2009-05-13 17 浏览
以為呢d任食既, 都好多人等位架喇, 而且仲要係星期六晚, 地點仲要起咁旺既旺角區, 去到9.45pm, 無人等位, 仲要即時有檯比到我地, 以為咁筍, 點知一試就知龍與鳳叫左個鴛鴦湯底....一d味都無....白恰, 係鹽都無, 可以講得係非常之健康, 後尾友人狂點南瓜, 冬菇, 黃牙白,粟米, 羅白, 冬瓜....自創一個湯底, 另叫伙記比d鹽我地, 終於有番d起色其他餸料都好一般, 不過見佢價錢咁平, 可話算係咁, 但千其唔好叫佢d芋絲, 完全無果種口感, 似米線扮芋絲, 免費飲品有酸梅湯, 可樂, 啤酒, 竹蔗茅根水呢度黎一次就夠, 雖然真係好抵, 埋單每人都係$95, 但佢地加湯, 只係加滾水, 所以搞到完全無味, 伙記又間唔中走黎sell下粽券,好hard sell...落左order有時會拎漏野黎
叫左個鴛鴦湯底....
, 免費飲品有酸梅湯, 可樂, 啤酒, 竹蔗茅根水
2009-05-09
2009-03-23 13 浏览
今晚同老公&友人一齊上去試一試,我地9:30後先上去,去到就有卡位坐添,叫左皮旦湯底之後即係點野食,因為實在太餓喇,望下張order紙都ok呀,算多野食喇,叫左:肥牛~ok噃真係,唔太肥唔太瘦手打三寶~墨魚丸,正!炸魚皮~林既羊肉~都唔錯魚雲~新鮮蝦~ok豬潤~有一兩件粉左d菜~都好綠呀其實整體都ok呀!最好就係可樂都係$3.8一罐咋,埋單每人都唔洗一百蚊,但係坐左3個鐘,仲有tv睇添,d阿姐既服務態度就好個別喇,有d都ok既!都會有下次既!!!
肥牛~ok噃真係,唔太肥唔太瘦
手打三寶~墨魚丸,正!
炸魚皮~林既
羊肉~都唔錯
魚雲~新鮮
蝦~ok
豬潤~有一兩件粉左d
菜~都好綠呀
2009-03-19
2009-03-08 159 浏览
星期五晚7pm到達,連加一小費大約$117一位。食物種類多,10款食物最多只有1項沒來,而且上菜速度也算快不會等太耐,只是湯底比較淡,加水會變得越來越淡, 最平就是啤酒 $2.8一罐,豪飲也不肉痛。這個收費也算合理, 應該會再來幫襯。
星期五晚7pm到達,連加一小費大約$117一位。
只是湯底比較淡,加水會變得越來越淡,
最平就是啤酒 $2.8一罐,豪飲也不肉痛。
這個收費也算合理, 應該會再來幫襯。
2009-02-25 5 浏览
雖然唔講得係好好食, 但咁既價錢又任食, 算係咁啦.今次一行三人食!果日係星期三, 9點左右入座. 其實8點半我已經上到去, 不過friend未到, 所以 "力" 定 "非" 等. 其實8.30 又好, 9點又好, 裡面都唔算多人. 唔同上一次星期五去, 約8.30上到去, 足足等左30 mins.話明任食, 梗係睇有咩野食. 都係一般火鍋野, 冇花支片, 珊瑚螃, 但有蝦. 肥牛, 乜丸物丸都有. 另外有竹庶茅根水任飲! 不過係水左小小, 似糖水多d.不過佢d飲野都唔貴, 嘉士伯2.8/罐另 1, 可樂 3.8/罐另加1, 都咪話唔抵!其實2次之中我地每次都坐超過2 1/2小時, 但都冇人趕走. (會唔會夜既關係就唔知)服務係一般, 你叫佢都會好快到/做野. 劃左既食物都好快到, (不超過5分鐘) 但係你要習慣佢會碟疊碟咁比你, 你見唔慣就真係唔好去喇. so far 我幾2次又冇人食到肚痛. touch wood其實呢個budget 有咁既service and 任食, 仲要響mk, 真係算係咁. 唔可以要求太多.
雖然唔講得係好好食, 但咁既價錢又任食, 算係咁啦.

