餐厅: 譚仔三哥米線 (土瓜灣大廈)
资讯:

2024-09-08 13 浏览
朋友住呢頭附近,平時同佢去開佢屋企嘅時候都會喺附近食譚仔,而今次就係下午茶嘅時段,所以呢係非常之開心,因為我係非常之鍾意去食佢嗰個下午茶嘅餐嘅。而呢佢最近下午茶嘅餐呢都加咗土匪雞翼,所以呢係更加多選擇嘅。下午茶餐我會食兩餸米線,佢一定要指定嘅餸,而我自己就冇乜特別喜好,所以我係會叫兩份雞肉嘅,另外辣到呢我自己就食開10小辣。佢每一間分店其實嘅辣度都有少少唔同,而呢一間辣度就唔會話太過辣,但係個麻嘅感覺都幾重,我自己都好鍾意。

2022-04-24 895 浏览
三哥x TysonYoshi 還我鴨血😂水煮湯鴨血番黎喇 之前食完一試難忘強烈建議加落長期menu🥹三哥水煮湯老油條鴨血米線今次配埋油炸鬼既新食法 有種食響鈴既感覺蒜香雞翼尖 / 蒜辣雞翼尖係蒜泥白肉既汁😚超級多蒜鴛鴦哈蜜瓜爆珠梳打哈密瓜味好重 唔似飲藥水咁 三哥啲特飲呢期都好出色香醋芝士鮮原茄呢個配搭好有驚喜😍原來蕃茄點醋係咁好食仲有新推出既三款米線配料油揚、京白菜、鵪鶉蛋 大家又有多啲配料嘅選擇喇 呢三款配水煮湯都好夾
三哥x TysonYoshi 還我鴨血😂

三哥啲特飲呢期都好出色

香醋芝士鮮原茄
呢個配搭好有驚喜😍原來蕃茄點醋係咁好食

仲有新推出既三款米線配料
油揚、京白菜、鵪鶉蛋
大家又有多啲配料嘅選擇喇
呢三款配水煮湯都好夾
2022-04-17 280 浏览
有時都係貪方便就會食譚仔,話晒一落街就買到。我食嚟食去其實都係嗰幾個餸,湯底通常都係揀清湯,因為腸胃不好。不過我發現愈食愈覺得重味精,我已經冇特登飲個湯底,但食完成碗米線好鬼口乾,一杯嘢飲真係唔夠,仲要飲好多水先好返啲。

2022-04-12
外卖自取
2021-01-10 1489 浏览
話說我係打電話落去叫外賣自取的,講得非常清楚,兩碗米線都係兩個餸兩個都係辣湯底再加一個小食,佢叫我十分鐘就拎得。十分鐘後落到去再等左差不多二十分鐘,拎外賣既時候發覺少左個小食,好彩小食好快搞掂⋯⋯反到屋企打開外賣啲野錯晒,明明兩碗都係辣,而家就一碗辣一碗唔辣,明明兩碗都係兩個餸,但有一碗得一個餸,但張單係寫兩個餸😑😑錢就比左,但就唔齊野,我都費時再落去換啦😑😑但我五會再幫襯囉👎👎👎👎
2021-01-10
30 分钟 (外卖自取)
下午茶
2020-05-19 1619 浏览
5 隻雞翼用40分鐘去完成, 好野! 追佢佢話跟order做,即係如果張order排20 分鐘, 再要用15 分鐘去整雞翼, 咁做生意應該命不久矣。 永遠唔會幫襯。 啲阿姐態度唔駛講啦, 趕客型
外卖送餐
2019-12-08 2189 浏览
其實真係已經算係譚仔嘅常客老顧客出親新野都會試但係今次新出呢2款小食,真係讚唔落手炸醬烤四季豆,冇影到相,略略都講下,同係面頭鋪D平時嘅炸醬冇分別好普通嘅一碟豆,屋企事但炒都好過佢口水三素,真係冇眼睇我叫個外賣,一心諗住三素wo,宣導圖都好豐富咁wo圖片只供參考都可以參考住一半先gua?大佬我叫個外賣,打開個蓋嘩係咪邊個食淨d淨餸夾埋一碟俾我呀?唔好玩啦。。。D宣傳就架勢啦, 「將豆卜、雲耳同鮮冬菇絲,拌以著名郫縣豆瓣醬調配嘅特色口水汁而成,味道層次豐富」真係想問你地D層次去晒邊度呀雲耳俾兩塊我冬菇絲?俾兩舊迷你冬菇乾ja wo。。。唉講唔到落去。。。有圖為證咁都要收我十幾蚊,落街買多2碗杯麵好過
其實真係已經算係譚仔嘅常客老顧客
出親新野都會試
但係今次新出呢2款小食,真係讚唔落手

