2024-04-15 25 浏览
西樹泡芙將泡芙的魅力發揮得淋灕盡致😀😀白桃乳酪泡芙🍑白桃的清新與乳酪的醇厚相得益彰,入口即化的乳酪和桃子果醬相互融合,外皮酥脆,內餡飽滿,每一口都讓人陶醉。士多啤梨乳酪泡芙🍓士多啤梨的甜美與乳酪的完美結合,形成一種獨特的口感。回味無窮。三重朱古力泡芙🍫三層不同的朱古力口味,從外到內依次是濃郁的黑朱古力、絲滑的牛奶朱古力和微苦的可可朱古力,層次分明,口感豐富。每一口都讓人欲罷不能。可以盡情享受各種口味的泡芙糕點,每一款都讓人回味無窮。
西樹泡芙將泡芙的魅力發揮得淋灕盡致😀😀

白桃乳酪泡芙🍑

士多啤梨乳酪泡芙🍓

三重朱古力泡芙🍫

可以盡情享受各種口味的泡芙糕點,每一款都讓人回味無窮。
2024-04-08 33 浏览
開心果泡芙在這次的體驗中未能達到預期水平。首先,泡芙的外皮缺乏應有的酥脆感,其質地偏軟且略顯濕潤,這與理想中的輕盈和酥脆大相徑庭。一個成功的泡芙應該外酥內軟,但這次的泡芙在口感上明顯失衡。開心果餡料也未能令人滿意。理想中,開心果餡應該是充滿濃郁開心果味且甜而不膩的,然而實際上,這泡芙中的開心果餡味道過於淡薄,甚至有些人工香料的味道,缺乏開心果的自然風味和香氣。這款開心果泡芙在口感和味道上都未達到預期,既缺少泡芙應有的質地,也未能展現開心果的精髓。
2023-09-21
2024-03-29 55 浏览
每次經過地鐵站都一定會見到呢間西廚泡芙,都會俾佢個香味吸引住!呢款泡芙每日都係新鮮出爐,所以今次決定買完拎返屋企慢慢食😋🍽️朱古力三重奏呢隻朱古力三重奏泡芙,裏面有三種唔同口感嘅朱古力,有朱古力醬、混合鮮忌廉同朱古力忌廉製作出嚟,所以食落去嘅時候有一種好濃厚嘅口感!而且泡芙面頭都香脆合桃粒同朱古力醬,一啖食落去嘅時候,泡芙好鬆脆,有種唔同嘅層次口感,好食😋🍽️榛子意大利芝士第一啖食落去嘅時候覺得榛子味好濃郁,中間仲有香滑嘅Tiramisu忌廉,泡芙裏包住配有淡淡嘅咖啡香嘅香脆手指餅,好味😋

🍽️朱古力三重奏

🍽️榛子意大利芝士
2024-03-19 29 浏览
每次經過地鐵站聞到泡芺既香味都好想買今次同朋友食完飯行過決定買返幾個返屋企做飯後甜品😎😎.💎 $29 朱古力三重奏泡芺朱古力味非常濃郁係朱古力愛好者既不二之選泡芺內餡有厚實既朱古力慕絲上面仲配有合桃果仁同忌廉一啖咬落去,口感層次非常豐富🥰🥰.💎 $29 榛子意大利芝士泡芺泡芺外層酥脆,而且係朱古力味入面就係滿滿既芝士cream仲配有餅乾條同榛子碎每一啖係濃濃既咖啡同朱古力口味😍😍.💎 $32 芒果乳酪泡芺芒果粒非常鮮甜入面既乳酪吉士好實好cream夾埋芒果一齊食簡直perfect match又酸又甜,非常開胃係飯後甜品既最佳選擇😍😍

每次經過地鐵站聞到泡芺既香味都好想買
今次同朋友食完飯行過
決定買返幾個返屋企做飯後甜品😎😎

💎 $29 朱古力三重奏泡芺

朱古力味非常濃郁
係朱古力愛好者既不二之選
泡芺內餡有厚實既朱古力慕絲
上面仲配有合桃果仁同忌廉
一啖咬落去,口感層次非常豐富🥰🥰
💎 $29 榛子意大利芝士泡芺
泡芺外層酥脆,而且係朱古力味
入面就係滿滿既芝士cream

入面既乳酪吉士好實好cream
夾埋芒果一齊食簡直perfect match
又酸又甜,非常開胃
係飯後甜品既最佳選擇😍😍

人氣外賣泡芙店☺️encore❣️位於地鐵站,位置超方便!而家仲布優惠添,好抵買呀!做甜品一流!🥭芒果乳酪MANGO YOGHURT芒果口味超fresh!芒果粒都好多~濃朱古力布丁🍮今次試咗呢個口味,超特別中間有布丁!布丁都好Q彈~~榛子意大利芝士超特別,仲有枝餅乾條~食落好濃榛子味,超creamy😍😍意大利芝士唔會好漏*⌂ 西樹泡芙 (觀塘)觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖#觀塘美食 #香港美食 #泡芙
人氣外賣泡芙店☺️encore❣️
位於地鐵站,位置超方便!
而家仲布優惠添,好抵買呀!
甜品一流!

