2011-03-16 43 浏览
今日中午和老婆去食午飯,點了(卡邦拿那意大粉)和(四季豆煙肉香蒜辣汁意大利粉)加(香蒜佛西亞意大利包)。先講(香蒜佛西亞意大利包)好好食同上次一樣,再講個(卡邦拿那意大粉),食到一半已經好乾好難食,可能小汁的關系已經食唔落,再講個(四季豆煙肉香蒜辣汁意大利粉)仲離譜,油浸甘樣樣,叫侍應換碟少油D,個侍應囉入廚房,然後囉番頭先果碟出來同我哋講廚房師傅話係甘多油冇得換,然後走開了!先前去食過沒有問題,今日去食就嘛嘛地啦!相信食物質數下降中!下次一定不會再去!

關系已經食唔落
,再講個(四季豆煙肉香蒜辣汁意大利粉)仲離譜,油浸甘樣樣[睇相片就知]
,叫侍應換碟少油D,

勁多油
完全沒有汁
下次一定不會再去!

2011-03-15
2011-03-07 63 浏览
不是第一次光顧,但食物質素一次比一次地差了記得第一次光顧差不多等左一個鐘頭,之後個幾次都唔使點排隊,今次直晴唔使排,裡面大把位....(時間一樣是平日的8點)先來周打海鮮湯,幸好還OK,份量充足,但水太少...再來CARBONARA.....D意份極乾.....忌廉汁同蛋汁早已比意份吸曬,攪到一D汁都冇,極難食......P.S 真的希望可以改進下,如可以同日本分店一樣咁多食,QC咁穩定就更加好~ SO~far~ 真係幾抵食
不是第一次光顧,但食物質素一次比一次地差了

記得第一次光顧差不多等左一個鐘頭,
之後個幾次都唔使點排隊,
今次直晴唔使排,裡面大把位....
(時間一樣是平日的8點)

先來周打海鮮湯,幸好還OK,份量充足,但水太少...

SO~far~ 真係幾抵食
2011-03-03
2011-02-09 33 浏览
今晚既晚餐就係呢度醫肚! Saizeriya! 呢間野有好幾間分店,一於試下最近果間啦講下環境啦簡簡單單, 舒舒服服, 有幾多cart位, 都唔錯! 再講服務餐枱擺左個俾你叫waiter既製, 禁左就會有人黎幫你落order, 好方便! Waiter入面有2個日本人, 言語不通, 不過佢會叫講廣東話既人黎serve你, 所以都無問題到食物啦!我地叫左6樣野!!先上既竟然係鐡板 早左d wor 味道方面都ok啦 薯條唔係即炸既, 但勝在夠厚 係油左少少 (可能係唔想d 野"濃"晒)兩個湯都好快到! 白色個周打海鮮湯就好飲! 足料但可以再濃d 紅色果個菜湯就普通田螺係最好食既!好香蒜油味!非常唔錯!pineapple and bacon pizza 都ok, 不過係淡左d, 真係要靠果幾塊bacon去"釣"味, 呢個係全晚最令人失望既, 質地太軟啦,無左risotto應有煙紉既口感 同埋d 蜆有沙 Overall叫左6樣野有前菜有湯有main course而埋單$120真係好抵! 所以我都會再去既, 唯有下次唔叫唔好食果d啦

講下環境啦
簡簡單單, 舒舒服服, 有幾多cart位, 都唔錯!

再講服務

到食物啦!
我地叫左6樣野!!

