今日去左屯元天都各有一間分店嘅 "至尊雲吞麵雞煲",除左主打有茶餐廳美食之外,仲有超平價兩個鐘任食雞煲火鍋放題,依度環境舒適,坐得舒服,聚腳好地方。任食雞煲火鍋放題 : 星期一至四每位$178/2小時,埋單每人唔使$200,認真抵食 ~首先係10款火鍋湯底裡面揀一款,有花甲雞煲、酸菜魚煲、咖雞哩煲、蘿蔔牛腩煲等等,而我就揀咗最受歡迎嘅至尊惹味雞煲,店員話大部份嘅客人都係揀依個鍋,辣度有5款,唔想食辣野嘅我哋要左走辣,大概15分鐘內店員就送上一鍋雞煲,份量非常多,睇起嚟唔止一隻雞咁少,雞肉嫩滑夠入味,都好厚肉,唔會有好多骨,調味又啱啱好,走辣都咁好味,仲可以無限任加雞件。雞煲食到大半就可以叫店員加湯打邊爐,點餐紙有幾十款免費追加食物 : 肩胛肥牛片、鯇魚腩、豚肉片、鮮蝦雲吞、鮮牛肉、海鮮沙律丸、竹昇麵等等,款式雖然唔可以話多但都唔錯架。值得一讚嘅煉奶炸饅頭,即叫即整,外層鬆化,裡面軟綿綿,沾上香甜煉奶,食起嚟更美味  ;  仲有爽口彈牙又大粒嘅鮮蝦雲吞,食完再加單。飲品方面除左各式汽水之外,亦有羅漢果杞子菊花茶、豆漿、咖啡、奶茶、檸檬茶等都係免費任飲,揀左羅漢果杞子菊花茶,食完火鍋清下熱

炸饅頭

飲品方面除左各式汽水之外,亦有羅漢果杞子菊花茶、豆漿、咖啡、奶茶、檸檬茶等都係免費任飲,揀左羅漢果杞子菊花茶,食完火鍋清下熱啦 ~

炸饅頭
2024-05-28 2058 浏览
唔係朋友講都唔知濕地公園呢邊開咗間至尊雞煲,以後食雞就好方便啦🤭 推出嘅外賣套餐,買翻屋企食都仲得‼️坐低食嘅話唔知係咪因為較新嘅關係,感覺上係超級企理🤣 佢哋仲有成9款唔同嘅煲可以揀,雞煲、烤魚、牛腩煲…通通都有🙈 地方好大~ 同屋企人或者朋友聚會都好啱🎈1️⃣ 至尊惹味雞煲🐓由ʙʙ辣到特辣,甚至係唔辣都有得揀,秘製嘅雞件唔會嚡熠熠,唔夠食仲可以免費加雞添😛配料方面有成接近60樣野🆓蔬菜🥬、肉類🍖、丸類🍢、主食🍚大把得揀✨最估唔到係竟然有芝士竹輪揀,一咬開就會流出滿滿嘅軟芝士,芝士控真係必嗌🧀另外麻辣牛肉丸都好ᴊᴇɴɢ🤭 入面有超濃味嘅麻辣汁,爆汁兼ᴊᴜɪᴄʏ,好食又過癮😋當然唔少得要食出名到街知巷聞嘅炸饅頭啦😍 炸到微微焦糖色嘅饅頭外脆內軟,然後蘸上香甜嘅煉奶,一試難忘🥺 對於即點即炸加無限食炸饅頭,麵包星人表示實在太開心🥳2️⃣ 飲品🥤除咗經常接觸嘅汽水之外,仲有奶茶、咖啡、檸茶、檸水… 又或者豆漿同清熱潤燥嘅羅漢果杞子菊花茶添🥰

