茶星人開左愈黎愈多分店,支持香港人💛 🤎南非國寶茶☕️ (加奇亞籽)HKD26🌕🌕🌕🌑🌑本身想飲奇亞籽火龍果 但買哂🥲國寶茶 無咖啡因 有助眠 預防三高 強化免疫力但唔知點解我個杯無奇亞籽🌝茶好清新 但略嫌唔夠濃 🥲🧀黃芝金菠蘿🍍 🌕🌕🌕🌖🌑奶蓋好creamy 奶蓋有獨家鹹蛋黃嘅鹹味出奇地好夾菠蘿味好出 ☺️略勝過國寶茶🥤🅞🅥🅔🅡🅐🅛🅛🅒🅟 🅥🅐🅛🅤🅔: 🌕🌕🌕🌘🌑🅐🅣🅜🅞🅢🅟🅗🅔🅡🅔:🌕🌕🌕🌗🌑🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔🅢:🌕🌕🌕🌗🌑🪧 #foodie #foodiehk #foodiegram #foodiesofinstagram #foodies #foodieblogger #foodielife #foodielover #foodiehkig #相機食先 #吃貨 #吃貨人生
茶星人開左愈黎愈多分店,支持香港人💛

🤎南非國寶茶☕️ (加奇亞籽)HKD26🌕🌕🌕🌑🌑

🅒🅟 🅥🅐🅛🅤🅔: 🌕🌕🌕🌘🌑
🅐🅣🅜🅞🅢🅟🅗🅔🅡🅔:🌕🌕🌕🌗🌑
🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔🅢:🌕🌕🌕🌗🌑

🪧

為食猫🐱諗起細個媽媽成日買唔同嘢飲畀我試,決定買4杯嘢飲畀屋企人一齊試草莓撞上番石榴👉🏻 紅卜卜嘅賣相嚇親為食貓🐱 飲落去番石榴味比較濃~ 聽聞呢種飲品具備防衰老功效,可以美白皮膚,係女士恩物😯芝芝桃桃👉🏻芝士味好濃,又唔會太鹹, 整體口感好好,有好多桃肉!Darling紅柚乳酸梳打 (半糖)👉🏻漸變色好靚嘅乳酸梳打,唔單只好啱打卡,仲好fresh㖭! 最啱鍾意酸味味嘅人,不過佢爭緊啲乳酸味呀🧐黑糖波霸宇治抹茶✨✨👉🏻特濃抹茶,估唔到抹茶同珍珠又幾match喎!😍呢間飲品舖有冷氣畀客人涼住等,喺香港嚟講真係少有㗎! 夏天熱辣辣可以嚟呢間飲品店涼住冷氣打卡🥶不過唔知係咪嗰日啲店員太忙,態度就有待改善😅------------------------------鍾意為食🐱既食評/想了解多啲為食🐱&為食🐷日常會食啲咩,就快d follow 我哋啦!✨ 附上餐牌供參考
草莓撞上番石榴
草莓撞上番石榴

芝芝桃桃
👉🏻芝士味好濃,又唔會太鹹, 整體口感好好,有好多桃肉!

Darling紅柚乳酸梳打

Darling紅柚乳酸梳打 (半糖)

黑糖波霸宇治抹茶
黑糖波霸宇治抹茶✨✨
👉🏻特濃抹茶,估唔到抹茶同珍珠又幾match喎!😍

不過唔知係咪嗰日啲店員太忙,態度就有待改善😅

附上餐牌供參考
2021-06-18
10 分钟 (外卖自取)
$35 (其他)
黑糖波霸宇治抹茶
2021-06-02 215 浏览
茶星人有好多分店,越開越多。難得今次去沙田圍,就買咗兩間外賣,一間係茶星人,另一間就下一篇食評會講。可能係夜晚八點半嘅關係 一落單就唔使點等,一落單已經係處理我嘅訂單。 今次嗌咗芝芝桃桃,由於可能叫咗小冰嘅關係,啲沙冰開始用得比較快,下次會留意番會叫足全冰,桃味都好濃,十分之好,啲沙冰係融合到桃同埋冰,而唔係覺得佢哋有分離嘅感覺。而奶蓋嘅味道亦都好夠濃,好夠芝士嘅味道,而且份量都好多,唔會飲得幾啖就冇曬,絕對值得下次再嚟買。
2021-05-31
5 分钟 (外卖自取)
2021-05-23 152 浏览
河畔花園附近一帶開左好幾間黃店都開左一段時間但成日都見茶星人到有人龍所以一直都未有機會去試今日心血來潮專登係搭車前行過去望下見唔太多人排隊就去左買左杯凍飲懲罰一下佢地先再去搭車🥵落完單唔洗10mins就已經有得飲😛好鍾意飲芝士奶蓋呢一類型ge飲料上層芝士口味絲滑綿密微微咸下層桃桃調味自然,唔會偏甜仲可以食到一絲絲桃肉喺炎炎夏日度嘆到一杯涼透心ge芝芝桃桃沙冰簡直係是日一大樂事下次經過都要大大力懲罰😠
河畔花園附近一帶開左好幾間黃店
懲罰一下佢地先再去搭車🥵

