招聘中
薪金面议
24天前
薪金面议
24天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (MOSTown Street新港城中心大街(2期))
资讯:

2021-11-02 258 浏览
今日平日,1902落單叫外賣買,門口寫外賣等候時間15至20分鐘,我等左40分鐘都未有。我外賣單279,之後28幾,29幾都叫埋,問左幾次都叫我等,又唔幫我跟單,等到我話取消先有人去廚房跟,但已經等左40分鍾,而等外賣既人又唔多,得個3,4個,做野姐姐又得個2,3人,收錢又係佢,汁枱上菜又係佢,聽外賣電話又係佢,汁外賣又係佢地2,3個,廚房做野既人都應該唔多過3人,唔該譚仔三哥請番多幾個員工,d姐姐唔洗做得咁辛苦,客又唔洗等咁耐
2021-11-02
40 分钟 (外卖自取)
2021-10-28 219 浏览
話說早幾日先去咗譚仔雲南米線食米線,呢日又去埋三哥食碗米線比較吓費事諗咁多,一於叫碗過橋米線,貪佢大部份食材都有,$53 嚟講確係抵食🥢豬肉🥢牛肉🥢雞肉 - 正正常常🥢腩肉 - 薄薄一片,無咩質感🥢火腿 - 正正常常🥢豬膶 - 好”鞋”,可能煮到過火🥢牛丸🥢墨丸🥢魚蛋 - 丸類都係來貨,無甚特別🥢乍醬 - 值得一讚係另上,但味道一般🥢腐皮 - 正正常常🥢豆卜 - 脆卜卜,吸了湯汁特別惹味🥢生菜🥢酸菜 - 正常無特別🥢芽菜 - 口感爽口🥢韭菜🥢竹笙 - 都係無特別餐後感:好老實餸料只係不過不失,無邊款係突出,但勝在大件夾抵食

🥢豬肉🥢牛肉🥢雞肉 - 正正常常
🥢腩肉 - 薄薄一片,無咩質感
🥢火腿 - 正正常常
🥢豬膶 - 好”鞋”,可能煮到過火
🥢牛丸🥢墨丸🥢魚蛋 - 丸類都係來貨,無甚特別
🥢乍醬 - 值得一讚係另上,但味道一般
🥢腐皮 - 正正常常
🥢豆卜 - 脆卜卜,吸了湯汁特別惹味
🥢生菜🥢酸菜 - 正常無特別
🥢芽菜 - 口感爽口
🥢韭菜🥢竹笙 - 都係無特別

下午茶
  • 過橋米線
2021-10-11 198 浏览
自己拎E飛,另外見到班學生拎11個F飛,等半個鐘呀姐不斷嗌ABC,DEF完全唔嗌ABC不斷入,過左半個鐘同呀姐講,佢答不斷放2-4位入去,然後DEF飛完全唔理,點入?唔夠人手發泄落班細路度?發生咩事?到我問呀姐,直頭唔答其實真係冇人得罪你自己情緒唔該自己控制唔好影衰自己公司你公司唔夠人手你咪鬧你老細囉關客人咩事呢?上市公司有錢應該俾返d培訓冇人鬧你,你都唔需要鬧人喎呀姐
自己拎E飛,另外見到班學生拎11個F飛,等半個鐘
呀姐不斷嗌ABC,DEF完全唔嗌

ABC不斷入,過左半個鐘同呀姐講,佢答[d人走你咪入囉,一係唔好等]

不斷放2-4位入去,然後DEF飛完全唔理,點入?
唔夠人手發泄落班細路度?
發生咩事?

到我問呀姐,直頭唔答
其實真係冇人得罪你
自己情緒唔該自己控制
唔好影衰自己公司

你公司唔夠人手你咪鬧你老細囉
關客人咩事呢?

