2007-11-26 10 浏览
番親香港,食自助餐一定泥e間其實之前去開中式果間架...不過汁左..而家錯過之前果間,不過一分錢一分貨呀嗎仲記得summer去食果時...d侍應係度玩d蛋糕??!!仲要掛住玩唔理我地食物入得口啦~最得都係果d格仔餅
番親香港,食自助餐一定泥e間
其實之前去開中式果間架...不過汁左..
而家錯過之前果間,不過一分錢一分貨呀嗎

仲記得summer去食果時...d侍應係度玩d蛋糕??!!
仲要掛住玩唔理我地

食物入得口啦~最得都係果d格仔餅
2007-11-22 8 浏览
這晚是星期一,我們7個人晚上到這間餐廳享受自坐餐.講真,這個價錢,我真的不會預料食物會多選擇及好味.但真的詁不到,美食及選擇真的拍得住三星級的酒店自坐餐.之前openrice的網頁是寫上DBS信用咭是85折.後來埋單時,待應告訴我們現在是4送1.我們7個人除開生日的朋友.每人是$156
這晚是星期一,我們7個人晚上到這間餐廳享受自坐餐.
講真,這個價錢,我真的不會預料食物會多選擇及好味.
但真的詁不到,美食及選擇真的拍得住三星級的酒店自坐餐.
我們7個人除開生日的朋友.每人是$156
2007-10-08 8 浏览
之前看過食評才來,有人讚有人彈,咁平價錢都不知好不好。可能係星期日,食物品種和款色都算多(以這個價錢計),熱食和甜品都可以,三文魚魚生就幾新鮮。食物refill 都好快,環境不錯,服務細心,還主動問有沒有東亞或中銀的信用咭有九折,現在很多餐廳都不會主動講有甚麼折扣的了。有機會一定會再去。
之前看過食評才來,有人讚有人彈,咁平價錢都不知好不好。

有機會一定會再去。
以前去開九展的悅來軒,比人一種價廉物美物美的感覺。但係一打去BOOK位,佢竟然話中式BUFFET無左啦,西式要唔要試,抱住試下無訪的心態試下啦!點知,一坐低,見到餐桌只係得12種熱盤(有炸蝦同蟹、有蒸豆腐、一盤小棠菜、炒飯、炒烏東、燴青口、燴牛、炸雞翼、泰式炸魚、梅子鴨及燒雞)有4種刺身(三文魚、吞拿、八爪、魚) + 冷面+ 日式螺+馬蹄,刺身OK 新鮮,但D魚有榨有涷蝦、有好細只的涷青口、有好多瞉得好少肉的沙白燒扒類有羊扒同燒豬柳(味:一般、無汁、好鞋同硬)沙律有三類菜、同蘋果沙律(買相一D都唔及引)甜品有四種CAKE、泡冰、雪糕、PANCAKE、同我最鍾意食的窩夫。不過佢地話部窩夫機壞左!!!!!!!車仔檔口有三種菜比你滾,同蟹魚粥,味道一般。不過,有一樣野好攪笑,可能D中湯好好飲,我見住個唔知係部長定經理裝左碗湯行埋一二邊飲,我真係覺得好攪笑,我真係第一次食自助餐見住D職員當更班飲野...

有涷蝦、有好細只的涷青口、有好多瞉得好少肉的沙白

燒扒類有羊扒同燒豬柳(味:一般、無汁、好鞋同硬)

沙律有三類菜、同蘋果沙律(買相一D都唔及引)

車仔檔口有三種菜比你滾,同蟹魚粥,味道一般。

2007-09-30 14 浏览
今日星期日下午,諗住平平地(一至日都係$88)同阿媽兩個人去試下食自助餐,小試牛刀心態,加上大家評語都幾好!今早一打去問諗住book位,接線的話只係剩番出面,問book 唔book,話如果有人cancel的話會坐番入面,都好呀,十二點半到左好好彩坐到入面!! ^.^,第一round 即係食三文魚啦,真係正如之前食評一樣真係幾厚,幾新鮮,而且refill得好快呀,真係必食推介呀! 除左三文魚之外,仲有凍蝦,凍青口(不過不失,一試無妨),壽司(麻麻地,我拎願專攻三文魚),熱食都係0個d啦,蒸魚呀,肉呀,燒賣呀等等。佢地仲有兩檔野,一檔野係煮麵,你俾送佢,佢同你整(我無過,唔知好唔好食),另外有一檔係切肉同埋整pancake同窩夫,我試左窩夫,好好味,推介,仲有醬,生果俾你落家。Pancake 我就無試因為我鍾意自己加野,而且窩夫翠翠地,好味家。由於我地都坐近門口所以見到幾多人walk-in都無位,一來可能係今日係family Sunday 啦,所以建議各位如果真係想食,真係book 位都穩陣好多,好多人想食都full左,因為0個度好似得兩間食肆,如果食唔到真係唔知點好! 湯方面,就有二款,

