呢間車仔麵都係朋友介紹我去嘅~估唔到星期六下午茶時段都好多人,全場爆滿!等左一陣就可以入座嚕😗😗餐廳裝修都係舊香港feel~~睇餐牌嗰陣時比呢張”免費”牌吸引到餐廳慶祝七週年隨機出20個免費碗free碗麵😮除咗車仔麵仲有酸辣粉同麻辣燙!太耐冇食過酸辣粉所以要左一碗試吓🤣🤣酸辣粉嘅配餸揀咗牛筋、魚腐、魚肉春卷酸辣粉嘅味道唔使多講都知道咩味🤤🤤味道好熟悉!係一如以往嘅味,但係要讚嘅係佢好大碗!係食唔晒嘅份量!要大推一下佢哋嘅牛筋,雖然佢跟酸辣湯底,但都冇比酸辣湯蓋過本身滷水嘅味道👍🏻👍🏻煮得又腍又漿口👍🏻👍🏻👍🏻讚讚魚肉春卷嘅魚肉都幾香 配酸辣湯就啱喇😛傳說中嘅”免費”碗呀!收到嘅時候難掩興奮嘅氣息,對面見到嘅客人都覺得好surprise 😛😛叫左4款餸:豬腸、蘿蔔、蠔油冬菇、雞中翼豬腸洗得好乾淨雖然👦🏽碗麵免費但係都好食喎!蠔油冬菇又大件又香菇味!蘿蔔又甜又腍雞翼又入味又大隻😛
呢間車仔麵都係朋友介紹我去嘅~

餐廳裝修都係舊香港feel~~

睇餐牌嗰陣時比呢張”免費”牌吸引到
餐廳慶祝七週年
隨機出20個免費碗free碗麵😮

酸辣粉嘅配餸揀咗牛筋、魚腐、魚肉春卷
酸辣粉嘅味道唔使多講都知道咩味🤤🤤

魚肉春卷嘅魚肉都幾香 配酸辣湯就啱喇😛

叫左4款餸:豬腸、蘿蔔、蠔油冬菇、雞中翼

豬腸洗得好乾淨

雖然👦🏽碗麵免費但係都好食喎!

蠔油冬菇又大件又香菇味!
蘿蔔又甜又腍
雞翼又入味又大隻😛

• 車仔麵
2024-08-02 2224 浏览
Happy friday!忙碌了一星期,是晚約了好友晚飯,來到旺角通菜街的「豐味車仔麵」。餐廳原來已開業7年。見到他們有週年推廣優惠,每日會隨機送20碗麵。可惜今次沒有中獎! 車仔麵豐儉由人,這裡一餸已可落單。不過每次看到餐牌都選擇困難症發作,所以一次過試了4款餸,分別是豬大腸、豬紅、牛筋和魚皮餃。豬大腸處理得乾淨,爽口又帶點𡁻勁。牛筋則富彈牙感。湯底是豬骨清湯再加腩汁,4款餸都好索湯底的鹹香味。而麵底薯粉口感滑溜Q彈,同樣掛湯。另一碗就試重慶酸辣湯底,配有榨菜、芫茜、花生,辣度選了BB辣。湯底味道非常香,因為辣度不高,入口偏重酸味,不會過分嗆辣。點了幼麵作麵底,麵質爽身,而且甚為索湯。同樣配了4款餸:豬皮、雞翼、魚肉春卷,以及酸齋。豬皮帶軟糯感,索了湯底的酸辣香,夠惹味。雞翼肉質嫩滑,滷水汁入味。最欣賞酸齋會分開上,不會和湯底互相破壞了原本的味道。一人一杯飲品解渴!