先上既竟然係鐡板
早左d wor
味道方面都ok啦
薯條唔係即炸既, 但勝在夠厚
係油左少少
(可能係唔想d 野"濃"晒
雞翼拼漢堡
兩個湯都好快到! 白色個周打海鮮湯就好飲!
足料但可以再濃d
紅色果個菜湯就普通
周打海鮮湯
意式菜湯
田螺係最好食既!好香蒜油味!非常唔錯!
蒜蓉田螺

周打海鮮湯
蒜蓉田螺
pineapple and bacon pizza
2011-01-30 66 浏览
cheese pizza-->freshly baked, but pizza base is not cripsy, it's quite soft....there's a lot of cheese on the top, can pull out the cheese!!! but just creamy, not rich in cheese taste, needa add cheese powder to enhance the taste!, there's some tomato too, but just a few, not enough, 9"inch just sold at $3x so cheap!squid juice spegatti-->wow, black in colour, however i dunno wt is squid juice taste at all, i can just taste a strong garlic taste, the spegatti is in large portion and it's
cheese pizza

squid juice spegatti
-->wow, black in colour, however i dunno wt is squid juice taste at all, i can just taste a strong garlic taste, the spegatti is in large portion and it's not too soft and too hard, just alright! also there's some squid also, but not too much~

mango icecream
--> dryer's brand, no fruit meat, but is a large scope! $12 per one

needa queue as the price is low, i will go again
2011-01-02 32 浏览
聽過朋友講荃灣間好好食又平 今次機緣巧合去左慈雲山分店第一次試食一行三人, 兩大人一小朋友730PM去到都唔使等位漢堡牛肉薄餅, 軟底唔錯三份沙律+湯餐(意大利雜菜湯+海鮮湯), 沙律新鮮夠凍, 惟獨湯唔夠熱, 上菜時只係微熱辣味雞翼4隻, 夠辣唔錯, 表弟指明要食2隻煙三文魚白汁意粉, 唔夠味, 有四小塊煙三文魚伴下碟菠菜意大利粉, 好食過煙三文魚白汁意粉, 菠菜好多Cheese Cake, 不過不失朱古力蛋糕, 好好食, 朱古力味好濃, 食落亦夠滑三個人食已經好飽, 試唔到佢既自助飲品, 好在水係任添值得一讚係侍應效率好高, 不過就無乜笑容佢地好忙, 唔係好夠人手最得意係, 察覺到幾個男侍應行路都鍾意"線"住黎行可能會快d掛, 但會鄧佢地危險畢竟傳菜時一不小心就跌倒如果個枱客有小朋友會重危險!搞笑既係, 幾枱客人都有講d侍應"線"住黎行既趣事我諗, 餐廳應該同員工講下職業安全好d食左大概$200, 好抵!!
聽過朋友講荃灣間好好食又平
今次機緣巧合去左慈雲山分店第一次試食
一行三人, 兩大人一小朋友
730PM去到都唔使等位

漢堡牛肉薄餅, 軟底唔錯
辣味雞翼4隻, 夠辣唔錯, 表弟指明要食2隻
煙三文魚白汁意粉, 唔夠味, 有四小塊煙三文魚伴下碟
菠菜意大利粉, 好食過煙三文魚白汁意粉, 菠菜好多
Cheese Cake, 不過不失
朱古力蛋糕, 好好食, 朱古力味好濃, 食落亦夠滑

三個人食已經好飽, 試唔到佢既自助飲品, 好在水係任添
值得一讚係侍應效率好高, 不過就無乜笑容
佢地好忙, 唔係好夠人手
最得意係, 察覺到幾個男侍應行路都鍾意"線"住黎行
可能會快d掛, 但會鄧佢地危險
畢竟傳菜時一不小心就跌倒

如果個枱客有小朋友會重危險!
搞笑既係, 幾枱客人都有講d侍應"線"住黎行既趣事
我諗, 餐廳應該同員工講下職業安全好d
食左大概$200, 好抵!!
2010-12-30
2010-11-07 50 浏览
garlic breadfreshly baked! very soft and spongy, they paint some garlic paste on the top, that's good, not oily too, $8 is very worth!cheese breadwell, just similar to the garlic bread, but they place some cheese powder on the top and then baked again...the cheese powder always fall off....well, not oily too, but i like the garlic bread morecheese ristto with mushroomnot hot enough, but very rich in cheese taste, the ristto is too soft, quite a lot of mushroom there, just $22 is cheapseafood sp
garlic bread

