2023-04-07 150 浏览
嚟到銅鑼灣約咗朋友食飯,佢推咗呢間燒肉放題,菜單選擇豐富,飲品可以喺出邊拎,都係任飲🥰每一次上菜員工都會好貼身咁樣介紹每一款菜式👍🏻感覺好專業壽喜燒牛用壽喜燒醃製嘅牛,厚度啱啱好,有壽喜燒嘅甜,好味🤤牛仔骨牛脂豐富,食落唔會韌牛舌用香蔥醃製,非常爽口,味道適中,encore 🤤牛頸脊油花平均,肥瘦適中,入口即溶👍🏻紫菜薯條即叫即炸,非常香脆,加埋紫菜粉食好惹味🤤🤤紫菜飯醬汁好下飯,仲配埋半生熟蛋,完全媲美到牛x飯😍😍沙律新鮮開胃菜🤤雪糕一人一杯 ❤️❤️完美🫶🏻

壽喜燒牛
用壽喜燒醃製嘅牛,厚度啱啱好,有壽喜燒嘅甜,好味🤤

牛仔骨
牛脂豐富,食落唔會韌

牛舌
用香蔥醃製,非常爽口,味道適中,encore 🤤

牛頸脊
油花平均,肥瘦適中,入口即溶👍🏻

紫菜薯條
即叫即炸,非常香脆,加埋紫菜粉食好惹味🤤🤤

紫菜飯
醬汁好下飯,仲配埋半生熟蛋,完全媲美到牛x飯😍😍

沙律
新鮮開胃菜🤤

雪糕一人一杯 ❤️❤️完美🫶🏻
2023-03-24
用餐时段
2023-04-06 108 浏览
今日同朋友一齊食晚飯,甘岩大家都好耐無食過韓燒,所以就搵左間幾多好評既試下去到我地叫左個極上燒肉放題,可以食足120分鐘!牛肉既選擇有好多,推薦試下個日本A4宮崎和牛五花肉,油脂分佈好出色——————🐽 特級安格斯牛小排、牛胸腹肉、安格斯封門柳、肩胛脊肉黎到一定要試下不同種類既牛肉,全部都好新鮮!個人比較喜歡牛小排,油脂分布平均得黎牛味都好重🥰🐽 日本豚五花肉、日本千歲豚肩肉、日本豚肉眼、日本錦爽雞腿肉另一主打一定無日本豬肉!全部既肉質都好爽,一d都唔會有豬蘇味!望得出好新鮮😻🐽 雞翼、蔬菜盤、唐揚雞軟骨、日本年糕雞軟骨炸得都唔錯,外面好脆入面咬落好爽,岩岩炸起勁新鮮;而日本年糕都好有特式,慢慢燒到熟透口感好煙韌

——————

🐽 特級安格斯牛小排、牛胸腹肉、安格斯封門柳、肩胛脊肉

🐽 雞翼、蔬菜盤、唐揚雞軟骨、日本年糕
2023-04-04 1960 浏览
呢晚約左舊同事來到銅鑼灣一路食一路吹水,喺銅鑼灣區少有嘅120分鐘放題任飲任食就岩哂啦😋👍🏼全木系裝潢日式燒肉店,二人進餐座位十分寬敞,就算叫多幾款肉放滿上檯都唔怕無位🫶🏼除左卡位有少有如Omakase嘅Bar 檯還有VIP房,萬丸嚴選優質牛肉、豚肉、羊肉及雞肉,有海鮮、沙律小食、蔬菜、飯麵等。星期一至四有4款放題選擇,$258/$348/$428/$738,120分鐘可以任飲任食兩小時🎉店員先先放上三款醬汁: 燒肉蕃茄酸汁、蕃茄酸汁及岩鹽味汁另有海鹽和胡椒碎自由調味。QR code手機點餐,上菜速度效率理想。前菜有泡菜、芽菜、中華沙律、蕃茄沙律、粟米沙律、海蜇、豆子卷及麵豉湯小食點了唐揚炸一口豆腐、清湯牛坑腩、天婦羅蝦及海苔薯條等,另外必點最岩送燒肉的溫泉蛋紫菜飯。特別要一讚每款小食都唔錯,有少少驚喜😋👍🏼壽喜燒汁安格斯封門柳:肥瘦適中肉質鬆軟,牛肉味濃郁。安格斯牛小排、牛胸腹肉、香葱薄牛舌:每片牛肉厚薄適中,入口有溶化感,爽身有咬口。肩胛脊肉油脂較均勻。秘制牛肋條入味香脆。日本豚五花肉:油脂分佈平均、肉質嫩滑,最適合包生菜及泡菜一齊食👍🏼日本小魷魚、多春魚、鯖魚、香蒜牛油藍青口,幾