餐廳原來已開業7年

。牛筋則富彈牙感。

湯底是豬骨清湯再加腩汁,4款餸都好索湯底的鹹香味
。而麵底薯粉口感滑溜Q彈,同樣掛湯。

一人一杯飲品解渴
2024-08-02
2024-06-12 1922 浏览
豐味車仔麵📍:旺角通菜街2A-2P號鴻光商場地下2J號舖🚗:油麻地地鐵A2出口 步行5分鐘📞:+852 2882-6866💲:~HKD60/head for dinnerFood quality✔️:正宗四川麻辣燙4餸、蘿蔔、牛腩、豬大腸👌🏼:港式車仔麵4餸、魚肉春卷、雞中翼、滷水蛋、豆卜❌:魷魚、椰青水總結:😋一間價錢很相宜嘅旺角粉麵檔 主打港式車仔麵 重慶酸辣粉同四川麻辣燙 4餸都係$5x左右非常抵食👍🏼😋餸菜選擇有42款 但比較大路冇好特別主打自家製嘅選擇 以呢個價錢嚟講畀咗嗰CP值嘅粉食選項畀附近街坊😎😋麻辣燙確實頂得住被稱為招牌 花椒重 整體麻香重過辣 但BB辣都辣得很過癮 成程食不斷索鼻🤧都知幾堅 湯底很配薯粉😋餸菜都偏正常 當中以蘿蔔最出眾 無渣好食 牛腩同豬大腸其次 都清洗得幾乾淨🤔車仔麵係對比下就顯得較平庸 但都其實對得住價錢 豬骨清湯加腩汁配油麵永恆之選🥳但呢個BB辣同麻辣燙嘅BB辣差天共地 食得辣嘅朋友可以再叫辣啲🤔魚肉春卷 雞中翼 滷水蛋 豆卜都係正常🤔閒日晚上好多街坊幫襯 價錢咁合理難怪吸引咁多人 要知旺角都係兩餸飯競爭最激烈嘅地方之一😨魷魚🦑好大塊 但食落太硬
豐味車仔麵

👌🏼:港式車仔麵4餸、魚肉春卷、雞中翼、滷水蛋、豆卜
❌:魷魚、椰青水

總結:

🤔魚肉春卷 雞中翼 滷水蛋 豆卜都係正常

😨魷魚🦑好大塊 但食落太硬身 無爽口嘅口感 椰青水就試下轉另一間供應商 愈飲落去有點輕微變味

• 招牌四川麻辣燙
#豐味車仔麵 早兩三年前已經知道有呢間舖頭,不過因為唔同原因一直都冇去食。近期見到佢哋做緊大優惠有機會免費食麵,雖然明知好運不是我都想去試一試。原來佢有下午茶兩點半後開始送飲品,$29一餸一麵當然唔夠,每家一餸加$8,今次叫咗三餸$45。豬大腸非常一流,夠淋夠入味而且仲有少少肥,暫時食過咁多間車仔麵嚟講做得最好👍豬紅都做得唔錯,味道雖然唔係最傳統嗰種,但都算可以,至少唔係白烚無味嗰種。近期多食咗蘿蔔,質地都夠淋一種清甜味。油麵雖然浸咗一陣但仍然幾爽口。免費麵就食唔到,但下午茶時段飲到杯免費凍檸茶都算唔錯,係真心唔錯。食完今次之後恐怕其他嘅豬大腸都要比下去😅
#豐味車仔麵

近期多食咗蘿蔔,質地都夠淋一種清甜味。

油麵雖然浸咗一陣但仍然幾爽口。

食完今次之後恐怕其他嘅豬大腸都要比下去😅
三餸一麵
豬大腸
豬紅
三餸一麵
豬大腸
豬紅
凍檸茶
《豐味車仔麵の食評》 by@ihungry.hk嚟香港,點伯唔食返碗地道車仔麵🥰?位於旺角豐味車仔麵,裝修充滿懷舊港式風味,提供多達42款不同配料,價錢仲要超超超抵食,口味都非常地道,真係應有盡有!🔸『港式車仔麵 - $29』▶️另加餸每款$8小編揀嘅湯底用啲上等豬骨同雞骨慢慢燶滾製成,香噴噴,濃郁啖啖有味!麵粉新鮮度高,彈牙彈牙嘅口感好正啱!車仔麵提供多達42款不同配料,配料非常新鮮!🔸『正宗重慶酸辣粉 - $34』▶️另加餸每款$8重慶人祖傳嘅手藝,酸辣味重到入咗肺!既酸又辣,經典滋味,令到啲酸辣粉入晒味,好滿足!配上獨特嘅醃料同香菜,辣到流眼淚都好滿足啦!🤪iHungry肚餓指數:7.8/10
《豐味車仔麵の食評》 by@ihungry.hk