🥭芒果乳酪
MANGO YOGHURT
芒果口味超fresh!芒果粒都好多~

濃朱古力布丁🍮
今次試咗呢個口味,超特別中間有布丁!
布丁都好Q彈~~

榛子意大利芝士
超特別,仲有枝餅乾條~
食落好濃榛子味,超creamy😍😍
意大利芝士唔會好漏

*⌂ 西樹泡芙 (觀塘)
觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖

#觀塘美食 #香港美食 #泡芙
2024-03-14 40 浏览
西樹泡芙係我嘅由細食到大嘅甜品😍喺好多地鐵站都可以買到,每次經過都有勁香既出爐泡芙香味,抵擋唔到香氣誘,每次都䍤返幾件返屋企食😆😆😆😆平時我最鐘意既米🍫三重朱古力泡芙、🍫濃朱古力布丁、🥭芒果味三重朱古力泡芙🍫香濃既朱古力味極濃,係我最鐘意,不會太甜,超好味呀,餡料非常豐富,泡芙好新鮮好脆口👍🏻濃朱古力布丁🍮入面有好大舊嘅朱古力布丁口感軟綿綿好得😆😆仲有水果🥭味,我今次揀咗芒果味,面層有勁多芒果🥭,好吸引,芒果酸酸甜甜,可減少油膩感
西樹泡芙係我嘅由細食到大嘅甜品😍

平時我最鐘意既米🍫三重朱古力泡芙、🍫濃朱古力布丁、🥭芒果味

濃朱古力布丁🍮入面有好大舊嘅朱古力布丁
口感軟綿綿好得😆😆

仲有水果🥭味,我今次揀咗芒果味,面層有勁多
芒果🥭,好吸引,芒果酸酸甜甜,可減少油膩感
  • 三重朱古力泡芙
每次行過西樹泡芙都聞到陣陣香氣非常吸引我 呢度泡芙每日焗製新鮮嘅泡芙 人流不斷沒有停止 所以決定帶佢返屋企嘆住慢慢食很多地鐵站也有分店包裝盒有手挽方便帶走朱古力三重奏 入口有三種不同口感的朱古力 朱古力醬、朱古力忌廉、混合鮮忌廉 創造出濃厚口感。最面有瑞士朱古力醬同灑上香脆合桃粒 配合濃朱古力曲奇芭芙,啖啖鬆脆口感層次豐富,好美味。士多啤梨乳酪泡芙 我都愛食士多啤梨乳酪泡芙 士多啤梨有3小片,微微酸又甜甜非常開胃,中間乳酪甜味 一起吃非常夾好清新感覺。榛子意大利芝士 榛子味道濃香,中間有幼滑Tiramisu嘅忌廉 有淡淡最愛嘅咖啡味道,及香脆手指餅西樹泡芙 (觀塘) 觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖
每次行過西樹泡芙都聞到陣陣香氣非常吸引我
呢度泡芙每日焗製新鮮嘅泡芙 人流不斷沒有停止
所以決定帶佢返屋企嘆住慢慢食
很多地鐵站也有分店

包裝盒有手挽方便帶走
朱古力三重奏

入口有三種不同口感的朱古力
 朱古力醬、朱古力忌廉、混合鮮忌廉 創造出濃厚口感。
最面有瑞士朱古力醬同灑上香脆合桃粒
配合濃朱古力曲奇芭芙,啖啖鬆脆口感層次豐富,好美味。
士多啤梨乳酪泡芙

