2008-08-04 25 浏览
今日有個客拎左2打muffin上黎請我地食比班友仔攞哂,剩返個blueberry muffin.包裝賣相係幾好睇,入面都有幾粒藍莓.但勁甜唔係我杯茶.....
今日有個客拎左2打muffin上黎請我地食
比班友仔攞哂,剩返個blueberry muffin.
包裝賣相係幾好睇,
入面都有幾粒藍莓.
但勁甜唔係我杯茶.....
個盒
我嘅藍莓鬆餅
借返黎嘅朱古力鬆餅
2008-06-02 33 浏览
六月二日(星期一)同老公仔諗住搭MTR,不過佢實在太肚餓喇!!!佢有張free 3 cookies coupon,咁就黎左換喇!!!叫左花生牛奶,都唔錯gei,不過唔夠香!!仲有牛奶朱古力,老公話幾好食呀!叫埋個燕麥,呢個一般啦,中意食cookies,就中意d比較甜d,所以呢個真係一般!!!!!
六月二日(星期一)

同老公仔諗住搭MTR,不過佢實在太肚餓喇!!!

叫左花生牛奶,都唔錯gei,不過唔夠香!!

仲有牛奶朱古力,老公話幾好食呀!

下午茶
2008-05-15 26 浏览
爸爸買了個double chocolate給我做早餐晨早流流就食d咁肥既野我真係未死過XD好濃郁既朱古力味,我鐘意!個面少少脆見地,幾好味入面個蛋糕都好鬆軟,成個都好多朱古力碎,正!隔左一晚都keep到,值得一讚!
爸爸買了個double chocolate給我做早餐
晨早流流就食d咁肥既野我真係未死過XD
好濃郁既朱古力味,我鐘意!
個面少少脆見地,幾好味
入面個蛋糕都好鬆軟,成個都好多朱古力碎,正!
隔左一晚都keep到,值得一讚!
$11 (早餐)
2008-02-14 24 浏览
好耐無食過mrs fields啦, 因為愈來愈貴不過夜晚經過見到買3送3... 嘩! 好吸引, 買黎試下先媽咪唔鍾意食太多朱古力, 所以只係要左一件朱古力合桃同一件白朱古力果仁, 另外揀左4件提子燕麥過左一夜, 返焗依然好食... 提子燕麥真係好正!不過朱古力甜左d, 反而白朱古力個甜味o岩o岩好
好耐無食過mrs fields啦, 因為愈來愈貴
不過夜晚經過見到買3送3...
嘩! 好吸引, 買黎試下先

過左一夜, 返焗依然好食... 提子燕麥真係好正!
不過朱古力甜左d, 反而白朱古力個甜味o岩o岩好
2007-12-17 30 浏览
朋友的小女兒喜歡吃mrs.field 曲奇餅,在地鐵站買了一盒作見面禮。要了全朱古力和白朱古力連果仁的細曲奇,細細塊,小朋友容易拎,大人一口一塊,邊講邊食,也比較寫意。可惜一入口,發覺今回的曲奇餅完全,幸好朱古力chips同果仁沒有欺場,否則真係要大閙回水。稍為安慰的,就是小妹妹很喜歡那個裝曲奇餅的小熊鐡禮盒,一看到就立刻將餅乾掏出(另有膠帶裝着),據爲己有。
朋友的小女兒喜歡吃mrs.field 曲奇餅,在地鐵站買了一盒作見面禮。要了全朱古力和白朱古力連果仁的細曲奇,細細塊,小朋友容易拎,大人一口一塊,邊講邊食,也比較寫意。可惜一入口,發覺今回的曲奇餅完全[唔脆],幸好朱古力chips同果仁沒有欺場,否則真係要大閙回水。稍為安慰的,就是小妹妹很喜歡那個裝曲奇餅的小熊鐡禮盒,一看到就立刻將餅乾掏出(另有膠帶裝着),據爲己有。
2007-11-03 17 浏览
今天一大早就係蘭香食早餐, 跟住由中環行至山頂, 經過這裡買了個walnut banana muffin, $11.5! 上到山頂同老公share...合桃都幾多, 鬆餅質感幾濕, 不過, 香蕉味唔係好濃, 相比blueberry muffin, 呢個唔係咁出色!
2007-04-22 15 浏览
(20/4/07)早餐一個鬆餅+鮮奶/果汁/咖啡。想試佢d野飲,咖啡原來都係自己調味,無酸味,ok啫。咖啡朱古力muffin,朱古力chips夠dark!muffin沒咖啡味。少許讚是,muffin無以前咁鬆散。
(20/4/07)早餐一個鬆餅+鮮奶/果汁/咖啡。
想試佢d野飲,咖啡原來都係自己調味,無酸味,ok啫。
2006-11-23 20 浏览
(21/11/06)玉桂曲奇,自覺是新出品,咪想食o羅,跟住見到朱古力特韌,買埋。玉桂味好輕,食食o下,覺得似朱古力味添呀!朱古力特韌...又唔覺特別煙韌,咁我都鍾意佢d曲奇質地既,係甜得滯o羅。p.s.夜晚九點半後才有買二送一
p.s.夜晚九點半後才有買二送一
2006-10-28 27 浏览
$14,muffin連飲品好抵double chocolate muffin好食兼好漏飲品係菓汁先生的什麼低脂飲品,唔好飲飲番菓汁先生好過!
$14,muffin連飲品好抵