🔸『港式車仔麵 - $29』
▶️另加餸每款$8

🔸『正宗重慶酸辣粉 - $34』
▶️另加餸每款$8

🤪iHungry肚餓指數:7.8/10
2024-09-16 204 浏览
我老婆:今日好想食車仔麵。朋友介紹一定要去旺角豐味試一試。放工後拖着疲累的身軀,去到店舖見到環境乾淨光猛,服務員態度亦好好,即刻坐低睇吓食咩先!點完嘢食之後見到咁啱店舖做緊七周年慶祝,每日隨機送出20碗麵。心諗平時六合彩又唔見我中,我應該都冇份。點知碗麵嚟到嘅時候竟然寫住免費!開心到彈起~!多謝豐味!好啦,講吓碗嘢食先。魷魚夠爽脆,牛丸亦彈牙。朋友果然冇介紹錯~下次必定會再嚟~我本人:車仔麵嚟講算幾抵食。最近經濟唔好,財政上有些困難,而家送碗麵俾我哋,真係雪中送炭。
我老婆:

我本人:

2024-09-16
  • 港式車仔麵
2024-09-02 543 浏览
Fung Mei Noodle is celebrating their 7th anniversary and is giving away 20 bowls of free cart noodles daily!Felt like having something more exciting for my taste buds so I picked hot and sour potato noodles with beef brisket, beef tendons, choy sum and radish. The potato noodles were soft and smooth. My favorite topping was the extra tender and gelatinous beef tendons.My mom was super lucky to receive a bowl of free noodles! Her choice was mixian with pig red, tofu puff, fish ball and konjac rol

My mom was super lucky to receive a bowl of free noodles! Her choice was mixian with pig red, tofu puff, fish ball and konjac roll in beef broth. The pig red was a standout which was moist and velvety and had soaked up the flavors of the savory soup.

Guests also receive a complimentary drink for any order of cart noodles during afternoon tea hours. Milk tea was exceptionally intense as I requested no ice and no sugar.
豐味車仔麵旺角通菜街2A-2P號鴻光商場地下2J號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️正宗重慶酸辣粉4餸 $40每日限20個嘅免費碗居然比我地抽中左!!!臭手運嘅我表示係咪要開始轉運啦🥹🥹🥹4個餸我分別簡左雞翼,魚肉春卷,午餐肉同埋豆卜。所有餸都幾岩我口味,魚肉春卷要食!豆卜浸透醬汁☺️午餐肉有兩塊,仲要係切到大大塊,食落就係大滿足❤️值得稱讚嘅仲有酸辣粉同車仔麵一樣咁自由可以自己簡辣度同埋麵底,岩哂我依啲唔食得辣都想食酸辣嘅人!☄️港式車仔麵 3餸 $32(另加餸+$8)依碗麵性值比都幾高!我簡左4餸紫菜、蘿白、豬紅、豬皮,全部都好推薦☺️蘿白完全冇渣,每樣都有至少兩件,絕對唔馬虎!中意腩汁嘅仲可以落單時圈埋,湯底更濃郁!✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
豐味車仔麵
旺角通菜街2A-2P號鴻光商場地下2J號舖

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨

☄️正宗重慶酸辣粉4餸 $40
港式車仔麵

☄️港式車仔麵 3餸 $32(另加餸+$8)

2024-08-28 408 浏览
一直都鐘意食車仔麵,朋友同我講豐味車仔麵最近有一系列精彩的7周年慶祝活動,每日隨機送出20碗免費車仔麵的活動。碗內有「免費」二字的幸運兒就可以免費享用一碗車仔麵。咁就要去碰吓運氣啦,點知運氣好好 中咗一碗車仔麵。豐味車仔麵位於一條小巷內,環境雖然不大但十分整潔舒適。店內採用木質裝潢,配以懷舊的車仔麵擺設,氣氛晤錯!我中咗免費車仔麵,揀咗魚片頭、滷水蛋、蘿蔔、魚皮餃、仲揀咗最鐘意嘅河粉,用咗腩汁湯底。麵條Q彈有勁,魚片鮮嫩多汁,滷水蛋同蘿蔔好入味魚皮餃餡料飽滿,河粉吸收晒腩汁湯底,好正。朋友食得辣,揀咗正宗的重慶酸辣粉,用咗薯粉、魷魚、牛腩、豬紅和魚肉春卷作配料。薯粉Q彈,湯頭酸辣開胃,配料都好高質!