1️⃣ 至尊惹味雞煲🐓
至尊惹味雞煲

配料方面有成接近60樣野🆓

蔬菜🥬、肉類🍖、丸類🍢、主食🍚大把得揀✨
芝士竹輪

麻辣牛肉丸

2️⃣ 飲品🥤

至尊惹味雞煲
芝士竹輪
麻辣牛肉丸
  • 炸饅頭
2024-10-23 244 浏览
入天水圍搵朋友食飯,就去咗Wetland,輕鐵濕地公園站一落車就到,就算唔係處理區都覺得好方便,星期一至四成人$178一位,兩小時,雞煲可以無限添加仲可以由無辣食到大辣,真係冇得頂👏🏻👏🏻👏🏻其他食材都係任食,可樂雪碧芬達忌廉玉泉cc任飲,仲有咖啡奶茶檸茶都係任飲
仲可以由無辣食到大辣,真係冇得頂👏🏻👏🏻👏🏻
雞煲
雞煲任加,由唔辣可以食到大辣
牛腩煲湯底
2024-10-22
雞煲
雞煲任加,由唔辣可以食到大辣
牛腩煲湯底
  • 至尊惹味雞煲
🇰🇷韓國芝士公仔麵|雞扒|奶油豬.⚡️咪以為🐔至尊雲吞麵雞煲就淨係得雞煲食,原來早餐都好高質🤣某日超想食個邪惡早餐嚟個good morning,就任性地揀🇰🇷韓國芝士公仔麵😈芝士味濃湯汁厚身,麵條軟度剛剛好,勁彈牙,食到個人勁happy🤣🤣~雞扒面積有手掌咁大,肉厚兼超juicy,非常滿足!🥰.⚡️強推要食奶油豬,烤焗時間啱啱好,外脆內軟,香濃牛油味,再襯埋杯奶茶呢個早晨簡直無敵🤤🙌
🇰🇷韓國芝士公仔麵|雞扒|奶油豬

2024-10-04 398 浏览
夜晚人多 真係唔介意等,前後拎飛🎟️ 一共等左40分鐘左右入坐,可以理解,而我哋亦都明白。一入座,叫咗3人雞煲,每次我地好有禮貌咁講<唔該曬>,唔該前 唔該後 咁。個雞煲上左台,每人食左幾嚿雞,個雞煲d汁開始煲乾曬,我哋請 服務員 加湯,然後當晚 負責收銀個位 服務員 行過黎加湯。我哋就同佢講:唔該 幫我哋加少少湯就可以。結果佢加緊湯個時,我哋已經覺得夠湯,所以叫佢停,然後呢位服務員 故意(扮聽唔到)完全不理我哋,一直係咁加湯,加到個煲滿曬。重點係佢搞到啱啱上到枱既雞煲,成煲冇晒味道淡晒‼️我問返個位 服務員 依家點算,完全冇晒味。嗰位 服務員 答我哋:咁咪加雞囉‼️分開食囉‼️<服務員 服務態度惡劣>咁我想問我哋叫個雞煲黎做咩用呢❓不如打邊爐算數啦~之後 落單加雞<特辣>,懷疑佢哋幫我哋<加料>,加勁多 指天椒🌶️(如圖),啲指天椒🌶️多到成個雞煲都滿曬‼️我哋仲要係咁夾返出嚟。⬅️以前光顧過⬅️,食過一次得<特辣>,都無成兜嘢都係 指天椒🌶️。最後成煲嘢食咗幾舊雞,一入口就乸到喉嚨頂唔順,係咁咳,幾乎入唔到口,結果成肚氣埋