cheese bread

cheese ristto with mushroom

seafood spegatti with tomato sause

the spagetti is abit too hard, the tomato sause is good, not too sour, and there's some tomato cubes too, seafood not much...just "green mouth" and small prawn....well not hot enough too

they deliver the food in a fast way~

i will go aagin and it's really cheap but quality is ok~

2010-10-09 47 浏览
與太座到慈雲山探望兩老,順道帶他們去吃個午餐是少不得,今次吃意大利餐,讓他們試不同的美食,希望他們會喜歡吧!星期日的中午,幸運地不用等位,甫坐下,店員告訴我們哪裏有斟水的地方,原來有一水吧可自助取水,汽水,咖啡等,除水之外,其餘都是要收費的。餐牌印刷精美,彩色圖片,價錢很大眾化,而且無加一服務費。我們想點多一些不同種類,好讓兩老試多幾款。點了一個意大利雜菜湯,一個粟米忌廉湯給兩老,而我們則要蔬菜沙律,還有肉醬意粉,焗海鮮飯,漢堡牛肉薄餅,蒜蓉包。最先來的湯,兩老都合味道,喝過不亦樂乎,而我們的蔬菜沙律主要是生菜,有兩片青瓜,上面淋了些很稀薄的千島汁,沙律勝在夠凍,其餘都不是問題。肉醬意粉的份量不是很多,但也可勉強每人分一小箸,肉醬味道是不錯的,沒有太濃的香草味,這倒適合兩老,意粉亦是港式軟硬度,也合他們。焗海鮮飯,用一鐵板上,像是西班牙海鮮飯的山寨版,飯是黃色的,但看價目,估計不是落了藏紅花的效果,飯面有些海鮮,蝦,青口,魷魚等,海鮮是急凍貨,祇是虛有其表,味道乏善可陳,而鐵板邊的飯已乾硬,較難入口。漢堡牛肉薄餅用鐵鍋上,顏色金黃吸引,青椒絲和漢堡牛肉一團一團放在薄餅面,牛肉已醃過,很

我們想點多一些不同種類,好讓兩老試多幾款。點了一個意大利雜菜湯,一個粟米忌廉湯給兩老,而我們則要蔬菜沙律,還有肉醬意粉,焗海鮮飯,漢堡牛肉薄餅,蒜蓉包。最先來的湯,兩老都合味道,喝過不亦樂乎,而我們的蔬菜沙律主要是生菜,有兩片青瓜,上面淋了些很稀薄的千島汁,沙律勝在夠凍,其餘都不是問題。肉醬意粉的份量不是很多,但也可勉強每人分一小箸,肉醬味道是不錯的,沒有太濃的香草味,這倒適合兩老,意粉亦是港式軟硬度,也合他們。焗海鮮飯,用一鐵板上,像是西班牙海鮮飯的山寨版,飯是黃色的,但看價目,估計不是落了藏紅花的效果,飯面有些海鮮,蝦,青口,魷魚等,海鮮是急凍貨,祇是虛有其表,味道乏善可陳,而鐵板邊的飯已乾硬,較難入口。漢堡牛肉薄餅用鐵鍋上,顏色金黃吸引,青椒絲和漢堡牛肉一團一團放在薄餅面,牛肉已醃過,很好味,芝士已焗溶,整個都很有水準。

知道兩老嗜甜,也點兩件甜點讓他們嚐嚐,知道他們對芝士並不抗拒,便點一件Cheese Cake,一件Tiramisu。Cheese Cake 的芝士味夠濃,也不太硬,適合老人家,而我嫌 Tiramisu 不夠真材實料,欠缺手指餅和酒香,但兩老也無嫌棄,還頻呼好味。

