2018-04-28 681 浏览
親子時間之後, 帶小朋友們來到哩度, 等左約半個鐘左右就坐低了。食物份量較少, 但我地可以叫多啲野食😁fd話哩個雞肉多利亞唔錯, 試落真係幾香口, 就係一人只分到一兩匙羹哩個我都鍾意, 就係骨太多, 小朋友要好小心因為有一杯杯紅酒叫, 所以叫左火腿配, 感覺唔錯, but酒一般般粟米湯, 攪碎洒啲粟米, 飲落好滑雞翼辣辣地, 如果有唔辣ge揀就好了, 小朋友食唔到哩個薄餅份量又太大了😂 唯一一個食唔洒ge野墨魚汁意粉, 食時要小心, 唔係就就變左污糟貓了~腸偏咸了, 唔係幾ok其實整體食飯都ok, 適合小朋友來, 或細食ge人。但自助野飲就唔得, 朱古力,咖啡都冇咩味, 或覺飲緊淡奶
食物份量較少, 但我地可以叫多啲野食😁

哩個我都鍾意, 就係骨太多, 小朋友要好小心

粟米湯, 攪碎洒啲粟米, 飲落好滑

雞翼辣辣地, 如果有唔辣ge揀就好了, 小朋友食唔到

哩個薄餅份量又太大了😂 唯一一個食唔洒ge野

墨魚汁意粉, 食時要小心, 唔係就就變左污糟貓了~

腸偏咸了, 唔係幾ok

2018-04-15
2018-03-10 1009 浏览
3月10日 晚市我地點左 :蒜蓉焗田螺,黑松露野菌意大利粉,邦哥尼意大利粉,水牛芝士pizza。問題黎喇,個田螺整個都係黑色,我問個服務員係咪焦左,佢第一句就話"我地焗啲田螺差唔多全部一樣架",我只係知佢整個都黑晒焦晒,比人睇既感覺係好似食緊炭咁都已經唔得啦,同埋個服務員啲態度真係好差,可以嘗試用好既態度黎同個客人講野,就算忙&唔忙,都要用返好既態度講野架ma。黑松露意粉,完全冇味,直頭食唔出有黑松露既少許味道,忌廉汁極少。邦哥尼意粉,我平時食開都唔係好辣,但依個真係辣到食唔到,真係麻麻地。雖然價錢係好平,好抵食,但都唔係咁既服務態度吧。
3月10日 晚市

雖然價錢係好平,好抵食,但都唔係咁既服務態度吧。
2018-03-10
2018-03-10 824 浏览
週末與朋友到西九龍中心逛街,一時興起想到薩利亞食雞翼,於是一行二人到了薩利亞進餐。原本以為只有晚餐時間才會大排長龍,怎料到連下午茶時段也要排隊等候,果然旺場。我們等了大概20分鐘才能入坐,但比起晚餐時段應該算是還好。我們點了周打海鮮湯、芝士焗薯角、辣味雞翼、蒜蓉法包以及布丁🍮。周打海鮮湯味道濃郁,而且還在湯裏面食到很多料芝士焗薯角的芝士及薯角都超多,勁抵食辣味雞翼夠惹味,辣道適中,味道令人回味蒜蓉法包夠香脆,蒜蓉味道亦夠濃蒜味唯布丁🍮與餐牌圖文有點不符,吃起來裡面還有一些吃冰的感覺整體而言,西九龍中心薩利亞食物出色之外,還夠抵食,是回頭率高的西餐廳🍴
周打海鮮湯味道濃郁,而且還在湯裏面食到很多料