我哋就同佢講:唔該 幫我哋加少少湯就可以。

重點係佢搞到啱啱上到枱既雞煲,成煲冇晒味道淡晒‼️

我問返個位 服務員 依家點算,完全冇晒味。

咁我想問我哋叫個雞煲黎做咩用呢❓

不如打邊爐算數啦~

我哋仲要係咁夾返出嚟。

最後成煲嘢食咗幾舊雞,一入口就乸到喉嚨頂唔順,係咁咳,幾乎入唔到口,結果成肚氣埋單走人~

想講依個已經唔單單只係服務態度嘅問題~

我想講本人都係從事 飲食業。
今時今日香港嘅飲食業,做到好似你哋咁《晦氣》,成個香港嘅飲食業就係比你哋呢班人影衰晒。

如果經過想去呢間食嘢而又睇到呢篇文章嘅人,請自行三思。

2024-10-03 393 浏览
昨天9/30 中午去食, 兩個人食雞煲放題。講真,食材極一般,但收$168 一個人真係性價比極低。 小插曲係 食食下,個員工話「老板娘」話因為係假期前夕,每人要收多$10 ? 食之前話係$158每人!好意思收多$10 , 仲要原因係假期前夕,事頭婆好野👍🏼食材直接雪櫃拎出黎,解凍未好上碟,成盤冰水拎過黎。 好野點菜,每次都漏2-3 樣野。好野報左價,食食下,話要加錢,好野比完錢,一句多謝都無,事頭婆好野難怪港人北上消費 ,好野
昨天9/30 中午去食, 兩個人食雞煲放題
講真,食材極一般,但收$168 一個人真係性價比極低。
食之前話係$158每人!

好意思收多$10 , 仲要原因係假期前夕,事頭婆好野👍🏼
食材直接雪櫃拎出黎,解凍未好上碟,成盤冰水拎過黎。 好野
點菜,每次都漏2-3 樣野。好野
報左價,食食下,話要加錢,好野
比完錢,一句多謝都無,事頭婆好野
難怪港人北上消費 ,好野
2024-09-30
排隊等得耐 都算啦,入到黎叫左個雞煲 ,嘢食又唔係好食都算啦,好聲好氣,講曬唔該叫你哋啲服務員 加湯,叫佢加小小 同我成兜湯 落曬去搞到個雞煲冇曬味,我問翻佢哋點樣算,佢哋又叫我加雞 分開食 咁我叫個雞煲黎個煲係有咩用呢,最後尾仲要受住佢氣 食埋呢餐。香港飲食業就係俾你啲服務員搞衰晒。

2024-09-27 262 浏览
好好地一個晚餐食到一肚氣首先,晚上8點幾2個人去食,個場仲有一半空位,問個侍應可以坐4人位嗎? 對方堅決唔俾,一定要坐返2人位。 咁算la, 可能之後會多人, 但到食完走人時都係一半空既。。。張枱又細,根本唔夠位放野食。放到層層疊咁。咁算la又的確唔一定要俾我地坐4人位既,又繼續點餐la, 然後d侍應叫都唔應人,最後要攞張單去佢面前先睇到。 再黎到落野飲時,佢有咖啡奶茶叫,我地就叫佢地落單la, 點知佢黑面話:你地做咩唔QR code落單!.. 我苦笑問返佢邊度有QR code呀... 佢再話:同事無俾你咩,咁等陣la!.... 我地O晒咀依個時侯已經覺得間野真係無服務可言, 但野食的確還可以,本來仲諗住下次再幫襯試埋其他煲,點知到俾錢時先黎大招。。。侍應:俾現金定八達通?我;信用卡丫唔該侍應:俾現金定八達 (黑口黑面)我:下? 無其他方法?侍應:俾現金定八達通?(超級西面)大佬呀,覆句唔好意思我地只受現金咪得lo. 黑面串鬼我3次,重覆3次係想點我入去食野仲要受氣係咪痴線ga香港既飲食業就係俾依d人搞衰晒成日話d人北上消費,本地d服務咁樣點幫襯呀公平d講,間野既食物係正
好好地一個晚餐食到一肚氣

張枱又細,根本唔夠位放野食。放到層層疊咁。

侍應:俾現金定八達通?
我;信用卡丫唔該
侍應:俾現金定八達 (黑口黑面)
我:下? 無其他方法?
侍應:俾現金定八達通?(超級西面)

