招聘中
时薪 (面议)
$60-$75
时薪 (面议)
2021-04-23 496 浏览
我本身唔打食評但我覺得佢衞生情況有待改善🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬外賣入面有蟲真係唔會再食第二次去到同職員講只係話可能芽菜食唔乾淨所以有蟲咁我只係食客我只想要無蟲嘅米線我諗哩個要求唔係好高啩但都做唔到
我本身唔打食評

我諗哩個要求唔係好高啩
但都做唔到
外卖自取
2021-02-20 425 浏览
不能用微信現金劵買外賣,現金劵條款又不注明不能用的情况,有欺騙成份!另外,現在疫情嚴重,外賣也是希望可以保持社交距離,非得要逼人堂食使用現金劵就!這就是給你現金劵又不給你用、不想你用、讓你無發使用,只想騙你去買東西!問店員為什麼扣費沒有使用現金劵,店員回答「一直不能用,你可以堂食」,簡直係明知故犯的慣犯!我用微信支付的時候不說,現金券條款不說,只有付款後才說!對這家店的誠信完全不能再信任了,要列入黑名單,以後只好去旁邊那家米線!
平時食開奧海城果間,今日行開黎呢頭就試下叫左過橋重慶酸辣中辣 加個細白肉 凍奶茶碗麵到先,搵黎搵去黎唔到竹笙 襯呀副店長送白肉黎果陣問佢兩句 佢不耐煩咁話有兩條係底嗯,終於幾經辛苦 我搵到一條半(真係超迷你 有食過就知佢隻碟仔有幾大 長果條得3cm)平時食開加辣,咁第一次黎試個中辣夠麻夠辣,但一d都唔酸,我睇多次係酸辣,我冇叫錯到睇到一班呀姐食緊早餐準備開工,副店長一臉不耐既神態我選擇繼續食麵細白肉比x哥細碟,無論肉,蒜,鼓油都細唔知係咪租貴d?d餸除左腩肉有豬蘇味外 其他都咁上下 冇特別佢係平過人既,但我寧願比貴小小囉
平時食開奧海城果間,今日行開黎呢頭就試下
叫左過橋重慶酸辣中辣 加個細白肉 凍奶茶
碗麵到先,搵黎搵去黎唔到竹笙
襯呀副店長送白肉黎果陣問佢兩句 佢不耐煩咁話有兩條係底
嗯,終於幾經辛苦 我搵到一條半
(真係超迷你 有食過就知佢隻碟仔有幾大 長果條得3cm)
平時食開加辣,咁第一次黎試個中辣
夠麻夠辣,但一d都唔酸,我睇多次係酸辣,我冇叫錯到
睇到一班呀姐食緊早餐準備開工,副店長一臉不耐既神態
我選擇繼續食麵

細白肉比x哥細碟,無論肉,蒜,鼓油都細
唔知係咪租貴d?

d餸除左腩肉有豬蘇味外 其他都咁上下 冇特別

佢係平過人既,但我寧願比貴小小囉

2020-12-23
2020-07-04 886 浏览
我哋大概1點鐘到,餐廳冇咩人,基本上量咗體溫就可以入去,餐廳安排咗一個四人座位俾我哋兩個人坐,疫情期間有膠板隔住,我哋叫咗兩個米線,同埋一個細嘅土匪雞翼。我自己就叫咗豬大腸、豬膶、黑柏葉清湯米缐,我覺得黑柏葉嘅份量比較少,但係都屬於爽口,值得一試。豬大腸好入味,但係豬膶就失左水準,一啲都唔滑唔好食😅媽媽叫咗酸菜豬大腸米線,啲酸菜同啲豬大腸都好入味。呢個土匪雞翼就保持返水準,應該都係新整,好入味,好鍾意食。

豬潤黑柏葉豬大腸清湯米線

酸菜豬大腸米粉

媽媽叫咗酸菜豬大腸米線,啲酸菜同啲豬大腸都好入味。
土匪雞翼

呢個土匪雞翼就保持返水準,應該都係新整,好入味,好鍾意食。
2020-07-03
豬潤黑柏葉豬大腸清湯米線
酸菜豬大腸米粉
土匪雞翼
2020-06-07 378 浏览
這店新開張不久,地方非常大,坐得舒適,在附近購物完畢後便來進餐。在新的衞生措施生效下,食肆也做好了準備,勝在地方大,一點侷促感也沒有。食肆提供基本及經濟的飲品種類,只點了一罐汽水,因為想嚐嚐湯底。墨魚丸腐皮米線墨魚丸漲卜卜有嚼勁,加了清淡的腐皮感覺健康,湯底點了酸辣,但味道並不突出。魚片頭米線 蕃茄湯底帶點健康感,也有幾顆新鮮蕃茄,算是不錯。魚片頭味道適中,以這價格來說份量是剛好。湖南土匪雞翼 (三隻) 只吃米線當然不夠,多點了一份雞翼,是食肆出色之作,外皮脆內有肉汁,味道豐富,是名符其實的食過翻尋味 這推介果然有驚喜,令整個用餐體驗增添更多滿足小妹愛吃豬耳,只是不能吃辣,未能品嚐推介的麻辣豬耳,嗜辣的朋友們不妨一試

墨魚丸腐皮米線
墨魚丸腐皮米線

魚片頭米線
魚片頭米線鮮蕃茄湯底

湖南土匪雞翼 (三隻)

這推介果然有驚喜,令整個用餐體驗增添更多滿足

湖南土匪雞翼 (三隻)

题外话/补充资料: 這是小妹的第一佰篇食評,多謝大家的支持及鼓勵,祝大家身體安康、開心富足!
2020-03-28
2019-11-24 741 浏览
港灣千色店自從搬咗上樓上後,地下嗰層騰空咗不少舖位出嚟,不少新的食店都進駐了,今次就試呢間新食店-譚仔。我地二人叫咗:過橋米線-份量都算大碗,清湯底夠熱,清甜,餸料豐富。土匪雞翼(大)-熱辣辣,上檯傳來陣陣香草的味道,很香。新鮮油菜(生菜)-普普通通。
我地二人叫咗:
過橋米線-份量都算大碗,清湯底夠熱,清甜,餸料豐富。
土匪雞翼(大)-熱辣辣,上檯傳來陣陣香草的味道,很香。
新鮮油菜(生菜)-普普通通。