呢晚約左舊同事來到銅鑼灣一路食一路吹水,
喺銅鑼灣區少有嘅120分鐘放題任飲任食就岩哂啦😋👍🏼

全木系裝潢日式燒肉店,二人進餐座位十分寬敞,
就算叫多幾款肉放滿上檯都唔怕無位🫶🏼
除左卡位有少有如Omakase嘅Bar 檯還有VIP房,

萬丸嚴選優質牛肉、豚肉、羊肉及雞肉,
有海鮮、沙律小食、蔬菜、飯麵等。

星期一至四有4款放題選擇,
$258/$348/$428/$738,
120分鐘可以任飲任食兩小時🎉

店員先先放上三款醬汁: 燒肉蕃茄酸汁、蕃茄酸汁及岩鹽味汁
另有海鹽和胡椒碎自由調味。
QR code手機點餐,上菜速度效率理想。

小食點了唐揚炸一口豆腐、清湯牛坑腩、天婦羅蝦及海苔薯條等,
另外必點最岩送燒肉的溫泉蛋紫菜飯。
特別要一讚每款小食都唔錯,有少少驚喜😋👍🏼

壽喜燒汁安格斯封門柳:
肥瘦適中肉質鬆軟,牛肉味濃郁。
安格斯牛小排、牛胸腹肉、香葱薄牛舌:
每片牛肉厚薄適中,入口有溶化感,爽身有咬口。
肩胛脊肉油脂較均勻。
秘制牛肋條入味香脆。

日本豚五花肉:
油脂分佈平均、肉質嫩滑,
最適合包生菜及泡菜一齊食👍🏼

日本小魷魚、多春魚、鯖魚、香蒜牛油藍青口,
幾類海鮮類滿有誠意,每包用錫紙包裝方便焗熟。

最後每人贈送一客Häagen-Dazs 雪糕,
整體性價比十分高,坐得舒服食得優質,
推介比大班朋友放假一齊刷返餐勁😋
高質素日式燒肉放題|萬丸燒肉@manmaru.hk 就嚟放長假,我都已經holiday mode開始搵好嘢食🤫尋晚去咗銅鑼灣廣場食日式燒肉放題🥩環境好日系,行塌塌米風🇯🇵同知己去一邊傾偈,一邊燒肉,PERFECT👌🏻店員好貼心,見有位就安排咗個包廂位,私隱度極高👍🏻打卡都一流📷全程點餐係用QR code,值得一讚係萬丸燒肉店員上菜速度極快,而且仲要一張單/一樣嘢食都冇漏‼️好難得搵到放題咁高服務質素‼️推薦大家去試吓依間高質素,CP值高嘅日式燒肉放題😊❗️120分鐘吃到飽❗️特上燒肉放題日本壽喜燒·安格斯封門柳·安格斯肩胛🍽人均:$348(另加一服務費)🕰時間:19:00(建議先預約)2小時嘅任食放題實在太豐富啦😋以下係我嚴選出嚟我最欣賞嘅食物:·安格斯封門柳·秘制牛肋條(大推牛肋條‼️軟身易入口咬,仲好食過出面拉麵嗰啲🤭)·壽喜燒汁肩胛脊肉(醃咗壽喜燒嘅牛肉實在太好味❤️)·安格斯翼板肉·吉列炸蝦·唐揚炸一口豆腐·一口紫薯(紫薯佢醃咗少少黑椒同黑糖,勁惹味👍🏻)·香蒜牛油藍青口(青口好鮮甜😍)·白酒牛油雜菌(白酒牛油好特別,佢另外有一個香草牛油雜菌,但係我就覺得配白酒個味道更加濃郁😋)· Häa
高質素日式燒肉放題|萬丸燒肉
@manmaru.hk

