋,Lunch Time 仲要無限時任食,時間如下🕧1200-1630🕟,呢排暑假又可以多一個活動🤗🤗✨肩胛肉眼✨雪花肥牛✨黑毛豬梅花✨廣島蠔🦪✨仲有其他超過60種嘅肉類、丸類、菜類、面類等等🤩🤩🎉🎉飲品方面🧋🧃🥤✨多種汽水✨啤酒✨紙包飲包✨清熱龜苓膏✨樽裝茶品甜品🍨🍧✨不同口味嘅奶凍✨啫喱糖✨杯裝同條裝雪糕/雪條值得一提係有全場任斟嘅啤酒😆呢樣真係好正,同朋友來聚會啱曬👍👍地理環境位置相當好,旺角與油麻地中間,餐廳位置又闊落,食材新鮮,價錢相宜,店員親切有禮,完全沒有漏單情況,真心值得一試❤️🫰🐓至尊重慶雞煲 (創興廣場)📌旺角彌敦道601號創興廣場16樓

✨肩胛肉眼

甜品🍨🍧
✨不同口味嘅奶凍
✨啫喱糖
✨杯裝同條裝雪糕/雪條

🐓至尊重慶雞煲 (創興廣場)
📌旺角彌敦道601號創興廣場16樓
2024-07-25 1543 浏览
一年四季都好鐘意打邊爐🤩今次約朋友去食野就揀左食雞煲火鍋放題😋位於旺角地點方便,環境舒適,坐位闊落,價錢實惠,2.5小時任飲任食我地首先揀左「重慶雞煲」,醬汁好濃,十分惹味。2個人食左半隻雞...之後就加湯打邊爐喇!火鍋配料澳洲肩胛肉眼,雪花肥牛,黑毛豬梅花,頂級小肥羊肉,日本帆立貝,鮮甜沙白,各式丸類蔬菜...飲品方面都好多選擇,汽水啤酒都,重有甜品同雪糕😍😍見隔離台嘅芝士雞煲,拉哂絲非常吸引,下次一定要試下先😊
一年四季都好鐘意打邊爐🤩

今次約朋友去食野就揀左食雞煲火鍋放題😋

火鍋配料

飲品方面都好多選擇,汽水啤酒都,重有甜品同雪糕😍😍

見隔離台嘅芝士雞煲,拉哂絲非常吸引,下次一定要試下先😊

2024-07-10
2024-07-23 1330 浏览
去咗旺角創興廣場呢間出名雞煲,午市無限時任食,分A/B/C三級價錢,任飲任食性價比高,座位闊落亦有唔少卡位,好適合朋友聚會/ 家庭聚餐。雞煲可以揀重慶/ 芝士雞煲,我哋要左🧡重慶雞煲🧡BB辣度 ,醬汁好濃郁惹味,雞肉都幾嫩滑入味。 記得點埋✨牛柏葉、水魷魚✨放入醬汁一齊煮吸晒汁好好味。食完就可以加湯打邊爐。我哋揀咗B餐價錢,可以任食 廣島蠔、沙白、帆立貝等,多款肉類、火鍋配料可以用QR code 下單。另外自助區可以取醬料、小食、炸魚皮響鈴、新鮮蔬菜、各款飲品(包括啤酒)、甜品、雪糕雪條等。火鍋配料有幾款特別推薦:🔹豆卜串:可以吸盡湯汁精華🔹魚籽福袋:豆皮包住滿滿魚籽餡,很鮮味🔹廣島蠔: 肥美飽滿、嫩滑鮮甜🔹鴨血:吸滿湯汁精華,食落juicy

火鍋配料有幾款特別推薦:
🔹豆卜串:可以吸盡湯汁精華
🔹魚籽福袋:豆皮包住滿滿魚籽餡,很鮮味
🔹廣島蠔: 肥美飽滿、嫩滑鮮甜
🔹鴨血:吸滿湯汁精華,食落juicy

午餐
  • 重慶雞煲
🐔香港人除左鐘意打邊爐之外 雞煲都一定唔少得😆今次我地去左創興𝟏𝟔樓既至尊重慶雞煲🍲就係為左食佢地個超邪惡既「拉絲芝士🧀雞煲」🤤!不得不說呢度有別於一般雞煲既雞件件件都啖啖肉之餘 面頭真係全鋪滿芝士‼️夾起既時候仲有超長既拉絲🥢認真啱晒芝士控~兩個人已經有半隻雞既份量 𝐂𝐏值超高🌟食完仲可以加湯繼續打邊爐/每位加$𝟐𝟎任食雞煲重點係一個價錢免收加一就可以𝟐.𝟓小時任飲任食真係超抵🤑我地揀左𝐁餐打邊爐 有埋海鮮食🦞仲有唔同既肉類🥩同超多款火鍋配料當中超推薦個流沙鮮蝦丸!蝦肉新鮮彈牙配埋咸蛋黃夾心味道咸香 超好食👅另外餐廳仲有自助飲品區🧃同甜品區🍦🍮連啤酒🍺𝟏𝟔𝟔𝟒 & 𝐒𝐚𝐩𝐩𝐨𝐫𝐨都係任飲!真係飲飽食醉🥳下次一定要再黎試埋重慶雞煲
🐔
香港人除左鐘意打邊爐之外 雞煲都一定唔少得😆
今次我地去左創興𝟏𝟔樓既至尊重慶雞煲🍲
就係為左食佢地個超邪惡既「拉絲芝士🧀雞煲」🤤!