上市公司有錢應該俾返d培訓
冇人鬧你,你都唔需要鬧人喎呀姐
星期日一點左右黎食,人唔算多但出餐好慢 樓面只有2-3個姐姐做野堂食 1:03pm落單 等左半個鐘 終於有野食但碗米線都食完喇 總共等左成個鐘杯凍檸茶都仲係未出 分別問左幾個姐姐 都剩係hea答 :等等沖緊杯茶🙄🙄🙄🙄🙄 一定唔會再黎食🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
星期日一點左右黎食,人唔算多
但出餐好慢 樓面只有2-3個姐姐做野
堂食 1:03pm落單 等左半個鐘 終於有野食
但碗米線都食完喇 總共等左成個鐘杯凍檸茶都仲係未出
分別問左幾個姐姐 都剩係hea答 :等等
沖緊杯茶🙄🙄🙄🙄🙄
一定唔會再黎食🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
2021-10-03
2021-06-17 661 浏览
一聽到譚仔三哥出呢個水煮湯鴨血米線,就忍唔住一定要衝去食返碗先得🤤🤤🤤今次叫左碗水煮湯底同小辣既鴨血米線,據稱個湯底用左15種香料同醬料提味,加入花椒,八角同鮮辣椒,聽到都覺得好辣🥵🥵所以唔係好食得辣既我,都係保守啲揀返小辣😂😂第一啖入口就感覺到麻同辣啲味不停徘徊係我個口腔,真係要飲返杯凍飲先得😂😂而鴨血方面,我覺得佢比起出面平時食開既鴨血黎講質感比較實!但總體黎講我都想再去食多次🤤

但總體黎講我都想再去食多次🤤
2021-06-12 289 浏览
譚仔一定係數一數二嘅平價醫肚之選, 30蚊就已經有一碗大大碗份量嘅米線, 絕對係窮人恩物, 佢嘅皮蛋又真係幾好食喎, 仲有土匪雞翼都唔好差,每次嚟都一定要食嘅嘢,哈哈!!
2021-06-10 234 浏览
突然心血來潮,想食好大份好大份嘅米線,想乜料都有,選擇只有一個,就係「過橋米線」。由於Foodpanda叫外賣100蚊有8折,再加上pandapro計劃外賣自取有另外5%,即係買100元,但最後只需付大約67元!抵到呢!小編隨即叫咗個蕃茄三小辣湯底過橋,再加份細既土匪雞翼!外賣!湯底蕃茄味香濃,酸香辣過癮,份量十足,完全可以俾小編分兩餐食。但小編一次過食曬,大大大滿足!土匪雞翼肥美,香料味出色。最後,小編都係唔建議一個人食晒,因為飽到第二朝,都仲未消化完;之不過過程真係好正😆

蕃茄湯底過橋米線
外卖自取
蕃茄湯底過橋米線
2021-04-08 526 浏览
🪧水煮麻辣鴨血米線🪧推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍見到廣告介紹壇仔衫哥出咗新嘢-水煮鴨血麻辣米線,張相都影得幾靚仔,為咗止下掛住想食台灣嘅Q彈軟滑鴨血就去試吓啦。當碗熱辣辣嘅水煮麻辣鴨血嚟到,當堂笑咗再笑右,可能有期待就有失望,明明張廣告相排得好靚㗎⋯⋯ 咁外觀其實唔影響食物本身嘅🤣 利申:碗麵真係咁嘅,𢳂起舊鴨血影下,有機會排得靚仔啲影。水煮麻辣鴨血米線 HKD39湯底較鹹、水煮嘅辣味濃一啲更好、有淡淡麻香,主角鴨血質地如果更Q彈更好。總結:-食物 ❤️❤️❤️🤍🤍環境 ❤️❤️❤️🤍🤍服務 ❤️❤️❤️🤍🤍.··餐廳:譚仔三哥米線 (馬鞍山)地址:馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心大街(2期)地下3至11號舖
🪧水煮麻辣鴨血米線🪧
推介指數 ❤️❤️❤️🤍🤍