❗️120分鐘吃到飽❗️
特上燒肉放題
日本壽喜燒·安格斯封門柳·安格斯肩胛
🍽人均:$348(另加一服務費)
🕰時間:19:00(建議先預約)

·安格斯封門柳
·壽喜燒汁肩胛脊肉(醃咗壽喜燒嘅牛肉實在太好味❤️)
·安格斯翼板肉
·吉列炸蝦
·唐揚炸一口豆腐
·一口紫薯(紫薯佢醃咗少少黑椒同黑糖,勁惹味👍🏻)
·香蒜牛油藍青口(青口好鮮甜😍)
· Häagen-Dazs杯裝雪糕(每人一杯)佢竟然有夏威夷果仁口味‼️實在太啱我食🤭好抵讚‼️
·多款飲品雪櫃任揀👍🏻

Bible rating: 9/10

📍地址:萬丸燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
  • 特上燒肉放題
  • 秘制牛肋條
  • 壽喜燒汁肩胛脊肉
  • 一口紫薯
2023-04-02 116 浏览
收工同同事嚟燒肉餐廳座落係銅鑼灣廣場二期 好方便有四款價錢 今次我哋就揀咗B.特上燒肉放題 $348每枱都有好多唔同嘅醬料用QR code落單落單之後 好快就嚟咗第一round肉肉依度嘅侍應仲好貼心 每碟都會講係咩肉壽喜燒汁肩胛脊肉最鐘意依款 肉味濃郁雞皮串燒到脆皮 正燒肉店入面 竟然炸物好出色😂唐揚炸一口豆腐真係外脆內軟 唔覺意嗌完又嗌唐揚雞軟骨又係炸得好出色香蔥牛舌一口紫薯牛油超級香溫泉蛋紫菜飯 配燒肉 又係冇得輸飲品選擇都好多 除咗罐裝飲品同茶之外 仲有果汁最後食埋雪糕 好滿足
收工同同事嚟燒肉

最後食埋雪糕 好滿足
2023-03-22
用餐时段
2023-03-30 171 浏览
喜歡食燒肉的我,朋友仔介紹銅鑼灣性價比高的任食燒肉店給我,位於銅鑼灣廣場二期8樓的萬丸燒肉🥩🥩🥩🥩有十四款小食,海荅薯條、唐揚一口豆腐、玉子燒、中華沙律、十分精美,作為頭盤,相當足夠,飲品方面都有十二款選擇,總有一款啱你。五星推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻日本豚五花肉五花肉肥膩的好滋味,只要再加上一點味噌調味就可讓這罪惡的熱量昇華到無怨無悔的境界。安格斯封門柳脂肪文分佈均匀,肉質鮮嫩,柔軟多汁,獨特的牛肉味,令人一口接一口🥰🥰🥰🥰🥰食過不停日本錦爽雞腿肉鮮雞嫩滑🤤🤤🤤最後甜品是HÄAGEN-DAZS ,大大滿足。

五星推介🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻
日本豚五花肉

安格斯封門柳

日本錦爽雞腿肉
鮮雞嫩滑🤤🤤🤤

最後甜品是HÄAGEN-DAZS ,大大滿足。
2023-03-29 130 浏览
這間位於銅鑼灣的萬丸燒肉,晚市主打幾個價位的燒肉放題,我們就揀了$348任食兩小時。沙律有幾款,小食多是日式小食,另有玉子燒,吉列蝦及炸豆腐等。吉列蝦炸至金黃香脆。海鮮墨魚仔、青口及鯖魚等,墨魚仔爽口。燒肉有安格斯牛肉等,有多個部位,包括封門柳、肩胛、翼板等,每樣叫少少都好夠飽。安格斯則肉味較濃郁及略有咬口,其中封門柳最濃郁,肩胛就油脂比較均勻。另外還有日本豚肉及雞肉,美國極黑豬頸肉等。豬頸肉爽口,豚肉沒有豬騷味,而日本雞肉很嫩滑。主食就有些烏冬、泡飯等。飲品就有汽水及茶,最後還送上雪糕。

