去過重慶食麻辣,想食番重慶的味道,可以到重慶小食蔡記一試!試了手工涼皮加夫妻肺片加麻辣,夫妻肺片彈牙好食夠麻辣味,但手工涼皮量真是太少了,但佢整比我果時加了不同配菜我試,所以食落都可以!不過如果去左中國重慶食,這間點都欠少少重慶真正地道麻辣的味道,只可以咁講,香港重慶的味道就可以試試吧!
去過重慶食麻辣,想食番重慶的味道,可以到重慶小食蔡記一試!

2022-08-30 479 浏览
你知道嗎九龍城也有這家見還沒在這裡出現就借用藍田店給在下打個小小食評吧午餐出去採購又沒吃飽肚子整晚在呼喚在下本來打算光顧的店也過了營業時間然後還遇上不順的事讓在下好想要吃辣辣的所以便來到這家在龍岡道街角的重慶冷麵店看著它開店看著它總是很多人去排隊吃看著同事吃著它做午餐今天終於到在下了一個冷麵底可以剩麵或自行加餸就像車仔麵一樣可以選小辣中辣大辣因為同事都說完全不辣所以在下很放心地點了大辣加上三款配餸腐竹 木耳 手撕雞只是$43開開心心地吃啊的確一點都不辣而店主把汁和麵撈得很均勻在下喜歡三款餸擺得美美的雖然不太大分量但在晚上這種時間填到肚子就很開心不能說好吃只會說對在下有種很好的吸引力微辣而不咸淡淡又清涼
你知道嗎

只會說對在下有種很好的吸引力
微辣而不咸
淡淡又清涼
2022-08-28 319 浏览
封關後的美食...近年越來越多人喜愛重口味! 而行過路過搵下食啦!店子多款選擇任你配:小食: 涼拌海帶 $25主菜: 涼拌粉皮+ 麻辣鍋筍 $35撈撈埋埋好大碗,真係好足料希望能夠加入湯粉就更好!間唔中食下,滿足哂
封關後的美食...
近年越來越多人喜愛重口味!
而行過路過搵下食啦!

店子多款選擇任你配:
小食: 涼拌海帶 $25
主菜: 涼拌粉皮+ 麻辣鍋筍 $35
撈撈埋埋好大碗,真係好足料

希望能夠加入湯粉就更好!

間唔中食下,滿足哂

2022-08-28
2022-08-22 304 浏览
今天行過買咗個涼皮25蚊,加左兩個餸,一個豬軟骨,應該係10蚊,但得三條;一個肺片,應該係15蚊,但得兩片,而且不是平時食開嘅肺片,薄薄的、透明的,一共50蚊。 比茶餐廳食午飯貴,但份量就這一點點。而份量多少根本無準則,阿姐心情好應該會手鬆啲。味道方面跟之前食過的差不多。總括不會再試,物非所值。

味道方面跟之前食過的差不多。

總括不會再試,物非所值。
2022-07-23 357 浏览
今日經過藍田地鐵站,想食啲辣嘅嘢,之前幫襯開呢間,食物尚算可以,但今次令我好失望,姐姐態度好差,D嘢食越嚟越少,無咗之前嘅味道,難食咗………..下次唔會再幫襯。