芝士焗薯角的芝士及薯角都超多,勁抵食

辣味雞翼夠惹味,辣道適中,味道令人回味

蒜蓉法包夠香脆,蒜蓉味道亦夠濃蒜味

唯布丁🍮與餐牌圖文有點不符,吃起來裡面還有一些吃冰的感覺

男子漢得閒鍾意做d乜?好多野做喎,但其中一樣就係間中去深水埗黃金商場睇吓d電腦野同埋去鴨寮街睇吓有乜筍野執。出開去,順便約我老友阿梁食吓野傾吓計,順便祝賀佢舊年d生意多到接唔切。約左佢去西九呢間,見親阿梁都好羨慕佢,年年都有腦但冇老,歸功於佢自小多運動囉,我都要學吓佢多d做運動喇,應該係never too late嘅。門口攞飛仔等左陣,竟然有卡位坐添,真係vely骨。本menu都幾colourful喎,全部係相,文盲都識叫野食啦。加12蚊重包埋自助飲品添。㩒鍾仔叫侍應嚟落單先。先嚟兩個中華海草。海草好爽,煙煙韌韌,加左d醋同少少辣,認真開胃,真係巧巧食喎再嚟個黑椒蜆肉鐵板煮,蜆肉鮮甜,黑椒辣度啱啱好,又熱辣辣,唯一扣左少少分嘅係有三兩隻蜆有少少沙。蒜汁燒鱿魚嚟啦,鐵板上,巧大隻鱿魚喎咬落啖啖肉,好味得嚟又唔韌,點埋d汁,真係茅得頂,我真係巧…………鍾意食呀。呢個番茄海鲜意粉係我食嘅,有蝦有青口,煮得幾唔錯,難得係d意粉濕度夠,彈牙又唔多油,配埋d番茄,好食得嚟又健康,易消化,唔會有時食d多油意粉咁食完會反胃阿梁話佢呢個番茄煙肉意粉亦係水準之作,食晒,完全冇剩。呢度d後生仔女侍應d制服幾

門口攞飛仔等左陣,竟然有卡位坐添,真係vely骨。

加12蚊重包埋自助飲品添。

㩒鍾仔叫侍應嚟落單先。

中華海草

黑椒蜆肉鐵板煮

蒜汁燒鱿魚嚟啦,鐵板上,巧大隻鱿魚喎
咬落啖啖肉,好味得嚟又唔韌,點埋d汁,真係茅得頂
,我真係巧…………鍾意食呀。

番茄海鲜意粉

阿梁話佢呢個番茄煙肉意粉亦係水準之作,食晒,完全冇剩。
蕃茄煙肉意粉

呢度d後生仔女侍應d制服幾型,大部份都好好禮貌,我要俾個讚你地

阿梁搶左張單埋,食咁多嘢至係126蚊
,又冇加一又唔駛貼士,價錢真係好似時光倒流咁抵食
。阿梁同我講 : 少少意思,唔成敬意
。咁下次真係要揾間貴嘅食至配合你身份嘅,不過又係你請喎阿梁,ok?

中華海草
番茄海鲜意粉
2018-02-19 783 浏览
薩莉亞於香港地開完一家又一家,以西餐pizza意粉來說,絕對是平霸!而走勻咁多間,很多時都會遇到大排長龍的情況,(得寶那一間是表表者) 相對深水埗西九龍這一家,它要輪候的時間也算十分合理 就以今次等候為例,約五分鐘就已經有卡位坐啦。佢嘅特色就是平嘅而水準平心而論亦都係非常之可以接受,性價比非常之高!三文魚沙律,材料十足,而菜並不會找到有爛的情況,而且煙三文魚也有5塊,交到貨。墨汁意大利飯,墨汁充足味道亦可,偏淡。當然啦,溫泉蛋卡邦拿意大利粉味道更勝一籌,溫泉蛋做得非常之好,一篤就穿撈埋來食就一流! 意大利菜湯相對就油多一點但味道還可,以菜湯來說配料合格。 黑椒蜆肉一定要點,這個鐵板蜆肉只係價值19蚊但係味道非常不錯而且隻隻都是開口沒有一隻是合口。而且每一隻都有蜆肉在內,畀大排檔食炒蜆,其開口命中率之高實在天淵之別!感動! 甜蝦粗管麵即芝士焗粗通粉,味道佳,芝士焦過效果甘香。以200蚊不到的價錢,唔收加一,吃到這麼多道菜,已經非常滿足,夫復何求。飽肚,味道唔錯,真是開飯啦!