海鮮墨魚仔、青口及鯖魚等,墨魚仔爽口。

另外還有日本豚肉及雞肉,美國極黑豬頸肉等。

豬頸肉爽口,豚肉沒有豬騷味,而日本雞肉很嫩滑。

主食就有些烏冬、泡飯等。
飲品就有汽水及茶,最後還送上雪糕。
2023-03-29 109 浏览
呢間位於銅鑼灣黃金地段既日式燒肉店,果然不負我所望,質素完全對得起價錢今次點左$468任食套餐,呢個價錢有A4宮崎和牛食真係抵飲品應有盡有店員好細心,有提醒我地多脂肪既要放側邊,咁個火就唔會搶火日本A4宮崎和牛五花肉壽喜燒汁日本A4宮崎和牛五花肉真不愧係A4級既和牛,而且佢仲要係和牛當中既貴族——宮崎和牛油花非常豐富,食落好嫩好多汁,入口即溶,食完真係有一種幸福感安格斯封門柳安格斯肩胛脊肉除咗宮崎和牛,呢度嘅安格斯牛肉都好有水準封門柳有嚼勁得黎唔會韌,肩胛脊脂肪少而肉味香濃,兩者都啖啖肉而且唔會肥膩,岩晒怕肥人士雞皮串如果你唔想咁食肉獸,可以試試佢地嘅雞皮串將雞皮燒耐D到佢脆身,咬落去索索聲好似食薯片咁,好味又唔會膩香蒜牛油帆立貝、虎蝦帆立貝啖落去好鮮甜,同埋配上香蒜牛油嘅味道更加出色虎蝦,更加係新鮮兼爽口,食落勁彈牙haagen dazs雪糕最後仲有最高級既haagen dazs雪糕作結,完美的句號