幸好他們滿意這次意大利餐午膳,讓我可舒懷,下次可帶他們試其他,免得次次吃蝦餃燒賣。

漢堡牛肉薄餅
意大利雜菜湯
Cheese Cake
收費廉宜
2010-10-04 30 浏览
平日tea, $25 set 包drink bar, 即自己出去任斟任飲不用加一 蕃茄煙肉長通粉 估唔到長通粉原來完全浸在白汁+芝士中, 鍾意白汁的一定覺得好滿足 芝士雜菌意大利飯 一向食慣軟飯都嫌佢太淋, 不太習慣意大利飯 地中海pizza (散叫 $32) 較失望, 好少芝士, 尤魚好硬, 餅底好乾好硬
不用加一

蕃茄煙肉長通粉

芝士雜菌意大利飯
一向食慣軟飯都嫌佢太淋, 不太習慣意大利飯

地中海pizza (散叫 $32)
較失望, 好少芝士, 尤魚好硬
, 餅底好乾好硬

蕃茄煙肉長通粉
芝士雜菌意大利飯
地中海pizza
2010-10-01 29 浏览
之前一直聽到呢間野又平又抵食今日特登去食聽日假期 仲以為要等位添我同女朋友2個人8點幾去到唔使等就入左去有得坐卡位呢度最貴係鐵板 但都只係$3X間餐廳都幾大 服務就OK啦我地叫左4樣野 每人再加左$12任飲吧香蒜佛西亞意大利包: 都幾好味 不過鹹左D蒜蓉焗田螺: 好多油 太多蒜 整到有D苦牛肉漢堡薄餅: 勝在夠多芝士 不過佢個批底好難切開尼哥狄索比亞墨魚汁意粉: 好味任飲吧: 都OK 除左咖啡奶茶汽水 仲有好多隻味既茶包 不過有埋新鮮檸檬沖檸茶就好啦 下次我未必會加啦 叫多碟野好過!有一個缺點就係個冷氣都幾凍個意粉第1啖係熱既我影左幾幅相之後就凍左2個人叫咁多野都只係$108我覺得好抵囉!!下次會再黎希望快D有新野食啦!!
之前一直聽到呢間野又平又抵食

有一個缺點就係個冷氣都幾凍
個意粉第1啖係熱既
我影左幾幅相之後就凍左

2個人叫咁多野都只係$108
我覺得好抵囉!!
下次會再黎

希望快D有新野食啦!!
尼哥狄索比亞墨魚汁意粉 $26
牛肉漢堡薄餅 $30
香蒜佛西亞意大利包 $8
  • 尼哥狄索比亞墨魚汁意粉
2010-08-28 46 浏览
今日要去honey亞爸亞媽home, 所以順道係慈雲山呢度食lunch,呢間餐廳想試好耐ga la,入到去個環境都幾舒服,侍應生服務態度亦ok,至於食物, 每碟都係細細碟, 價錢又唔貴,最岩就係我地呢d又心多又想選擇多幾款既人食, 味道都幾好ga, 不過碗湯就好似唔係幾夠熱啫,呢度斟水, 攞調味料一律自助, 感覺好feel law
今日要去honey亞爸亞媽home,