咁就要去碰吓運氣啦,點知運氣好好 中咗一碗車仔麵。

2024-08-26 302 浏览
天氣熱有時候更想食辣,最近就去左【豐味車仔麵】食野。雖然個名有車仔麵3個字、但就唔只車仔麵食、仲有酸辣粉同麻辣燙。好辣既我當然叫左酸辣粉。$34包一餸、之後每加一餸就加$8。我就叫左酸辣粉小辣小酸配4餸,雞中翼、魚肉春卷、響鈴同芝士丸。辣度同酸度岩岩好、薯粉都好入味、而且爽口滑溜。雞中翼鹵到好入味、魚肉春卷同響鈴吸收曬D湯汁好正!非常推薦呢3樣餸。餐廳做緊7周年活動,碗內有免費二字、 該碗粉麵就免費, 每日隨機送出20 碗粉麵。而我禁岩又有免費二字!!
2024-08-26 295 浏览
🙈又經過女人街搵食!女人街頭先實在太多餐廳!我都試過晒,今次想試吓呢一間車仔麵!佢有我想食嘅酸辣粉^_^🍜車仔麵來講老公一向都有食,方便快捷即叫即做,好食嘅都好難搵!但係亦都會試好多唔同嘅車仔麵檔,呢間唔錯,面底唔淋湯底夠濃,今次叫晒牛筋牛腩牛丸,夠淋夠牛味,可以下次再食!好食🌟🌟🌟🌟🍜酸辣粉我對酸辣粉有要求,粉一定要夠煙靭,湯底要夠濃夠辣,豐和唔錯,配餸都唔錯!平時行過可以試吓!好食🌟🌟🌟🌟回頭率🌟🌟🌟🌟推介🈵🈵🈵🈵🎉餐廳做緊7周年活動🎉🎊碗內有 <<免費>> 二字就免費㗎🤩🎁每日隨機送出20 碗粉麵,快啲試吓🙌🏼〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️車仔麵 $29- 幼麵- 豬骨清湯- 牛筋- 牛腩 $8- 牛柏葉 $8- 牛丸 $8凍鴛鴦 重慶酸辣粉 $34-中辣- 薯粉-魚皮餃- 雞中翼 $8- 豬大腸 $8-黑椒牛丸 $8凍檸茶===========$111/2人,每人$55.5

好食🌟🌟🌟🌟

- 豬大腸 $8
-黑椒牛丸 $8
===========$111/2人,每人$55.5
2024-08-22 244 浏览
-豐味車仔麵🍽️-餐廳做緊7周年活動,碗內有免費二字, 該碗粉麵就免費, 每日 隨機 送出 20 碗粉麵,而我竟然抽中‼️-自選車仔麵-車仔麵一定要食腩汁油麵!豐味既配料都幾多選擇😍揀左魚皮餃/魚肉春卷/雞翼/酸齋推介雞翼滷得好入味😋-自選酸辣粉酸辣粉個湯底唔錯小辣唔算好辣😌酸辣湯必定要配呢幾樣野!就係豬腸/魷魚/魚腐/娃娃菜因為勁索味😋魷魚勁爽脆😌豬腸都好乾淨冇壓味👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 旺角通菜街2A-2P號鴻光商場地下2J號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_旺角#foodieluveat_港式#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角 #車仔麵 #港式粉麵 #旺角車仔麵
豐味車仔麵🍽️

#foodisluveat_hk
#foodieluveat_旺角
#foodieluveat_港式
2024-08-21 198 浏览
旺角呢間車仔麵聽聞而家做緊7周年活動每日隨機送出20碗麵🤩即刻拉埋朋友黎碰碰運氣😆除咗車仔麵仲有酸辣粉同麻辣燙酸辣粉仲要係正宗重慶酸辣粉好耐冇食過既我 二話不說就要叫黎食🤩唔食辣既朋友就叫返車仔麵🤪本身都係諗住湊下熱鬧 碰下運氣點知❗我地中左❗真係好驚喜呀❗雖然係Free, 但碗麵一D都唔hea同酸辣粉一樣 大大碗 好足料👏🏻大推佢地既豬紅同蘿白 好入味🥹蠔油冬菇都好夠味好淋 😳姐姐仲話佢地既蠔油冬菇好多人食架我地剛剛好係最後一份🥳咁都俾我地食到今日真係好運寶寶上線😆😆😆
旺角呢間車仔麵