$100 (其他)
2009-02-07 10 浏览
話說喺海天亞洲漁港http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=11574有不快的經歷~我們好快就決定去創興看看那一間好啦~上左8樓花園金閣打邊爐埋單價117而且唔洗等位~立即入去了仲好好咁有海鮮拼盤送~坐下慢慢發現唔對路任飲的竹蔗水同埋酸梅湯味道係一樣的~飲緊糖水咁.........乜味都冇................送的海鮮拼盤....帶子同埋咩翡翠蛘都係好腥的而且d阿哥阿姐好似有十萬樣嘢要忙~我地坐收銀枱旁都得唔到較快的服務....打邊爐漏單經常發生嫁啦~佢地都係...不過連炸魚皮的係腥的....墨魚丸又係腥...蝦係蝦米咁細粒的~沙嗲湯同清湯都係冇乜味......咁平都唔洗等位~果然有佢的理由食到尾段...兩位較易肚瀉的友人~先後入洗手間良久........................最後佢地肚瀉收場~瀉到第二朝~一致認為~永不錄用~
有不快的經歷~
我們好快就決定去創興看看那一間好啦~

上左8樓花園金閣
打邊爐埋單價117
而且唔洗等位~
立即入去了

仲好好咁有海鮮拼盤送~

坐下慢慢發現唔對路

任飲的竹蔗水同埋酸梅湯味道係一樣的~

送的海鮮拼盤....帶子同埋咩翡翠蛘都係好腥的

打邊爐漏單經常發生嫁啦~
佢地都係...

不過連炸魚皮的係腥的....
墨魚丸又係腥...

蝦係蝦米咁細粒的~
沙嗲湯同清湯都係冇乜味......

咁平都唔洗等位~
果然有佢的理由

食到尾段...
兩位較易肚瀉的友人~

最後佢地肚瀉收場~瀉到第二朝~

一致認為~
永不錄用~
2009-01-18 24 浏览
尋晚同男友6點幾去到旺角即刻鎖定響創興打邊爐,由4樓去到7樓既火鍋都冇2人台,都預左因為好多都唔做2人生意最後去到8樓,門口兩個阿姐話一個鐘任飲任食,叫佢可唔可以俾耐少少時間都係唔得本身想走架喇但已經差唔多7點,費事再四圍搵,一個鐘都殺佢啦個阿姐都拿拿聲搞掂d野,任飲既係竹蔗茅根水(好似有酸梅湯揀)佢送個碟唔知咩黎,但男友話幾爽都ok,肥牛就最差,黐住晒個碟最鍾意既豬肉丸芝士腸都唔太好味,其他全部野都係不過不失服務態度中規中矩啦!落單都算快埋單$234,唔知會唔會有下次!(走個陣已經好多人等)
尋晚同男友6點幾去到旺角

本身想走架喇但已經差唔多7點,費事再四圍搵,一個鐘都殺佢啦

最鍾意既豬肉丸芝士腸都唔太好味,其他全部野都係不過不失

服務態度中規中矩啦!落單都算快

埋單$234,唔知會唔會有下次!

(走個陣已經好多人等)
(非会员)
2008-12-22
因為生日(星期四)想打邊爐....在旺角俾侍應sell中左一行6人就上左去9:00開始勁叫,食落又唔覺漏單又再一次食到差d食唔落!食物質素唔係差有d仲幾好,丸類、菜類都不錯!只係對肥牛有點不滿.....(事實上,我對肥牛的需求不大,所以都冇乜所謂!)而服務員都幾好人我地以為佢地好忙,一定唔記得我地想要d唔辣"是"油點知,佢又記得俾我地......而且佢地清碟、汽水罐都幾快....不錯、不錯....食得都幾開心!!
因為生日(星期四)想打邊爐....
在旺角俾侍應sell中左
一行6人就上左去
9:00開始

勁叫,食落又唔覺漏單
又再一次食到差d食唔落!

