2024-12-27
2024年12月27日下午約1時許發生,全程遭一名長頭髮戴眼鏡的女職員刁難。1.店員服務差,手套既收拾檯面後又送餐到客人檯(戴手套手指陷入曬飯菜中),唔衛生,同店員提出呢個問題遭反問「唔通我每做一樣嘢就換一次手套?」,就算唔換都唔好將手指陷入飯菜中吧?2.手機落單,我唔確定飯量,先order normal(有加量選擇,怕又太多食唔曬會浪費),結果上餐發現唔夠,要求另外用碗裝些許遭拒絕,更直言係因為我㩒錯,咁我下次做「大徙鬼」咪避曬問題。3.我要飯前食藥,店內只提供全熱水,啱好我有order凍飲未飲,但係唔夠冷卻杯熱水,我要求些許冰為求杯水冇咁熱,店員話冰要2元,我覺得2蚊唔係貴但係冇必要。我就要求加冰到凍飲裡面,店員叫我先飲一啖再加冰到凍飲入面,我拒絕,因為超唔衛生,要對之後飲凍飲的人負責。4.結帳時,店員企我前面,由於通道窄,我要求店員將付款機攞過嚟比我啪卡付款,店員多次拒絕並直言部機冇得移動,店員一直要求我繞過佢自行過去啪卡,冇辦法下我叫佢企開,再直行過去啪卡付款(事後我發現部機係可以移動,係店員玩嘢)。5.付款後店員大聲兼惡叫囂「你唔好再嚟食!」但佢其實冇咁嘅權利叫人唔好再幫襯,
5.付款後店員大聲兼惡叫囂「你唔好再嚟食!」但佢其實冇咁嘅權利叫人唔好再幫襯,佢只係個店員。