今次點左$468任食套餐,呢個價錢有A4宮崎和牛食真係抵

飲品應有盡有
店員好細心,有提醒我地多脂肪既要放側邊,咁個火就唔會搶火
日本A4宮崎和牛五花肉
壽喜燒汁日本A4宮崎和牛五花肉

安格斯封門柳

安格斯肩胛脊肉
除咗宮崎和牛,呢度嘅安格斯牛肉都好有水準

雞皮串
如果你唔想咁食肉獸,可以試試佢地嘅雞皮串

香蒜牛油帆立貝、虎蝦
帆立貝啖落去好鮮甜,同埋配上香蒜牛油嘅味道更加出色

虎蝦,更加係新鮮兼爽口,食落勁彈牙

haagen dazs雪糕
最後仲有最高級既haagen dazs雪糕作結,完美的句號
好耐都冇食燒肉放題,平時同朋友食都會鍾意去試唔同嘅餐廳,今次就簡咗呢間萬丸燒肉,主打日式燒肉放題。我同朋友今次就選擇咗$348嘅特上燒肉放題,主要入面係有安格斯牛同特別用壽喜燒汁醃製嘅肉。———————————————🌟燒肉燒肉方面基本上所有牛類我地都食咗一次,特別推薦大家壽喜燒汁封門柳同肩胛脊肉,呢兩隻都係最薄同埋牛味最濃,油脂分佈亦都好靚,食落啲肉都嫩滑。另外加上壽喜燒汁味道更香更好味,大家仲可以選擇叫日本蛋嚟點牛肉食,感覺就會更有壽喜燒嘅風味!除咗牛肉外,特別令我想推薦比大家嘅係雞皮串,其實過去係香港嘅燒肉放題都唔多見到有雞皮串,雞皮串燒完之後基本上係超香跪,雖然好肥好邪惡,但真係必叫之選😆.🌟海鮮我哋主要叫咗日本小魷魚、多春魚同鯖魚,強烈推薦小魷魚,快熟之餘小魷魚口感一啲都唔韌。多春魚同鯖魚味道都好唔錯,燒熟後基本上唔洗點樣加汁都好好食。.🌟沙律/小食強烈推薦大家叫唐揚雞軟骨,真係好好食!個皮咬落一啲都唔會覺得厚或者有種好麵粉嘅感覺,相反個皮係超脆,熱辣辣咬落去仲有啲汁保留係入面,再一次推薦比大家👍🏻沙律佢地有分車厘茄同粟米沙律,個人比較建議車厘茄沙律,佢個汁會配柚子沙律汁比較
🌟燒肉
🌟海鮮
🌟沙律/小食
強烈推薦大家叫唐揚雞軟骨,真係好好食!個皮咬落一啲都唔會覺得厚或者有種好麵粉嘅感覺,相反個皮係超脆,熱辣辣咬落去仲有啲汁保留係入面,再一次推薦比大家👍🏻沙律佢地有分車厘茄同粟米沙律,個人比較建議車厘茄沙律,佢個汁會配柚子沙律汁比較開圃,相反粟米沙律係配普通沙律醬而且醬會偏多少少,食落就會比較易滯。
🌟蔬菜
大家如果怕食得太多肉一定要記得叫返個生菜包,生菜全部都好新鮮好清甜,包住肉放入口食口感更豐富。另外都有好多茄子、杏鮑菇、翠肉瓜比大家燒,平時燒呢啲好易會變到乾噌噌,但呢間放題有特別提供油掃,大家簡單掃一掃自然就食得更開心!
🌟其他
主食方面呢度都有提供紫菜飯比大家送肉食,本身仲想試埋過冷烏冬,但因為真係太飽唔想浪費食物就冇叫到。
🔸整體評價🔸
食物質素嚟講性價比都算高,變相其實係好似食緊壽喜燒放題,而且服務亦都好好,基本上食物叫完我都冇催過全部都好快上菜,就算我哋坐房職員都會好主動過嚟收空碟。每次上菜亦都會介紹返係邊種肉,感覺員工都好專業。唯一係手機點餐會有多少少限制(點餐頻密程度、數量),同埋小食種類唔算多,但整體都冇太大影響,如果大家鍾意食壽喜燒其實都真係幾推薦食呢間👍🏻
🔸味道:9/10
🔸環境:9/10
🔸服務:9/10
🔸打卡指數:8/10
🍽萬丸燒肉
📍銅鑼灣駱克道463-464號銅鑼灣廣場二期8樓
2023-03-27 81 浏览
今次去的是銅鑼灣的燒肉店🥩店子裝修以木色為主調,很有日式老店的感覺,而且店內十分寬敞,環境令人很舒適。燒肉前店員會先提供三款汁及兩款調味料包括燒肉蕃茄酸汁、蕃茄酸汁、岩鹽味汁及海鹽和胡椒碎🧂我們叫了$348/位特上燒肉的套餐各種燒肉(牛,豬,雞,鴨,羊都可以點),當然海鮮和蔬菜也有很多款式可選,套餐還包無限飲品和一杯Häagen-Dazs雪糕,性價比超高!🍻🍻安格斯封門柳、秘製牛肋條和肩胛脊肉一定要試 ,肉質口感細嫩,牛味十分香濃❤️‍🔥香蔥薄牛舌厚薄適中,入口即溶而且好juicy🤤🤤豬肉的話大推日本豚五花肉!油脂分佈平均,肉質嫩滑,燒至金黃色後連生菜一起食用,口感一流,更可以减低油膩感👍🏻雞皮串燒香後雞油都滲透了整塊雞皮,十分香口!小食方面海苔薯條🍟是必叫之選!炸到很香脆,海苔粉份量十足,每一條薯條都滿滿海苔粉
今次去的是銅鑼灣的燒肉店🥩
我們叫了$348/位特上燒肉的套餐
香蔥薄牛舌厚薄適中,入口即溶而且好juicy🤤🤤
雞皮串燒香後雞油都滲透了整塊雞皮,十分香口!
2023-03-26 73 浏览
同朋友收工想食燒肉,呢間睇落裝修幾日式幾靚所以試吓入到嚟感覺幾乾淨舒服,啱晒幾個朋友一齊燒肉傾吓偈👍🏻佢有幾種燒肉放題,價錢愈貴,肉類嘅選擇愈多,我哋揀咗極上燒肉放題($428)。最平放題($258)就有交易,任君選擇~有牛肉、雞鴨豬羊肉、海鮮、蔬菜選擇,亦有一些熟食放題,選擇多;飲品有不同種類汽水、韓國飲品(例如忌廉溝鮮奶汽水、蘆薈飲品等等)、茶類飲品~羊腩排、錦爽雞腿肉好淋滑,羊腩排唔會好騷,肉質好嫩,雞肉燒耐咗都唔會韌,有肉香😍牛舌條、香蔥薄牛舌、香草牛油雜菌、美國極黑豬頸肉,個人都非常喜歡,好惹味👍🏻👍🏻都可以用生菜包住嚟食~海鮮類我哋叫咗香蒜牛油藍青口、扇貝、魷魚、鯖魚等等,食材都新鮮,我哋都有叫多2轉🤣另外,熟食方面都非常推介,清湯牛坑腩、海蜇、吉列炸蝦、唐揚雞軟骨等等都好好味,一啲都唔馬虎😋😋最後,餐廳會每人送上一杯雪糕,口味就隨機的~
同朋友收工想食燒肉,呢間睇落裝修幾日式幾靚所以試吓