食物質素唔係差
有d仲幾好,丸類、菜類都不錯!
只係對肥牛有點不滿.....
(事實上,我對肥牛的需求不大,所以都冇乜所謂!)

服務員都幾好人
我地以為佢地好忙,一定唔記得我地想要d唔辣"是"油
點知,佢又記得俾我地......
而且佢地清碟、汽水罐都幾快....
不錯、不錯....

食得都幾開心!!
好耐無去呢度食火鍋,上星期六與女友出去旺角,於是上去幫襯。大約七點止到去,即刻有位,帶位阿姐講每位117元(埋單價價),但祇限個半鐘任食!我問:乜唔係二個鐘咩?佢即時黑面講:依家改左二個人祇可食個半鐘!好!算數!一場來到,照食!快手快腳求其Order左個湯底,跟手拿起張單叫野食,食品種類好多,食物都OK新鮮,但上枱時間超耐,食物跟單又唔足,好多野都無黎到!點左二輪食品,至少有七八種都無黎,連最Cheap既粉絲、蟹柳、蘿白等都無黎到!另外原來點蒜蓉同椒絲每碟要收十蚊,任飲既竹蔗水祇係糖水而矣!老實講,等得佢D野黎、等D野熟、等佢加水,等等下都去晒D時間,個半鐘真係唔夠!因為一夠鐘,自然有人埋黎熄爐兼送上帳單,非常無引!反正旺角區好多選擇,所以不會再光顧了!

2008-11-25 1 浏览
同一班同事去打邊爐之前都食過最令我記得ge係2.8一罐ge嘉士伯先講環境普通酒樓格局,不過幾迫下再講食物其實呢d任食火鍋你都唔會expect會有d咩特別好ge食物不過佢d單都算跟得幾足飲品當然係2.8一罐ge嘉士伯其實你入座都會俾竹蔗茅根水你,不過其實係糖水而已~.~
同一班同事去打邊爐
之前都食過
最令我記得ge係2.8一罐ge嘉士伯

先講環境
普通酒樓格局,不過幾迫下

再講食物
其實呢d任食火鍋你都唔會expect會有d咩特別好ge食物
不過佢d單都算跟得幾足

飲品
當然係2.8一罐ge嘉士伯
其實你入座都會俾竹蔗茅根水你,不過其實係糖水而已~.~
(非会员)
2008-11-04 28 浏览
31/10/08 同朋友黎呢度打邊爐. 入坐時侍應話任食限時2小時, 我地都不以為意. 我地 7:15pm入坐, 食到9點仲落緊order, 個待應無提過我地就夠鐘, 照送嘢黎. 9:15pm....因為有朋友想食墨丸, 所以打算補多張order, 點知個待應同我地講話我地夠鐘, 唔可以再叫, 跟住另一個男待應走過黎, 二話不說就熄左我地個爐, 話出面有人等位要我地即閃, 態度十分惡劣.我地就咁比佢趕走, 出到門口, 還發現根本無人等位, 呢度的服務度態真係無人能及

宵夜
九月十二日晚上七時十五分,上到去唔洗等位可以入座.要鴛鴦湯底(原來都可以選擇兩種湯底).叫了海底棷金荀及麻辣,湯底清咗D,麻辣一D都不麻及辣.不過酸梅湯及竹庶水任飲,好彩材料如肥牛、雞子等都幾新鮮!服務一般,有時都幾忙!要送機嘅手,先有日朝乎!所以不過不失!
九月十二日晚上七時十五分,
上到去唔洗等位可以入座.
要鴛鴦湯底(原來都可以選擇兩種湯底).
叫了海底棷金荀及麻辣,
湯底清咗D,麻辣一D都不麻及辣.
不過酸梅湯及竹庶水任飲,
好彩材料如肥牛、雞子等都幾新鮮!
服務一般,有時都幾忙!要送機嘅手,先有日朝乎!
所以不過不失!
  • 打邊爐
2008-08-19 6 浏览
一行四人去食!9點半後入座,講明 $88 (埋單價)竹庶茅根可以任飲!而一罐可口可樂都只是 $3.8!好抵!首先,想講竹庶茅根水到唔水!只是,有材料係裡面!陣味好似,水加糖水一樣!關於食物方面!我覺得墨魚丸、雲吞、炸魚皮、豬頸肉就唔錯!至於,魚皮餃、芝士腸、芋絲都是麻麻地!不過,e個價錢,點會食到好好美既野食!所以,係合理的!
一行四人去食!9點半後入座,講明 $88 (埋單價)
竹庶茅根可以任飲!
而一罐可口可樂都只是 $3.8!好抵!