落完單唔洗10mins就已經有得飲😛
好鍾意飲芝士奶蓋呢一類型ge飲料

上層芝士口味絲滑綿密微微咸
下層桃桃調味自然,唔會偏甜
仲可以食到一絲絲桃肉
喺炎炎夏日度嘆到一杯涼透心ge芝芝桃桃沙冰
簡直係是日一大樂事

下次經過都要大大力懲罰😠
2021-05-22
2021-05-04 181 浏览
買完齊柏林熱狗就去隔離嘅茶星人買杯飲品,有好多選擇,花多眼亂~~我想飲沙冰,就叫咗一杯芝芝芒芒,仲升級左,加$5就可以有粒粒嘅芒果果肉,果然冇選擇錯,啖啖果肉好正呀,芝士奶蓋超厚,鹹鹹甜甜咁好好味呀,叫咗半甜,甜度剛剛好,清涼解渴~~朋友飲咗佢哋嘅招牌水果大爆炸,水果茶好Fresh好足料,有蘋果、橙、紅肉火龍果、百香果、青檸同菠蘿,叫半糖甜度啱啱好,值得推介!有得飲有得食幾抵~熱狗加茶飲呢個配搭真係幾正,方便~

熱狗加茶飲呢個配搭真係幾正,方便~
今次特登過黎沙田河畔花園諗住食💛齊柏林熱狗🌭️同埋飲茶星人💛知道茶星人出名奶蓋 但見到有Etea special 仲要每日限量供應 搞到即刻好想試下佢🤣 - 手工芋泥烏龍鮮奶 700ml $38習慣飲開走甜 今次都唔例外🤤 走甜既芋泥加埋鮮奶真係好滑身 好夾好好味😋 芋泥分量適中 飲完會好滿足😍 - 碳焙烏龍 700ml $24加配海鹽特濃芝士 +$6加配波霸珍珠 +$5 呢杯都係走甜🤣先打開個蓋飲一口海鹽芝士奶蓋😍 好好好好味!真係食得出佢係有海鹽 奶蓋打得幼滑 加埋烏龍茶係絕配👍🏻 然後用飲管再一次過飲 珍珠甜度適中有咬口🤤 一定會再返黎飲佢既奶蓋呀😍

- 手工芋泥烏龍鮮奶 700ml $38

- 碳焙烏龍 700ml $24
加配海鹽特濃芝士 +$6
加配波霸珍珠 +$5

呢杯都係走甜🤣

一定會再返黎飲佢既奶蓋呀😍

• 海鹽特濃芝士碳焙烏龍
2021-04-01 167 浏览
這間茶星人係麗豪酒店附近,位置都唔容易搵到,見到店內除左飲品之外還有熱狗之類的熱食。環境麻麻地,店員也不太熱情,店外的路好污糟,行過都要小心睇路。飲品有好多選擇,由20幾蚊到40蚊都有。本來想試下手打芋泥鮮奶,不過今日天氣太熱,想飲清新啲嘅嘢,最後我點左一杯「水果大爆炸」,大大一杯,HK$33,加入幾種生果,有橙、火龍果、菠蘿等等,都幾好飲,唔太甜,紅色一大杯,分唔清係火龍果的顏色或是添加了色素。
2021-04-01
2021-03-26 132 浏览
今日同事請飲茶星人聽講平時好多人排隊佢有唔同系列試下個芝芝芒芒先芝士奶蓋唔錯,奶泡綿密個底係沙冰,天氣熱飲真係一流但係芒果汁並沒有芒果肉如果有果肉就好一定會好飲更加多
今日同事請飲茶星人

