2021-09-26
臺坊 (大埔)大埔太和路12號太和廣場1樓121號舖紅燒牛肉牛筋麵 $66🥘好足料!一上枱多料到有d驚喜😹 本身諗住快快手食個tea~點知啲餸菜覆蓋晒成個碗~連平時出街食份量會相對較少嘅牛筋都有四條~ 一上枱都驚會食唔晒~同嘥晒食嘢嘅quota🙈牛腩炆得夠淋~腩肉夾雜着少少肥膏~入口唔會乾柴烈火咁😹(唔怕核突可以睇吓我咬完一啖嘅橫切面xd可以見到一絲絲腩肉)~而且牛腩炆得夠晒入味~算係偏甜嘅調味~牛筋亦都唔差~幻想自己食緊魚肚咁~補充下骨膠原(皮膚靚靚心情靚靚lol) 😝牛筋煙煙韌韌有咬口~但又有少少入口即溶~好似誇張咗啲添😹 白蘿蔔同紅蘿蔔,索晒啲醬汁同埋牛腩嘅油脂~蘿蔔炆到淋身~唔係食落「嗦嗦」聲嗰種~啱晒我~麵質滑身~食落有彈性有口感~唔小心一路食麵一路飲咗好多湯~😆 湯底味道偏甜~會令人想越食越多~越食越惹味上癮😆Tea Set包埋飲品🧃小編另加$5轉特飲~蜂蜜蘆薈綠茶🍵 因為趕時間諗住快食,所以叫咗外賣杯(+$1) ,蜜糖份量應該落得相對多~ 不過飲品對小編來講只係其次~其實叫佢都係為左沉底既蘆薈粒粒😍 轉眼間比我食晒~講真$70埋單又覺得真係幾抵食~見到都幾多人嗌手撕雞拌麵
大埔太和路12號太和廣場1樓121號舖
紅燒牛肉牛筋麵 $66🥘
而且牛腩炆得夠晒入味~算係偏甜嘅調味~
牛筋煙煙韌韌有咬口~但又有少少入口即溶~好似誇張咗啲添😹
講真$70埋單又覺得真係幾抵食~見到都幾多人嗌手撕雞拌麵 同埋炸物🍤~下次再嚟試吓~對個蛋餅有啲興趣😍