利申:碗麵真係咁嘅,𢳂起舊鴨血影下,有機會排得靚仔啲影。

水煮麻辣鴨血米線 HKD39
水煮麻辣鴨血米線

總結:-
食物 ❤️❤️❤️🤍🤍
環境 ❤️❤️❤️🤍🤍
服務 ❤️❤️❤️🤍🤍
餐廳:譚仔三哥米線 (馬鞍山)
2021-03-24 350 浏览
譚仔三哥米線很少吃三哥 因為知道有新口味米線推出 期待已久~點了一碗三哥水煮湯鴨血米線 $39新餸菜鴨血登場 也有新口味湯底 由五少辣開始 可以加強辣度 不過我選最小的就足夠初吃幾口辣度不大 吃到中段便覺得還真頗辣的 水煮湯底十分開胃 豆卜吸滿湯汁 而滑滑的鴨血增添一點味道👍🏻 不過米線煮得過軟 煮的時間太長 最後吃不完。皮蛋 $20沾滿紅油 連同蒜粒和尖椒一起吃 😋👍🏻 不錯!蒜泥白肉(大) $36鋪上了滿滿的蒜 最愛多蒜 這方面一點也不孤寒 每片白肉都厚薄均勻 薄薄一片夾著滿滿的蒜 很好吃👍🏻豬耳拼重慶口水汁 $19很小一碟 醬汁開胃 但豬耳略嫌不夠爽口
譚仔三哥米線
很少吃三哥 因為知道有新口味米線推出 期待已久~
點了一碗三哥水煮湯鴨血米線 $39

皮蛋 $20
沾滿紅油 連同蒜粒和尖椒一起吃 😋👍🏻 不錯!

蒜泥白肉(大) $36

豬耳拼重慶口水汁 $19
很小一碟 醬汁開胃 但豬耳略嫌不夠爽口
2021-03-18 241 浏览
話說今日突然好想食辣, 就諗起譚仔三哥最近出咗個水煮鴨血米線, 就一於落街買個外賣加返屋企食! 雖然呢碗嘢等咗成半粒鐘, 但係買到返去食落第一口,就覺得等咁耐係值得嘅! 講返呢碗麵, 價錢 $39加飲品同埋小食就$14 , 價錢都還可以。 麵嘅份量算多,特別要讚一讚個豆卜, 好入味。 佢嘅鴨血都好好食, 如果唔鍾意食鴨血嘅朋友都可以試一試, 因為佢唔腥, 整得好好。 我今次叫咗五小辣 , 對我嚟講都唔算好辣, 但如果唔食得辣嘅朋友仔就唔係好建議你叫呢個餐。 雖然我係叫外賣, 但係攞到返去仲係熱辣辣!講一講小食今次我就叫咗麻辣手拍青瓜, 我略嫌佢嘅辣油多咗少少, 但整體嚟講都係好食嘅! 希望大家鍾意我嘅分享😆😆
2021-03-18
25 分钟 (外卖自取)
2021-01-24 467 浏览
外賣自取,唔駛排隊... 試問今時今日仲邊有依支歌仔唱oY😭野好食,再加上6pm之後就全面禁堂食,唔駛等就奇啦人人都外賣,唔通人人都鍾意外賣咩🧐今次我就足足等左45分鐘先拎到anyway,都算值得等嘅講返d 野食先唔知食乜好,簡簡單單要左個雞肉米線(蕃茄湯底+10小辣)鮮蕃茄香甜,維持一貫水準👍🏻另加一個蒜燒茄子🍆 簡直係大愛,鍾意蒜嘅朋友必食promote + $14 有皮蛋+ 飲品,唔嗌對唔住自己🤭晚肆禁堂食,希望廚房加多d 人手,等我地依d 食客唔駛等咁耐啦。今日還好,暖返d。凍嘅話我就唔等喇