我都愛食士多啤梨乳酪泡芙 士多啤梨有3小片,
微微酸又甜甜非常開胃,中間乳酪甜味
 一起吃非常夾好清新感覺。
榛子意大利芝士

榛子味道濃香,中間有幼滑Tiramisu嘅忌廉
有淡淡最愛嘅咖啡味道,及香脆手指餅

西樹泡芙 (觀塘)
 觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖
2024-03-09
2024-03-07 28 浏览
❣︎西樹泡芙❣︎我諗大家對呢個名都唔陌生💁🏻‍♀️店主嚴選最新鮮,最上等,最時令嘅食材為大家每日焗製新鮮嘅泡芙,今日行過觀塘地鐵站見到不停有人排隊,呢個就係好野嘅鐵證,我都唔執輸買返啲返屋企孝敬下親人,食啲甜野,個人都開心啲😋分別有皇牌,曲奇同經典口味,件件都大大舊超足料👍🏻店員重提醒一個鐘內唔食要放入雪櫃,而每個盒入面都會跟一塊小乾冰,非常貼心🩵❣︎芒果乳酪❣︎$32超酥脆嘅泡芙加埋乳酪餡酸酸甜甜,再加埋我至愛嘅芒果😍一個超滿足嘅小下午茶。❣︎北海道牛奶布丁❣︎$28店員話呢個最多人買,我媽鍾意食牛奶布丁岩晒佢,濃郁嘅牛奶布丁餡,加埋cream細滑甜膩,入口順滑,唔會太甜。❣︎特濃吉士❣︎$22呢個係我老公嘅至愛,雲呢拿吉士味道香濃,食落啖啖爆餡。

❣︎芒果乳酪❣︎$32

❣︎北海道牛奶布丁❣︎$28

❣︎特濃吉士❣︎$22
呢個係我老公嘅至愛,雲呢拿吉士味道香濃,食落啖啖爆餡。

2024-03-07
2024-03-07 44 浏览
之前有同事買散水餅或者有新同事加入公司,西樹泡芙都係大熱之選🔥,又時不時有優惠卷,真係好抵食。今日行過觀塘地鐵站見到都忍唔到口🤤,好鐘意佢酥脆鬆化,入面餡料十足,用既都係新鮮、時令既材料,而且口味又多,邊會食厭呀。揀左3個口味同屋企人食。🥰我自己因為鐘意食布甸🍮,所以揀兩款都有布甸既,濃朱古力布甸同北海道牛乳布丁,各自都突顯到朱古力🍫同牛乳🐄既超香濃。抹茶🍵紅豆,濃郁既抹茶加上清甜既紅豆,令我諗返起係日本食既抹茶甜品。間唔中又想食,下次都係買定啲現金卷先。🤣🤣

揀左3個口味同屋企人食。🥰

間唔中又想食,下次都係買定啲現金卷先。🤣🤣
2024-03-04 30 浏览
每次學完興趣班都會去買三菜姊妹至愛嘅西樹泡芙番屋企嘆個甜品Time💖今日係觀塘地鐵站門市,買返幾個泡芙俾三菜姊妹食睇佢哋笑得幾甜幾開心,泡菜二家姐至愛朱古力🍫味同芒果味🥭,仲有紫菜大家姐最愛士多啤梨🍓💛芒果乳酪泡芙鬆脆的泡內 有香甜芒果配上香滑乳酪內餡的芒果果肉大大粒🩷士多啤梨乳酪泡芙:大大粒嘅士多啤梨 🍓加上濃郁乳酪連乳酪內餡連鬆脆的泡芙 ,酸酸甜甜,乳酪軟滑散發少女心❣️🤎朱古力三重奏朱古力三重奏 滿足我三個朱古力願望朱古力醬、朱古力忌廉、牛奶忌廉,泡芙鬆脆,口感層次豐富
每次學完興趣班都會去

🩷士多啤梨乳酪泡芙:
散發少女心❣️

🤎朱古力三重奏
朱古力三重奏 滿足我三個朱古力願望
朱古力醬、朱古力忌廉、牛奶忌廉,泡芙鬆脆,口感層次豐富

2024-03-02 38 浏览
我幾鍾意食呢間嘅泡芙,因為喺屋企附近有一間分店,所以得閒都會買吓黎食。貪佢口味選擇多,泡芙酥脆鬆化,以甜品嚟講佢亦都唔會太甜。✨白桃乳酪泡芙 $29WHITE PEACH YOGHURT幾多汁既白桃配酸酸甜甜嘅乳酪,係我近期最愛既口味。✨濃朱古力布丁泡芙 $28CHOCOLATE PUDDING 濃郁既朱古力味,但食完唔覺得膩。✨榛子忌廉 $25HAZELNUT CREAM見到係今星期推介所以試吓,榛子果仁味好香。