我入去食野仲要受氣係咪痴線ga

香港既飲食業就係俾依d人搞衰晒
成日話d人北上消費,本地d服務咁樣點幫襯呀

公平d講,間野既食物係正正常常既,雞煲大大煲幾好食既,但咁既服務不了。不可一不可再
{兩份靚早餐 - $71}落雨天無咩地方去,晨咁早約朋友去到大西北house warming 打麻雀!你又點會估得到屋苑下面有間雞煲專門店,而雞煲專門店又可以喺朝早七點幾就有茶記早餐供應丫!♦️沙嗲牛肉麵早餐可以轉米粉,牛肉有啲驚喜,餐廳用咗高質少少嘅牛肉,有啲肉味!配埋米粉一流,幾鐵意呢度炒蛋,唔係好似其他咁炒到碎碎的,但一片香濃奄列咁嘅樣嘅!♦️蕃茄叉燒意粉早餐又可以轉,呢個轉做米線先正!唔係度度都有得食呢個餐,特濃蕃茄湯配埋米線勁惹味,叉燒都做得唔錯,用料幾好抵讚!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖
{兩份靚早餐 - $71}

♦️沙嗲牛肉麵早餐

♦️蕃茄叉燒意粉早餐

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)
2024-09-19 295 浏览
位於濕地公園旁的至尊雲吞麵雞煲,絕對係雞煲愛好者既天堂!價錢實惠,野食種類同質素都好好👍🏻無論你喜歡bb辣定咩辣,都味道夠哂濃郁,雞肉都好嫩滑😋 呢到既飲品選擇都非常豐富,奶茶、檸檬茶等多種飲品任你選擇,搭配雞煲真係好正! 除左雞煲,仲有兩樣必試既美食:炸饅頭和雲吞。 特別推薦呢到既炸饅頭,外皮酥脆,內裡鬆軟,搭配煉奶一齊食,簡直係絕配。每一啖都感受到外脆內軟的完美口感,真係忍唔住一啖接一啖!🤣 雲吞都係一大亮點✨雲吞皮薄而不破,內餡豐富,特別係每隻雲吞入面都有成隻蝦,鮮甜多汁,十分滿足! 呢間係一個絕對值得一試的雞煲!

除左雞煲,仲有兩樣必試既美食:炸饅頭和雲吞。

呢間係一個絕對值得一試的雞煲

2024-09-15 241 浏览
適逢工作需要 今日一大早到了天水圍找了間茶餐廳快吃一個早餐早餐抵食 餐牌很多選擇🛎️五香肉丁生麵 $33叫了一個五香肉丁生麵配餐肉炒蛋再飲杯奶茶 很滿足的一個早上特別喜歡五香肉丁帶點微辣很開胃牛肉惹味 生菜新鮮奶茶絲滑 奶茶味地道餐飲煎得很香口 炒蛋幼滑 充滿雞蛋香這裡晚市有雞煲 食物種類真的很多元化雞煲好似好吸引 有機會都想試吓環境🏡 地方使正 座位舒適 還有沙發座位服務👨🏻‍🍳 店員回覆快衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
適逢工作需要 今日一大早到了天水圍

環境🏡 地方使正 座位舒適 還有沙發座位

服務👨🏻‍🍳 店員回覆快

衛生🛁 感覺乾淨 沒發現明顯污糟
2024-09-14 302 浏览
山長水遠入嚟天水圍交收,晨咁早就梗係入到嚟先搵嘢食啦~估唔到呢間茶餐廳幾有良心~大大塊豬扒!!仲要跟餐蛋雙拼!!配公仔麵加埋杯凍奶茶,都係修理四條嘢~($41)真係邊度搵呀?!飽到lunch都唔使食~直接跳過去下午茶都得呀!!🤣🤣望下餐牌,原來都幾多嘢食~真係你想食乜都得,包你食完會好滿足咁開工!😅天水圍、元朗都有分店,住呢頭真係好多著數!!講下塊豬扒~都醃得幾入味,又鬆脆又juicy~~公仔麵唔會煮到一pat嘢~餐蛋就唔使講啦…天下無雙!!杯奶茶都幾香滑!真心唔錯!🥰👌🏻👍🏻

