2023-06-23 364 浏览
咁多年黎住喺粉嶺,都覺得聯和墟冇好食嘅甜品。呢間甜品舖之前開喺上水,未有機會一試。估唔到佢竟然開喺聯和墟!聽啲人講佢嘅芒果小丸子非常好味,買咗佢嘅外賣,另外加咗一碗紫薯芋圓西米露。先講嗰碗西米露,個西米露係紫色嘅連埋啲西米都係紫色嘅。味道好好,不過啲芋圓一啲都唔煙韌,呢個真係要改善。至於個芒果小丸子係好好食嘅,芒果又香又甜而且落足料。令人諗翻起以前許留山嘅感覺,不過小丸子就冇味道,可能同西米會襯啲。
外卖自取
2023-05-21 418 浏览
以前由坑頭舖個時已經開始幫襯佢,佢啲糖水真係好高質,芒果香甜足料,西米勁有咬口,小丸子煙韌好食,仲有芋圓真材實料,真係食到芋頭,番薯粒。誠意推介👍👍👍👍👍👍不過題外話,佢除咗糖水好食之外,佢啲小食都好正,好似南乳雞翼,香辣雞翼尖,用呢啲小食黎送酒做消夜簡直一流😋😋😋😋佢而家仲要搬到咁方便,我諗我應該隔日就去幫襯,想唔變肥都好難🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️如果住附近嘅朋友仔建議試一試,因為真係近年來喺北區好出色嘅糖水舖,希望可以繼續做落去同埋保持水準💪

誠意推介👍👍👍👍👍👍