意大利菜湯相對就油多一點
但味道還可,以菜湯來說配料合格。

甜蝦粗管麵即芝士焗粗通粉,味道佳
,芝士焦過效果甘香。
三文魚沙律
溫泉蛋卡幫拿意大利粉
甜蝦粗管麵
2018-02-17
溫泉蛋卡幫拿意大利粉
甜蝦粗管麵
2018-02-07 494 浏览
同朋友係西九龍行完街就去薩莉亞食野,係中午時間真係有好多人去食飯,所以都要等左一陣先有得入。因為我地得幾個人,所以就唔到好多野食。今次去食就叫左兩個飯、周打海鮮湯、焗田螺、一個pizza同甜品。薩莉亞D野食一向都好好食,雖然份量比較少,但係勝在夠平。如果多人一齊去食,就可以食到好多野。
2018-01-23
2018-02-05 437 浏览
(1.) 意粉 - 意粉大份,不過料不足,味道普通,意粉味普通,蜆有好多沙。(2.) 肉眼牛扒寫明是美國入口,但是沒有牛味,不嫰滑,好鞋,味道和大家樂牛扒差不多。味道普通,但都抵食啦!價錢取勝!

味道普通,但都抵食啦!價錢取勝!
2018-02-05
2018-01-30 534 浏览
好耐冇食呢間出名又平又抵食既西餐廳西九龍中心店一向多人 星期六晚等左好耐先有位2位大食之人 今日一於想食咩就食咩1. 必叫甜蝦沙律 - 我最愛 個沙律汁好好味 甜蝦雖然細隻但份量都算多 2. 意大利菜湯 - 難飲 勁稀 個feel 好油 兩個人都飲唔哂3.茄汁海鮮意粉 - 意粉超大份 不過料不足 味道就普通 賣相更加冇既 好有自家製感覺4. 辣味雞翼 - 必食之作!好入味同埋都夠辣5. 煙肉菠菜 - 下面張相認得好核突,但一上菜真係咁嘅樣嘅...完全冇賣相可言 菠菜味道都好青 麻麻地6. 魷魚 - 不過不失 不過可以再燒多陣lol 7. 煮蜆 - 味道份量都OK ,咁嘅價錢值得一試8. 最後帶咗甜品Tiramisu 同朱古力雪糕慕絲,味道好個朱古力好正加埋每人$12 既飲品吧,埋單$209/2人味道普通什至有d 比較難食,但都抵食啦!價錢取勝!
好耐冇食呢間出名又平又抵食既西餐廳
西九龍中心店一向多人 星期六晚等左好耐先有位
2位大食之人 今日一於想食咩就食咩

4. 辣味雞翼 - 必食之作!好入味同埋都夠辣

6. 魷魚 - 不過不失 不過可以再燒多陣lol

7. 煮蜆 - 味道份量都OK ,咁嘅價錢值得一試

個朱古力好正

加埋每人$12 既飲品吧,埋單$209/2人

味道普通什至有d 比較難食,但都抵食啦!價錢取勝!

2018-01-10 550 浏览
今日放假 同朋友食個反 突然諗起呢間野 其中一碟叫左羅勒墨魚仔 食左一半 咬到爽口GE野 吐左出黎 ......... 不知明物體 問店員咩黎 反問我咩黎 oooo 道歉都冇句 仲要之前個啖吞左 嬲 嬲爆服務態度差 落張單都黑口黑臉
服務態度差 落張單都黑口黑臉
2018-01-10
午餐
2018-01-04 472 浏览
帶過小朋友去過幾間食,除左呢間之外其他都有 bb櫈提拱,但呢間竟然可以無!!即使現場客人唔多啲員工亦唔會主動幫手,仲用埋啲唔好既語氣問你做乜野?如果帶小朋友黎食就要小心!!
如果帶小朋友黎食就要小心!!
2017-12-17 606 浏览
墨魚汁飯 圖文不符見餐牌有返墨魚汁飯 滿心歡喜叫左黎食點知個飯一黎到同餐牌圖片係兩回事汁又多又稀👎🏻 味道就靜係得個鹹字同個女侍應反映 問個墨魚汁飯係咪咁樣架 佢話係 仲要話換咗都係一樣
墨魚汁飯 圖文不符

見餐牌有返墨魚汁飯 滿心歡喜叫左黎食
點知個飯一黎到同餐牌圖片係兩回事
汁又多又稀👎🏻 味道就靜係得個鹹字
同個女侍應反映 問個墨魚汁飯係咪咁樣架 佢話係
仲要話換咗都係一樣