1939 浏览

2024-09-13
$40 (早餐)
2024-09-04 315 浏览
最好係食咩吾洗諗🥢樣樣有🐔🥘雞煲打邊爐,疏菜肉類飲品樣樣有,任食又可以揀啱自己份量😋食多又得✌🏻食少又得,價錢超值,吾會OVER BUGET🪙🥢平日晚上一位$178 算是很化算,惹味至尊雞無限加雞,有小中大辣🌶️又可以先小辣後大辣,食完雞加湯底慢慢烚🫕我吾算大食所以特意同服務員講每款份量少少,可以食多D款式🥦🍆🍅🥕🍠雜菜都食左三款😍🥓牛肉很新鮮,比較少有既海帶,豬潤,蜂窩豆腐配料我都叫雙份🍽️🧃飲品除左多款罐裝汽水提供,亦有自家製飲品豆漿羅漢果菊花,或者傳統凍檸茶凍檸水都有,全部都係任飲🌟支持本地店🌟服務很好又快捷🌟環境乾淨

1994 浏览

🌟支持本地店
🌟服務很好又快捷
🌟環境乾淨
  • 至尊惹味雞煲
2024-09-01 229 浏览
趁今日天氣好早去咗濕地公園遊玩一番,玩完即刻去咗濕地公園附近開咗嘅一間新嘅雞煲😍,店舖位置好寬敞舒服,冷氣好足夠😘雞煲放題$178 雞煲好大煲,入邊每粒雞都好鮮嫩,唔會諧霎霎咁,今次我哋嗌咗小辣,平時唔食得辣嘅,我都覺得好惹味,佢立得你唔會搶走雞肉嘅鮮味🐔當食晒啲雞仲可以要求添加😍,最後梗係要打埋個邊爐啦,配菜有好多選擇,最特別嘅竟然有芝士竹崙卷😍,一口咬落去芝士汁爆曬出嚟🤪,另外仲有烏冬,豬肉丸、牛肉丸,仲有韓國oppa 魚板🥳種類應有盡有,而且全部飲品都係任飲㗎,百幾蚊食到咁嘅質素😝真係好抵至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下8B號舖

雞煲放題$178

至尊雲吞麵雞煲 (天水圍)
2024-08-25 223 浏览
{食盡天水圍之港式 — 至尊雲吞麵雞煲}————————————————濕地公園係天水圍其中一個景點之一, 如果咁岩一場黎到,就不妨試下呢間 @supremechickenpot 雞煲啦! 佢位於輕鐵濕地公園站,過條馬路就到!呢間餐廳舖位都幾大, 平日夜晚大概七點左右都幾多街坊入嚟食, 一埋位侍應就問雞煲要咩辣, 我就要左bb辣既🤣,好快雞煲就黎到, 香噴噴熱辣辣, 啲雞其實已經熟咗所以已經可以即刻起筷😆呢日兩個人食一個雞煲其實都幾多, 食到咁上下你可以選擇繼續用雞煲料去打邊爐,又或者加錢轉湯底又得! 然後今次就選擇咗加$28要 春甜初戀蕃茄湯底啦,味道唔錯,番茄味足😉火鍋料有超過50款任你揀,其中我比較推薦嘅有肩胛肥牛片,質素唔錯唔係最普通既肥牛; 鮮蝦雲吞, 蝦肉爽口彈牙; 芝士竹輪, 流心芝士滿滿; 海帶, 健康又有益🤗另外佢仲有一啲唔同嘅小食,包括今次試咗嘅炸饅頭同埋油炸鬼都唔錯,另外仲有其他收費小食嫁😉
{食盡天水圍之港式 — 至尊雲吞麵雞煲
————————————————