double chocolate muffin好食兼好漏
飲品係菓汁先生的什麼低脂飲品,唔好飲
飲番菓汁先生好過!
2006-10-02 50 浏览
在荃灣行完街,想食下午茶,又想不到,走過地鐵站,有mrs. field's好想食呀﹗於是同妹妹一人一件cookie 同一杯coffee,妹要了double chocolate我要了朱古力果仁,$9.5一件是貴了一點,但coffee就幾平,只係$5。cookies + coffee是下午茶不錯的選擇﹗
cookies + coffee是下午茶不錯的選擇﹗
係度諗左好耐揀double chocolate定blueberry好,見到有人一行黎諗都唔諗就要2個double chocolate,相信一定好味啦! 所以我買左個試試($11)奇怪奇怪... 點解我食唔到食家們所講好濃既朱古力味gei? 我只係覺得陣味好怪.... why?whatever! 只係覺得唔好食!!之前食過cookies, 唔係脆身o個隻, 好重好重gei牛油味, 膩膩地, 不宜多吃. 下次試試個blueberry 先!!!
相信一定好味啦! 所以我買左個試試($11)
whatever! 只係覺得唔好食!!
2005-10-18 36 浏览
唔知點解, 美國既Mrs. Field's 係唔好食架! 好彩, 香港係好好食!我平均一個星期都會買一次買2送一....成日都比老公閙; 正價食既話, 真係略貴...我既至強推介唔係cookies, 係muffins !mocha muffin, double chocolate muffin, white chocolate muffin, blueberry muffin 都好好好食! 呀, 有walnut 既都好^^仲有, 如果食cookie, 唯一推介係peanut butter! 好'溜', 不過我鐘意囉!尋晚宵夜先一次過食晒6 個muffins + 2 x cookies ya ^^滿足!!!

我既至強推介唔係cookies, 係muffins !

滿足!!!
2004-12-04 33 浏览
前言:又一個週五傍晚,開會至晚上七時半。肚子餓到打鼓,跑入‘田野太太’處買了枚「合桃特軟曲奇」($8.5/枚)。付款過後,便蹲在店外吃。食物和評語:足料,有原粒合桃和相當的油份。質感上乘,手工精細,濕軟中帶煙韌。惜體積細和薄,比手掌還要細。$8.5 一枚,略貴,個人覺得,此體積的曲奇,只值$6 ~ $6.5 而已。
2004-11-20 40 浏览
20041118 6pm做完o野搭地鐵, 飄來曲奇香氣, 忍唔住, 還是走去買件煙韌曲奇食下, 我最愛牛油拖肥味, 正! 係呀! 係肥到爆, 不過係真好好好食.
20041118 6pm