入到嚟感覺幾乾淨舒服,啱晒幾個朋友一齊燒肉傾吓偈👍🏻

最後,餐廳會每人送上一杯雪糕,口味就隨機的~
星期日中午到店,客人數量唔算多,環境舒適,最重要服務非常好👍🏻👍🏻,雖然得一位男士工作,但佢都好細心!介绍我哋有咩醬料,點樣落單……!第一次食本身唔敢期望太高……點知❤️好好味呀😋😋每款牛肉都真心好味,無諗過4百幾蚊任食都有咁好質數🌟🌟🌟🌟🌟!!只係可能人未返齊,上菜速度唔算勁快,不過絕對可以接受,食得好飽!❤️熟食雖然選擇唔算勁多,但係都係有質數嘅,個吉列炸蝦&牛肉湯飯都好有誠意👍🏻一般都好少會寫評論,不過服務員叔叔真係好好,連雪糕都想俾新口味我哋試,被感動了😂😂😂!!
2023-03-26 923 浏览
朋友生日話想食燒肉放題,上網一早book定銅鑼灣呢間萬丸燒肉。 價錢分咗4款,星期一至四$258/$348/$428/$738,120分鐘可以任飲任食。 我哋揀咗個中價版$348,基本上都有齊想食嘅嘢,牛、豬、海鮮、沙律小食、蔬菜、飯麵、飲品。 職員首先送上特製蕃茄酸汁,另外自己仲可以加其他調味料,例如岩鹽醬。 以呢個價錢,肉質都算唔錯。 燒肉🐮🐖🐔安格斯封門柳:肉質鬆軟,而且牛肉味極為濃郁。 香葱薄牛舌:雖然比較薄,不過爽身有咬口。 美國牛仔骨:牛仔骨好夠稔,而且無羶味。日本豚五花肉:完全無羶味,油脂感十足,食落軟嫩。 海鮮🐙🐟日本小魷魚:小魷魚細細隻,新鮮鮮甜。 香蒜牛油藍青口:以蒜蓉牛油作調味,惹味之餘又能帶出青口的鮮味。肉質豐滿新鮮甜美。 沙律🥗/小食類🍡 清湯牛坑腩:炆得都幾稔滑,牛味濃郁,湯清而不濁。 唐揚雞軟骨:金黃香脆,有咬口。 吉列炸蝦🍤:外層金黃鬆脆,蝦肉爽口及彈牙。 蔬菜🥬🥦 香草牛油雜菌🍄:新鮮嘅菇雜菌散發清香,加入牛油及香草,令雜菇菌滲出牛油香。 其他🍚🍜溫泉蛋紫菜飯:好多紫菜,溫泉蛋又好流心,送燒肉食一流呀。 甜品🍧🍦🍨最後,食埋杯Häagen-Dazs 雪