好普通嘅一碟豆,屋企事但炒都好過佢

口水三素,真係冇眼睇
我叫個外賣,一心諗住三素wo,宣導圖都好豐富咁wo
圖片只供參考都可以參考住一半先gua?
大佬我叫個外賣,打開個蓋
嘩係咪邊個食淨d淨餸夾埋一碟俾我呀?唔好玩啦
。。。
D宣傳就架勢啦,
真係想問你地D層次去晒邊度呀
雲耳俾兩塊我
冬菇絲?俾兩舊迷你冬菇乾ja wo。。。
唉講唔到落去。。。有圖為證

咁都要收我十幾蚊,落街買多2碗杯麵好過
2019-11-27
2019-10-03 1012 浏览
譚仔三哥米線。過橋米線放工肚餓,有老公接收工。最岩食咩好?返屋企經過譚仔三哥米線🍜。立即入去叫返碗$53過橋米線。大大碗可以二人食。如果堂食,丫姐會好醒目俾定二個碗同二set餐具你。不過我地見晚上10:30,店入面仲有甘多客,我地就冇等了,直接外賣返屋企。外賣之前會分二碗,而家一個碗二層,上面係米線同酸菜同肉醬。下面就係食餸同湯。而家甘放,我覺得啲面好似少咗。過橋米線方便在於,唔使你傷腦筋諗要乜嘢餸因為基本上佢已經包含幾十隻餸,每款有一舊。而湯底我哋鍾意加一蚊轉酸辣,不過如果係一蚊嗰隻酸辣湯底,就唔可以揀酸同辣嘅程度。
譚仔三哥米線。過橋米線

放工肚餓,有老公接收工。最岩食咩好?

返屋企經過譚仔三哥米線🍜。立即入去叫返碗$53過橋米線。

外卖自取
2019-09-27 525 浏览
相信大家對譚仔三哥米線絕不陌生,每次看見譚仔,所有分店都差不多經常滿座,真的是香港的傳奇餐廳。這晚放工後,打算一人在外面吃完晚餐才回家,想來想去都想不到吃什麼,就經過譚仔三哥,不如簡簡單單吃個米線。很久沒吃譚仔三哥,對我來說必點的是它們的炸醬,絕對是麵條的絕配!另外也很喜歡它們的雞肉片,很白很滑。就這樣兩個配料,才三十七元,以一個晚餐來說絕對很便宜啊。上菜時麵條熱辣辣,整碗的份量也很足,雞片一樣是想像中的滑,炸醬份量也很夠。在另外一些分店吃過有時連湯都不夠熱,這次是不錯的。簡單吃個譚仔有時也很滿足了!

2019-05-08 789 浏览
一直以來,我都唔係好明點解甘多人食譚仔米線?!究竟係我睇唔透定係我跟世人有著一個不一樣的口味... 帶著大量問號黎到土瓜灣既三哥譚仔米線.. 一如以往,大把捧場客。入鄉隨俗黎一個:豬忍,喉肉再配山膠酸辣湯少米線,合共HKD38... 呢到要值得讚👍🏻少米線有減收1元,減少浪費....說時遲 那時快,大大碗米線已準備好。豬潤大大件,份量多,滑得太過份,雖然易入口,但好似失去左本身既格調,牛肉亦然⋯ 總括而言,算係幾底食

2018-12-18 637 浏览
過橋米線好細個食過一次。今次再食番,價錢漲價不少,百物騰貴。食材依舊多樣-豬肉、牛肉、雞肉、火腿、腩肉、豬膶、牛丸、墨丸、魚蛋、乍醫、腐皮、豆卜、生菜、酸菜、芽菜、韭菜,仲有竹笙。分量一如以往般多,每次叫都只能叫十小辣,因為另一半食唔到太辣。好腩肉腩肉 & 墨丸分量可以多點都更好,因為本人好喜歡呢兩款食材,反而牛丸味道有點”穌”,鮮牛肉沒這問題。另外必點土匪雞翼金🐤,外皮酥脆,有黑芝麻點啜,香口無比!

另外必點土匪雞翼金🐤,外皮酥脆,有黑芝麻點啜,香口無比!