墨魚飯
2017-12-15 507 浏览
呢到都搵到有平既PIZZA食呀 好YEAH 因為我都好鐘意食PIZZA 又好耐未食過 咁就入左去食喇 今日叫左個水牛之士PIZZA PIZZA夠溥身都幾好食 之士都夠多 可以啖啖都食到之士味 仲有個卡BOR尼意粉都好好食 好CREAME
2017-12-08 646 浏览
薩莉亞出名好抵食,中學時最愛同朋友黎食。今日忽然間好想食,係深水埗買完野就黎西九呢間分店食2個人叫左4樣野食,其實都好飽~~辣味雞翼($32)每次都一定會叫,辣辣地好惹味!雞肉多利亞 $29係白汁雞肉焗飯呀,仲有唔小既芝士香~不過,汁太多了,吃多會有點膩,反而飯唔係太多,有D意想不到~邦哥尼意大利粉 $29好抵食,仲有唔小既蜆,味道開胃,但食到中途我就覺得太辣了><蒜汁燒魷魚原筒魷魚,肉質軟腍,不過味道比較單調,但性價比很高!餐牌
薩莉亞出名好抵食,中學時最愛同朋友黎食。
今日忽然間好想食,係深水埗買完野就黎西九呢間分店食

2個人叫左4樣野食,其實都好飽~~
辣味雞翼($32)
每次都一定會叫,辣辣地好惹味!

雞肉多利亞 $29

係白汁雞肉焗飯呀,仲有唔小既芝士香~

邦哥尼意大利粉 $29

蒜汁燒魷魚
原筒魷魚,肉質軟腍,不過味道比較單調,但性價比很高!

餐牌

2017-10-27 613 浏览
咁岩經過薩莉亞, 又好耐冇食,於是排隊食,等左成45min, 如果唔使等咁耐就好了。D 菜好快就到, 唔使等, 但坐得唔耐, 食完就立即收野, d staff好忙, 都係自己搞掂。我最鍾意香辣雞翼,口感十足, 雞肉嫩,不會太韌,皮脆肉嫩,味道唔錯, 而且十分便宜。So Yummy~之後我食茄汁蜆肉意粉,啲汁唔夠,蜆肉食到有沙,蜆肉冇咩味道, 份量唔多, 十分普通燒魷魚好味, 汁夠多, 不過有點鹹, 如果隻魷魚可以成一塊塊就好。總括而言, 咁平又食到咁多野, 係好好超值r, 食幾多荷包都唔痛。

如果唔使等咁耐就好了。

2017-10-26
  • 香辣雞翼
話明一分錢一分貨,雖然唔係什麼中伏之選,不過味道確實可以接受,只係平民化d。星期六的晚上足足等左個幾鐘先有枱,由選擇不多,好快就決定哂食乜了。之後食物都好快一碟碟到齊。由於大家等到都好肚餓的關係,我影唔切所有食物的相,所以我今次只係講下幾碟食物的味道吧。前菜係中華海草,其實都係平時食開果d味,無特別。水牛芝士pizza 。熱辣辣都幾不錯,但芝士的分佈唔平均。羅勒墨魚仔。呢個冷盤都好味,細細碟可以一試。三文魚沙律,當然唔能夠期望有好多分量的三文魚啦。味道不過不失。如果d菜再新鮮d,感覺會良好d。黃金粟米pizza $29。成個薄餅都係粟米,味道還可以,個賣樣好求其隨意。墨魚汁意大利粉。👇🏻與餐牌的圖片分別好大,成碟黑麻麻,都唔覺有墨魚圈在意利中,當然墨魚汁就不太濃啦。芝士煙肉焗薯角。整法無難度,所以不過不失。如果一大班人係純粹熱鬧下聚下,呢到係一係平價經濟之選。如果係要求食物質素的話,就另作他選哂。一分錢一分貨。

前菜係中華海草,其實都係平時食開果d味,無特別。
水牛芝士pizza 。熱辣辣都幾不錯,但芝士的分佈唔平均。
羅勒墨魚仔。呢個冷盤都好味,細細碟可以一試。

芝士煙肉焗薯角。整法無難度,所以不過不失。

2017-10-14