以呢個價錢,肉質都算唔錯。

燒肉🐮🐖🐔
安格斯封門柳:肉質鬆軟,而且牛肉味極為濃郁。

香葱薄牛舌:雖然比較薄,不過爽身有咬口。

美國牛仔骨:牛仔骨好夠稔,而且無羶味。
日本豚五花肉:完全無羶味,油脂感十足,食落軟嫩。

海鮮🐙🐟
日本小魷魚:小魷魚細細隻,新鮮鮮甜。

沙律🥗/小食類🍡

清湯牛坑腩:炆得都幾稔滑,牛味濃郁,湯清而不濁。

唐揚雞軟骨:金黃香脆,有咬口。

吉列炸蝦🍤:外層金黃鬆脆,蝦肉爽口及彈牙。

蔬菜🥬🥦

其他🍚🍜
溫泉蛋紫菜飯:好多紫菜,溫泉蛋又好流心,送燒肉食一流呀。

甜品🍧🍦🍨
最後,食埋杯Häagen-Dazs 雪糕就大圓滿啦!
2023-03-22
2023-03-24 65 浏览
很久沒吃燒肉,忽發雅興,剛好發現銅鑼灣廣場的萬丸,看來很不錯,即排隊入座。萬丸環境乾淨企理,座位舒適。和式風格裝修,份外吸引!點了一堆前菜小食,泡菜、芽菜、中華沙律、清湯牛坑腩、蕃茄沙律、粟米沙律、炸豆腐、豆子卷及麵豉湯。份量都是一人份,很適合樣樣試少少的🤣🤣,唔夠可以再叫,免卻無謂的浪費 👍👍安格斯牛板翼,食燒肉,牛是重頭戲,有已用壽喜燒醃過的,亦有原味。小編覺得分別不大,反而枱上的燒汁超正,一定要試試 😋😋鋪滿一爐的牛板翼,吸睛度滿分 😍😍。味道亦很好,肉味唔算好重,質感唔韌,一定要點燒汁,秒清!日本錦夾雞腿肉,肉質嫩滑有點雞味,不錯不錯!手羽及日本豚五花腩,極惹火的五花腩,燒到微焦的,極惹味!美國極黑豬頸肉,配點枱面上的胡椒汁,很夾秘制牛肋條,完全唔韌,幾好👍溫泉蛋飯,白飯用了日本米,味道軟糯,溫泉蛋半生熟,撈飯正!又或者加點鹽、胡椒粉調味,亦十分理想!飲品自取,拿了幾款韓國飲料,味道不錯,正常以上;真的很怕試到奇怪新口味😂😂。Häagen-Dazs 雪糕,限量項目,每人一杯,結賬隨即送上。這杯是夏威夷果仁味,吃著吃著,滿口都是果仁碎,絕無欺場 😂😂

日本錦夾雞腿肉,肉質嫩滑有點雞味,不錯不錯!

手羽及日本豚五花腩,極惹火的五花腩,燒到微焦的,極惹味!

美國極黑豬頸肉,配點枱面上的胡椒汁,很夾

秘制牛肋條,完全唔韌,幾好👍

2023-03-22 70 浏览
今晚嚟咗銅鑼灣二期嘅呢間燒肉店,環境舒服,服務招呼周到,值得推介俾大家👍🏻呢度有好多唔同嘅套餐俾你選擇,最正嘅就係食足120分鐘連埋飲品,任點任食😋環境方面有啲日式嘅設計,最重點就係地方寬敞舒適,而且空間感足夠,今日我哋特登早啲上嚟,可以揀返個靚位😂我哋揀咗$348套餐,120分鐘,已經可以食好多款宮崎和牛同埋海鮮,仲有好多款不同嘅飲品任你選擇,而且全部電子落單,免卻人手嘅麻煩,而且上菜速度效率非常高,唔使1分鐘好多食材已經送到你嘅面前,確實抵讚😄特級安格斯牛小排係我全日嘅至愛,夠牛肉味又唔肥膩,入口即化,正,另外秘製牛肋條,一定不可錯過,肉味香濃油脂豐富,非常好味😋安格斯封門柳,肥瘦適中,肉嫰又唔鞋口,非常新鮮質素極高,真係越食越開心🥳一路食,一路Order,我留意到佢地質素唔會走樣,呢樣野係好重要,相信大家都會明我講乜㗎啦🤣除咗主打項目之外,其他沙律🥗、烏冬冷麵全部都好好味道,食燒肉真係都要食吓其他嘢平衡下唔同嘅健康,唔好淨係掛住食肉呀👍🏻嘆埋名牌雪糕真係非常非常之完美,埋單每人三百幾,真係抵到無朋友,下次再試下其他唔同嘅套餐先🥰
先🥰