2018-10-10 508 浏览
今天在附近比賽,比賽前要跟朋友一吃食晚飯,見都有一陣子沒有來譚仔吃米線,於是今天就跟朋友一齊來。發覺譚仔仍然在做優惠,點兩餸加一杯飲品可以送多一個餸,所以我就點了三個餸,有雞肉、墨丸與及豬潤,麻辣三小辣,再加杯飲品就46元。因打波之前的關係,不想吃太辣,三小辣就岩岩好了。

2018-02-23 890 浏览
差到一個點. 難以用筆墨形容. 不過我盡可能描述出來吧.外賣時間過長. 由我打電話的那一刻. 在店內再等. 時間足足超過三十分鐘.但當我在店內只見職員們只會吹水玩樂. 無視在苦等的客人. 身為客人那種無奈. 只能默默地忍受. 問多句. 阿姐們都覺得你煩. 給臉色你看. 給說話你聽. 唉只想可以準備醫肚姐. 用得著這樣子嗎. 是客人錯了嗎. 難道態度不能夠好一點嗎. 是不是我把你們都得罪了.其實之前都試過一次以上的情況. 以為跟職員說了會有改善. 誰知道情況態度一次比一次差. 算啦. 不會再有下次光顧的機會.
差到一個點. 難以用筆墨形容. 不過我盡可能描述出來吧.

40 分钟 (外卖自取)
2018-02-22 594 浏览
被丸龜製麵收購後的譚仔三哥, 短暫內仍沒有絲毫改變,依然是勿演三少辣,涷鏈茶少田。我到譚仔用膳,一是受抵擋不了對三哥米線湯底之嚮往,二是較大眾化的價錢。在土瓜灣道旁的譚仔三哥比其姊妹店相差數元,三十元單併三十五元雙拼。試問這價錢實在十分吸引小䱽的窮忙族, 最後也點了35元的雙拼。一貫Standard譚仔三哥的裝修風格,已屬區內較舒適的餐廳。譚仔三哥更有番茄湯底及素食餐提供。一個人,一碗譚仔米線;一小時,獨自在中午思考人生。

譚仔三哥更有番茄湯底及素食餐提供。

一個人,一碗譚仔米線;一小時,獨自在中午思考人生。

2018-02-21
三哥酸辣湯底,大辣;魚腐,鮮冬菇,芽菜 $41·年紀大啦,一個星期五就KO咗我,九點幾真係頂唔順,咁晏飯又食唔落,目標放係麵食,但土瓜灣區酸辣麵嘅鋪頭雖唔係少但選擇亦唔算多;水準唔差嘅咪又得譚仔三哥 。由於太肚餓所以蘋果乾史無前例點咗3個餸,碗麵上時真係嘩咗聲,因為好大碗🙈·湯底點咗譚仔姐姐推薦嘅三哥原創獨創酸辣湯底,雖然我已經揀咗大辣,但無錯,學姐姐話:真正鍾意食辣嘅係唔太會點酸辣湯底,因為啲酸會減低甚至遮蓋辣味,所以食辣嘅就會唔太過癮。唔難食,不過對愛近嘅我黎講,下次都係乖乖地點番麻辣湯底!·鮮冬菇4粒,真係好新鮮;魚腐3粒,但其實我鍾意食譚仔嘅魚腐多過譚仔三哥;芽菜,可以有咩見解😂不過我係覺得份量較少⋯⋯下次都係單點好,好似抵啲🤐🙊·如果土瓜灣區遲啲開咗南記或譚仔,我諗我會少好多黎幫襯譚仔三哥,但有樣野我欣賞三哥嘅係佢地嘅推廣或帶出嘅訊息比大眾,例如:Green Monday 或買一包紙巾便捐出$2比Animal Asia!好多事,知,唔一定做,而譚仔三哥依啲小小舉動,蘋果乾我愛💕💕所以土瓜灣區嘅麵食首選,三哥仍然係我榜首!
三哥酸辣湯底,大辣;魚腐,鮮冬菇,芽菜 $41
2016-10-04
2016-11-26 896 浏览
米線鋪開到成行成市,依間都係我常來既其中之一,食米線緊係要食辣,一人晚餐一樣可以好滋味,平時黎到都叫小辣少米線,叫左貢丸雞肉兩餸,雞肉份量多,貢丸都有四粒,食落爽口同好香菇味,個湯辣得過癮另外叫左個細既蒜泥白肉,蒜泥份量多,白肉夠哂濃郁入味,放少少係湯配米線食一流