聽講平時好多人排隊
佢有唔同系列
試下個芝芝芒芒先
芝士奶蓋唔錯,
奶泡綿密
個底係沙冰,天氣熱飲真係一流
但係芒果汁並沒有芒果肉
如果有果肉就好

一定會好飲更加多

2021-02-28 188 浏览
E•Tea茶星人最近開咗好多分店,好似都幾出名咁,所以就去咗試吓佢嘅奶蓋飲品😋——————芝芝芒芒 $30我見到啲人嘅comment話呢杯幾好味,所以就買嚟試吓🙈佢層芝士奶蓋鹹鹹地,香口濃郁,味道唔錯,亦都非常之豐滿同厚實👍🏻底下嘅芒果沙冰都幾有芒果味,有一粒粒嘅芒果肉,清新嘅芒果沙冰配埋濃郁嘅芝士奶蓋幾夾🤤

——————
芝芝芒芒 $30
15 分钟 (外卖自取)
下午茶
2021-02-03 210 浏览
茶飲款式有好多選擇~第1次遇上鹹蛋黃芝士奶蓋,作為1個鹹蛋黃控,梗係要試吓啦~我叫咗杯「碳焙烏龍加鹹蛋黃芝士奶蓋」($20+6),有少少鹹鹹地,雖然冇咩我想像中嘅鹹蛋黃味😆但係都幾得意👏🏻屋企人叫咗杯「仙草凍頂烏龍奶茶」($22),D仙草好大一塊,仲好多,又夠Q彈滑溜 👍🏼 好正!店舖同齊柏林熱狗店孖住1個舖位,雖然入面無用餐區,但係都好闊落舒適。

• 仙草凍頂烏龍奶茶
2021-01-24 146 浏览
🥳行開沙田買野見到間新開既茶飲店 個名都幾得意竟然仲有我最愛既奇亞籽 即刻叫左杯試下要讚下佢哋個杯設計好好可以就咁開蓋飲之後cup返 行街勁方便 👍🏻味道方面 冇特登叫少甜都唔會好甜 火龍果味為主調飲落去清甜解渴 加埋奇亞籽一粒粒既口感有啲嘢咬下又幾正 兩樣嘢估唔到咁夾🤣下次可以試埋其他野飲😍好味評分😋:4 /5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟價錢💰:$33地址📍:茶星人 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下5號舖#littlefoodtour沙田 #littlefoodtour港式
🥳

地址📍:茶星人 沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下5號舖

#littlefoodtour沙田
#littlefoodtour港式

2021-01-16 159 浏览
黎到河畔掃街,買左一堆熟食,又點少得叫埋杯野飲🤗🤗第一時間就去望下茶星人有冇咩specialmenu叫啦,睇左一輪都係叫番經典火龍果茶👍🏻👍🏻因為真係好啱食住飯飲,清甜又消滯,一路飲一路可以咬埋啲火龍果籽一粒粒咁好有口感嘻嘻😁成杯野紅卜卜影相好靚,鍾意茶星人個杯既設計,可以蓋番蓋唔怕漏又唔洗浪費支飲筒,當然最靚係個杯身啦🔥🔥原來張相影唔到兩隻靚字🤣叫左野飲之後再去掃埋附近既鳳鳴腸粉,想睇埋糖水但原來lunch未開門架,唯有下次黎食晚飯越男仔或者KITchen先再買糖水啦🥰🥰

奇亞籽火龍果

2021-01-03
15 分钟 (外卖自取)
奇亞籽火龍果
2020-12-02 232 浏览
💛💛💛💛💛見佢新開所以就試下無論杯定飲管套定膠袋嘅設計都好靚 夠晒dum本叫咗杯蜂蜜紅柚四季春😎本身以為紅柚味實會好澀點知完全冇呢個情況不特止仲同蜂蜜好夾 🤩臨走嗰陣 店員仲俾左張文宣我一定會再Encore 😍😍
💛💛💛💛💛
臨走嗰陣 店員仲俾左張文宣我
一定會再Encore 😍😍
外卖自取
2020-11-25 261 浏览
E.Tea茶星人首先,想讚下佢地店入面個收銀妹妹,好有禮貌,見我抬頭望餐牌,會主動遞上佢地既單張,又會主動問洗唔洗少冰少甜咁,然後到我拎野飲果時,又會主動問我洗唔洗袋住,今時今日,咁既服務真心一流👍🏻👍🏻去過2次,妹妹態度依然好,老實講,係其他茶飲店未遇到過🤪😅佢地既「水果大爆炸」,我覺得超好飲,其實之前都有試過其他地方既水果茶,但都唔係太啱口味,普遍都係太酸🤦🏼‍♀️但呢杯唔會太酸,味道啱啱好,真係超鐘意😍

E.Tea茶星人
去過2次,妹妹態度依然好,老實講,係其他茶飲店未遇到過🤪😅

但呢杯唔會太酸,味道啱啱好,真係超鐘意😍
  • 水果大爆炸