所以順道係慈雲山呢度食lunch,

呢間餐廳想試好耐ga la,

入到去個環境都幾舒服,

侍應生服務態度亦ok,

至於食物,

每碟都係細細碟,

價錢又唔貴,

最岩就係我地呢d又心多又想選擇多幾款既人食,

味道都幾好ga, 不過碗湯就好似唔係幾夠熱啫,

呢度斟水, 攞調味料一律自助,

感覺好feel law

唔係咁夠熱
2010-08-22
庆祝纪念
纪念日
2010-07-02 24 浏览
其實以而家o既飲食消費價格黎講呢度算係中等價錢的了又唔會特別貴食物質素唔算高不過我諗好多人都會話呢個價錢食到呢種水準差唔多吞拿魚沙律:因為個沙律汁基本得個酸味所以其實成個沙律其實只係靠吞拿魚o既味而吞拿魚個味調得不錯所以都幾好食煙三文魚白汁意粉:白汁唔夠香唔夠味係要點~又待改善~好就好在有4塊煙三文魚調味另外仲有自助芝士粉任加燒雞脾:碟野一黎就好奇怪其實本來真實食物同圖片唔同就正常不過無諗過差咁多顏色已經完完全全唔同圖片果張真係似燒過o既啡色不過真實食物樣就似鹽焗雞脾食落去超鹼真係食一隻可以送到3碗飯睇黎扒類呢度真係做得麻麻我叫多個意粉好過不過總結黎講~基本上你唔要扒類就無咁易踩地雷另外提一提服務方面~要有好服務真係要睇時間~一多少少人就好難搵到人落單之類
其實以而家o既飲食消費價格黎講呢度算係中等價錢的了

真係食一隻可以送到3碗飯
睇黎扒類呢度真係做得麻麻
我叫多個意粉好過

不過總結黎講~基本上你唔要扒類就無咁易踩地雷
另外提一提服務方面~
要有好服務真係要睇時間~一多少少人就好難搵到人落單之類
吞拿魚沙律
煙三文魚白汁意粉
燒雞脾
2010-06-09
吞拿魚沙律
煙三文魚白汁意粉
2010-06-27 63 浏览
這裡只同7-11打個和.這裡勝在的絕不是食物.只是環境比較好.坐得舒服一點,但7仔仲可以加個好食的甜品..仲有好味的飲品..價錢更低menu 在桌下面.2個人叫左 1, 牛肉漢堡薄餅$30.差!!!!很快來到.來時不是很熱.1個pizza 可以十字分開4件.牛肉粒唔錯.不過牛肉份量唔使期待.這只是一個厚底.充滿無味芝士.再加上牛肉粒的pizza.不用想像有脆底這回事.餅底厚粉之餘.一塊餅仲可以分開2層.不是我特意分開.只是一切開已自動分離.整塊餅很難用刀切開.難切是因為餅底乾.多粉.和不太熱芝士也有點關係吧不知道從何而來的油.厚厚的芝士上面有很多油.沒有味的芝士..我覺得7仔d 叮叮pizza 仲好味.....自助的芝士粉明顯比pizza 那隻香d~男朋友話雪藏龍島薄餅更好食.我覺得舊式麵包店d pizza 麵比他多料及好食又平.2. 墨汁意大利飯$2x.有幾條很難咬的墨魚條.都有少少墨魚圈圈..不過樣子不討好.份量可能有1碗幾2碗飯墨魚外.然後就只有飯.連洋蔥都見唔到.不知甜味從何而來.越食越口渴.有點怪..有時會奇想黑色的汁會唔會係毛筆的墨汁.不過.......其實隻米都算係咁.肥

menu 在桌下面.2個人叫左
牛肉粒唔錯.不過牛肉份量唔使期待.

有時會奇想黑色的汁會唔會係毛筆的墨汁.不過.......
其實隻米都算係咁.肥肥地.睇落有飽滿感.

3, 焗田螺$20 有6粒..來時..嘩..'炸炸聲'.好似有點睇頭...不過每個洞入面都有好多油...有d 似洋蔥的東西填滿個洞
食個時好很熱.不過無咩其他味.都無洋蔥香味.一齊的粒粒都無味.好多好多好多油..拎起隻田螺.個洞有一半都係油.......怕怕

4. 雜菜湯$12.勁.我自己都煲過.真係唔知點解可以有d 咁怪o既味..男朋友話可能係菇味..的確有幾片磨菇在裡面.
個人覺得'希希'的湯似一品窩.好多透透地正方形粒o既洋蒽椰菜.但個湯d 味好怪
不過以前唔知邊到學左d 紅湯可以倒tabaco 之後.個湯即刻好味左.黑椒仲可以自己拎返來調下味.哈.辣椒仔變我的最愛

不用加一 .地方好大.位置都闊落.應該可以坐好耐.~調味料同水都自助
自行用膠杯盛著好熱冒煙的白開水..有陣陣似係膠的怪味..
侍應生們後後生生.感覺似暑期工.帶一點傻氣..
佢地有部機仔可即時無線落菜.幫我點菜的侍應生一隻手拎住收完人地台o既鐵板同碟.一隻手用部機仔落單.真係可愛..他的同事還在旁邊另一張桌收捨後也不順面幫他拿一下..