唔食辣既朋友就叫返車仔麵🤪

本身都係諗住湊下熱鬧 碰下運氣
點知❗我地中左❗
真係好驚喜呀❗

雖然係Free, 但碗麵一D都唔hea
同酸辣粉一樣 大大碗 好足料👏🏻

大推佢地既豬紅同蘿白 好入味🥹
蠔油冬菇都好夠味好淋 😳
姐姐仲話佢地既蠔油冬菇好多人食架
我地剛剛好係最後一份🥳

咁都俾我地食到
今日真係好運寶寶上線😆😆😆
2024-08-19 156 浏览
旺角呢間豐味車仔麵, 估唔到星期六下午茶時段都好多人; 呢間係一間價錢都算平, 主打港式車仔麵及重慶酸辣粉同, 又有四川麻辣燙 , 4餸麵都係$5x左右, 非常抵食, 餸菜選擇有42款, 都係一啲比較大路嘅選擇; 餐廳裝修都係舊香港fee, 睇餐牌嗰陣時比呢張”免費”牌吸引到, 原來餐廳慶祝七週年, 每日會隨機送20碗麵呀, 見到他們有週年推廣優惠, 可以再同多啲朋友嚟食先!酸辣粉我老公要食酸辣粉, 配咗豬腸, 牛腩, 魚肉春卷, 雞翼, 要小辣; 酸辣粉嘅味道唔使多講都知道咩味, 都夠辣, 佢真係好大碗!豬腸洗得好乾淨, 大推一下佢哋嘅牛腩, 雖然佢跟酸辣湯底, 但都冇比酸辣湯蓋過本身滷水嘅味道, 煮得好腍好入味; 魚肉春卷嘅魚肉都幾香, 配酸辣湯就啱喇, 雞翼又入味又大隻; 我老公個碗居然中咗”免費”呀, 真係興奮到’嘩’ 一聲, 有啲嚇親人呀!4款餸麵我另一碗要咗蘿蔔, 墨丸, 酸齋, 雞翼尖加滷水汁, 要小辣配米粉雖然碗麵免費但係都好食喎!蘿蔔又甜又腍, 雞翼尖肉質嫩滑, 滷水汁超入味, 一食係會離哂骨, 最欣賞酸齋會分開上, 不會和湯底互相破壞了原本的味道。我地仲叫咗一人一杯

酸辣粉

4款餸麵
雖然碗麵免費但係都好食喎!蘿蔔又甜又腍, 雞翼尖肉質嫩滑, 滷水汁超入味, 一食係會離哂骨, 最欣賞酸齋會分開上, 不會和湯底互相破壞了原本的味道。我地仲叫咗一人一杯飲品解渴。
2024-08-19 169 浏览
朋友知道呢間餐廳做緊7周年活動,碗內有免費二字,嗰碗粉麵就免費,每日 隨機 送出 20 碗粉麵,我就同朋友碰下運氣,睇下有冇免費🆓午餐食😂港式車仔麵湯底叫咗豬骨清湯加腩汁,充滿獨有的港式特色和濃郁層次口感。配料就揀咗彈牙的魚蛋、鮮甜無渣的白蘿蔔、豬大腸、脆卜卜的炸魚皮。正宗重慶酸辣粉本身湯底已附送榨菜、芫荽、花生,味道麻辣、鮮香、酸且油而不膩。薯粉口感Q彈,好易咬開,吸住湯汁。配料揀咗魚香味重的魚肉春卷、每條都粗粗的魷魚🦑、雞翼、爽脆可口的牛栢葉。配料有好多款~另加餸都係加$8,好扺食。

正宗重慶酸辣粉

配料有好多款~另加餸都係加$8,好扺食。