✨白桃乳酪泡芙 $29
WHITE PEACH YOGHURT
幾多汁既白桃配酸酸甜甜嘅乳酪,係我近期最愛既口味。

✨濃朱古力布丁泡芙 $28
CHOCOLATE PUDDING
濃郁既朱古力味,但食完唔覺得膩。

✨榛子忌廉 $25
HAZELNUT CREAM
見到係今星期推介所以試吓,榛子果仁味好香。

👧🏻😋👅🍽✨靚靚泡芙期間限定黃金款🤲🏻-西樹泡芙 Choux Creme🇭🇰 觀塘港鐵觀塘站KWT 21號舖 🇭🇰-🧁西樹泡芙出名足料豐富, 性價比高; 去地鐵站分店買好多人轉流都好快🧁泡芙放display雪櫃, 好方便即買即入盒就拎得, 但食落個皮都仲好脆, 好香蛋味!-🏅 💰 黃金滿屋 $33💯捉緊新年的尾巴買到新產品! 流心奶黃肉鬆個奶黃係香奶味但唔會太甜, 所以同鹹鹹既肉鬆零違和💯「賀年好賞食」:凡購買黃金滿屋可以加$20加購其他口味一件-🥭 🍑 芒果乳酪 $32白桃乳酪 $29✨兩款都有大大塊鮮果放係乳酪忌廉上面, 鮮果塊清甜多汁, 好睇又好食✨乳酪餡雖然爆棚, 但味道酸酸甜甜唔會太膩
👧🏻😋👅🍽✨

黃金滿屋

🥭 🍑
芒果乳酪 $32
白桃乳酪 $29
✨乳酪餡雖然爆棚, 但味道酸酸甜甜唔會太膩
黃金滿屋
2024-02-23 20 浏览
今日收工,突然地铁站見到放咗好多膨膨嘅泡芙的西树泡芙。食咗一口,軟綿綿嘅泡芙體內竟然滿滿嘅是豐富奶油和濃郁嘅巧克力醬😋口感係正中下懷,一樣 sweet one! 非常推荐!心情都变好了
今日收工,突然地铁站見到放咗好多膨膨嘅泡芙的西树泡芙。
2024-02-23 12 浏览
👧🏻芊芊一直都鍾意西樹泡芙 🍮,即使帶返屋企,泡芙都仲保持脆脆嘅口感,外賣完全唔影響口感放工之後毫不猶豫咁走嚟觀塘站嘅呢度買。今次先買咗幾款唔同口味嘅泡芙返屋企試下。芊芊最鍾意食芒果🥭同白桃味🍑~ 同埋佢地今次出咗新產品,咁啱有藉口比自己買晒幾款嚟食🤭✌️1⃣ 流心奶黃肉鬆($33):呢款係新年🧧限定嘅泡芙,上面灑滿咗肉鬆。入面嘅奶黃唔會太甜,而且象徵住「黃金滿屋」,買嚟招待朋友真係好有意頭。2⃣ 白桃吉士($29):呢款泡芙結合咗清甜嘅白桃🍑同濃郁嘅吉士,好math3⃣ 芒果乳酪($28):呢個都係好熱門嘅選擇,芒果🥭新鮮肉厚而且好甜🤭在搭配濃郁又滑嘅乳酪,同埋酥脆嘅泡芙,口感超豐富!每次外賣,店員都會細心咁俾我哋附埋啲小乾冰袋,保持泡芙嘅溫度,重點係拎返屋企食都唔會霖☺️,紙盒都好堅固,唔會變形。下次再買其他口味試下先🤭#甜品 #下午茶 #西樹泡芙 #泡芙 #甜品控 #觀塘美食 #觀塘蛋糕

下次再買其他口味試下先🤭

本身屋企唔係住喺地鐵站附近.所以平時都比較少搭地鐵.而經過地鐵站都會聞到呢間泡芙嘅香味.每次都會忍唔住過去買嚟食.今次見到有新口味即刻買返幾個試吓☺️🔘黃金滿屋即係流心奶黃肉鬆.一咬流心奶黃就爆曬出嚟.再配埋泡芙上面嘅紫菜肉鬆.鹹鹹甜甜又脆口好夾好味😋🔘士多啤梨乳酪🔘芒果乳酪生果夠新鮮唔酸好甜.配埋乳酪忌廉.加埋脆卜卜嘅泡芙無得輸👍🏻本身以為泡芙一定係配甜嘅先好食.今次試咗新出嘅流心奶黃肉鬆.估唔到鹹鹹甜甜嘅口感仲豐富.都好夾好好味😋
本身屋企唔係住喺地鐵站附近.
所以平時都比較少搭地鐵.
而經過地鐵站都會聞到呢間泡芙嘅香味.
每次都會忍唔住過去買嚟食.
今次見到有新口味即刻買返幾個試吓☺️

🔘黃金滿屋

即係流心奶黃肉鬆.
一咬流心奶黃就爆曬出嚟.
再配埋泡芙上面嘅紫菜肉鬆.
鹹鹹甜甜又脆口好夾好味😋

🔘士多啤梨乳酪

🔘芒果乳酪
生果夠新鮮唔酸好甜.配埋乳酪忌廉.
加埋脆卜卜嘅泡芙無得輸👍🏻

本身以為泡芙一定係配甜嘅先好食.
今次試咗新出嘅流心奶黃肉鬆.
估唔到鹹鹹甜甜嘅口感仲豐富.
都好夾好好味😋