一去又唔使等位.只是試下.一定一定沒有下次.
真係好耐都未食過咁難食o既o野.我覺得似不懂煮西餐的媽媽.搵o的平價現有貨買來'乙水'細路仔開心
因為個名係賣意大利食物.一個飯2x 蚊好似好抵.但諗真o的.吉野家大家樂都咁上下價錢.而且人地好食咁多..去試之前真係要諗清楚.!!!~或者真比多d 錢去食d 好味既pizza. lor.
牛肉ok,但叮叮薄餅貨色.沒味的芝士+厚餅底
田螺油量一比一
墨汁飯,材料一眼睇晒.
同一般的紅湯味道相差甚遠
2010-06-26
2010-06-07 30 浏览
想平又想食熱+香口野...就諗起呢間...係附近就腳 上到去門口已經8:30pm 好多人排隊..好彩人數唔同都有唔同隊列..1-2人1-500號3-4人501-800號4+人 801-1000號排左15分鐘有位喇3個人叫了海鮮pizza,海鮮意粉...雞多利亞焗飯,燒雞扒餐..一個蒜香包...本身想叫焗薯冇晒...d野來齊 好多..食食下都飽飽地..點知突然又來多個燒雞扒餐..明明來左..點知個(應該係經理) 話請你食冇落單...照食---食完加無限飲...飽到上心口..3個人都係156$...坐左收店...走佬但d粉 茄汁要自己serve,整體來講 夾錢公道位理,味道俾番呢個價錢以上
已經8:30pm 好多人排隊..
好彩人數唔同都有唔同隊列..
1-2人1-500號
3-4人501-800號
4+人 801-1000號
排左15分鐘有位喇
飽到上心口..
3個人都係156$...坐左收店...走佬

雞飯..d雞皮好脆
雞扒都好脆...但被迫食多一份..好飽@~@
香蒜包..熱食都ok既...
pizza改左煙3文魚放面..而且冇整熟到..口感更好
海鮮意粉...賣相同味都幾好
2010-06-06
雞飯..d雞皮好脆
雞扒都好脆...但被迫食多一份..好飽@~@
香蒜包..熱食都ok既...
pizza改左煙3文魚放面..而且冇整熟到..口感更好
海鮮意粉...賣相同味都幾好
  • 海鮮pizza
2010-04-06 46 浏览
跟媽去了吃,點了一杯飲品和我媽兩份喝。叫了一個辣腸pizza和雞肉焗飯。飯和pizza也不大,算是勉強吃得飽。味道沒什麼特別,辣腸一點也不辣早知道不辣就叫別的吧…= =|||焗飯還可以,雞肉蠻嫩滑的,不過味道對我來說有點淡,還好有芝士粉可以加,加了超香的v飲品$13任飲,有點貴。|||不過飲品類別也很多,又汽水又咖啡、巧克力的,咖啡那些又分了幾類,試試也不錯~地方很大,坐位蠻舒服,服務也不錯,可以再試~
跟媽去了吃,點了一杯飲品和我媽兩份喝。

叫了一個辣腸pizza和雞肉焗飯。

飯和pizza也不大,算是勉強吃得飽。

味道沒什麼特別,辣腸一點也不辣

早知道不辣就叫別的吧…= =|||

飲品$13任飲,有點貴。|||

地方很大,坐位蠻舒服,服務也不錯,可以再試~
2010-03-26 44 浏览
之前見食評話好正....今日試下.....點了白湯...麻麻...蝦沙律..差..牛肉pizze...一般...比7-11好d....意粉還可以....牛油田縲賣相不掂...食落還可以.......:飲品13元任飲...2人埋單157元...不貴...但再去就不好啦
2010-03-26