華御結嘅傳說人氣隱藏甜品 - 「提拉米蘇丸子杯」回歸啦😝⭐️!甜品杯都只係$25!下次黎唔好淨係食飯糰🍙,記得試埋佢哋嘅甜品,特別係tiramisu😌☕️好正‼️-1️⃣「提拉米蘇丸子杯 Tiramisu Mochi Cup☕️($25)」佢哋將傳統Tiramisu變成和風甜品杯,expresso味香濃,加上意式軟芝士忌廉同煙韌白玉丸子,口感豐富!佢哋嘅白玉丸子沾滿可可粉,唔太甜,超好食✨👍🏻-另外仲有其他布甸、黃豆粉黑蜜蕨餅等,「北海道特濃牛乳布甸」滑lulu、「黃豆粉蕨餅」都好煙韌,中間仲有香甜黑蜜、另外仲有傳統和式甜品「紅豆白玉杯」!
提拉米蘇丸子杯
提拉米蘇丸子杯
2023-09-03 230 浏览
今次買咗三個飯團,金平牛蒡飯團、蒲燒三文魚腩飯團和蒜片燒牛肉飯團,三個都係都是唔錯嘅選擇。.金平牛蒡飯團(素食推介)佢嘅牛蒡纖維豐富嘅質地,食落口感好特別。係煮嘅過程添加左一d調味料,好似日本醬油咁,增添左唔少風味。另外另個係一個素食嘅選擇,適合素食者或喜歡蔬菜嘅人買黎品嚐。蒲燒三文魚腩飯團係一個經典嘅飯團。它包括用蒲燒醬汁燒烤嘅三文魚腩,放係飯團入面,再用紫菜包裹。蒲燒醬汁賦予左三文魚腩特殊嘅甜燒烤風味,同飯團嘅口感相得益彰。蒜片燒牛肉飯團用蒜、醬油同其他調味料燒煮,具有濃郁嘅蒜味同牛肉味。結合左牛肉的嫩滑口感和蒜香嘅特殊風味,提供左一種濃郁的口味體驗。

蒲燒三文魚腩飯團
金平牛蒡飯團
2023-08-30
外卖自取
$25 (宵夜)
蒲燒三文魚腩飯團
金平牛蒡飯團
蒜片燒牛肉飯團
社蓄今日都係心思思,決定再去華御結買飯團,琴日買咗個焙茶味布甸幾好食,今日買另一隻味嘅布甸黎試下。🙈😂⭐️特濃朱古力布甸我覺得同焙茶比,朱古力味遜色咗啲🥲,有少少失望添。用左比利時朱古力,味道都算燶,但唔太特別,無話唔好食,但又唔係十分好食。佢個質地似mousse多過布甸,無左布甸嘅滑🙈。可能我不太喜歡食mousse,又同想像中嘅布甸有啲出入,呢個我就唔太like啦。不過你鐘意mousse嘅話,都可以試下嘅🥲。

⭐️特濃朱古力布甸
我覺得同焙茶比,朱古力味遜色咗啲🥲,有少少失望添。
話說今日係華御結,諗住買兩個飯團,作為社蓄的午餐。🥲俾我見到,雪櫃多左排布甸🍮咁嘅物體,仲要好多個味!我見今日都係好忙,慰勞下自己,就買個焙茶味,哄下自己啦😊。點知,佢出奇地好食!👍🏻👍🏻😬😬⭐️濃香焙茶布甸根據簡介所講,佢係用咗三重縣伊勢茶,仲要係日本製造!佢冇好重嘅牛奶味,亦唔似牛奶布甸咁滑。食落,好深印象,真係有一陣好香嘅焙茶味。個焙茶嘅茶味,令到個布甸有陣茶嘅苦澀味,好吸引好特別💕🍮,仲要一啲都唔會太甜!一杯細細隻,好快就食完,搞到我聽日心思思又想再去買🙈好想試埋其他味啊!😂😂😂
話說今日係華御結,諗住買兩個飯團,作為社蓄的午餐。🥲
點知,佢出奇地好食!👍🏻👍🏻😬😬