湯方面,就有二款,一中一西,我飲左周打魚湯,都幾足料,對比一般的忌廉湯,呢個湯明顯有心同好飲好多,甜品方面,同一時間會有cakes 4-5 款,由於係lunch而且價錢唔係貴真係算係咁,而且都有換款,唔錯,我試左一隻chocolate cake,喜歡朱古力的真係要試下,好重朱古力味,另外都試左cheese cake(好似new york,由於無牌,唔sure)都好好味,但都幾漏,雪糕有牛奶公司既杯裝,生果都有幾種,西瓜,哈密瓜同菠蘿,都見好多人食,salad 都有整好同自己mix,可惜無我至愛的粟米,唔係就真係perfect!!!

其實食lunch已經好飽,我諗晚飯都唔駛點食!!

仲有如果有中銀同東亞信用卡有9折呀! 今次都食得開心,收碟都好快手! 都會再幫襯家!!!
2007-09-30 16 浏览

其實食lunch已經好飽,我諗晚飯都唔駛點食!! 今次都食得開心,收碟都好快手! 都會再幫襯家!!!
2007-09-05 18 浏览
同其他網友評語差不多, 約$170 ok, pancake 即席做很脆但收碟不是很快, 唔知是否因為當天是星期六

但收碟不是很快, 唔知是否因為當天是星期六
2007-08-26 22 浏览
上星期去了九龍灣,剛走到豐膳時真的大吃一驚,心頭第一個想法是:為何縮水了!?以前的豐膳是很大,有個很大的海景的,可是,如今卻變得細了很多。由於我是訂位而來的,因此,我並不知道原來豐膳「搬家」了。難道遠道而來,因此,我和家人只好進去試試。食物不錯呢!三文魚切得很厚,蝦亦十分新鮮。熟食方面,個人認為款式不是太多,可是,味道不錯,只是扒類較為乾。甜品出完又出,款式都ok,個人最喜歡是班戟和格仔餅。有芒果和梆子和朱古力味。服務態度很好,d人都好nice,而且價錢不太貴,有機會真想再去一次。

食物不錯呢!三文魚切得很厚,蝦亦十分新鮮。

2007-06-24 14 浏览
遠就真係遠左D啦,同埋個商場仲未開哂冇mud野行...呢次係慶祝老豆生日...用中銀卡有折,折左之後每人180左右(連埋加一),呢個價錢真係抵呀dinna buffet不過當然唔好咁大expectation,冇生蠔呀個d架喇!有魚生:吞拿魚,三文魚等等....(d三文魚仲好新鮮),螺,青口,煙燻三文魚有其他野食:咖哩薯餅(我覺得好食!),龍利,青咖哩.....(8-10款)有車仔檔(不過我地冇試)仲有串燒,炸物,格仔餅,pancake不過個人認為甜品少choice(得4款),仲有生果sushi都幾得意,牛奶公司雪糕,冬陰公湯(老豆話好鮮味)其實呢個價錢真係算唔錯,同埋個環境都唔錯,service唔差...不過記得問下佢地mud野卡有discount呀!
遠就真係遠左D啦,同埋個商場仲未開哂冇mud野行...
不過當然唔好咁大expectation,冇生蠔呀個d架喇!
仲有串燒,炸物,格仔餅,pancake

2007-06-14 19 浏览
168蚊+1 黎講, 算係OK架.魚生有三文魚, 吞拿魚, 金槍魚, 八爪魚. 前三者都試左, 三文魚幾好, 吞拿魚有少少血腥, 金槍魚仲有D雪凍-_- 不過都新鮮既. 可惜魚生要叫師傅切先有, 我呢D超鍾意三文魚既人當然鍾意一切過切好晒放係度, 要幾多拎幾多啦!冷凍野食仲有蝦、青口、螺、冷麵、壽司、沙律、凍煙肉、煙三文魚之類. 青口OK, 螺同susie都唔係好得. 其他冇乜點試.熱盤有日式照燒雞扒, 日式炸豆腐, 泰式波蘿炒飯, 金邊粉, 鴨肉, 咖喱薯餅10幾款等等, 全部都係OK啦.小攤檔個度仲有煎炸野食, eg雞翼、雞塊、串燒, 味道唔錯. 可以叫師博切d 豬柳羊脾牛扒, 3樣我都冇試, 屋企人食過羊脾話好靭. 其他野食仲有鳥冬(麻麻)、菜、格仔餅(屋企人話好好味)、pancake(pancake皮幾好, 芒果就普通)、甜品(我一向不太鍾意甜品, 所以冇特別要求)、生果(蜜瓜唔夠甜!)、雪糕(杯裝)等......包一杯野飲.唔係特別好味, 但絕對唔難食, 168蚊+1, 算係好合理架!
168蚊+1 黎講, 算係OK架.

