久違的去行荃灣,係小商場嘅一個安靜小巷試咗間小Cafe, 卻發現出品誠意十足,有驚喜!呢間小cafe係對年輕夫婦開,店小小的,座位唔多,但勝在夠整潔,環境靜靜的,坐得舒服。食物選擇唔算多,但係試咗幾款嘢食都十分有水準,係呢個街坊小商場裡面都幾令人有驚喜跟餐嘅粟米湯同蒜蓉包個粟米湯係我暫時試過最好飲嘅粟米湯,除咗有原粒粟米,仲有打碎咗帶點爽口嘅粟米碎,好有層次,質感同罐頭粟米湯或一般餐廳飲嘅完全唔同,明顯係自家心機製作,極力推介大蝦忌廉明太子意粉明太子一向係我喜愛嘅,呢個意粉嘅大蝦十分爽脆,配上份量唔少嘅意粉,食得我好滿足手工製吉列蝦扒漢堡配薯條朋友叫咗個大蝦漢堡,我試咗少少,用料都好新鮮,塊蝦扒幾嫩滑,薯條都炸得好脆,唔錯唔錯,只係漢堡飽一向唔係我至愛。日本黑芝麻拿鐵cafe比較少見黑芝麻拿鐵,所以試試。芝麻味好香濃,唔會太甜,飲到杯底最後幾啖仲有點芝麻糊嘅感覺朱古力心太軟寫係小店牆上嘅期間限定menu就有呢個心太軟。呢個係小店自己整,唔係來貨加熱嘅,濃濃嘅朱古力味同流心效果交足晒功課。老闆娘知道我哋有人最近生日,仲寫埋生日祝福語係碟上面食埋呢個甜品,今晚好滿足下次我會再黎試埋個雞胸意

跟餐的粟米湯同蒜蓉包

跟餐嘅粟米湯同蒜蓉包

朱古力心太軟

食埋呢個甜品,今晚好滿足

下次我會再黎試埋個雞胸意粉,再飲個粟米湯
2024-08-31
用餐时段
跟餐的粟米湯同蒜蓉包
2024-08-24 328 浏览
係屋邨商場𥚃店舖位置不多 但都坐得舒服叫咗兩個意粉 兩杯嘢飲卡邦尼意粉 個蛋係水波蛋 好味!蝦意粉有6粒蝦俾足料嘢飲叫咗焦糖咖啡,芝麻拿鐵兩杯呢度味道都好好 價錢合理推薦可以去食!
係屋邨商場𥚃
店舖位置不多 但都坐得舒服
叫咗兩個意粉 兩杯嘢飲
卡邦尼意粉 個蛋係水波蛋 好味!

蝦意粉有6粒蝦俾足料
嘢飲叫咗焦糖咖啡,芝麻拿鐵
兩杯呢度味道都好好 價錢合理
推薦可以去食!
2024-08-09 402 浏览
機緣巧合之下幫襯了一間剛開張的隱世小店~同朋友過咗一個悠閒的星期五~走入小店嘅原因係同附近嘅餐廳非常不一樣~餐廳光猛舒適~十分舒服~同朋友叫咗四個意粉share~本身諗住價錢唔貴都冇咩特別期望但出奇地四個都好味~個人最鍾意菠菜蓉雞胸意粉個雞胸好嫩同忌廉白酒蜆意粉~食到淡淡白酒味同店員閑談之間 發現原來店員就係老闆娘負責水吧同蛋糕 。廚房嘅廚師就係老闆~佢哋放棄咗高薪厚職嘅銀行同IT工作~去咗唔同嘅機構去學煮嘢食同蛋糕開舖頭追夢~現今嘅世代真係好難得~可能因為投緣 老闆娘仲請我哋食佢新鮮焗起嘅伯爵茶蛋糕~極級推介蛋糕鬆軟,入口即溶 ~連從來都唔寫食評嘅我~覺得都要出寫返一封食評支持支持~佢哋嘅食物質素絕對有保證~我一定會回頭 試吓今日未有機會試既Burger
機緣巧合之下幫襯了一間剛開張的隱世小店~
同朋友過咗一個悠閒的星期五~
走入小店嘅原因係同附近嘅餐廳非常不一樣~
餐廳光猛舒適~十分舒服~
同朋友叫咗四個意粉share~
本身諗住價錢唔貴都冇咩特別期望
但出奇地四個都好味~
佢哋放棄咗高薪厚職嘅銀行同IT工作~
去咗唔同嘅機構去學煮嘢食同蛋糕
開舖頭追夢~現今嘅世代真係好難得~
我一定會回頭 試吓今日未有機會試既Burger

2024-08-09
等候时间
5 分钟 (堂食)
2024-07-14 356 浏览
今日去開荃灣買嘢,行到有啲餓又見到新開cafe,就去入試吓個下午茶… 地方雖然小小但環境都很衛生亦不會很迫,所以坐得舒服。由於店舖位置在商場1樓(較寧靜),加上是星期日的下午,所以感覺十分悠閒~點餐的時候,店員親切有禮,對客人的提問都樂於解答,很有耐性,讚!今次試咗朱古力雪糕窩夫,嚟到時已經見個擺盤都感到很用心,而且發現有爆谷,感覺很特別!暖暖的窩夫和冰凍雪糕好夾,非常好味!呢個價錢($55)包埋餐飲,都算幾抵。呢餐體驗不錯,食到用心製作,下次嚟開呢邊都會再試埋lunch!

2024-07-14