⭐️濃香焙茶布甸
根據簡介所講,佢係用咗三重縣伊勢茶,仲要係日本製造!
佢冇好重嘅牛奶味,亦唔似牛奶布甸咁滑。
一杯細細隻,好快就食完,搞到我聽日心思思又想再去買🙈
好想試埋其他味啊!😂😂😂

2021-12-23 693 浏览
之前朋友買過嗰豆乳雞湯俾我,真係一試難忘🤣 佢買俾我嗰個係已經煲好咗😎 我再係地鐵舖買就係仲要自己叮翻佢🤔 比起煲好咗嘅熱湯,無咁好飲,所以我特登行去呢間唔係地鐵舖嘅先有已經熱嘅湯買😂 佢好講究亦都好貼心,我見佢有嗰check温度嘅物件check住啲湯要特定度數,令我食得好放心🥰 我今日買咗個飯團🍙加$12就可以要碗湯,真係好平!不過就用唔到之前可以買飯圈-$5嘅coupon,只限單買先得其實佢喺青衣城入面,但係唔知點解被定義為地鐵舖,所以買湯要返去叮🥲

2021-12-22 158 浏览
22/12/2021 14:45基本每日都會去買一個飯團當lunch 今日去買飯團比錢時、已經放左銀包係八達通機前比錢、但又扣唔到、我問係咪扣左?佢話㩒錯左比現金、可否比現金啊?我話你取消左佢再轉八達通咪得Lor 之後幾秒內改完比八達通比完錢、食得。加佢小小黑我面。其實一件小事、但就睇出什麼以客為先。十幾蚊一件飯團🍙⋯⋯你係咪要求咁多啊?但而家做服務業的確差左好多!希望大家做服務業、其實係一個專業、希望專重自己做緊嘅職業💪🏻
22/12/2021 14:45
基本每日都會去買一個飯團當lunch
佢話㩒錯左比現金、可否比現金啊?
我話你取消左佢再轉八達通咪得Lor
之後幾秒內改完比八達通比完錢、食得。
加佢小小黑我面。

其實一件小事、但就睇出什麼以客為先。
十幾蚊一件飯團🍙⋯⋯你係咪要求咁多啊?
但而家做服務業的確差左好多!
2019-11-07 618 浏览
一件御結,由選擇食材,已經很嚴選,華御結今次推出的健康拌飯系列,一共6種口味。之前已經試過「櫻花蝦醬油拌飯」,今次「昆布茶豆拌飯」,這款御結大概是素食者的選擇,甘香鮮既昆布加上高級枝豆茶豆粒,混合多種雜穀,口感濃郁豐富而且清新。有時候不想吃肉也可以選擇這款。

之前已經試過「櫻花蝦醬油拌飯」,今次
2019-05-24 389 浏览
一開始我係鍾意食留流心蛋黃飯團,唔係好鍾意食日式嘅流心蛋,但係後來我對於飯團有一種上癮嘅感覺。因為佢嘅紫菜嘅鹹味加上珍珠米飯嘅甜味,啱啱好達到可以令人味覺上癮嘅味蕾點,所以我依家偏向鍾意食鹹鹹地嘅蔬菜例如牛蒡飯團、野菜飯團多d。佢每次推出啲新嘅反正我都會好想食,好想試吓,但係除咗飯團之外,佢賣嘅配菜對我來講又唔算話好吸引,同埋有少少遺憾嘅就係佢冇微波爐,如果佢有微波爐嘅話我諗個飯團應該會更加鬆軟,因為就算佢係凍櫃放住,但都無抽乾晒米粒入面嘅水份。所以係好鍾意食華御結嘅飯團!

