2024年8月22日,外賣點餐點了韭菜鮮肉餃子+頭漿+五香虎皮鳳爪,香虎皮鳳爪指甲沒有剪,另外從來也沒點過紅油餐,在韭菜鮮肉餃子上面發現了超多紅油卻不認帳,倒槍頭說客戶下錯單,令今天的心情變得更差了,真的不要去不要買,謝謝惡劣體驗。
紅浸紅油湯
题外话/补充资料: 錯單屈返你轉頭
2024-08-22
等候时间
100 分钟 (外卖送餐)
$100 (早餐)
  • 沒有
由於趕時間,隨便路過一間,打算簡單食碗餃子算。時間大約是上午11:15,入到去是有幾個客。我看一看餐牌,與此同時,有一兩個大陸遊客入嚟,正當走埋去佢終端機嗰度,打算落單嘅時候,我叫佢唔該寫野,當時佢顧住同兩個大陸遊客用國語吹水緊。我叫佢唔該寫嘢,佢同我講:自己掃碼,枱上個QR code。我問佢,唔可以呢度落單嗎?佢答我,你見唔到我而家忙緊咩?有一刻,真想離開,但係因為我真係好趕時間,於是我自己用QR code掃碼。隨便吃吃算了。講真,呢啲餃子,味道平平常常,唔特別好味。價錢唔係特別平,佢純粹贏咗個地點,讓人買個方便,以呢啲咁嘅食物質素,一啲都唔難搵到替代品,如果袁記唔改善佢員工嘅服務態度,好快就會執笠。

我叫佢唔該寫嘢,

佢同我講:自己掃碼,枱上個QR code。

我問佢,唔可以呢度落單嗎?

佢答我,你見唔到我而家忙緊咩?

2024-08-02
$52 (其他)
2024-01-22 704 浏览
舖頭細細,肉質唔錯,價錢一啲都唔平。同港式雲吞比較水平相差甚遠,而且每次都冷冰冰。麵質好淋,湯底一般。 內地企業,竟然冇支付寶,微信等電子付款方式,原因可想言之!竟然用中華沙律上枱,餐牌叫裙帶菜!雖然名稱上冇錯,但係喺香港好少人用以個名,其實好誤導。中國水餃竟然用日本中華沙律上枱簡直荒謬。
2024-01-22
等候时间
1 分钟 (堂食)
星期六傍晚7:00。一個人嚟到旺角街市袁記餃子幫襯。一邊環境逼夾。有兩張長枱。入去食預咗要搭枱。最後揀咗清湯蟹籽蝦雲吞。個湯阿姐話用豬骨同埋雞煲。飲完冇口渴,但係相信都有唔少大陸調味料喺入邊。講返個主菜雲吞。蟹籽蝦我本身自己好鍾意,一上枱份量都幾大粒。每碗仲有兩條菜。咬落去肥肉相宜。有一隻蝦。10隻$65。因為蟹籽可能價格比較貴。佢仲有自助辣椒油。見到門口生餃子外賣都幾好生意,下次可能買啲返屋企自己煮。阿姐話一磅大概有20粒。總括坐喺度食比較辛苦,因為地方真係好迫。建議外賣自己煮。
2024-01-09
2024-01-07 343 浏览
經過見到menu好似好抵食!surprisingly good。見到水餃係姨姨人手包,好好味!撈水餃神奇的味道👅外賣盒底仲有驚喜芽菜🤗 好愛!下次要試埋其它醬汁🤓 未食完,外賣盒仲可以入微波爐叮下🤩完美餃子
2024-01-07
外卖自取
用餐时段
2024-01-04 289 浏览
叫左個雲吞麵$38一碗,點知黎到係有堆麵係生,完全食唔到。同侍應講,佢拎完我兜麵入廚房,放5分鐘後拎返啱先碗生嘅雲吞麵出黎。好似當食吓係白癡。然後再同侍應講,佢再返出黎,同你講碗麵係熟煮咗,咁嘅服務態度不如唔好做啦。收咗錢就唔理人。
生-雲吞麵
2024-01-04
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐时段