拉絲芝士雞煲

不得不說呢度有別於一般雞煲既雞件
件件都啖啖肉之餘 面頭真係全鋪滿芝士‼️
夾起既時候仲有超長既拉絲🥢認真啱晒芝士控~
兩個人已經有半隻雞既份量 𝐂𝐏值超高🌟
食完仲可以加湯繼續打邊爐/每位加$𝟐𝟎任食雞煲
重點係一個價錢免收加一就可以𝟐.𝟓小時任飲任食
真係超抵🤑我地揀左𝐁餐打邊爐 有埋海鮮食🦞
仲有唔同既肉類🥩同超多款火鍋配料
當中超推薦個流沙鮮蝦丸!蝦肉新鮮彈牙
配埋咸蛋黃夾心味道咸香 超好食👅

另外餐廳仲有自助飲品區🧃同甜品區🍦🍮
連啤酒🍺𝟏𝟔𝟔𝟒 & 𝐒𝐚𝐩𝐩𝐨𝐫𝐨都係任飲!
真係飲飽食醉🥳下次一定要再黎試埋重慶雞煲
拉絲芝士雞煲
2024-07-19 682 浏览
拉絲芝士雞煲啱哂我呢個芝士控,上面全鋪滿芝士,真係好邪惡!有別一般雞煲的雞件,件件雞肉都係啖啖肉,仲配埋長長嘅芝士拉絲,味道香濃!仲可以放埋公仔麵就變成芝士撈麵,性價比極高!我地揀嘅B餐任食餐仲配有海鮮,我地食左廣島蠔、鮮甜沙白同埋日本帆立貝!仲有唔同嘅肉類!我最鍾意食係澳洲肩胛肉眼,肉質嫩滑,油脂豐富😊除左海鮮同肉類,仲有好多唔同嘅火鍋配料可以任食,丸類蔬菜類粉麵類…我最鍾意就係食流沙鮮蝦丸,味道鹹鹹香香,蝦肉新鮮再配埋鹹蛋香味,幾好味餐廳仲設有自助飲品區🍹好多唔同嘅飲品可以任飲,包括有汽水、紙包飲品、樽裝飲品等等…就連嘉士伯、醇滑嘉士伯、零度嘉士伯、獅威等酒精飲品都有仲有自助甜品區有各款懷舊雪條,仲有雪米糍、啫喱糖、雪糕杯、百福豆腐花等等餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚!Lunch Time仲要係無限時任食😍下次我一定要食埋經典重慶雞煲呀

2024-06-25 693 浏览
阿女睇電視見到人地食芝士雞煲,話要去食,終於比我揾到至尊雞煲仲要係任食,啱晒我地一家去食餐勁丫!一入門口已經比佢d甜品吸引住,又啫喱又豆腐花,奶凍仲有好多雪糕。今次我地叫左芝士雞煲,厚厚嘅芝士,仲可以拉絲,太邪惡啦!又好玩又好食!呢間自助餐有好多種類,d肉竟然有肉味,仲有第一次試下嘅雞子😝,食到真係好飽。 另外飲品都值得一讚,好多款式,連酒類都任飲,真係啱晒一班朋友黎大吃大喝。飲飽食醉記得仲要食甜品丫,呢到最難得係限時2個半小時,真係有好足夠嘅時間去慢慢食。

!