所以係好鍾意食華御結嘅飯團!
-🦄華御結-雞肉築前煮 Hkd20Rating🌕🌕🌕🌕🌑蒜香蔬菜 Hkd20Rating🌕🌕🌕🌑🌑-今次又食下華御結既小食喇🙈🙈其實佢既小食都做得幾出色架👻👻絕對唔會輸比啲飯團呀Haha😛-當我好掛住日本既時候🇯🇵就可以食呢盒築前煮🍲絕對係日本家庭既小菜代之一🙈同我係日本食到既味道係99.9%相似🤔我個人真係好中意食築前煮🍲雖然多數都係澱粉質來😂簡單的食材🐾✨再加上佢獨特既調味 就成為我最愛既料理🌸-蒜香蔬菜就係2月份限定既小食🌱但個人覺得佢都係麻麻地普通啦🌚蒜香既味道唔係好重🤔可以話食唔到😂不過見到佢好多油🤢但食落又唔覺好油😅做得好既就係蔬菜既口感覺比較爽口😀應該都幾新鮮下🤔🤔🤔🤔但2月既小食暫時冇一款係深得我心既😂-期待下個月會有啲咩新品推出🧐🧐-
🦄華御結

應該都幾新鮮下🤔🤔🤔🤔
但2月既小食暫時冇一款係深得我心既😂
期待下個月會有啲咩新品推出🧐🧐
2019-02-22
2 分钟 (外卖自取)
2019-01-25 244 浏览
平時經過華御結,都會買一兩個飯糰keep喺公司,鍾意佢足料兼且係選用日本米。今個月限定既炸蝦天婦羅飯糰入面有成4隻蝦!每隻都醃過所以好入味。已經買咗n個,希望遲d唔會只係1月有啦。
已經買咗n個,希望遲d唔會只係1月有啦。
炸蝦天婦羅
炸蝦天婦羅
2018-09-30 342 浏览
一早去朋友屋企玩,連早餐都未食,去到青衣城逛下,已經無時間坐低食,見到呢間一向喜愛嘅飯糰店🍙,即刻入去買外賣店面大,放咗雪櫃放不同味道的飯糰,每款仲寫咗卡路里,我攞個籃仔揀好食物比錢,八達通比錢方便!店員袋好比我辛口明太子飯糰($16)喜歡呢個飯糰紫菜撕開即食,紫菜可以保持爽脆,味道微鹹,白飯鬆軟,明太子落得幾多(至少每啖都食到明太子)明太子微辣,粒粒鹹香,唔撈沙律醬,食到明太子原味!好味!抹茶黑糖蕨餅($30)自己係抹茶控,見到賣相不錯,包裝衛生,配嘅膠籤仲係竹葉造型,一粒粒均勻包裹抹茶粉,唔會黏結,抹茶粉微甘,蕨餅軟糯軟滑,中央紅豆餡唔多,唔會太甜,好味!食物一貫好味,女仔食份量剛好,店員有禮斯文味道好又方便做早餐

辛口明太子飯糰🍙
飯糰
辛口明太子

蕨餅

食物一貫好味,女仔食份量剛好,店員有禮斯文

味道好又方便做早餐

2018-09-26
外卖自取
$46 (早餐)
辛口明太子飯糰🍙
飯糰
辛口明太子
蕨餅
2018-09-02 244 浏览
華御結,係青衣城1期新開咗哦~咁一定要去視察下啦,就失守荷包,買咗幾樣野食,慢慢同大家分享~先黎一個紅鱈場蟹沙律飯團,屬於8月限定之一哦米係100%日本米,食落口,口感都係黏度很好,同唔會太乾或太濕~沙律醬份量岩岩好,唔會搶咗蟹味成個飯團CP值好高,不過一個飯團當一餐就唔多夠啦~
華御結,係青衣城1期新開咗哦~
先黎一個紅鱈場蟹沙律飯團,屬於8月限定之一哦
沙律醬份量岩岩好,唔會搶咗蟹味
成個飯團CP值好高,不過一個飯團當一餐就唔多夠啦~