首先,想講竹庶茅根水到唔水!只是,有材料係裡面!
陣味好似,水加糖水一樣!

關於食物方面!我覺得墨魚丸、雲吞、炸魚皮、豬頸肉就唔錯!
至於,魚皮餃、芝士腸、芋絲都是麻麻地!

不過,e個價錢,點會食到好好美既野食!
所以,係合理的!
2008-07-14 4 浏览
13/7/2008 約7:20pm共8個女仔黎打邊爐 又冇book 不過一入去就有位講明任食同埋任飲酸梅湯及竹庶茅根水不限時間, 每位$112仲會送埋一碟珊瑚蚌加鮮魷加帶子俾我地Tick食送既料個人覺得比較普通 冇大驚喜係肥牛、各類魚片比較靚新鮮 駌鴦湯底食唔出大分別 配豉油既配料要另外加錢侍應服務幾好 我地又被安排坐正大電視前整體係ok既 只係自己今日冇乜心情打邊爐...我地食到10pm先走...
13/7/2008 約7:20pm
共8個女仔黎打邊爐 又冇book 不過一入去就有位
講明任食同埋任飲酸梅湯及竹庶茅根水
不限時間, 每位$112
仲會送埋一碟珊瑚蚌加鮮魷加帶子俾我地
Tick食送既料個人覺得比較普通 冇大驚喜
係肥牛、各類魚片比較靚新鮮
駌鴦湯底食唔出大分別 配豉油既配料要另外加錢
侍應服務幾好 我地又被安排坐正大電視前
整體係ok既 只係自己今日冇乜心情打邊爐...
我地食到10pm先走...
2008-04-29
上星期同三位朋友去打邊爐, 入去之前問知客關於火鍋任食o既收費, 佢話每人埋單$112, 可以任食同埋任飲酸梅湯及竹庶茅根水, 我朋友問佢包唔包啤酒任飲, 佢話啤酒無任飲, 不過有特價.坐低後最快來問我地野就係beer promoter, 咁o岩我地都想飲d啤酒, 佢話半打生力做特價廿幾蚊, 都ok平啦, 所以就叫左半打.之後揀湯底, 我地揀左麻辣加清湯, 之後佢地送左一碟珊瑚蚌+ 鮮魷+ 帶子俾我地, o個陣真係幾開心, 因為珊瑚蚌係我的最愛, 通常任食o個d都唔會包, 以前我多數會另外俾錢叫一碟, 而家唔駛加錢就有, 仲要好新鮮下添!其他配料方面都好新鮮下, 種類唔算好多, 但應該有o既o野都有齊, 更加有少見o既鯇魚腩做配料. 唯一覺得無咁好食o既係肥牛, 感覺上無乜牛味同埋色澤唔好, 另外麻辣湯底求祈左少少, 唔夠正宗.環境同裝修都唔錯, 所以整體來講都ok o既, 俾個笑佢!

環境同裝修都唔錯, 所以整體來講都ok o既, 俾個笑佢!

2008-03-22 1 浏览
假日打邊爐, 明碳實價講到明實收幾錢, 幾好!野食種類比其他任點任食既酒樓多好多, 不過都有d野係冇得嗌有d失望! 不過起碼肥牛唔係全部都係肥膏!黎既係1小碟, 唔會驚食唔晒! 可以食多其他款tim!部長都幾好人!最抵既係嘉士佰$2.5一罐! 超值!
假日打邊爐, 明碳實價講到明實收幾錢, 幾好!

最抵既係嘉士佰$2.5一罐! 超值!