平時成日食🌶️嘅雞煲,今次試下朋友介紹CP值高嘅芝士雞煲+打邊爐~ 一打開蓋就聞到好香芝士味, 雞件被滿滿嘅芝士cover住~ 一夾起d芝士係拉絲架…好邪惡😈🥢佢嘅雞件啖啖肉唔多骨, 肉質都仲好嫩滑🐔除左肉類同一般火鍋配料, 仲有鮮甜沙白, 日本帆立貝, 廣島蠔放題🦪 帆立貝同蠔都好大隻!! 出面仲有自助飲品區🧃甜品區🍮雪糕區🍨~仲要有啤酒放題🍻 (1664 / SAPPORO)值得一提~lunch time仲要無限時任食添✨

芝士雞煲

值得一提~lunch time仲要無限時任食添✨
2090 浏览

芝士雞煲
2024-06-23 553 浏览
去完旺角行街,去咗呢度食飯, 啲嘢好好食, 首先自己拎咗啲開胃小菜, 私心介紹雞腳, 咸咸香香,好軟糯, 個雞煲裏面啲雞肉好嫩滑, 雞皮爽彈, 加啲湯落肥牛, 再嗌咗打邊爐必備嘅魚皮同埋響鈴卷, 最後仲有爽彈嘅魷魚, 魚片頭,正
2024-06-22 469 浏览
✨至尊重慶雞煲 (旺角)朋友話呢間芝士雞煲好好食 Lunch Time 仲要無限時任食😛呢到有6款雞煲可以簡 我同朋友都中意食芝士就叫左B餐 芝士雞煲😆 一上枱就見到超澎湃嘅芝士啊!雞係雞件嫩滑 有別於一般雞煲的雞件 啖啖肉唔會好多骨 我地叫左B餐有埋沙白、廣島蠔、帆立貝、鮮雞子任食~仲有牛肉同豬肉 丸類 台灣腸等😆😆個人推薦流沙蝦丸 咸蛋黃流心好好食!自助區有啤酒🍻任飲 汽水 同茶😆甜品都有斑蘭奶凍、紫薯奶凍、啫哩糖等🍦雪糕同雪條都有好幾款我就拎左海鹽味同榴槤味😛海鹽味咸咸地又有奶味個人覺得斑蘭奶凍都幾好味 好香斑蘭味又唔會過甜真係性價比極高芝士雞煲 下次一定要食埋經典重慶雞煲😛
✨至尊重慶雞煲 (旺角)

雞係雞件嫩滑 有別於一般雞煲的雞件 啖啖肉唔會好多骨

個人推薦流沙蝦丸 咸蛋黃流心好好食!

自助區有啤酒🍻任飲 汽水 同茶😆

甜品都有斑蘭奶凍、紫薯奶凍、啫哩糖等
🍦雪糕同雪條都有好幾款

我就拎左海鹽味同榴槤味😛海鹽味咸咸地又有奶味
個人覺得斑蘭奶凍都幾好味 好香斑蘭味又唔會過甜
真係性價比極高芝士雞煲 下次一定要食埋經典重慶雞煲😛
提早放工 約左朋友去傾計食雞煲火鍋放題價錢實惠 任飲任食 就可以傾足兩個鐘半地方大 都好岩一班人去 #生啤任飲朋友話嚟到一定要食重慶雞煲因為好少食辣就叫左BB辣🙊醬汁好濃 加上微辣 雞件嫩 煮一煮已經好入味吃完雞隻 ,仲有好多醬汁 就叫左水魷魚、牛柏葉 😋之後再加清湯食火鍋 都唔會淡完全唔洗另外落調味料我揀咗B餐,可以任食鮮生沙白、廣島蠔、日本帆立貝、鮮雞子火鍋配料選擇多 我地就叫左 雪花肥牛、澳洲肩胛肉眼、皇庭貢丸、廚師腸仔、芝士丸、牛筋丸、牛柏葉、水魷魚、香甜粟米、冬菰、士豆片、鮮蘿蔔、金菰、魔芋絲、南瓜片等等飲品 雪糕 甜品😋😋下次再黎 一定試埋芝士拉斯雞煲聽店員講 午市仲係 #無限時任飲任食(12:00-16:30)😋😋😋😋😋😋😋最後😜記得follow我啦~ 一齊去食好西:)——————#至尊重慶雞煲 旺角彌敦道601號創興廣場16樓 午市$168-$228晚市$168-$258
提早放工 約左朋友去傾計食雞煲火鍋放題
價錢實惠 任飲任食 就可以傾足兩個鐘半
地方大 都好岩一班人去 #生啤任飲

朋友話嚟到一定要食重慶雞煲
因為好少食辣就叫左BB辣🙊

醬汁好濃 加上微辣
雞件嫩 煮一煮已經好入味
吃完雞隻 ,仲有好多醬汁
就叫左水魷魚、牛柏葉 😋

之後再加清湯食火鍋 都唔會淡
完全唔洗另外落調味料

我揀咗B餐,
可以任食鮮生沙白、廣島蠔、日本帆立貝、鮮雞子

火鍋配料選擇多

飲品 雪糕 甜品😋😋

下次再黎 一定試埋芝士拉斯雞煲
😋😋😋😋😋😋😋

最後😜
記得follow我啦~ 一齊去食好西:)
——————

#至尊重慶雞煲