野好食,再加上6pm之後就全面禁堂食,唔駛等就奇啦
人人都外賣,唔通人人都鍾意外賣咩🧐

今次我就足足等左45分鐘先拎到
anyway,都算值得等嘅

講返d 野食先
另加一個蒜燒茄子🍆 簡直係大愛,鍾意蒜嘅朋友必食

2021-01-24
45 分钟 (外卖自取)
  • 蒜燒茄子
  • 皮蛋
2021-01-21 241 浏览
星期六中午只有一個人用餐本身打算在家裏煮個麵就算但打開雪櫃空空如也還是叫個外賣快靚正先在外賣平台點餐 10分鐘後就可以自取了網站標明自取八折 但價錢mark up了實際跟現場買沒太大差別好處就是不用在店裏等10分鐘浪費時間雞肉木耳三小辣現在外賣碗都很好 一碗過就可以分湯避免米線泡太久會發脹木耳很多 鋪滿整個米線反而雞肉比較少不過沒關係 反正雞肉也沒什麼雞味就是令你感覺上自己有吃了一點肉木耳很爽口 每次必點的配料三小辣剛剛好 其實譚仔米線最吸引的是湯底總會令人忍不住 就算會水腫也喝上幾口
星期六中午只有一個人用餐

三小辣剛剛好

其實譚仔米線最吸引的是湯底
總會令人忍不住 就算會水腫也喝上幾口
2021-01-19 153 浏览
已經試過好多次堂食客人唔多,完全唔2係繁忙時段,但都要等差唔多30分鐘先有野食,因為廚房幾乎剩係處理外賣,完全唔理堂食客。坐喺廚房附近位置,睇到阿姐整碗米線,其實只係幾分鐘,咁既情況,再好脾氣都會忟...唔會再幫襯呢間啦,貼錢買難受。要讚下呢間譚仔大部份姐姐都幾好禮貌,但下下咁樣等法,不了...

下午茶
2020-12-17 300 浏览
天氣凍就想食碗麵譚仔就啱曬 簡單又可以自選餸菜符合自己口味叫咗個雞肉竹木耳清湯米線($40)望落好似幾清淡餸份量足 米缐啱啱好夠食 雖然係清湯 但係湯底遍鹹 食完好口渴 真係味精湯味米缐就彈牙滑身 口感唔錯 有返咁上下水準嘅雞肉一般 佢冇雞味亦唔可以話滑嫩 但係勝在冇根同骨 切得薄片 食落幾腍咁竹木耳係一個幾好嘅配菜 配埋芽菜 令成個麵更添質感 咬落爽口味道一般 唔係好食到會返轉頭食不過係當有日唔想諗食咩 食下譚仔都ok嘅 夠曬簡單
天氣凍就想食碗麵
譚仔就啱曬 簡單又可以自選餸菜符合自己口味

叫咗個雞肉竹木耳清湯米線($40)
雞肉竹木耳清湯米線

望落好似幾清淡
餸份量足 米缐啱啱好夠食
雖然係清湯 但係湯底遍鹹 食完好口渴 真係味精湯味
米缐就彈牙滑身 口感唔錯 有返咁上下水準嘅
味道一般 唔係好食到會返轉頭食
不過係當有日唔想諗食咩 食下譚仔都ok嘅 夠曬簡單
2020-10-23 431 浏览
我同男朋友都身為譚仔三哥fans,出咗新嘢我哋當然要嚟試吓啦!▫️馬鞍山係美食沙漠,難得有一間三哥,星期日中午嚟到超多人,要拎飛排隊。我哋大約等左10分鐘就有位。▫️🔸酸菜魚糊辣湯底米線糊辣湯底是我最愛,湯底好濃好香,少少辣,配埋炸菜同酸菜食仲好味!魚片大約有7-8片,薄身爽脆,都唔錯。但同平時食川菜個種有出入,平時食個啲係好滑嘅,但哩度嘅係比較有咬口個種。▫️🔸燒茄子哩個超正!滿滿嘅蒜蓉配上燒茄子,面頭灑咗啲孜然粉好香!有啲串燒店食到嘅個種!▫️🔸荔枝薑汁特飲有荔枝味又有薑味唔太甜嘅梳打水,配辣野都幾夾。▫️🔸土匪雞翼雞翼唔夠入味,失敗!🔸蒜泥白肉一如以往嘅好味😋

🔸酸菜魚糊辣湯底米線

🔸燒茄子

🔸荔枝薑汁特飲
有荔枝味又有薑味唔太甜嘅梳打水,配辣野都幾夾。

🔸土匪雞翼
雞翼唔夠入味,失敗!

🔸蒜泥白肉
一如以往嘅好味😋