2007-06-04 8 浏览
行到‘支力’,來0左呢度食下午茶。門口無人招呼,原來個個忙住送餐落單,眼看好多張台都無人清潔。我地2位,部長哥哥話等拒"汁"好張台會卑我地坐,所以叫我地臨時坐住張先。但之後無見拒地清潔任何台椅,而且仲羅張餐牌卑我地添。心想唔會逗留多久,所以無insist換台。但誰不知...我地旁邊系服務生放烏joe 碗碟既櫃,乒ling盼冷,好吵耳。受了十幾分鐘煎熬,終於受不了,轉了台。食物方面都OK, 但西多士個醬用碟裝就很容易把醬弄到四圍系,而且服務生都比較生手,效率亦有待改善。

2007-01-14 10 浏览
裝修後第一次食這裡的Buffet, Open Kitchen 環境, 感覺唔錯. 食物方面: 刺身都算新鮮. 熱盤款式唔多, 味道ok! 但唔出新款食物... 另外, 有粉麵檔, 配料唔多. 甜品: 有4款Cake, 味道唔得! 還有朱古力噴泉, 生果& 杯裝雪糕. 食物品種唔多, 以$168的價錢都算合理.

另外, 有粉麵檔, 配料唔多.

食物品種唔多, 以$168的價錢都算合理.
2007-01-01 9 浏览
今日新的開始,約定屋企人一齊試吓新裝修嘅豐膳食個lunch buffet。入到間餐廳比以前個位更光"萬",本來各人懷着興高采烈嘅心情,服務態度我都算啦!事關徐夕玩到癲,個個都木口木面(~可原諒~),但係擺嘢食嘅時候,發現每一樣食品都無"食物名字"牌,可能要顧客自己去估吓.....?其二係食物更新慢到自己都唔信!有D仲唔fill...!食物嘅味道—平平。好笑在我哋問個經理有冇包飲品,他說:「只有一杯coffee or tea.」其後有一位員工同我哋講餐前有一杯橙汁(巳經13:20pm)左右,事関出唔切,依家補返.....?算、算、算!另外,佢地出咗串燒乂肉,我問個大廚師係乂肉,佢望咗十秒答我:「雞肉」。其後我哋先發現係豬肉,真可笑呀!!!簡直係一閒一塌糊塗嘅餐廳....!無奈!

簡直係一閒一塌糊塗嘅餐廳....!無奈!
2006-12-14 27 浏览
NOT GOOD. 太少0野食,人又多。salad ok la.魚生好多人攞,等好耐。dessert 太少,only得4款cake。環境唔太靚。失去食buffet 0既意義。雖然80一位,但好似唔係幾抵。
NOT GOOD. 太少0野食,人又多。

salad ok la.

魚生好多人攞,等好耐。

dessert 太少,only得4款cake。

環境唔太靚。

失去食buffet 0既意義。

雖然80一位,但好似唔係幾抵。

2006-07-02 10 浏览
就因為價錢平,故沒有太大的期望!生蠔,凍蟹等…欠奉!熱葷是一般的菜式,有十多款,但蔬菜實在太少!還有少量壽司,魚生,冷麵及沙律…甜品就有六,七款…還有些泰式麵食等等!可以一讚的就是服務態度,非常勤快,有禮貌,地方亦很清潔!就可能$118的關係…所以「全院爆滿」!!
就因為價錢平,故沒有太大的期望!生蠔,凍蟹等…

欠奉!

熱葷是一般的菜式,有十多款,但蔬菜實在太少!

還有少量壽司,魚生,冷麵及沙律…

甜品就有六,七款…還有些泰式麵食等等!

可以一讚的就是服務態度,非常勤快,有禮貌,地方亦

很清潔!

就可能$118的關係…所以「全院爆滿」!!